Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej teraz na TVN włączyłam jest program 36,6 Ewy Drzyzgi a w materiale o raku szjki macicy i cytologi występuje mój ginekolog prof Jach miło mi się zrobiło. POLECAM
Anna Stasia przyrost jak najbardziej prawidłowy jeśli nie masz plamien to jest wszystko dobrze napewno a pobolewania raz lewy raz prawa wszystko jak najbardziej ok.ja mam do tej pory ale nie jest to strasznie uciążliwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 18:48
Anna Stesia lubi tę wiadomość
2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
02.01.22- II --> rośnij
-
smerfetka_k wrote:ja się leczę u dr Kuli, pracuje też w Ludwinie, ale ja chodzę do ovum, stąd chyba jej polecanie Ludwina, ale stwierdziła, ze jak będzie tam drogo to poleci mi inne miejsca, różnica w cenie na hsg jest ogromna, w L. - 1350 mi powiedzieli38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnysmerfetka_k wrote:ja się leczę u dr Kuli, pracuje też w Ludwinie, ale ja chodzę do ovum, stąd chyba jej polecanie Ludwina, ale stwierdziła, ze jak będzie tam drogo to poleci mi inne miejsca, różnica w cenie na hsg jest ogromna, w L. - 1350 mi powiedzieli
Teraz przenoszę się do Katowic i już wiem, że dobrze robię. Czytam tutaj na forum o tych klinikach i lekarz i po samych opisać i opiniach widać, że mają inne podejście niż tutaj. Krakowscy lekarze w klinikach tylko kasę by zdzierali na wizytach i IUI nie każąc robić dodatkowych badań aby uniknąć poronień, tam jest inaczej. Wiadomo, badania kosztują, ale chyba każda woli uniknac straty dziecka? Co się też zdziwiłam wizyty w niektórych klinikach tam są tańsze niż tutaj, dojazd coprawda kosztuje, ale myślę że będzie wartoAnna Stesia, olka89 lubią tę wiadomość
-
Selina wrote:Chodzi mi o tego lekarza dr Ludwina. Moja klientka się leczyła u niego i o ile spoko jeśli chodzi o leczenie endomende, to nr.dalszyxh starań to zbytnio pojęcia nie ma. Ja tam chodziłam do innego lekarza przez pol roku, ale też zrezygnowałam bo gość średnio drążył temat a i głupiej infekcji nie potrafił mi wyleczyć przez parę miesięcy
Wszystko ma swój czas... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziwna wrote:A na innych forach go chwalą tak strasznie
Dla mnie lekarz który nie potrafi odpowiednio zwykłej infekcji wyleczyć jest kiepski i tyle. -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Subpopulacje robiłam, nie robiłam aktywności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 08:55
Wszystko ma swój czas... -
nick nieaktualny
-
Bercia wrote:Ja podczas dużego smogu nawet nie wychodzę z domu. Zaraz zima się zacznie i powtórka z rozrywki. Jak tu z dzeckiem na spacer wyjść.
No właśnie, ja się stresuję troszeczkę, bo do pracy będę dojeżdżała w tym syfie, będąc w ciąży. Rozglądaliśmy się za maseczkami, ale będą dopiero pod koniec października. Plus ja mam małą buzię i dla mnie taka maseczka będzie nieszczelna. Będziemy jeszcze szukali na innych stronach. -
nick nieaktualnyAnna Stesia wrote:No właśnie, ja się stresuję troszeczkę, bo do pracy będę dojeżdżała w tym syfie, będąc w ciąży. Rozglądaliśmy się za maseczkami, ale będą dopiero pod koniec października. Plus ja mam małą buzię i dla mnie taka maseczka będzie nieszczelna. Będziemy jeszcze szukali na innych stronach.
-
Selina wrote:Maski antysmogowe znajdziesz w dobrych sklepach sportowych i rowerowych. Mają też na małe buzie, bo widzę jak małe dzieci jeżdżą z nimi zimą i są szczelne na pewno
Właśnie byłam wczoraj w 3 sklepach i we wszystkich mówili mi, że dopiero koniec października i ze maja rozmiary M i L. Ale jeszcze będę szukała, bo tak jak mówisz, dzieci też jakieś mają. -
Krakowianki moje kochane, na pewno znacie się też na męskich sprawach i doradzicie mi co dalej. Jak wspominałam staramy się już ponad 2 lata, u mnie hiperprolaktynemia regulowana norprolaciem i plamienia przez całą drugą fazę cyklu. Po ciężkich bojach udało mi się wreszcie męża wysłać na seminogram i wyszło wszystko w normie, poza lepkością nasienia na plus (+) i obecną agregacją nasienia. Diagnoza normozoospermia, czyli chyba nie ma powodów do zmartwień, ale co dalej? Czy ta lepkość i agregacja nasienia mogą utrudniać zapłodnienie? Jak to leczyć? Proszę doradźcie.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
Dziwna wrote:Radzę zasięgnąć opinii u androloga. Mój mąż był raz u dr Pabiana on ma taką specjalizację38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
Możesz podejść sama z jego wynikami. Mój mąż też ma w tego sprawach opory bo to uraza męskie ego. Ten lekarz co byliśmy to ginekolog androlog i wizyta dotyczyła nas oboje to poszedł. Pokaż swojej lekarce może miała już takie przypadki albo ma kogoś z kim konsultuje. A w którym szpitalu pracuje? Bo w ujastku i na Kopernika chyba mają andrologaWszystko ma swój czas...