Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziekuje :)
    Na pewno maz bedzie bral dalej suple przy antybiotyku. Ja to sie boje, ze znowu infekcja grzybicza mi powroci przy antybiotyku :( zawsze tak mam. Bioe probiotyki a ona i tak wraca. Musimy dzis z lekarzem jakis plan rozmyslic ;)

Selina, ja też mam zawsze problem po antybiotyku, dlatego w czasie antybiotykoterpaii i chwilę po niej bardzo się wspomagam dietą (przynajmniej raz dziennie jem kefir, jem dużo kapusty kiszonej, nie iryguję pochwy, unikam tamponów, unikam słodyczy). Czasem pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny za mile slowa, strasznie fajnie wiedziec, ze ktos cieszy sie moim szczesciem. ;) Mam tylko nadzieje, ze w piatek (wtedy ide powtorzyc bete) bede mogla potwierdzic tego niusa. :)

Jesli tak sie stanie, to polubie walentynki ;)

Selina, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie u gina. Jestem pozytywnie nastawiona :) Musze jednak z antybiotykiem poczekac do @, zeby wykluczyc ciaze, aczkolwiek bankowo nie zajde. Ostatnie przytulanki byly 2dni temu a owu dzis rano, liczac ze nasienie jest slabe, to raczej marne szanse. Wolalabym w ciazy nie byc teraz z ta bakteria :/
    Anty mam brac przez tydzien tylko, wiec mega super :) jesli bedzie wszystko ok, to juz w marcu bede mogla zrobic hsg :D Powiedzialam mu o tym, ze to badanie jest za drogie u niego a on, ze ta wysoka cena za badanie z wykorzystaniem pianki a jak zrobimy solą, to kwota 600zl. Chyba sie zdecyduje...

Anna Stesia dostałam Pimafucin dodatkowo przy antybiotyku i nowe globulki z probiotykiem, więc mam nadzieję, że teraz uniknę infekcji. Już teraz wspomagam się kapsułkami Gynomed Vaginal

Mela oczywiście, że trzymamy kciuki :D Ale się cieszę! Pierwsze bobo w naszym wątku :D hehe oby teraz był wysyp - czyli my pozostałe 3 zaciążyły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Selina, ze z dobrymi wiesciami i nastawieniem przyszlas na wieczor. :)
    Na pewno juz niedlugo stanie sie tak, jak napisalas na koncu. :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bromka masz normalnie dalej brac w trakcie brania antybiotyku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bromka mam brać. Tylko tak... ekhm nie przyznałam się temu lekarzowi, że w międzyczasie byłam u innego doktorka ofkors ;) Tamten, który pierwszy mi bromka przepisał kazał mi zaczac od dawki 1/4 tabletki na noc, pozniej 1/2 i już cała. Ten dzisiaj (u ktorego bylam juz kilka razy, znam go dłużej) powiedział, żebym brała 1/2 tabletki 2x dziennie. W sumie nie wiem teraz co robić ;] Nie wiem czy dawka 1 tabletka łącznie na dobę nie będzie za duża. Mogę spróbować

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jak Wam dzien minal? U mnie ok, chociaz ciagle jestem poddenerwowana przez beta piatkowa.
    Selina, wydaje mi sie, ze ja bym zaufala co do dawki temu, ktorego dluzej znasz. Wczoraj tak pozytywnie Cie nastawil. :)
    A Ty co postanowilas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela A dziekuje dzionek minal calkiem fajnie :D
    Masz racje. Zwiekszylam dawke z 1/4 na 1/2, ale narazie tylko na noc. Mysle ze za jakies 3 dni zwieksze jeszcze do polowki rano. Wole organizm stopniowo przyzwyczajac. Moze ta dawke poranna wezme dopiero w niedziele, zeby w razie wu byc w domu a nie w pracy ;)

Nie denerwuj sie kochana, to w niczym nie pomoze :) Sprobuj sie zrelaksowac przy jakiejs fajnej komedii moze ;)
    Kiedy powtarzasz bete?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 00:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bete lece jutro rano. Wezme na CITO to moze jeszcze przez poludniem bede miec wynik. Dam znac na pewno. :)
    A Ty przemyslalas, czy pojdziesz na to hsg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo super super, to już się nie mogę doczekać Twojego wyniku :D
    Ja raczej na hsg pójdę. Dlatego zdecydowałam, że przyspieszam leczenie antybiotykiem tzn.25dc idę na betę, żeby wykluczyć ciążę i zaczynam brać antybiotyk tak, żeby leczenie skończyło mi się tak jak @. Wtedy do kilku dni zjawiam się u gina i robimy hsg :) Wydaje mi się, że to dobry plan
    Moj maz objada sie brukselkami, bo wyczytał, że wszystkie składniki jakich potrzebuje do poprawy nasienia są w tym warzywie i że nie będzie wydawał 150zł na suplement, ekhm ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to szacun dla Meza, bo ja osobiscie chyba niczego na swiecie nie nienawidze bardziej biz brukselki. ;)

A Twoj plan brzmi bardzo dobrze i na pewno doprowadzi do szczesliwego zakonczenia. :)

Ja godzine temu bylam na pobraniu krwi I teraz probuje sie skupic na pracy, ale jak widac kiepsko mi idzie. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela nie ma sie co dziwic :D tez bym sie nie skupila!
    Ja ide na 10 do pracy a wieczorkiem na stand up ;) sie troche rozerwiemy.

