Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuśla wrote:A czemu jak sa niedrozne to lepiej pianka? Co to ma do rzeczy? Pytam z ciekawości. Mnie właśnie doktor mówił że sama drożność lepiej sprawdzić pianka bo z ta sola to trudno to zobaczyc i jest też tu u nas na forum dziewczyna która miała niby drożny jeden jajowod, sprawdzany sola, a na laparo okazalo sie ze nie byl drozny.
Pianka po prostu wytwarza wieksze cisnienie, więc jak jest lekko niedrozny to wieksza szansa ze samo badanie "przepcha" jajowod. Sol po prostu znajdzie jakas szpare i poplynie dalej.
No i sola bardzo dobrze u mnie bylo widac, nawet ja widzialam na ekranie. Moze kwestia sprzetu albo ustawien?Anuśla lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Pianka po prostu wytwarza wieksze cisnienie, więc jak jest lekko niedrozny to wieksza szansa ze samo badanie "przepcha" jajowod. Sol po prostu znajdzie jakas szpare i poplynie dalej.
No i sola bardzo dobrze u mnie bylo widac, nawet ja widzialam na ekranie. Moze kwestia sprzetu albo ustawien?
Z innej beczki oglądalyscie Historię malzenska? W kinach jest. Ja uwazam że każda para powinna to zobaczyć.tym_janek lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Tym janek, chyba jeszcze Ci nie gratulowałam Ogromne gratulacje! I nudnej ciąży życzę!
Dziewczyny, czy są wśród Was takie, które miały ivf u dr Knafel? Byłam wczoraj w jej gabinecie i prawdopodobnie to mnie czeka, jeśli fragmentacja DNA męża się nie poprawi.tym_janek lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Ja robiłam sono hsg u dr Kaszowicza w Clinicare. Nic mnie nie bolało, wszystko było drożne. Płaciłam chyba 550 zł z wizyta , ale ponoć jeśli ktoś nie jest pacjentem i idzie tylko na drożność płaci więcej.
Nie pamiętam już dokładnie. Dawno robiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 18:05
Ilonkastok lubi tę wiadomość
-
Ale mnie dzisiaj brzuch boli ! Wczoraj i dzisiaj trochę ból jak na miesiączke/biegunkę (nigdy nie mogę tego odróżnić) A dziś taki dziwny jakbym miała wzdęcia, wzięłam 2 espumisany i praktycznie nic nie pomogły, jak stoję jest lepiej A jak siedzę gorzej. Promieniuje trochę ten ból do macicy, ale ciężko określić czy to jelita czy dół brzucha
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Jakoś powoli przechodzi, nic nie brałam oprócz espumisan. Wzięłam ciepłą kąpiel.
3cialka żółte? To znaczy że będą trojaczki? 😮
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Mam nadzieje, ze nie :p jak jest owulacja i peka pecherzyk to powstaje cialko zolte co produkuje progesteron. Ja mialam 3 pecherzyki wiec sa 3 cialka zolte. A ile jest maluchow okaze sie w styczniu na usg, na pewno 1 skoro beta jest jaka jest, byc moze wiecej.
W ogole to chyba u mnie norma angina na poczatku ciazy, bo znow mam ostatnio mialam na poczatku ciąży z córką, więc uwazam, ze to nie moze byc przypadek...👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Allende, moze luf?
Ale piersi moga bolec nie tylko od wzrostu progesteronu. Czasem tez od spadku estrogenu po prostu. Bolace piersi to nic innego jak zatrzymanie wody w organizmie. Progesteron trzyma wode na okolicznosc ciazy, dlatego najczesciej sie wiarze ten objaw z nim, ale brak estrogenu tez sprzyja zatrzymaniu wody.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Hej dziewczyny , wczoraj byłam na genetycznych 1 trymestru i na szczęście wszystko jest ok.
Maluch rozwija się prawidłowo, wszystkie organy na swoim miejscu, ale nie współpracował. Po 40 min badania poprosiła abym poszła się przejść i zjadła coś słodkiego bo nie chciał się ruszać no to zrobiliśmy 15 minutowy spacer, zjadłam twixa i wróciliśmy na badania. Zaczął wtedy szaleć koziołki, siadam i w ogóle. Zmierzyła wszystki i naszxzwscir mamy minimalną szansę na wady genetyczne .
I na 80% powiedziała że chłopak
Także już jestem spokojniejsza. W pracy wszyscy się dowiedzieli .
Dziewczyny życzę wam wszystkim takiej radości jaka nas spotkała po tych trzech latach.
Trzymam za Was mocno kciuki. Wierzę że każda doczeka się tego szczęścia:)
My jeszcze dalej walczymy z bakteria. W moczu ogólnym znów wyszły bakterie, ale bez leukocytów lekarka mówi że możliwe że są martwe muszę niedługo posiew powtórzyć, ale zrobię to po świętach.
Nona, tym_janek, kłot lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje kuzmoni, macie jakieś imie już na myśli? Nam w styczniu stukna 3 lata staran wiec mam nadzieje ze tez nam sie w styczniu poszczesci
kuzmoni1 lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."