Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja pisałam😉 zadzwoniłam po tygodniu i Pan powiedział mi że wyniki były u lekarza już w tym samym dniu co było badanie.

Tak naprawdę jak facet oddaje " kubeczek " to praktycznie odrazu idzie to do analizy, więc wyniki są odrazu. Tu raczej chodzi tylko kiedy udostępnią je w systemie dla lekarza

Selina lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Tak ja pisałam😉 zadzwoniłam po tygodniu i Pan powiedział mi że wyniki były u lekarza już w tym samym dniu co było badanie.

Tak naprawdę jak facet oddaje " kubeczek " to praktycznie odrazu idzie to do analizy, więc wyniki są odrazu. Tu raczej chodzi tylko kiedy udostępnią je w systemie dla lekarza
    A no to nie zaszkodzi myślę jak dopiszę go do tej wizyty 😜 jak nie będzie wyników jeszcze to trudno, poczekamy.
    Mam jeszcze pytanie a propo monitoringu. Zastanawiam się czemu dr na 1 wizycie mi go nie zleciła 🧐 Byłam akurat w 2dc i mogła mi go zaplanować. Myślisz, że jak pójdę na wizytę w 17dc to może zlecić jeszcze USG żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł? Bo na hsg był widoczny 2dni temu

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam odrazu na 1 pierwszej wizycie zaplanowany monitoring. 2 x miałam usg i oznaczanie progesteronu.
    Zapytaj o to na wizycie, może zeobi Ci odrazu.

A na górę i tak bym zadzwoniła, a nóż jak zapytasz to przyspieszą i prześlą odrazu 😉

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Ja miałam odrazu na 1 pierwszej wizycie zaplanowany monitoring. 2 x miałam usg i oznaczanie progesteronu.
    Zapytaj o to na wizycie, może zeobi Ci odrazu.

A na górę i tak bym zadzwoniła, a nóż jak zapytasz to przyspieszą i prześlą odrazu 😉
    Na górę w sensie jaki nr tel? 😅
    Kurczę to ta nawet nie prząbaknęła o monitoringu, dopiero teraz tak sobie myślę czemu. Może też zleci mi badanie proga za tydzień

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    124248438 to na 3 piętro ( pokój zabaw🤣)
    W poniedziałki tylko masz wizyty? Bo za 2 tygodnie jest wolne😉 moja jest tylko we środę, a też wolne a powinna iść wtedy na powtórny wymaz 😬

Selina lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kogo chodzicie ? Ja miałam na pierwszej wizycie zrobione LH,FSH,AMH,Androgeny,Tsh+FT3,4, Estradiol , partner zlecenie na badanie nasienia.
    2 wizyta monitoring i posiewy
    3 wizyta monitoring + progesteron I zlecone badania dla partnera na LH,FSH,Estradiol,testosteron,SHBG, prolaktyna ( obniżone parametry nasienia)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do dr Ciosek - Rajtar :) Dużo dobrego już od dawna o niej słyszałam. Mamy opcję wizyt w poniedziałki i środy, no za 2tyg wypada weekend majowy, ale i tak wtedy mam dostać @, więc z monitoringiem to akurat chyba pyknie dobrze później :)
    Już się nie denerwuję, bo wiem, że na wiele rzeczy nie mam wpływu, więc wolę się uzbroić w cierpliwość z tymi wszystkimi wizytami 😅 i tak sukces, że to wszystko i tak sprawnie czasowo można załatwić. Nieraz prywatnie w klinikach z tym gorzej, żeby dorwać swojego lekarza itd. a z tym też mam doświadczenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Widzę, że opcje się różnią w zależności od tego, na jakiego się trafi lekarza 🤨 Mi nie zaproponowali badania proga, tylko prolaktynę i AMH + monitoring, który wypadł w 1 dniu cyklu i teraz jestem umówiona na drugi.
    Ja to nawet nie wiem co miałam badane prócz amh😆 nie dopytalam, więc będę mieć niespodziankę

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie spokój już odchodzi, trochę to długo wszystko trwa, a młodzi nie jestesmy😔 niby że mną wszystko ok, ale chłop mi się sypie😬

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Selina, zazdroszczę Ci podejścia na spokojnie. Ja jestem na tym etapie, że ciągle analizuję, co jeszcze mogę zrobić. U mnie miała być stymulacja CLO w tym cyklu, ale mam wielką torbiel z poprzedniego i żadnej stymulacji chyba nie będzie jednak. Ciągle coś, brak owulacji tak często mnie dobija 😒
    Parę lat temu miałam tak samo jak Ty z analizowaniem, badaniami itd. Jednak jestem po sporych perturbacjach życiowych i podejście się zmieniło. Kiedyś starałam się 3lata, później było 2lata przerwy i od roku z hakiem znów wróciłam do starań.
    U mnie teraz to kwestia tego, że będzie co ma być i kiedy ma być - a nie wtedy kiedy i jak ja to sobie wymyślę 😉
    Praca z terapeutą na pewno też miała na to wpływ u mnie, ale i moja wiara, która daje mi większy spokój i cierpliwość

