Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina wrote:Dziekuje
Na pewno maz bedzie bral dalej suple przy antybiotyku. Ja to sie boje, ze znowu infekcja grzybicza mi powroci przy antybiotyku zawsze tak mam. Bioe probiotyki a ona i tak wraca. Musimy dzis z lekarzem jakis plan rozmyslic
Selina, ja też mam zawsze problem po antybiotyku, dlatego w czasie antybiotykoterpaii i chwilę po niej bardzo się wspomagam dietą (przynajmniej raz dziennie jem kefir, jem dużo kapusty kiszonej, nie iryguję pochwy, unikam tamponów, unikam słodyczy). Czasem pomaga. -
nick nieaktualnyDziekuje Dziewczyny za mile slowa, strasznie fajnie wiedziec, ze ktos cieszy sie moim szczesciem. Mam tylko nadzieje, ze w piatek (wtedy ide powtorzyc bete) bede mogla potwierdzic tego niusa.
Jesli tak sie stanie, to polubie walentynkiSelina, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuz po wizycie u gina. Jestem pozytywnie nastawiona Musze jednak z antybiotykiem poczekac do @, zeby wykluczyc ciaze, aczkolwiek bankowo nie zajde. Ostatnie przytulanki byly 2dni temu a owu dzis rano, liczac ze nasienie jest slabe, to raczej marne szanse. Wolalabym w ciazy nie byc teraz z ta bakteria
Anty mam brac przez tydzien tylko, wiec mega super jesli bedzie wszystko ok, to juz w marcu bede mogla zrobic hsg Powiedzialam mu o tym, ze to badanie jest za drogie u niego a on, ze ta wysoka cena za badanie z wykorzystaniem pianki a jak zrobimy solą, to kwota 600zl. Chyba sie zdecyduje...
Anna Stesia dostałam Pimafucin dodatkowo przy antybiotyku i nowe globulki z probiotykiem, więc mam nadzieję, że teraz uniknę infekcji. Już teraz wspomagam się kapsułkami Gynomed Vaginal
Mela oczywiście, że trzymamy kciuki Ale się cieszę! Pierwsze bobo w naszym wątku hehe oby teraz był wysyp - czyli my pozostałe 3 zaciążyły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak, bromka mam brać. Tylko tak... ekhm nie przyznałam się temu lekarzowi, że w międzyczasie byłam u innego doktorka ofkors Tamten, który pierwszy mi bromka przepisał kazał mi zaczac od dawki 1/4 tabletki na noc, pozniej 1/2 i już cała. Ten dzisiaj (u ktorego bylam juz kilka razy, znam go dłużej) powiedział, żebym brała 1/2 tabletki 2x dziennie. W sumie nie wiem teraz co robić ;] Nie wiem czy dawka 1 tabletka łącznie na dobę nie będzie za duża. Mogę spróbować
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMela A dziekuje dzionek minal calkiem fajnie
Masz racje. Zwiekszylam dawke z 1/4 na 1/2, ale narazie tylko na noc. Mysle ze za jakies 3 dni zwieksze jeszcze do polowki rano. Wole organizm stopniowo przyzwyczajac. Moze ta dawke poranna wezme dopiero w niedziele, zeby w razie wu byc w domu a nie w pracy
Nie denerwuj sie kochana, to w niczym nie pomoze Sprobuj sie zrelaksowac przy jakiejs fajnej komedii moze
Kiedy powtarzasz bete?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 00:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOoo super super, to już się nie mogę doczekać Twojego wyniku
Ja raczej na hsg pójdę. Dlatego zdecydowałam, że przyspieszam leczenie antybiotykiem tzn.25dc idę na betę, żeby wykluczyć ciążę i zaczynam brać antybiotyk tak, żeby leczenie skończyło mi się tak jak @. Wtedy do kilku dni zjawiam się u gina i robimy hsg Wydaje mi się, że to dobry plan
Moj maz objada sie brukselkami, bo wyczytał, że wszystkie składniki jakich potrzebuje do poprawy nasienia są w tym warzywie i że nie będzie wydawał 150zł na suplement, ekhm ;] -
nick nieaktualnyOoo, to szacun dla Meza, bo ja osobiscie chyba niczego na swiecie nie nienawidze bardziej biz brukselki.
