X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, wolałam zapytać bo pewnie jeszcze na 7 bym go wysłała i by mnie zjadł🤣 dużo ludzi jest koło tej 8 ?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende ooo waleczna jesteś 😁 najs hehe Kurczę ja to zwykle nie mam problemu się wykłócać i dyskutować, ale jako szpitale, pielęgniarki i położne chodzi, to mam cykora, bo się obawiam, że jak jeszcze trafię później na takiego osobnika, to mnie konkretnie potraktuje 😬 np brzydko pobierze krew czy boleśnie zbada... One skubane pewnie o tym wiedzą, że się dużo osób cyka im zwracać uwagę właśnie dlatego i to wykorzystują bezczelnie. Masz jednak rację, zgłosić to do dyrekcji mailowo chociażby i takie foto o którym mówisz, to też dobry dowód 😜
    Ja tam będę za tydzień na hsg i mi trochę słabo na samą myśl.
    Na szczęście babeczki w programie prokreacyjnym odbierają telefon od kopa i są przemiłe (bo młode a nie starsze zrzedliwe babki).
    Super, że wróciliście do starań 😊 a do kogo chodzisz że kieruje Cię na histero?

• water Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus - poprosilam wlasnie ze wzgledu na brak.

Troche to slabe, bo OM 14.02
    22.03 wyslalam do Superiora wynik seminogramu z prosba o interpretacje i cos na wywolanie @
    Dostalam odpowiedz ze dr bedzie sie kontaktowal ze mna 3.04.
    Tego dnia, po 23ej dostalam kod na recepte a 4.04 maila z informacja ze mamy isc do dr H i ze mam wykupic recepte.
    Wieczorem cos zaczelam brudzic a dzisiaj @ na calego.
    Przelew puscilam i zapytalam czy w przypadku @ mam brac czy nie i cisza

Slabe, bo od 22.03 do 3.04 to kawal czasu a nikt mnie nie dopytal czy mam juz @ czy nie, tylko cyk i e-recepta 🙄

Taka olana sie czuje 😒

Selina - maz byl u H prywatnie na Swietokrzyskiej czy na nfz na Kopernika?

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Nenka89 Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ! jestem tu nowa. Informacji jest tu multum a żeby przejrzeć całą historię forum to chyba zeszło by mi z miesiąc jak i nie więcej 😉 czy jest tu może ktoś kto miał insemke w Parents w Krakowie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2023, 21:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Krakus - poprosilam wlasnie ze wzgledu na brak.

Troche to slabe, bo OM 14.02
    22.03 wyslalam do Superiora wynik seminogramu z prosba o interpretacje i cos na wywolanie @
    Dostalam odpowiedz ze dr bedzie sie kontaktowal ze mna 3.04.
    Tego dnia, po 23ej dostalam kod na recepte a 4.04 maila z informacja ze mamy isc do dr H i ze mam wykupic recepte.
    Wieczorem cos zaczelam brudzic a dzisiaj @ na calego.
    Przelew puscilam i zapytalam czy w przypadku @ mam brac czy nie i cisza

Slabe, bo od 22.03 do 3.04 to kawal czasu a nikt mnie nie dopytal czy mam juz @ czy nie, tylko cyk i e-recepta 🙄

Taka olana sie czuje 😒

Selina - maz byl u H prywatnie na Swietokrzyskiej czy na nfz na Kopernika?
    A Ty masz bezpośredni kontakt z dr Z? Czy tylko z Superiorem? Mi dr odpisywał na SMSy, ale to już dawno temu było.
    Ogólnie obsługa Superiora mnie załamuje, często się nie można dodzwonić i ogólnie niezbyt pomocna obsługa a wizyty przecież kosztują kupę kasy...
    Mąż u Hessela był na Świętokrzyskiej, to było 1,5 roku temu. Nawet nie wiedziałam, że na Kopernika można się do niego umówić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2023, 22:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje urologa (usg🥚🥚). Orientujecie się może gdzie i do kogo najlepiej. Nfz, prywatnie.
    Dr Wiatr albo Hessel

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spieszę Wam powiedzieć, że udało mi się dziś raptem za 5 razem dodzwonić na Kopernika 🤣 przed 16tą, juhuu 🥳
    Oprócz tego kolejną wizytę mam na 17.04. już z wynikami krwi i hsg
    Co tu taka cisza? 🧐 Jajka farbujecie na jutro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 20:23

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemożliwe... odebrały 😆😆

Hsg w Koerniku... kilka godzin spędzonych w szpitalu. Od 8 do 13 tam siedziałam 😉

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Niemożliwe... odebrały 😆😆

Hsg w Koerniku... kilka godzin spędzonych w szpitalu. Od 8 do 13 tam siedziałam 😉
    Nie strasz mnie 😳 tyle to ja siedziałam na histero a to jednak bardziej zaawansowane badanie niż hsg. Powiedzieli mi, że w południe wyjdę... Kurde na 14 mam do pracy i miałam zamiar na luzie zdążyć i jeszcze obiad zjeść przed 🙈 a tu widzę chyba nie bardzo mi to wyjdzie

• water Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina tylko przez Superior.

Zrobilam wg mnie najwazbiejsze hormony i chyba sobie dam spokoj z dzieckiem
    Maz bez plemnikow, moje wyniki tez leżą.
    Za pozno o rok, moze 2.
    Pojde jeszcze do lekarza z wynikami, ale nie mam zludzen.

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Selina tylko przez Superior.

Zrobilam wg mnie najwazbiejsze hormony i chyba sobie dam spokoj z dzieckiem
    Maz bez plemnikow, moje wyniki tez leżą.
    Za pozno o rok, moze 2.
    Pojde jeszcze do lekarza z wynikami, ale nie mam zludzen.
    Bez plemników tak total? Czy coś tam jest? Może IUI by było warto? Nie poddawaj się jeszcze :)
    W jakim wieku jesteście?
    Gdybyś chciała priv telefon do dr Z, to daj znać, mogę Ci wysłać w prywatnej wiadomości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2023, 16:05

• water Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina - 0. Ja 45 on 44 -
    Moje wyniki tu:
    https://naforum.zapodaj.net/73237c1412ce.jpg.html

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Selina - 0. Ja 45 on 44 -
    Moje wyniki tu:
    https://naforum.zapodaj.net/73237c1412ce.jpg.html
    Zerknelam, rozumiem. A o ivf myśleliście z dawcą? Tudzież z pobraniem plemników z jąder - nie wiem czy dobrze piszę, ale chyba o takich przypadkach czytałam, że pojedyncze plemniki mogą być w jądrach

• water Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytalam, ze z jader mozna pobrac, ale wtedy tez musialoby byc zaplodnienie in vitro.

Gdyby to kosztowalo nas 10tys i dawalo gwarancje to place od reki, ale niestety szanse w moim wieku sa male a jeszcze to amh mnie dobilo.

Umowie sie do Z, sprobuje umowic meza do H po swietach. Zobaczymy...😞

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Tez czytalam, ze z jader mozna pobrac, ale wtedy tez musialoby byc zaplodnienie in vitro.

Gdyby to kosztowalo nas 10tys i dawalo gwarancje to place od reki, ale niestety szanse w moim wieku sa male a jeszcze to amh mnie dobilo.

Umowie sie do Z, sprobuje umowic meza do H po swietach. Zobaczymy...😞
    A dr Z nie próbował Was kierować do jakiegoś lekarza z kliniki? Mnie parę lat temu skierował do dr Knafel. Babka ogólnie polecana i z dużą wiedzą, tylko terminy wiadomo jakie ;) ale też mam z polecenia jedną dr w Katowicach (nawet chyba wątek jest o niej na medycznym w dziale). Jednak, że my nie idziemy w ivf, to się nie wybieramy

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Nie strasz mnie 😳 tyle to ja siedziałam na histero a to jednak bardziej zaawansowane badanie niż hsg. Powiedzieli mi, że w południe wyjdę... Kurde na 14 mam do pracy i miałam zamiar na luzie zdążyć i jeszcze obiad zjeść przed 🙈 a tu widzę chyba nie bardzo mi to wyjdzie

Samo badanie ok 10 min trwa. Głównie to siedzisz i czekasz. Jak ja byłam to było 6-7 dziewczyn, 2 na hsg a reszta na dłuższy pobyt. Każda pokolei na krotki wywiad do gabinetu ( na hsg na końcu) i potem czekanie na biocenoze ( wynik po pół godz) i kolejny dłuższy wywiad. Potem badanie I czekanie na wypis ze szpitala. Coś co w niecalą godz można by zrobić to zeszło pół dnia. No ale to Nfz więc nikomu się nie spieszy 😁

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Samo badanie ok 10 min trwa. Głównie to siedzisz i czekasz. Jak ja byłam to było 6-7 dziewczyn, 2 na hsg a reszta na dłuższy pobyt. Każda pokolei na krotki wywiad do gabinetu ( na hsg na końcu) i potem czekanie na biocenoze ( wynik po pół godz) i kolejny dłuższy wywiad. Potem badanie I czekanie na wypis ze szpitala. Coś co w niecalą godz można by zrobić to zeszło pół dnia. No ale to Nfz więc nikomu się nie spieszy 😁
    O matko 🥴 logika zerowa u nich widzę 🙈 zamiast zrobić najpierw te szybkie badania a później te dłuższe, to oni odwrotnie... No cóż, nasiedzę się tam tak jak zawsze. Książkę wezmę może, to przetrwam.
    Zazywalas coś wcześniej p.bolowego?

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest to że posiedzi się parę godzin ale za to sporo kasy zaoszczędzone 😆. Najgorzej miałam jak siedziałam tam na korytarzu głodna jak cholera, a tu obiady rozwozili 🤣.
    Przeciwbolowego nie brałam i oni też mi nie dawali. Było to nieprzyjemne i trochę bolało, ale dało się przeżyć.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, jak byłam wyluzowana i przygotowana na wszystko tak teraz się cykam 😬 przede mną jakaś pacjentka jest, której kulociag musieli zakładać, bo jakieś problemy są, ją tam boli i olaboga... Dygudygu a zaraz jaaaa 🙈

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj się, wszystko będzie dobrze. Co jej mieli zakładać?🤔🤔🤔

preg.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