W którym dc jesteś teraz z tą torbielą? Czekacie aż zejdzie przy @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Ode mnie spokój już odchodzi, trochę to długo wszystko trwa, a młodzi nie jestesmy😔 niby że mną wszystko ok, ale chłop mi się sypie😬
    A to chłop starszy od Ciebie? Bo Twój wiek masz w nicku? Jeśli tak, to piąteczka, też 36 mam (w sumie to 37 za parę miesięcy) 😉

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A to chłop starszy od Ciebie? Bo Twój wiek masz w nicku? Jeśli tak, to piąteczka, też 36 mam (w sumie to 37 za parę miesięcy) 😉
    W tym roku 38 będzie , a mój ma 46 i do 7 pomału się zbliża😬

Dzwoniłaś może po 12 dorejestrować męża? 😆

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    W tym roku 38 będzie , a mój ma 46 i do 7 pomału się zbliża😬

Dzwoniłaś może po 12 dorejestrować męża? 😆
    Taaak a co? 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. 3 lata starań i teraz od nowa 🥺 Oby teraz szybciej się udało! 🍀🍀
    Szczerze mówiąc ja też zwróciłam się w stronę wiary i przynosi to pewną ulgę, bo wcześniej każda małpa i informacja o czyjejś ciąży, to był wielki ryk.
    Jestem w 4dc i właśnie w drodze prywatnie do gina zobaczyć, co on powie na tę torbiel. Bo w szpitalu nic mi nie przepisała na zmniejszenie, a w ostatnim cyklu brałam Duphaston, który nie zadziałał i jest w podobnym rozmiarze, co miesiąc temu 😬
    Ja kiedyś, dawno temu, jak miałam torbiel, to o dziwo stymulacja Clo pomogła się jej pozbyć, ale nie było to zbyt rozważne ze strony lekarza że mi to przepisał. Na szczęście nic się nie stało i torbiel znikła.
    No dobrze byłoby jakby Twój dr coś zaradził :)
    Ja teraz na wiadomość o ciążach w otoczeniu mam jeszcze takie ukłucie w środku, ale już pozytywniej to przeżywam :)
    Noo może uda się szybciej 😉 kto wie kto wie

Krakus lubi tę wiadomość

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Taaak a co? 😅
    Akurat podeszłam do rejestracji żeby potwierdzić dzisiejszą wizytę jak babeczka kończyła rozmowę przez tel I usłyszałam tylko " dobrze dopisałam Pani Męża do Pani na piątek, przepraszam na poniedziałek " odrazu pomyślałam że to Ty 🤣🤣🤣

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Akurat podeszłam do rejestracji żeby potwierdzić dzisiejszą wizytę jak babeczka kończyła rozmowę przez tel I usłyszałam tylko " dobrze dopisałam Pani Męża do Pani na piątek, przepraszam na poniedziałek " odrazu pomyślałam że to Ty 🤣🤣🤣
    Hahaha dobre 😂 tak to byłam ja 😁
    Btw wysłałam Ci priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 15:39

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ok, mam😉
    Ale szłam pod gabinet i śmiałam się sama do siebie, że taki zbieg okoliczności 🤣

preg.png
  • Markotka Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Zadzwoń tam wcześniej najlepiej i dopytaj czy sobotę można przyjechać na takie badanie. Z tego co wiem nie każda klinika codziennie je robi. Np w Parens chyba tylko 2 dni w tygodniu robią badanie nasienia na posiew, więc zależy jakie dokładnie badania macie zamiar robić :)
    Już się orientowałam i w Artivmed zarówno jak i w Parens robią w soboty, przy czym w tym pierwszym tylko seminogram podstawowy, ale na początek to nam wystarczy :)

Selina lubi tę wiadomość

Początek starań 06/2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markotka wrote:
    Już się orientowałam i w Artivmed zarówno jak i w Parens robią w soboty, przy czym w tym pierwszym tylko seminogram podstawowy, ale na początek to nam wystarczy :)
    No to git :)
    A o Ktw też pytałaś, to Invimed też mogę polecić a porpo badań w razie wu (ale już nie koniecznie jeśli chodzi o leczenie się tam).
    Rozumiem, że nie jesteście z Krk?

• Markotka Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No to git :)
    A o Ktw też pytałaś, to Invimed też mogę polecić a porpo badań w razie wu (ale już nie koniecznie jeśli chodzi o leczenie się tam).
    Rozumiem, że nie jesteście z Krk?
    Nie, u nas w mieście nie wykonują takich badań, ale mamy całkiem niedaleko do Krk i Ktw też ;)

Początek starań 06/2022
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