A Twoj plan brzmi bardzo dobrze i na pewno doprowadzi do szczesliwego zakonczenia.
Ja godzine temu bylam na pobraniu krwi I teraz probuje sie skupic na pracy, ale jak widac kiepsko mi idzie. -
nick nieaktualnyMela nie ma sie co dziwic tez bym sie nie skupila!
Ja ide na 10 do pracy a wieczorkiem na stand up sie troche rozerwiemy.
Tez nienawidze brukselki (a najbardziej chyba kminku bleee) dlatego jak zobaczylam, ze on to gotuje, to wyszlam z kuchniMela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzeszczesliwy, i tez poczul ulge. Chyba nawet bardziej niz ja, Bo ja ciesze sie oczywiscie strasznie, ale tez boje. Mysle,ze uspokoje sie, jesli za kilka tygodni wszystko bedzie dobrze i lekarz mi to potwierdzi. Jakos to poprzednie poronienie siedzi mi z tylu glowy i nie pozwala sie wyluzowac. No ale mam nadzieje, ze bedzie ok.
A jak tam stand up? Wieczor udany? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHop hoooop dziewczyny! Jest tu kto?
Agnesqe gdzie sie podziewasz? Widzę suwaczek u Ciebie!! Nie pochwaliłaś się nam! Gratulacje kochana :* A jednak wiruski ciążowe się rozsiały hehe
Anna Stesia czyli zostałyśmy we 2 nie zaciążone Walczymy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 23:55
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Hej, ano zostałyśmy na placu boju:-D
Agnesque - gratulacje!
Mela - ależ wspaniale! Niech szkrab sobie spokojnie, zdrowo rośnie i nie męczy mamy przez całą ciążę! Spokojnych kolejnych miesięcy! Nie zostawisz nas tu same?
Ja ostatnio jestem bardzo zapracowana i rzadziej zaglądam na OVU, ale to się pewnie zmieni gdy tylko będę po owulacji - wtedy dostaję jakiegoś amoku i muszę być w "kipintaczu" z innymi dziewczynami. To pomaga.
Selina, kiedy testujesz? Masz jakieś nadzieje przed sobą? Ja w piątek idę do ginekologa z wynikami tarczycy (będę je też miała w piątek), zobaczymy, co wymyśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 00:55
-
nick nieaktualnyAnna Stesia mialam robic w czwartek bete, zeby ciaze wykluczyc i moc brac antybiotyk na te cholerna ureaplasme ale chyba spokojnie poczekam na @. Mialam miec hsg 7 marca, ale dziewczyny mi radza zebym zrobila ponowny posiew, bo moze sie okazac ze sie bakterii niepozbylam i tylko szkod wiekszych sobie narobie tym badaniem. Echh szkoda, bo dopiero w kwietniu bede mogla zrobic to badanie
Takze testowac tez nie bede. Nie mam zadnych nadzieji, bo w dniu owulki (ktora nomen omen byla w walentynki) sie nie kochalismy a pozniej z zabezpieczeniem bo sie balismy ciazy przed wyleczeniem. Chore to wszystko, ale co zrobic...
AnTy ktory masz dc? -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Z mojej strony byla cisza, bo jak poczytalam inne watki, np na fioletowej stronie, to sie zaczelam nakrecac strasznie (ze ta miala wyzsza bete, ze u tamtej serduszko zaczelo wczesnie bic, a ciekawe jak bedzie u mnie, a u tej przestalo bic serduszko itp itd) - normalnie zeswirowalam. W zwiazku z powyzszym maz zakazal mi tak intensywnie czytac to forum.
Ale tu jest bezpiecznie, mysle, ze predzej mnie sprowadzicie na ziemie niz wystraszycie.
Z newsow to jeszcze wczoraj powtarzalam bete, bo wydawalo mi sie, ze widze cien plamien (urosla do 1156) i bylam u endokrynolog. Dostalam zwiekszona dawke euthyroxu, jod i witamine D3. Dobra, wystarczy o mnie.
Anna Stesia - oczywiscie, ze Was nie zostawie, predzej mnie zbanujecie za swirowanie
Selina - wiem, ze ciezko czekac, ale wydaje mi sie, ze faktycznie bezpieczniej zrobic posiew jeszcze.
To sie nagadalam, wracam na chwile do pracy Dobrego Dnia, Dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 09:33