Tez nienawidze brukselki (a najbardziej chyba kminku bleee) dlatego jak zobaczylam, ze on to gotuje, to wyszlam z kuchni ;)

Mela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik - urosla prawie 3 razy!!!!!! :):):)

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela! <3 ogromnie sie ciesze! :D Jeszcze raz moje gratulacje :) Jaka reakcja meza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszczesliwy, i tez poczul ulge. :) Chyba nawet bardziej niz ja, Bo ja ciesze sie oczywiscie strasznie, ale tez boje. Mysle,ze uspokoje sie, jesli za kilka tygodni wszystko bedzie dobrze i lekarz mi to potwierdzi. Jakos to poprzednie poronienie siedzi mi z tylu glowy i nie pozwala sie wyluzowac. No ale mam nadzieje, ze bedzie ok.

A jak tam stand up? Wieczor udany? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To świetnie :) mezu sie na pewno zaopiekuje Wami teraz, wszystko bedzie dobrze.

Stand up bardzo udany :D Wysmialam sie tak, ze mnie cala buzia bolala :D ale salka mikro i ogolnie scisk totalny ;) no ale ma to swoj klimat

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hoooop dziewczyny! Jest tu kto? ;)

Agnesqe gdzie sie podziewasz? Widzę suwaczek u Ciebie!! Nie pochwaliłaś się nam! :D Gratulacje kochana :* A jednak wiruski ciążowe się rozsiały hehe :)
    Anna Stesia czyli zostałyśmy we 2 nie zaciążone ;) Walczymy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 23:55

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ano zostałyśmy na placu boju:-D

Agnesque - gratulacje!

Mela - ależ wspaniale! Niech szkrab sobie spokojnie, zdrowo rośnie i nie męczy mamy przez całą ciążę! Spokojnych kolejnych miesięcy! Nie zostawisz nas tu same?

Ja ostatnio jestem bardzo zapracowana i rzadziej zaglądam na OVU, ale to się pewnie zmieni gdy tylko będę po owulacji - wtedy dostaję jakiegoś amoku i muszę być w "kipintaczu" z innymi dziewczynami. To pomaga.

Selina, kiedy testujesz? Masz jakieś nadzieje przed sobą? Ja w piątek idę do ginekologa z wynikami tarczycy (będę je też miała w piątek), zobaczymy, co wymyśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 00:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia mialam robic w czwartek bete, zeby ciaze wykluczyc i moc brac antybiotyk na te cholerna ureaplasme :/ ale chyba spokojnie poczekam na @. Mialam miec hsg 7 marca, ale dziewczyny mi radza zebym zrobila ponowny posiew, bo moze sie okazac ze sie bakterii niepozbylam i tylko szkod wiekszych sobie narobie tym badaniem. Echh szkoda, bo dopiero w kwietniu bede mogla zrobic to badanie :/
    Takze testowac tez nie bede. Nie mam zadnych nadzieji, bo w dniu owulki (ktora nomen omen byla w walentynki) sie nie kochalismy a pozniej z zabezpieczeniem :( bo sie balismy ciazy przed wyleczeniem. Chore to wszystko, ale co zrobic...
    AnTy ktory masz dc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Z mojej strony byla cisza, bo jak poczytalam inne watki, np na fioletowej stronie, to sie zaczelam nakrecac strasznie (ze ta miala wyzsza bete, ze u tamtej serduszko zaczelo wczesnie bic, a ciekawe jak bedzie u mnie, a u tej przestalo bic serduszko itp itd) - normalnie zeswirowalam. ;) W zwiazku z powyzszym maz zakazal mi tak intensywnie czytac to forum. ;)

Ale tu jest bezpiecznie, mysle, ze predzej mnie sprowadzicie na ziemie niz wystraszycie. :D

Z newsow to jeszcze wczoraj powtarzalam bete, bo wydawalo mi sie, ze widze cien plamien (urosla do 1156) i bylam u endokrynolog. Dostalam zwiekszona dawke euthyroxu, jod i witamine D3. Dobra, wystarczy o mnie. :)

Anna Stesia - oczywiscie, ze Was nie zostawie, predzej mnie zbanujecie za swirowanie :D

Selina - wiem, ze ciezko czekac, ale wydaje mi sie, ze faktycznie bezpieczniej zrobic posiew jeszcze.

To sie nagadalam, wracam na chwile do pracy ;) Dobrego Dnia, Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 09:33

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