Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAllende wrote:Kłot, mnie też kalendarzyk informuje, że powinna dzisiaj być @. Także zaraz dołączę 😉 o dziwo jeszcze nie ma plamień, więc jakiś inny cykl. A może my jesteśmy spod tej samej gwiazdy? Hihi, jakaś dobra faza księżyca albo nie wiem co, bo żadnych zabiegów nie miałam. Ja bardzo reaguję na zmiany pogody, więc śmieję się teraz w duchu, że to wpływ kosmosu,hihi, no bo innego pomysłu nie mam. Trzymam kciuki za letrozol, niech przyniesie jakiś pozytywny efekt.
Też masz plamienia przed okresem? -
Asia88 wrote:Też masz plamienia przed okresem?
Niestety tak. W tym cyklu wyjątkowo bez, no chyba że jeszcze wszystko przede mną. Ale wtedy będzie z kolei wyjątkowo dłuższy. Tak jakoś ... świątecznie 😉
Tym_janku A jak Twoje mdłości?Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAllende wrote:Niestety tak. W tym cyklu wyjątkowo bez, no chyba że jeszcze wszystko przede mną. Ale wtedy będzie z kolei wyjątkowo dłuższy. Tak jakoś ... świątecznie 😉
Tym_janku A jak Twoje mdłości?
Ja też mam plamienia i niby lekarz mówi ze to jest ok. Ale odkąd mam stymulowany cykl to tylko jeden dzień przed mam. A dawniej 3 dni przed.Allende lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ku mojemu zaskoczeniu lepiej. Nie chodze jak na kacu caly dzien tylko jak poczuje jakis zapach co mi nie lezy to wtedy podchodzi mi wszystko do gory. Wymiotuje juz tylko raz przed spaniem o dziwo. Z jednej strony bardzo mnie to cieszy bo bylo fatalnie, z drugiej martwi, co sie stalo ze nagle taka poprawa samopoczucia. Wiecie jak jest, zawsze cos musi martwic.
Z nowosci to jestem szalenie zmeczona, spalabym caly czas jakbym mogla. Z mloda razem zasypiam na drzemki, haha. Problematyczne jest to ze spie tak gleboko ze nawet budzik ani placz malej mnie nie budzi, na szczescie maz sie zrobil czujniejszy w nocy.
Allende, Nona lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Czyli jest nas więcej z tymi plamieniami.. bo ja też mam. Ale co jest najciekawsze, jedni lekarze mówią: proszę się tym nie przejmować, damy duphaston. A inni wysyłaja na histero. A tak się zaczełam zastanawiać czy oprócz progesteronu jakieś inne hormony mogą powodować takie plamienia?
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
Anuśla na innym wątku przypomniała mi , że Was tutaj zaniedbałam
Przez dość luźny dzień w pracy nadrobiłam Was w dwie godziny.
U nas niestety jedno IVF nieudane.
Z 6 dojrzałych komórek, udało się zapłodnić 4. 3 z nich przestały się rozwijać w 3 dobie.
Jedna blastka 1BB niestety nie przyjęła się.
Wyszłam już z dołka i mam zamiar walczyć dalej.
W lutym czeka mnie histroskopia.
Tym_janek życzę spokojnej ciąży!
Reszcie z Was Kochane życzę wszystkiego co najlepsze na 2020 rok!
Anuśla, Allende, Nona, tym_janek, boo123 lubią tę wiadomość
-
U mnie plamienia wywodzily się z tego że miałam te zrosty i krew nie mogła swobodnie się wydostać. Dr knafel kazała pojawić się u niej w 8dc i akurat wypada to 1.01... 2ego jej nie ma ale powiedziała że muszę się pojawić i jej koleżanka ma mi zrobić usg i sprawdzić jak rozwija się sytuacja z pecherzykami. Po letrozol mam uderzenia goraca ale to chyba normalne przy takich lekach ?
tym_janek lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:U mnie plamienia wywodzily się z tego że miałam te zrosty i krew nie mogła swobodnie się wydostać. Dr knafel kazała pojawić się u niej w 8dc i akurat wypada to 1.01... 2ego jej nie ma ale powiedziała że muszę się pojawić i jej koleżanka ma mi zrobić usg i sprawdzić jak rozwija się sytuacja z pecherzykami. Po letrozol mam uderzenia goraca ale to chyba normalne przy takich lekach ?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny
-
Letrozol na szczęście nie zmniejsza endometrium A clo już tak. Więc to jest zupełnie co innego, jest to w ogóle lek na raka piersi. Głowa też mnie bardzo boli ale to też może być z kaca, wczoraj trochę popiliśmy na chrzcinach i jestem bardzo niewyspana a do 20 siedzę w pracy -.-
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Mnie głowa po duphastonie boli. Ogólnie po hormonach tak jest więc trzeba sie uzbroić w cierpliwosc.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Dostalam l4, dostalam recepte na cos na wymioty, mam brac jakbym znow wymiotowala wiecej niz 3 razy na dobe. Na lewym jajniku torbiel, ale powinna sie wchlonac, więc do kontroli za 2 tygodnie i pewnie to mnie tak boli od czasu do czasu. Reszta wyglada ok. W macicy mam jednego mikro maluszka z bijacym serduszkiem
Zarowno po cl jak i po letrozolu moze bolec glowa, moga byc uderzenia goraca, uczucie spuchniecia, zawroty glowy i generalnie wszystkie objawy co kojaza sie z menopauza mowiac najprosciej. Ale sa to zupelnie inne leki tyle ze maja podobne skutki ubocznekłot, Allende, Nona, kuzmoni1, Pia88, Rudzik1 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dziwna wrote:ja też się drapie po buzi i mam całą czerwoną jak mój mąż ma kilkudniowy zarost
Mnie oprócz tego niestety wychodzi pokrzywka i to dość rozległa, łącznie z rękami (ramię, przedramię)
Już wykluczyłam kosmetyki, perfumy itd..
Myślałam zawsze, że pokrzywka to reakcja na jakąś substancję, składnik czegoś, lek itp. Ale na zarost??😱 jakiś kosmos. Zastanawiam się jaki to może mieć wpływ na starania. Czy to jest wskazanie do zbadania immunologii? -
Jest cos takiego jak pokrzywka fizyczna, wystepuje w wyniku zimna/ciepla/kontaktu z ciecza/na ucisk/zadrapania/uklucia. Moja mama tak ma, ze jak ja ukluje cos, nawet igly choinki przy ubieraniu, pobieranie krwi, przypadkowe uklucie o cos. Momentalnie ma pokrzywke w promieniu 15 cm od miejsca uklucia i schodzi jej tak do 2h.
Tylko na zarost tak reagujesz czy jak przejedziesz sobie wlochata szczotka sztywna po twarzy czy szorstka częścią gabeczki do mycia naczyn to tez? Sprawdzalas?Pia88 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020