Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDobra, robota nie zajac
Zapomnialam napisac, ze kiedys juz na fioletowej stronie zauwazylam, ze Agnesque dolaczyla do watku pazdziernikowych mam, ale nie wiedzialam, czy moge w jej imieniu obwiescic tutaj te nowine.
A z jej suwaczka wywnioskowalam, ze nasze ciaze sa identyczne co do dnia - niezly numer
Moze Wy sie Dziewczyny tez tak idealnie wstrzelicie z zaciazeniem Mialybysmy mistrzowski watek. -
nick nieaktualnyMela nooo byloby grubo jeszcze jakbysmy sie wszystkie na porodowce spotkaly w koncu jedno miasto. Normalnie bardzo bym tego chciala, ale teraz nie mam parcia przez to cholerstwo, ktore mam leczyc. Szkoda kurcze ze tak wyszlo ale coz, moze kwiecien bedzie bardziej przychylny dla mnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHellou Gabrika im nas wiecej tym lepiej! Watek wyglada na szczesliwy, bo z 4 tu obecnych dziewczyn 2 sa juz w ciazy Takze usyawmy sie w kolejce hehe
Napisz cos wiecej o Waszych staraniachWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 11:58
gabrika lubi tę wiadomość
-
Wow, to rzeczywiście szczęśliwy wątek
To na początek, przede wszystkim gratulacje dla tych dziewczyn, którym się udało
Ja mam 30 lat, staramy się z mężem o 1wsze dziecko. W tym momencie kończę 3cs, jestem 9 dpo i zdecydowanie czekam na @. Póki co jedyny problem jaki mamy to moje nieregulanre cykle. Jeszcze gdzieś do września ubiegłego wszystko było całkiem ok: około 30 dc jeden cykl, ale pod koniec roku wszystko się pokręciło i cykle wahają się od 26 do 36 dc ciężko wyczuć owulacje...
No ale damy radę a jak u Was sytuacja?
P.S. Poradzicie jak zmienić ustawienia aby pojawiały mi się powiadomienia o nowych postach?"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
-
nick nieaktualnyGabrika ja nie wiem niestety jak ustawienia zmienic Wiem, ze chyba powiadomienia tylko mailowo moga przychodzic. Ja zwyczajnie wchodze na forum i zagladam na watki gdzie sie udzielam
Ja tez mam 30lat i tez staramy sie o 1sze dziecko. To nasz 6cs, ale tez czekam na pewno na @ (juz za 3-4dni), bo musielismy przestac sie starac w okolicach owu. Dostalam wyniki posiewu i mam bakterie ureaplasma, dostalam antybiotyk i robie jutro bete, zeby na 100% wykluczyc ciaze i brac juz lek razem z mezem. Ponowne starania od marca, ale w oczekiwaniu na badanie hsg, ktore pewnie zrobie w kwietniu.
Widze, ze to poczatki Waszych staran, wiec pewnie nie badaliscie sie jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 00:54
-
nick nieaktualnyGabrika, dziekuje za gratulacje.
Co do ustawien mam dokladnie tak samo jak Selina, po prostu wchodze na forum I sprawdzam. Nie orientuje sie, jak pomoc.
Mam 27 lat, 5 cs okazal sie szczesliwy, w Walentynki dowiedzialam sie o ciazy.
Wczesniej nie bylo tak rozowo, mam za soba poronienie. Szczegolowych badan nie zdazylismy zaczac. Ja mam problem z podwyzszonym TSH, ale przed ciaza udalo sie uregulowac, mam nadzieje, ze teraz tez sie uda, bo znow skoczylo.
Ps. Ktos wie, kiedy do Krakowa zawita wiosna?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 16:39
-
nick nieaktualnyMela wiosna mozna powiedziec, ze temperaturowo juz jest sporo na plusie. Jednak nie moge patrzec na ten deszcz. Wczoraj w nocy to myslalam, ze dach zwieje na naszym bloku tak pizdzilo straszna ulewa tez przeszla.
Ja za pare h jade do diagnostyki zrobic te bete dla swietego spokoju. Jakies male pobolewania mam czasem juz w podbrzuszu, wiec pewnie @ sie zbliza -
@Selina: a co to bakteria? Skąd ona się bierze?
Rzeczywiście jeszcze żadnych szczegółowych badań nie robiliśmy. Pod koniec poprzedniego roku robiłam podstawowe badania krwi, tsh i progesteron. Póki co wszystko w normie. Tak jak pisałam mam bardzo nieregularne cykle, więc spodziewam się kilku miesięcy starań.
