Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHondek w Sofimed HyFoSy jest z pianką i za pomocą usg ja miałam tam robione i wszystko super
Masz rację z tym grzybem dziś mnie już coś swędzi a myślałam że to przez echh no i muszę znów ograniczyć
Dziwna no w badaniu krzywej cukrowej j insulinowej wyszedł mi wskaźnik homa 2 z małym hakiem, więc niby początek IO. Nie dostałam jednak metformina od lekarzytym_janek lubi tę wiadomość
-
Selina tak tak, ale typowo pod usg robi np. Wyrobek. W każdym bądź razie mi polecano tylko pod usg, ale zrobiłam z wiadomych względów z pianką. Najważniejsze, żeby nie robić solą fizjologiczną, ponieważ jest najmniej wiarygodne, kilku lekarzy mi odradzało, a i zapłacić trzeba.
Nooo grzyb jest najgorszym dziadostwem które się do mnie przyplątało. Nie pomaga nic, picie jogurtów naturalnych, soku z ogórków kiszonych. Wystarczy, że nie pilnuje się ze słodyczami i mam Idę na detoks od słodkiego. -
Selina, z tego co czytalam wskaznik homa do IO jest o kant dupy rozbic. Czesto dziewczyny z IO maja nisko glukoze i insuline naczczo. Wazne jest to czy w 2h po podaniu glukozy insulina spada czy nie i ile spada powinna wzrosnac w 1h i spasc o ponad polowe w 2h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 23:30
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyhondek wrote:Selina tak tak, ale typowo pod usg robi np. Wyrobek. W każdym bądź razie mi polecano tylko pod usg, ale zrobiłam z wiadomych względów z pianką. Najważniejsze, żeby nie robić solą fizjologiczną, ponieważ jest najmniej wiarygodne, kilku lekarzy mi odradzało, a i zapłacić trzeba.
Nooo grzyb jest najgorszym dziadostwem które się do mnie przyplątało. Nie pomaga nic, picie jogurtów naturalnych, soku z ogórków kiszonych. Wystarczy, że nie pilnuje się ze słodyczami i mam Idę na detoks od słodkiego. -
nick nieaktualnytym_janek wrote:Selina, z tego co czytalam wskaznik homa do IO jest o kant dupy rozbic. Czesto dziewczyny z IO maja nisko glukoze i insuline naczczo. Wazne jest to czy w 2h po podaniu glukozy insulina spada czy nie i ile spada powinna wzrosnac w 1h i spasc o ponad polowe w 2h
Laski turlam się do Kato, cieszę się jakoś na tą wizytę i jestem spokojna co u mnie to rzadkość Trzymajta kciuki po 13tejAllende lubi tę wiadomość
-
Trzymamy! daj znać po powrocie co i jak
a u mnie dupa, pęcherzyk w 12 dc był 14mm, a dziś, w 15 dc jest 9mm ... no i co tu myśleć
niestety usg wykonywał inny lekarz na innym sprzęcie. Nie mógł więc porównać z poprzednim obrazem, tzn nie potrafił powiedzieć czy to ten sam pęcherzyk tylko się skurczył czy inny, a tamtego już nie ma. Czy tylko u mnie takie cyrki? serio nie wiem co myśleć
Selina, wracaj z dobrymi wieściami, limit nieszczęścia na dziś już wyczerpanySelina lubi tę wiadomość
-
Allende wrote:Trzymamy! daj znać po powrocie co i jak
a u mnie dupa, pęcherzyk w 12 dc był 14mm, a dziś, w 15 dc jest 9mm ... no i co tu myśleć
niestety usg wykonywał inny lekarz na innym sprzęcie. Nie mógł więc porównać z poprzednim obrazem, tzn nie potrafił powiedzieć czy to ten sam pęcherzyk tylko się skurczył czy inny, a tamtego już nie ma. Czy tylko u mnie takie cyrki? serio nie wiem co myśleć
Selina, wracaj z dobrymi wieściami, limit nieszczęścia na dziś już wyczerpanyWszystko ma swój czas... -
Selinko miałam dokładnie to co napisałas na myśli. Uczę się wszystkiego powoli i korzystam z Waszego doświadczenia, a czasem coś pokrece ale dobrze że trzymacie rękę na pulsie. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i czekam na dobre wiadomości
Allende don't worry nie jesteś sama. W sierpniu miałam monitorowany cykl i podobne hocki klocki wyszły, po czym Pani dt stwierdziła że był to cykl bezowulacyjny i koniec kropka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 12:26
Selina, Allende lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hondek wrote:Selinko miałam dokładnie to co napisałas na myśli. Uczę się wszystkiego powoli i korzystam z Waszego doświadczenia, a czasem coś pokrece ale dobrze że trzymacie rękę na pulsie. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i czekam na dobre wiadomości
Allende don't worry nie jesteś sama. W sierpniu miałam monitorowany cykl i podobne hocki klocki wyszły, po czym Pani dt stwierdziła że był to cykl bezowulacyjny i koniec kropka.
