Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:To możliwe, że jesteś gdzieś z moich rodzinnych stron 😁 bo z Krk do siebie mam niecałe 40km i stamtąd do Ktw też coś koło 40-50
Selina lubi tę wiadomość
Początek starań 06/2022 -
nick nieaktualnyMarta36 wrote:Selina i jak po dzisiejszej wizycie ?
A jak tam u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 17:09
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Dziewczyny czy któraś z Was suplementowała kiedyś NAC? Macie jakieś opinie?
Ja suplementuję. To antyoksydant, obniża homocysteinę, poprawia komórki jajowe, poprawia owulację, ja biorę całe cykle po 500 mg dziennie. A dziewczyny z PCOS biorą 1200 mg między 3 a 7 dc. Jak bedziesz to brać, to pij na noc kleik z siemienia lnianego, bo NAC rozrzedza śluz w żołądku i może powodować wrzody albo problemy żołądkowe, dlatego bez tego kleiku ani rusz przy długim stosowaniu.Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda25 wrote:Ja suplementuję. To antyoksydant, obniża homocysteinę, poprawia komórki jajowe, poprawia owulację, ja biorę całe cykle po 500 mg dziennie. A dziewczyny z PCOS biorą 1200 mg między 3 a 7 dc. Jak bedziesz to brać, to pij na noc kleik z siemienia lnianego, bo NAC rozrzedza śluz w żołądku i może powodować wrzody albo problemy żołądkowe, dlatego bez tego kleiku ani rusz przy długim stosowaniu.
Kleik z siemienia to mam zlecony już dawno od dietetyka, ale ciągle zapominam... Jeszcze do niedawna piłam codziennie na czczo a teraz mam to przestawić na wieczór. To o jakiej porze brać NAC?
Pcos nie mam, ale pomyślałam że w tym wieku może warto postulować jajniki a widziałam w aptekach Miovelie NAC, którą się zażywa właśnie 3-7dc. Myślisz że mogę sobie zaszkodzić? W poniedziałek zapytam chyba o to lekarkę -
nick nieaktualnysamantka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was ma maila do rejestracji na histeroskopię na Kopernika? Muszę odwołać histeroskopię z maja a nie mam siły tam próbować się dodzwonić.
Na tym oddziale wykonują histerosamantka lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Dzięki za info
Kleik z siemienia to mam zlecony już dawno od dietetyka, ale ciągle zapominam... Jeszcze do niedawna piłam codziennie na czczo a teraz mam to przestawić na wieczór. To o jakiej porze brać NAC?
Pcos nie mam, ale pomyślałam że w tym wieku może warto postulować jajniki a widziałam w aptekach Miovelie NAC, którą się zażywa właśnie 3-7dc. Myślisz że mogę sobie zaszkodzić? W poniedziałek zapytam chyba o to lekarkę
To będziesz mieć motywację, zeby taki kleik pić
Nie, nie zaszkodzi Ci, bo to suplement, nie działa tak jak te leki do stymulacji, tylko pomaga uregulować jajniki. Ja biorę NAC w porze obiadowej, po dużym jedzeniu ze względu na żołądek. A ten kleik trzeba pić na noc, bo jakbyś brała inne witaminy czy leki to on blokuje wchłanianie i dlatego siemie trzeba na noc, po wszystkim juz wypić.Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda25 wrote:To będziesz mieć motywację, zeby taki kleik pić
Nie, nie zaszkodzi Ci, bo to suplement, nie działa tak jak te leki do stymulacji, tylko pomaga uregulować jajniki. Ja biorę NAC w porze obiadowej, po dużym jedzeniu ze względu na żołądek. A ten kleik trzeba pić na noc, bo jakbyś brała inne witaminy czy leki to on blokuje wchłanianie i dlatego siemie trzeba na noc, po wszystkim juz wypić. -
Cześć
Mam prośbę pomożecie mi zinterpretować wynik bo wizytę mam dopiero za 2 tygodnie a nie chce się stresować ....
Wynik jest taki
Fragmenty błony śluzowej trzonu macicy o gruczołach przeważająco miernie rozrośniętych, bez cech sekrecji.
Ocena ilościowa plazmocytów w podścielisku endometrium przy użyciu p/ ciała CD 138: ok 16-18/ 1 HPF ( w hot spotach) -
nick nieaktualnyNenka89 wrote:Cześć
Mam prośbę pomożecie mi zinterpretować wynik bo wizytę mam dopiero za 2 tygodnie a nie chce się stresować ....
Wynik jest taki
Fragmenty błony śluzowej trzonu macicy o gruczołach przeważająco miernie rozrośniętych, bez cech sekrecji.
