Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markotka wrote:
    Nie, u nas w mieście nie wykonują takich badań, ale mamy całkiem niedaleko do Krk i Ktw też ;)
    To możliwe, że jesteś gdzieś z moich rodzinnych stron 😁 bo z Krk do siebie mam niecałe 40km i stamtąd do Ktw też coś koło 40-50

• Markotka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    To możliwe, że jesteś gdzieś z moich rodzinnych stron 😁 bo z Krk do siebie mam niecałe 40km i stamtąd do Ktw też coś koło 40-50
    No ja do Krk troszkę dalej ale okolice pewnie znajome 😉

Selina lubi tę wiadomość

Początek starań 06/2022
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina i jak po dzisiejszej wizycie ?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Selina i jak po dzisiejszej wizycie ?
    Dzięki że pytasz :) Musiałam przełożyć na za tydzień w poniedziałek, bo coś mi wypadło i z samego rana tam dzwoniłam. W sumie i tak mnie nie zbawi nic ten tydzień ;) chyba nawet owulacji nie miałam, nie czułam i nie czuję nic totalnie. Może się w końcu zbiorę w sobie i zacznę mierzyć tą temperaturę...
    A jak tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 17:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was suplementowała kiedyś NAC? Macie jakieś opinie?

• samantka Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma maila do rejestracji na histeroskopię na Kopernika? Muszę odwołać histeroskopię z maja a nie mam siły tam próbować się dodzwonić.

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was suplementowała kiedyś NAC? Macie jakieś opinie?

Ja suplementuję. To antyoksydant, obniża homocysteinę, poprawia komórki jajowe, poprawia owulację, ja biorę całe cykle po 500 mg dziennie. A dziewczyny z PCOS biorą 1200 mg między 3 a 7 dc. Jak bedziesz to brać, to pij na noc kleik z siemienia lnianego, bo NAC rozrzedza śluz w żołądku i może powodować wrzody albo problemy żołądkowe, dlatego bez tego kleiku ani rusz przy długim stosowaniu.

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Ja suplementuję. To antyoksydant, obniża homocysteinę, poprawia komórki jajowe, poprawia owulację, ja biorę całe cykle po 500 mg dziennie. A dziewczyny z PCOS biorą 1200 mg między 3 a 7 dc. Jak bedziesz to brać, to pij na noc kleik z siemienia lnianego, bo NAC rozrzedza śluz w żołądku i może powodować wrzody albo problemy żołądkowe, dlatego bez tego kleiku ani rusz przy długim stosowaniu.
    Dzięki za info :)
    Kleik z siemienia to mam zlecony już dawno od dietetyka, ale ciągle zapominam... Jeszcze do niedawna piłam codziennie na czczo a teraz mam to przestawić na wieczór. To o jakiej porze brać NAC?
    Pcos nie mam, ale pomyślałam że w tym wieku może warto postulować jajniki a widziałam w aptekach Miovelie NAC, którą się zażywa właśnie 3-7dc. Myślisz że mogę sobie zaszkodzić? W poniedziałek zapytam chyba o to lekarkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samantka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma maila do rejestracji na histeroskopię na Kopernika? Muszę odwołać histeroskopię z maja a nie mam siły tam próbować się dodzwonić.
    Na stronie szpitala jest taki adres: [email protected]
    Na tym oddziale wykonują histero

samantka lubi tę wiadomość

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dzięki za info :)
    Kleik z siemienia to mam zlecony już dawno od dietetyka, ale ciągle zapominam... Jeszcze do niedawna piłam codziennie na czczo a teraz mam to przestawić na wieczór. To o jakiej porze brać NAC?
    Pcos nie mam, ale pomyślałam że w tym wieku może warto postulować jajniki a widziałam w aptekach Miovelie NAC, którą się zażywa właśnie 3-7dc. Myślisz że mogę sobie zaszkodzić? W poniedziałek zapytam chyba o to lekarkę

To będziesz mieć motywację, zeby taki kleik pić:)
    Nie, nie zaszkodzi Ci, bo to suplement, nie działa tak jak te leki do stymulacji, tylko pomaga uregulować jajniki. Ja biorę NAC w porze obiadowej, po dużym jedzeniu ze względu na żołądek. A ten kleik trzeba pić na noc, bo jakbyś brała inne witaminy czy leki to on blokuje wchłanianie i dlatego siemie trzeba na noc, po wszystkim juz wypić.

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    To będziesz mieć motywację, zeby taki kleik pić:)
    Nie, nie zaszkodzi Ci, bo to suplement, nie działa tak jak te leki do stymulacji, tylko pomaga uregulować jajniki. Ja biorę NAC w porze obiadowej, po dużym jedzeniu ze względu na żołądek. A ten kleik trzeba pić na noc, bo jakbyś brała inne witaminy czy leki to on blokuje wchłanianie i dlatego siemie trzeba na noc, po wszystkim juz wypić.
    Tak zrobię 😎 inne leki i witaminy biorę, trochę tego jest a i żołądek też słaby, więc wrócę do siemienia

