X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem co to🤭 musiałabyc mocno ściśnięta😉
    A Ty rozluźnij się, zamknij oczy, zaciśnij zęby i myśl pozytywnie🤗🤗

Selina lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak usłyszałam 'kulociąg', to mi się słabo zrobiło 😂 ale usłyszałam właśnie, że jak się rozluźniła to pomogło. Zaczęłam więc przeglądać storiski Make Life Harder 😆 uśmiałam się i pomogło. Nawet nie bolało, jakiś tam dyskomfort był. Najważniejsze, że wszystko drożne 😍 pęcherzyk jest na lewym i k.weekendu możliw że pęknie, także mamy jechać z koksem

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, nie takie straszne to badanie😉
    W takim razie życzę udanego weekendu ❤❤❤😄
    Wszystkie badania macie już zrobione?

Moje badania jak narazie wszystkie ok, teraz za chłopa muszę się ostro wziąć bo z nim nie najlepiej.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    No i super, nie takie straszne to badanie😉
    W takim razie życzę udanego weekendu ❤❤❤😄
    Wszystkie badania macie już zrobione?

Moje badania jak narazie wszystkie ok, teraz za chłopa muszę się ostro wziąć bo z nim nie najlepiej.
    Hehe dzięki 😉
    Jutro mąż rozszerzony seminogram robi. Ostatnio robił podstawowe badanie 1,5 roku temu jak zaczynaliśmy się starać i wtedy miał bardzo dobre wyniki.
    Powiedz mi czy plamiłaś po hsg? Bo ja jakoś tak godzinę po i do tej pory śluz z krwią w dość sporej ilości mam. Nic nie boli na szczęście.
    A co nie tak z wynikami męża?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2023, 17:09

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , w dniu badania plamiłam ale nie dużo.

Wyniki nasienia złe mu wyszły. Jutro ma robić hormony i potem do urologa na usg.

Jak Twój zrobi badanie I powiedzą że wyniki za 2 tygodnie to nie sugeruj się tym. Ja zadzwoniłam równy tydzień po i dostałam informację że wyniki były już u lekarza tego samego dnia😉

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Tak , w dniu badania plamiłam ale nie dużo.

Wyniki nasienia złe mu wyszły. Jutro ma robić hormony i potem do urologa na usg.

Jak Twój zrobi badanie I powiedzą że wyniki za 2 tygodnie to nie sugeruj się tym. Ja zadzwoniłam równy tydzień po i dostałam informację że wyniki były już u lekarza tego samego dnia😉
    Urolog też na NFZ u męża?
    Dobrze wiedzieć z tymi wynikami, bo w poniedziałek mam wizytę, to podpytam czy już są.
    Jak coś, to polecam niech mąż się koksuje Macą 😁 poprawia wyniki nasienia i antyoksydanty typu Wit.C 1000mg itp. - chyba że już zażywa.

Taka ciekawostka jeszcze a propo dzisiejszego dnia i hsg. Pierwszy raz widziałam, żeby mąż pacjentki był obecny przy badaniu 😳 Byli przede mną (z tym kulociągiem) i zonka miałam niezłego jak wyszli razem z gabinetu 😅

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żartujesz, chyba się dziewczyna musiała bardzo bać jak towarzystwa potrzebowała do badania 🙃

Narazie nic nie bierze, zobaczymy co urolog (androlog) zaproponuje😉
    Idzie do niego prywatnie, zależało mi na szybkim terminie, można na nfz ale to na własną rękę ( program tego nie obejmuje niestety)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Żartujesz, chyba się dziewczyna musiała bardzo bać jak towarzystwa potrzebowała do badania 🙃

Narazie nic nie bierze, zobaczymy co urolog (androlog) zaproponuje😉
    Idzie do niego prywatnie, zależało mi na szybkim terminie, można na nfz ale to na własną rękę ( program tego nie obejmuje niestety)
    No może jego towarzystwem się tak zestresowała i spięła, że potrzebny był przyrząd - przynajmniej ja bym tak miała, chyba nie chciałabym męża obok 😁

To kciuki za kolejne badania męża i wizytę :)

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mojego bym nie wzięła na takie badanie 😆
    Ale każdy inaczej podchodzi do tematu😉

Byliśmy dzisiaj w Koperniku na pobraniu, faktycznie pusto. Weszliśmy 7.45 to już przyjmowały, jedna osoba przed nami. Przed 8 już byliśmy w drodze do domu😆

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Też mojego bym nie wzięła na takie badanie 😆
    Ale każdy inaczej podchodzi do tematu😉

Byliśmy dzisiaj w Koperniku na pobraniu, faktycznie pusto. Weszliśmy 7.45 to już przyjmowały, jedna osoba przed nami. Przed 8 już byliśmy w drodze do domu😆
    Wow ekspres! To gdzieś się z moim mężem mineliście😜 był na 8, ale na 3 piętrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2023, 11:20

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo możliwe że się minęliśmy 😄

Jutro znowu mnie czeka tam wizyta po wyniki

preg.png
  • Markotka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wybaczcie że tak wbijam na wątek 🫣 chciałm tylko zapytać gdzie polecacir zrobić badanie nasienia w okolicy Kraków/Katowice?

👰🏼‍♀️🤵‍♂️ 31l
    Starania o pierwsze 👶🏼 od 06/2022

- Endometrioza, adenomioza ❌
    - Drożność jajowodów 9/2024 ✅
    - Badanie nasienia 2/2025 ✅
    - Suplementacja ✅
    - AMH 1,97 (9/2024) ✅
    - 5/2025: histeroskopia > usunięcie ognisk adeno > przewlekły stan zapalny endometrium 💊
    - 08/2025 drożność z lipiodolem ❓
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markotka wrote:
    Hej, wybaczcie że tak wbijam na wątek 🫣 chciałm tylko zapytać gdzie polecacir zrobić badanie nasienia w okolicy Kraków/Katowice?
    Nic się nie dzieje 😉
    Ja raczej nie pomogę jeśli chodzi o prywatne badania, mój partner robił w Koperniku w programie prokreacyjnym na Nfz

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markotka wrote:
    Hej, wbijaj :)
    W Krakowie to Parens, Artvimed albo Macierzyństwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2023, 17:48

• Markotka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi ;) właśnie zastanawiałam się nad Artivmed ze względu na czynne w soboty

👰🏼‍♀️🤵‍♂️ 31l
    Starania o pierwsze 👶🏼 od 06/2022

- Endometrioza, adenomioza ❌
    - Drożność jajowodów 9/2024 ✅
    - Badanie nasienia 2/2025 ✅
    - Suplementacja ✅
    - AMH 1,97 (9/2024) ✅
    - 5/2025: histeroskopia > usunięcie ognisk adeno > przewlekły stan zapalny endometrium 💊
    - 08/2025 drożność z lipiodolem ❓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markotka wrote:
    Dzięki za podpowiedzi ;) właśnie zastanawiałam się nad Artivmed ze względu na czynne w soboty
    Zadzwoń tam wcześniej najlepiej i dopytaj czy sobotę można przyjechać na takie badanie. Z tego co wiem nie każda klinika codziennie je robi. Np w Parens chyba tylko 2 dni w tygodniu robią badanie nasienia na posiew, więc zależy jakie dokładnie badania macie zamiar robić :)

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to jest fakt musicie być obydwoje zarejestrowani żeby odebrać wynik. Biegłam szybko dorejestrować mojego żeby zobaczyć jego wynik 😆

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, to dobrze że mówicie z tymi wynikami mężów. W poniedziałek mam wizytę, to w takim razie zadzwonić tam jutro i dopisać męża tak? On nie musi być ze mną na wizycie?

Krakus właśnie mąż to samo stwierdził 😆 ma porównanie z Macierzyństwem a tu mówił, że po spartansku trochę 😅

Krakus lubi tę wiadomość

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musi być. Odbierzesz jego wyniki ale musi być zarejestrowany razem z Tobą.
    Tak dla pewności zadzwoń może jutro tam na 3 piętro😉 i zapytaj kiedy będą wyniki u lekarza, to Ci powiedzą czy już są😀

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Nie musi być. Odbierzesz jego wyniki ale musi być zarejestrowany razem z Tobą.
    Tak dla pewności zadzwoń może jutro tam na 3 piętro😉 i zapytaj kiedy będą wyniki u lekarza, to Ci powiedzą czy już są😀
    Mężowi powiedzieli, że 2tyg oczekiwania 😏 ale z tego co któraś z Was tutaj pisała, to były szybciej. Jednak może poniedziałek to jeszcze za szybko by były

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