Ocena ilościowa plazmocytów w podścielisku endometrium przy użyciu p/ ciała CD 138: ok 16-18/ 1 HPF ( w hot spotach) -
Co me oczy widzą? Weszłam po dluuugim czasie a tu proszę, stara gwardia wróciła 😁 Powodzenia Selina!
Allende,kiedy się szykujesz na rodzeństwo?Selina, Allende lubią tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Co me oczy widzą? Weszłam po dluuugim czasie a tu proszę, stara gwardia wróciła 😁 Powodzenia Selina!
Allende,kiedy się szykujesz na rodzeństwo?
Stara gwardia i to dosłownie 🤣 niestety już bliżej do 40 niz 30 😬 przerażające 😅
A Wy jak tam? Chcecie rodzeństwo dla małej? -
Selina wrote:Hej hej 😊
Stara gwardia i to dosłownie 🤣 niestety już bliżej do 40 niz 30 😬 przerażające 😅
A Wy jak tam? Chcecie rodzeństwo dla małej?
Fakt, wtedy byłyśmy bliżej 30 taki😂 ale czas leci😱 A my dalej piękne i młode 😁
Wiesz co,nie rozpatruje tego w kwestii rodzeństwa dla małej,wiem że się tak mówi,ale wolałabym poczuć w swoim sercu te tęsknotę czy pragnienie dziecka,nowego życia,a nie rodzeństwa. Na te chwile tego nie czuje,od urodzenia małej czuje się spełniona, zresztą ona wie jak wypełnić nam czas 😁 ale tak tak,na pewno wrócimy do kliniki,kwestia czy w tym roku czy w kolejnym. Młodsza nie będę 🙄 Wy teraz do Zmaczka chodzicie?
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Fakt, wtedy byłyśmy bliżej 30 taki😂 ale czas leci😱 A my dalej piękne i młode 😁
Wiesz co,nie rozpatruje tego w kwestii rodzeństwa dla małej,wiem że się tak mówi,ale wolałabym poczuć w swoim sercu te tęsknotę czy pragnienie dziecka,nowego życia,a nie rodzeństwa. Na te chwile tego nie czuje,od urodzenia małej czuje się spełniona, zresztą ona wie jak wypełnić nam czas 😁 ale tak tak,na pewno wrócimy do kliniki,kwestia czy w tym roku czy w kolejnym. Młodsza nie będę 🙄 Wy teraz do Zmaczka chodzicie?
Ja póki co do Z nie chodzę, że tak powiem obecnie mnie nie stać 😜 Jesteśmy w Koperniku w programie prokreacyjnym, póki co jest spoko. Wiadomo, trzeba mieć trochę cierpliwości do czekania pod gabinetem, jak to na NFZ, ale w sumie nie raz czekałam pod gabinetem dr Z z godzinnym opóźnieniem 😉 więc żadna różnica hehe
Póki co mamy dobre wyniki badań oboje, w następnym miesiącu będą monitorować mi owulację, tak więc taki plan 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 20:27
-
Anuśla wrote:Co me oczy widzą? Weszłam po dluuugim czasie a tu proszę, stara gwardia wróciła 😁 Powodzenia Selina!
Allende,kiedy się szykujesz na rodzeństwo?
Chętnie bym wzięła kropka już, ale muszę zrobić histeroskopię najpierw, a termin na sierpień... Potem pewnie leczenie stanu zapalnego, bo jak znam życie, to coś wyjdzie...potem biopsja i tak zejdzie 😐
Ja przeciwnie, walczę o rodzeństwo dla synka, bo chcę aby nie był kiedyś sam. No ja już wiekowa jestem, ogólnie cała rodzina, więc dość szybko nie miałby nikogo. Więc mną takie pobudki kierują 😊 a już pomijam, że synuś słodziak straszny i aż jest gdzieś tam ochota na drugie takie kochane 😍
To dawaj znać kiedy będziesz startować ! 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 14:53
Selina lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Dokładnie tak powinno być Trzeba poczuć chęć posiadania dziecka w sobie.
Ja póki co do Z nie chodzę, że tak powiem obecnie mnie nie stać 😜 Jesteśmy w Koperniku w programie prokreacyjnym, póki co jest spoko. Wiadomo, trzeba mieć trochę cierpliwości do czekania pod gabinetem, jak to na NFZ, ale w sumie nie raz czekałam pod gabinetem dr Z z godzinnym opóźnieniem 😉 więc żadna różnica hehe
Póki co mamy dobre wyniki badań oboje, w następnym miesiącu będą monitorować mi owulację, tak więc taki plan 😉
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
"Nie bój się, tylko wierz."