• Nenka89 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Mam prośbę pomożecie mi zinterpretować wynik bo wizytę mam dopiero za 2 tygodnie a nie chce się stresować ....
    Wynik jest taki
    Fragmenty błony śluzowej trzonu macicy o gruczołach przeważająco miernie rozrośniętych, bez cech sekrecji.
    Ocena ilościowa plazmocytów w podścielisku endometrium przy użyciu p/ ciała CD 138: ok 16-18/ 1 HPF ( w hot spotach)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka89 wrote:
    Cześć
    Mam prośbę pomożecie mi zinterpretować wynik bo wizytę mam dopiero za 2 tygodnie a nie chce się stresować ....
    Wynik jest taki
    Fragmenty błony śluzowej trzonu macicy o gruczołach przeważająco miernie rozrośniętych, bez cech sekrecji.
    Ocena ilościowa plazmocytów w podścielisku endometrium przy użyciu p/ ciała CD 138: ok 16-18/ 1 HPF ( w hot spotach)
    Hej, ja niestety nie umiem czytać tego cd138 😬. Za to dziewczyny w dziale Z pomocą medyczną wątek 'Stan zapalny endometrium' umieją i może tam pomogą

• Nenka89 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuję za informację 😉

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co me oczy widzą? Weszłam po dluuugim czasie a tu proszę, stara gwardia wróciła 😁 Powodzenia Selina!
    Allende,kiedy się szykujesz na rodzeństwo?

Selina, Allende lubią tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Co me oczy widzą? Weszłam po dluuugim czasie a tu proszę, stara gwardia wróciła 😁 Powodzenia Selina!
    Hej hej 😊
    Stara gwardia i to dosłownie 🤣 niestety już bliżej do 40 niz 30 😬 przerażające 😅
    A Wy jak tam? Chcecie rodzeństwo dla małej?

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Hej hej 😊
    Stara gwardia i to dosłownie 🤣 niestety już bliżej do 40 niz 30 😬 przerażające 😅
    A Wy jak tam? Chcecie rodzeństwo dla małej?

Fakt, wtedy byłyśmy bliżej 30 taki😂 ale czas leci😱 A my dalej piękne i młode 😁
    Wiesz co,nie rozpatruje tego w kwestii rodzeństwa dla małej,wiem że się tak mówi,ale wolałabym poczuć w swoim sercu te tęsknotę czy pragnienie dziecka,nowego życia,a nie rodzeństwa. Na te chwile tego nie czuje,od urodzenia małej czuje się spełniona, zresztą ona wie jak wypełnić nam czas 😁 ale tak tak,na pewno wrócimy do kliniki,kwestia czy w tym roku czy w kolejnym. Młodsza nie będę 🙄 Wy teraz do Zmaczka chodzicie?

ojxe8ribfhgxs7lm.png

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Fakt, wtedy byłyśmy bliżej 30 taki😂 ale czas leci😱 A my dalej piękne i młode 😁
    Wiesz co,nie rozpatruje tego w kwestii rodzeństwa dla małej,wiem że się tak mówi,ale wolałabym poczuć w swoim sercu te tęsknotę czy pragnienie dziecka,nowego życia,a nie rodzeństwa. Na te chwile tego nie czuje,od urodzenia małej czuje się spełniona, zresztą ona wie jak wypełnić nam czas 😁 ale tak tak,na pewno wrócimy do kliniki,kwestia czy w tym roku czy w kolejnym. Młodsza nie będę 🙄 Wy teraz do Zmaczka chodzicie?
    Dokładnie tak powinno być :) Trzeba poczuć chęć posiadania dziecka w sobie.
    Ja póki co do Z nie chodzę, że tak powiem obecnie mnie nie stać 😜 Jesteśmy w Koperniku w programie prokreacyjnym, póki co jest spoko. Wiadomo, trzeba mieć trochę cierpliwości do czekania pod gabinetem, jak to na NFZ, ale w sumie nie raz czekałam pod gabinetem dr Z z godzinnym opóźnieniem 😉 więc żadna różnica hehe
    Póki co mamy dobre wyniki badań oboje, w następnym miesiącu będą monitorować mi owulację, tak więc taki plan 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 20:27

• Allende Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:

Chętnie bym wzięła kropka już, ale muszę zrobić histeroskopię najpierw, a termin na sierpień... Potem pewnie leczenie stanu zapalnego, bo jak znam życie, to coś wyjdzie...potem biopsja i tak zejdzie 😐
    Ja przeciwnie, walczę o rodzeństwo dla synka, bo chcę aby nie był kiedyś sam. No ja już wiekowa jestem, ogólnie cała rodzina, więc dość szybko nie miałby nikogo. Więc mną takie pobudki kierują 😊 a już pomijam, że synuś słodziak straszny i aż jest gdzieś tam ochota na drugie takie kochane 😍
    To dawaj znać kiedy będziesz startować ! 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 14:53

Selina lubi tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dokładnie tak powinno być :) Trzeba poczuć chęć posiadania dziecka w sobie.
    Ja póki co do Z nie chodzę, że tak powiem obecnie mnie nie stać 😜 Jesteśmy w Koperniku w programie prokreacyjnym, póki co jest spoko. Wiadomo, trzeba mieć trochę cierpliwości do czekania pod gabinetem, jak to na NFZ, ale w sumie nie raz czekałam pod gabinetem dr Z z godzinnym opóźnieniem 😉 więc żadna różnica hehe
    Póki co mamy dobre wyniki badań oboje, w następnym miesiącu będą monitorować mi owulację, tak więc taki plan 😉
    Strasznie drogi jest! Ja miałam iść na cytologię jakiś czas po porodzie i jak usłyszałam cenę wizyty to odmówiłam 😂 i od tamtego czasu nie byłam u ginekologa,brawo ja!

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