Kiedy będziesz mieć wynik bety?
@Mela89 czyli jesteś przykładem szczęśliwego rozwiązania sprawy Oby tak pozostało!
Co do wiosny: to mam wrażenie, że jest już tuż tuż za rogiem
"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
-
nick nieaktualnyGabrika ureaplasma jest przenoszona droga plciowa, pozornie nie grozna, ponoc 70% kobiet wspolzyjacych kobiet ją ma Szok. Czesto nie daje objawow (ja nie mam zadnych ani mąż), ale gdy zajdziemy w ciaze bedac nia zarazone moze doprowadzic do poronienia (bardzo prawdopodobne) lub powikłań w trakcie ciazy. Dziecko rodzi sie juz wtedy z tą bakterią. Jesli kobieta w ciazy dowie sie, ze ma ta bakterie, to niestety wtedy sie ciezko leczy, bo mozna podac tylko 1 rodzaj antybiotyku, ktory jest mało skuteczny.
Dlatego czekam na wyniki bety, zeby ciaze wykluczyc i zaczynam antybiotyk Wyniki do 2h powinnam miec, bo badanie popoludniu robiłam
Z takich badan diagnostycznych mozesz jeszcze zrobic prolaktynę w 2-4dc, estradiol no i te posiewy, które ja miałam. Ja robiłam badanie na Jana w Centrum Badań Mikrobiologicznych, ale wiem, że w Synevo też wykonują na Basztowej i tam wyniki przez neta mozna sobie odebrać a w CBM osobiście (lub przez kogos bliskiego).
Miałam przez 1 lekarza zlecone jeszcze badanie poziomu wit.D3, ale jeszcze go nie robiłam.
Zadowolona jesteś w ogóle z ginekologa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 20:37
-
Cześć, gabrika, miło, że dołączyłaś do nas! Powodzenia w staraniach:-) Ja się ostatnio mniej udzielam, bo trochę zawalona jestem pracą, choć może w drugiej połowie marca złapię trochę oddechu (wiosennego, a jakże!)
Zrobiłam dzisiaj badanie tarczycy i TSH wyszło mi całkiem spore - prawie 8. We wrześniu miałam w normie. Wybieram się do lekarza, zobaczymy, co mi powie.
Z naszej grupy tutaj jestem najstarsza, kilka lat po 30. Staram się o pierwsze dziecko i wobec tego wyniku widać, że jeszcze trochę się postaram:-(
-
nick nieaktualnyAnna Stesia wszyscy mowia, ze jak jedyny problem w hormonach, to szybko mozna zajsc w ciaze, bo latwo je unormowac. Moja kolezanka tez miala spore porblemy z tarczyca, lelarka mowila jej, ze moze nie zajsc szybko a po 4mies. byla juz w ciazy. Akutalnie ma 2 coreczki Uszy do gory kochana! Dostaniesz lek na zbicie tsh i juz niebawem zobaczysz 2 kreski
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Selina, dzięki!
Doszły mi jeszcze pewne denstystyczne problemy, więc nie mam pojęcia, jak będą wyglądały u mnie teraz te starania, szczerze wątpię, że w najbliższych miesiącach zajdę w ciążę i w obliczu tych wszystkich dzisiejszych wydarzeń (wyniki tarczycy, dentystyczne wyzwania) nie wiem, czy nie powinnam przerwać starań. Wolałabym nie, bo nie jestem "pierwszej świeżości" i każdy miesiąc jest dla mnie ważny. No ale nie na wszystko mamy wpływ. -
nick nieaktualnyMela89 wrote:Dobra, robota nie zajac
Zapomnialam napisac, ze kiedys juz na fioletowej stronie zauwazylam, ze Agnesque dolaczyla do watku pazdziernikowych mam, ale nie wiedzialam, czy moge w jej imieniu obwiescic tutaj te nowine.
A z jej suwaczka wywnioskowalam, ze nasze ciaze sa identyczne co do dnia - niezly numer
Moze Wy sie Dziewczyny tez tak idealnie wstrzelicie z zaciazeniem Mialybysmy mistrzowski watek.
Halo halo Właśnie tu do was zajrzałam:) Cóż go się wyprawia moje drogie krakowianki? Mi się żeczywiście zaciążyło to 5tc i 3dc;) Ktoś jeszcze poszedł w moje ślady?;p
Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny