X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, robota nie zajac :D

Zapomnialam napisac, ze kiedys juz na fioletowej stronie zauwazylam, ze Agnesque dolaczyla do watku pazdziernikowych mam, ale nie wiedzialam, czy moge w jej imieniu obwiescic tutaj te nowine. ;)

A z jej suwaczka wywnioskowalam, ze nasze ciaze sa identyczne co do dnia - niezly numer :)

Moze Wy sie Dziewczyny tez tak idealnie wstrzelicie z zaciazeniem :) Mialybysmy mistrzowski watek. :):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela nooo byloby grubo ;) jeszcze jakbysmy sie wszystkie na porodowce spotkaly :D w koncu jedno miasto. Normalnie bardzo bym tego chciala, ale teraz nie mam parcia przez to cholerstwo, ktore mam leczyc. Szkoda kurcze ze tak wyszlo :/ ale coz, moze kwiecien bedzie bardziej przychylny dla mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ciekawe czy bysmy sie na tej porodowce jakos poznaly ;)

Kwiecien na pewno bedzie dla Ciebie udany, Selina - to juz wiosna, Wielkanoc, maj sie zbliza ;) No i spokojniejsza bedziesz po wyleczeniu bakterii. :)
    A, no i jeszcze nasze kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela wtedy bysmy sie wczesniej spotkaly na miescie ;)
    Dzieki za kciuki, przydadza sie na najblizszy czas.

Mela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, a do bromka przyzwyczailas sie juz calkiem czy daje jeszcze jakies nieprzyjemne objawy ciagle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela na szczescie sie przyzwyczailam do dziada :D bo juz dosc mialam, dzis juz bez bolu glowy sie obudzilam.

Mela89 lubi tę wiadomość

• gabrika Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też jestem z Krakowa :) mogę dołączyć?

"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
    Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
    f2w3dqk3oz249swl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gabrika, jasne, ze mozesz, zapraszamy! :)

Moge zapytac, ile masz lat i jak dlugo sie starasz?

gabrika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellou Gabrika :) im nas wiecej tym lepiej! Watek wyglada na szczesliwy, bo z 4 tu obecnych dziewczyn 2 sa juz w ciazy :D Takze usyawmy sie w kolejce hehe ;)
    Napisz cos wiecej o Waszych staraniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 11:58

gabrika lubi tę wiadomość

• gabrika Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to rzeczywiście szczęśliwy wątek :)

To na początek, przede wszystkim gratulacje dla tych dziewczyn, którym się udało :)

Ja mam 30 lat, staramy się z mężem o 1wsze dziecko. W tym momencie kończę 3cs, jestem 9 dpo i zdecydowanie czekam na @. Póki co jedyny problem jaki mamy to moje nieregulanre cykle. Jeszcze gdzieś do września ubiegłego wszystko było całkiem ok: około 30 dc jeden cykl, ale pod koniec roku wszystko się pokręciło i cykle wahają się od 26 do 36 dc :/ ciężko wyczuć owulacje...

No ale damy radę :) a jak u Was sytuacja? :)

P.S. Poradzicie jak zmienić ustawienia aby pojawiały mi się powiadomienia o nowych postach?

"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
    f2w3dqk3oz249swl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrika ja nie wiem niestety jak ustawienia zmienic :/ Wiem, ze chyba powiadomienia tylko mailowo moga przychodzic. Ja zwyczajnie wchodze na forum i zagladam na watki gdzie sie udzielam ;)

Ja tez mam 30lat :) i tez staramy sie o 1sze dziecko. To nasz 6cs, ale tez czekam na pewno na @ (juz za 3-4dni), bo musielismy przestac sie starac w okolicach owu. Dostalam wyniki posiewu i mam bakterie ureaplasma, dostalam antybiotyk i robie jutro bete, zeby na 100% wykluczyc ciaze i brac juz lek razem z mezem. Ponowne starania od marca, ale w oczekiwaniu na badanie hsg, ktore pewnie zrobie w kwietniu.
    Widze, ze to poczatki Waszych staran, wiec pewnie nie badaliscie sie jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 00:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrika, dziekuje za gratulacje. :)
    Co do ustawien mam dokladnie tak samo jak Selina, po prostu wchodze na forum I sprawdzam. Nie orientuje sie, jak pomoc. ;)

Mam 27 lat, 5 cs okazal sie szczesliwy, w Walentynki dowiedzialam sie o ciazy. :)
    Wczesniej nie bylo tak rozowo, mam za soba poronienie. Szczegolowych badan nie zdazylismy zaczac. Ja mam problem z podwyzszonym TSH, ale przed ciaza udalo sie uregulowac, mam nadzieje, ze teraz tez sie uda, bo znow skoczylo.

Ps. Ktos wie, kiedy do Krakowa zawita wiosna? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 16:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela wiosna mozna powiedziec, ze temperaturowo juz jest ;) sporo na plusie. Jednak nie moge patrzec na ten deszcz. Wczoraj w nocy to myslalam, ze dach zwieje na naszym bloku tak pizdzilo :O straszna ulewa tez przeszla.
    Ja za pare h jade do diagnostyki zrobic te bete dla swietego spokoju. Jakies male pobolewania mam czasem juz w podbrzuszu, wiec pewnie @ sie zbliza

• gabrika Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Selina: a co to bakteria? Skąd ona się bierze?

Rzeczywiście jeszcze żadnych szczegółowych badań nie robiliśmy. Pod koniec poprzedniego roku robiłam podstawowe badania krwi, tsh i progesteron. Póki co wszystko w normie. Tak jak pisałam mam bardzo nieregularne cykle, więc spodziewam się kilku miesięcy starań.

Kiedy będziesz mieć wynik bety?

@Mela89 czyli jesteś przykładem szczęśliwego rozwiązania sprawy :) Oby tak pozostało!

Co do wiosny: to mam wrażenie, że jest już tuż tuż za rogiem :)

f2w3dqk3oz249swl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrika ureaplasma jest przenoszona droga plciowa, pozornie nie grozna, ponoc 70% kobiet wspolzyjacych kobiet ją ma :O Szok. Czesto nie daje objawow (ja nie mam zadnych ani mąż), ale gdy zajdziemy w ciaze bedac nia zarazone moze doprowadzic do poronienia (bardzo prawdopodobne) lub powikłań w trakcie ciazy. Dziecko rodzi sie juz wtedy z tą bakterią. Jesli kobieta w ciazy dowie sie, ze ma ta bakterie, to niestety wtedy sie ciezko leczy, bo mozna podac tylko 1 rodzaj antybiotyku, ktory jest mało skuteczny.
    Dlatego czekam na wyniki bety, zeby ciaze wykluczyc i zaczynam antybiotyk :) Wyniki do 2h powinnam miec, bo badanie popoludniu robiłam

Z takich badan diagnostycznych mozesz jeszcze zrobic prolaktynę w 2-4dc, estradiol no i te posiewy, które ja miałam. Ja robiłam badanie na Jana w Centrum Badań Mikrobiologicznych, ale wiem, że w Synevo też wykonują na Basztowej i tam wyniki przez neta mozna sobie odebrać a w CBM osobiście (lub przez kogos bliskiego).
    Miałam przez 1 lekarza zlecone jeszcze badanie poziomu wit.D3, ale jeszcze go nie robiłam.
    Zadowolona jesteś w ogóle z ginekologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 20:37

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, gabrika, miło, że dołączyłaś do nas! Powodzenia w staraniach:-) Ja się ostatnio mniej udzielam, bo trochę zawalona jestem pracą, choć może w drugiej połowie marca złapię trochę oddechu (wiosennego, a jakże!)

Zrobiłam dzisiaj badanie tarczycy i TSH wyszło mi całkiem spore - prawie 8. We wrześniu miałam w normie. Wybieram się do lekarza, zobaczymy, co mi powie.

Z naszej grupy tutaj jestem najstarsza, kilka lat po 30. Staram się o pierwsze dziecko i wobec tego wyniku widać, że jeszcze trochę się postaram:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wszyscy mowia, ze jak jedyny problem w hormonach, to szybko mozna zajsc w ciaze, bo latwo je unormowac. Moja kolezanka tez miala spore porblemy z tarczyca, lelarka mowila jej, ze moze nie zajsc szybko a po 4mies. byla juz w ciazy. Akutalnie ma 2 coreczki :) Uszy do gory kochana! Dostaniesz lek na zbicie tsh i juz niebawem zobaczysz 2 kreski :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, dzięki! :-)
    Doszły mi jeszcze pewne denstystyczne problemy, więc nie mam pojęcia, jak będą wyglądały u mnie teraz te starania, szczerze wątpię, że w najbliższych miesiącach zajdę w ciążę i w obliczu tych wszystkich dzisiejszych wydarzeń (wyniki tarczycy, dentystyczne wyzwania) nie wiem, czy nie powinnam przerwać starań. Wolałabym nie, bo nie jestem "pierwszej świeżości" i każdy miesiąc jest dla mnie ważny. No ale nie na wszystko mamy wpływ.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela89 wrote:
    Dobra, robota nie zajac :D

Zapomnialam napisac, ze kiedys juz na fioletowej stronie zauwazylam, ze Agnesque dolaczyla do watku pazdziernikowych mam, ale nie wiedzialam, czy moge w jej imieniu obwiescic tutaj te nowine. ;)

A z jej suwaczka wywnioskowalam, ze nasze ciaze sa identyczne co do dnia - niezly numer :)

Moze Wy sie Dziewczyny tez tak idealnie wstrzelicie z zaciazeniem :) Mialybysmy mistrzowski watek. :):):)

Halo halo :) Właśnie tu do was zajrzałam:) Cóż go się wyprawia moje drogie krakowianki? Mi się żeczywiście zaciążyło to 5tc i 3dc;) Ktoś jeszcze poszedł w moje ślady?;p

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Agnesque, no albo ja w Twoje albo Ty w moje :p Gratulacje w kazdym razie! :)

Jak sie czujesz?

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