X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może rzeczywiście jeszcze poczekaj, skoro i tak dupka odstawiasz :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Allende Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, wiedziałam, że nie wytrzymasz do piątku, hihi, niecierpliwku :P :) :) :)

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy idą na betę żeby sprawdzić czy mogą odstawić dupka/lutke. Jakby beta wyszła pozytywna to muszę brać dalej
    Raczej byłam ostrożna z tym zawsze i beta mi wywoływała @ ;>

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kiedyś sikaniec przywołał @ a raz beta

Wszystko ma swój czas...
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że moja @ robi mi zawsze na złość. Jakby było mi na rękę aby poczekała jeszcze dzień czy dwa, to jest JUŻ. Z kolei jak chcę aby już była to czekam i czekam i już zdąży zakiełkować we mnie nadzieja, robię test... i jest @ :P

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek i jak tam? kończy się już małpa? ;) Idziesz na posiew jutro czy w poniedziałek?
    Ps: pamiętaj, że tam robią posiewy popołudniami, chyba od 16tej, ale najlepiej się upewnij

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 21:38

• Allende Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja małpa też jest złośliwa. Tyle lat było bezboleśnie, że już nie pamiętam inaczej, a jak tylko się Wam pochwaliłam to właśnie cierpię... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    moja małpa też jest złośliwa. Tyle lat było bezboleśnie, że już nie pamiętam inaczej, a jak tylko się Wam pochwaliłam to właśnie cierpię... :/
    współczuję :/ Dziś przyszła?
    A propo @ uwielbiam skecz Kacpra Rucińskiego o okresie :D taaakie prawdziwe! Musicie obejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=tNTwxqd6Oqg&t=14s

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano myslalam, ze sie skonczyla, bo przez noc nic i rano nic, ale chwile pochodzilam i jakas 2 fala przyszla. No i nadal mnie zalewa :/ Tak wiec jutro na pewno nie pojde, ludze sie, ze w sobote, ale znajac zycie bedzie poniedzialek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 23:18

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Rano myslalam, ze sie skonczyla, bo przez noc nic i rano nic, ale chwile pochodzilam i jakas 2 fala przyszla. No i nadal mnie zalewa :/ Tak wiec jutro na pewno nie pojde, ludze sie, ze w sobote, ale znajac zycie bedzie poniedzialek.
    Myślę, że zdarzysz nawet jak w poniedziałek pójdziesz :) no stress

tym_janek lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęście takie, że jeszcze @ się nie skończyła, ale przynajmniej czuję się już ok. Trochę coś mnie tam jeszcze pobrzusze pobolewa, ale generalnie dzisiaj już jest do życia.
    Ale w tym 2 dniu cyklu jakbyście widziały minę mojego lekarza jak mnie zobaczył... Pierwsze pytanie "Ale nie zemdleje nam tu Pani?". Teraz się z tego śmieję, ale wtedy do śmiechu nikomu nie było. Mam nadzieję, że ten cykl okaże się zielony i już więcej nie będę musiała nigdzie chodzić podczas @, ale jakby, to spytam go przy następnej okazji czy ta moja wizyta na początku cyklu na pewno jest niezbędna.

hondek lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • hondek Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek trzymam kciuki, żeby jej nie było przez kilkanaście następnych miesięcy. Niech ta ciocia zatrzyma się swoim kabrioletem w Las Vegas !!

Tak mnie dzisiaj naszło i rozpoczęłam mierzenie temperatury. Nie wiem czy jest sens, bo KAL mierzyła i pokazywało, że owu była, a lekarz sprowadził ją do parteru i powiedział, że ma cykle bezowulacyjne. Jak to jest u Was ? Mierzycie, nie mierzycie ? Już sama nie wiem co robić.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze, ale nie licze na to, ze temperatura mi pokaze owu. Sprawdzam tylko czy temperatura rosnie (nie wazne czy po owu czy z luf czy po lekach), wazne ze rosnie bo wtedy wiem, ze spadnie i bedzie @, a jak nie rosnie to trzeba bedzie wyludzic od lekarza leki na wywolanie bo inaczej @ z cala pewnoscia sama nie przyjdzie. Juz jedno czekanie ponad 70 dni na @ nauczylo mnie, ze jak nie ma skoku to @ sama sie nie pojawi w moim przypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 14:23

hondek lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hondek nigdy nie mierzyłam i nie mierzę, chyba nie nie chce zeswirowac analizując wszystko...

hondek lubi tę wiadomość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie plany na weekend?

hondek lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie praca :( Muszę nadrobić pookresowe zaległości.
    A ty?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oprócz normalnych czynności porządkowych będę odpoczywać i nadrabiać zaległości czytelnicze

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro na stand up idziemy (wcześniej praca do 14) a w niedzielę do moich rodziców i wieczorem z nimi, teściami i moim bratem z narzeczoną do kina na Listy do M3 ;) Sami na pewno byśmy na to nie poszli a tak wyciągnęliśmy rodziców z domu. Jest święto kina i w sieciowkach bilety po 12zl jutro i w niedzielę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 15:40

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jest święto kina i w sieciowkach bilety po 12zl jutro i w niedzielę :)
    To może tego mojego mężusia wyciągnę gdzieś bo kulturalnie się bardzo zaniedbujemy ostatnio.

tym_janek, Selina lubią tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • hondek Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego, że weekend się właśnie zaczął idę dzisiaj z moim M. na imprezę firmową :/ Mam nadzieję, że szybko wrócimy. A jutro przyjeżdża do mnie siostra i wybieramy się na shopping. Chciałabym kupić choinkę, ale zupełnie nie wiem gdzie. Po południu mam gości, a w niedzielę hmm jeszcze nie mamy planów ;)

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