a czy Twoja Pani doktor na taką sytuację coś zaradziła? tzn. miała plan co dalej skoro tak się dzieje? -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Odebrałam właśnie wyniki chromatyny męża i fragmentacja wynosi 33% (norma do 30%). Napisane że wynik nierpawidlowy, czekam na wizytę do lekarki jednak wg.Was to bardzo źle?
Mojemu mężowi androlog powiedział że najlepiej można ocenić nasienie po teście potrójnym bo ciężko ocenić jak każdy parametr jest z innego materiału
Wg mnie mąż pewnie dostanie jakieś witaminy i ponownie badanie za jakiś czas. Mój mąż akurat te parametry ma super to więcej nie pomogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 13:14
Wszystko ma swój czas... -
nick nieaktualnyDziwna wrote:Robiliście sama chromatyne czy cały test potrójny czyli seminogram dfi i ros?
Mojemu mężowi androlog powiedział że najlepiej można ocenić nasienie po teście potrójnym bo ciężko ocenić jak każdy parametr jest z innego materiału
Wg mnie mąż pewnie dostanie jakieś witaminy i ponownie badanie za jakiś czas. Mój mąż akurat te parametry ma super to więcej nie pomogę.
Ja pierdolę*&$# poprostu kuźwa ile można znów ma iść i się spuszczać z a przeproszeniem do tego kubeczka ja już mam tego dość a co dopiero on
Sory za słowa, ale kurde jak nie urok to...przemarsz wojsk -
Allende w szpitalu zalecili, żebym oznaczyła AMH, monitoring cyklu, badanie drożności a M seminogram i dalsza kontrola u lekarza prowadzącego.
A co do mojego monitoringu to wyszło mi tak:
6 dc
endo linijne 2,6 mm
prawy jajnik do 6 mm
lewy 8,5 mm
10 dc
endo 7 mm
prawy 9,7 mm
lewy 10,5 mm
13 dc
endo 5,3 mm z echem środkowym
prawy 8,9 mm
lewy 11,1 mm
Cykl bezowulacyjny w badaniu USG.
I kazała wykonać HSG. Badanie wykonałam z tym, że zmieniłam lekarza i mówił, że jak wszystko dobrze wyjdzie to będziemy obserwować cykl a co dalej to zobaczymy. Jutro robię hormony, które mi zlecił i we wtorek lecę na wizytę. Na stówę będę miała za wysoką prolaktynę, bo zawsze mi taka wychodzi.
Selino nie pomogę jeśli chodzi o te badania bo pierwszy raz o nich słyszę, ale trzymam nadal kciuki, bo ileż może być pod górkę ? Tłumaczę to sobie, że na każdego przyjdzie czas, a im bardziej się chce to nie wychodzi. Ściskam Cię mocno i nie poddawaj się !!Dziwna, Selina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHondek dziękuję za miłe słowa :*
Dziwna nie kazała nic teraz powtarzać, tylko suplementacja większa i tyle
Jednak co lekarz to lekarz wiem, że lepiej trafić nie mogłam. Nie mamy się co martwić, wyniki nie są dobre, ale przy dużej koncentracji jaka ma mąż to szanse są duże. Musimy włączyć jeszcze 2 suplementy prócz obecnego i jazda. Niektóre dziewczyny napiszą na forum że in vitro i w ogóle ola Boga, jednak myślę że każda sytuacja jest inna. Mąż nie ma tragicznych wyników semi, więc suplementacja powinna pomóc no i z mojej strony mam znowu zastrzyk (jutro na noc, bo pęcherzyki 19mm i 17mm już) i później znów dupek Odetchnęłam z ulgą i jak zwykle lekarzom nie wierze i "wiem swoje" tak naprawdę Pani doktor jest mega przekonywujaca i potrafi podbudować, ufam jej Tak więc jeszcze ten cykl na Clo+zastrzyk+dupek i następny też i dopiero od nowego roku będziemy się martwić jak coś jak nie wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 14:28