Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak ja pisałam😉 zadzwoniłam po tygodniu i Pan powiedział mi że wyniki były u lekarza już w tym samym dniu co było badanie.
Tak naprawdę jak facet oddaje " kubeczek " to praktycznie odrazu idzie to do analizy, więc wyniki są odrazu. Tu raczej chodzi tylko kiedy udostępnią je w systemie dla lekarzaSelina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta36 wrote:Tak ja pisałam😉 zadzwoniłam po tygodniu i Pan powiedział mi że wyniki były u lekarza już w tym samym dniu co było badanie.
Tak naprawdę jak facet oddaje " kubeczek " to praktycznie odrazu idzie to do analizy, więc wyniki są odrazu. Tu raczej chodzi tylko kiedy udostępnią je w systemie dla lekarza
Mam jeszcze pytanie a propo monitoringu. Zastanawiam się czemu dr na 1 wizycie mi go nie zleciła 🧐 Byłam akurat w 2dc i mogła mi go zaplanować. Myślisz, że jak pójdę na wizytę w 17dc to może zlecić jeszcze USG żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł? Bo na hsg był widoczny 2dni temu -
nick nieaktualnyMarta36 wrote:Ja miałam odrazu na 1 pierwszej wizycie zaplanowany monitoring. 2 x miałam usg i oznaczanie progesteronu.
Zapytaj o to na wizycie, może zeobi Ci odrazu.
A na górę i tak bym zadzwoniła, a nóż jak zapytasz to przyspieszą i prześlą odrazu 😉
Kurczę to ta nawet nie prząbaknęła o monitoringu, dopiero teraz tak sobie myślę czemu. Może też zleci mi badanie proga za tydzień -
Do kogo chodzicie ? Ja miałam na pierwszej wizycie zrobione LH,FSH,AMH,Androgeny,Tsh+FT3,4, Estradiol , partner zlecenie na badanie nasienia.
2 wizyta monitoring i posiewy
3 wizyta monitoring + progesteron I zlecone badania dla partnera na LH,FSH,Estradiol,testosteron,SHBG, prolaktyna ( obniżone parametry nasienia) -
nick nieaktualnyMy do dr Ciosek - Rajtar Dużo dobrego już od dawna o niej słyszałam. Mamy opcję wizyt w poniedziałki i środy, no za 2tyg wypada weekend majowy, ale i tak wtedy mam dostać @, więc z monitoringiem to akurat chyba pyknie dobrze później
Już się nie denerwuję, bo wiem, że na wiele rzeczy nie mam wpływu, więc wolę się uzbroić w cierpliwość z tymi wszystkimi wizytami 😅 i tak sukces, że to wszystko i tak sprawnie czasowo można załatwić. Nieraz prywatnie w klinikach z tym gorzej, żeby dorwać swojego lekarza itd. a z tym też mam doświadczenie -
nick nieaktualnyKrakus wrote:Widzę, że opcje się różnią w zależności od tego, na jakiego się trafi lekarza 🤨 Mi nie zaproponowali badania proga, tylko prolaktynę i AMH + monitoring, który wypadł w 1 dniu cyklu i teraz jestem umówiona na drugi.
-
nick nieaktualnyKrakus wrote:Selina, zazdroszczę Ci podejścia na spokojnie. Ja jestem na tym etapie, że ciągle analizuję, co jeszcze mogę zrobić. U mnie miała być stymulacja CLO w tym cyklu, ale mam wielką torbiel z poprzedniego i żadnej stymulacji chyba nie będzie jednak. Ciągle coś, brak owulacji tak często mnie dobija 😒
U mnie teraz to kwestia tego, że będzie co ma być i kiedy ma być - a nie wtedy kiedy i jak ja to sobie wymyślę 😉
Praca z terapeutą na pewno też miała na to wpływ u mnie, ale i moja wiara, która daje mi większy spokój i cierpliwość
W którym dc jesteś teraz z tą torbielą? Czekacie aż zejdzie przy @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 12:29
-
nick nieaktualnyMarta36 wrote:Ode mnie spokój już odchodzi, trochę to długo wszystko trwa, a młodzi nie jestesmy😔 niby że mną wszystko ok, ale chłop mi się sypie😬
-
Selina wrote:A to chłop starszy od Ciebie? Bo Twój wiek masz w nicku? Jeśli tak, to piąteczka, też 36 mam (w sumie to 37 za parę miesięcy) 😉
Dzwoniłaś może po 12 dorejestrować męża? 😆 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrakus wrote:Dziękuję za odpowiedź. 3 lata starań i teraz od nowa 🥺 Oby teraz szybciej się udało! 🍀🍀
Szczerze mówiąc ja też zwróciłam się w stronę wiary i przynosi to pewną ulgę, bo wcześniej każda małpa i informacja o czyjejś ciąży, to był wielki ryk.
Jestem w 4dc i właśnie w drodze prywatnie do gina zobaczyć, co on powie na tę torbiel. Bo w szpitalu nic mi nie przepisała na zmniejszenie, a w ostatnim cyklu brałam Duphaston, który nie zadziałał i jest w podobnym rozmiarze, co miesiąc temu 😬
No dobrze byłoby jakby Twój dr coś zaradził
Ja teraz na wiadomość o ciążach w otoczeniu mam jeszcze takie ukłucie w środku, ale już pozytywniej to przeżywam
Noo może uda się szybciej 😉 kto wie kto wieKrakus lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Taaak a co? 😅
-
nick nieaktualnyMarta36 wrote:Akurat podeszłam do rejestracji żeby potwierdzić dzisiejszą wizytę jak babeczka kończyła rozmowę przez tel I usłyszałam tylko " dobrze dopisałam Pani Męża do Pani na piątek, przepraszam na poniedziałek " odrazu pomyślałam że to Ty 🤣🤣🤣
Btw wysłałam Ci privWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 15:39
-
Selina wrote:Zadzwoń tam wcześniej najlepiej i dopytaj czy sobotę można przyjechać na takie badanie. Z tego co wiem nie każda klinika codziennie je robi. Np w Parens chyba tylko 2 dni w tygodniu robią badanie nasienia na posiew, więc zależy jakie dokładnie badania macie zamiar robić
Selina lubi tę wiadomość
Początek starań 06/2022 -
nick nieaktualnyMarkotka wrote:Już się orientowałam i w Artivmed zarówno jak i w Parens robią w soboty, przy czym w tym pierwszym tylko seminogram podstawowy, ale na początek to nam wystarczy
A o Ktw też pytałaś, to Invimed też mogę polecić a porpo badań w razie wu (ale już nie koniecznie jeśli chodzi o leczenie się tam).
Rozumiem, że nie jesteście z Krk? -
Selina wrote:No to git
A o Ktw też pytałaś, to Invimed też mogę polecić a porpo badań w razie wu (ale już nie koniecznie jeśli chodzi o leczenie się tam).
Rozumiem, że nie jesteście z Krk?Początek starań 06/2022