X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może rzeczywiście jeszcze poczekaj, skoro i tak dupka odstawiasz :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Allende Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, wiedziałam, że nie wytrzymasz do piątku, hihi, niecierpliwku :P :) :) :)

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy idą na betę żeby sprawdzić czy mogą odstawić dupka/lutke. Jakby beta wyszła pozytywna to muszę brać dalej
    Raczej byłam ostrożna z tym zawsze i beta mi wywoływała @ ;>

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kiedyś sikaniec przywołał @ a raz beta

Wszystko ma swój czas...
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że moja @ robi mi zawsze na złość. Jakby było mi na rękę aby poczekała jeszcze dzień czy dwa, to jest JUŻ. Z kolei jak chcę aby już była to czekam i czekam i już zdąży zakiełkować we mnie nadzieja, robię test... i jest @ :P

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek i jak tam? kończy się już małpa? ;) Idziesz na posiew jutro czy w poniedziałek?
    Ps: pamiętaj, że tam robią posiewy popołudniami, chyba od 16tej, ale najlepiej się upewnij

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 21:38

• Allende Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja małpa też jest złośliwa. Tyle lat było bezboleśnie, że już nie pamiętam inaczej, a jak tylko się Wam pochwaliłam to właśnie cierpię... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    moja małpa też jest złośliwa. Tyle lat było bezboleśnie, że już nie pamiętam inaczej, a jak tylko się Wam pochwaliłam to właśnie cierpię... :/
    współczuję :/ Dziś przyszła?
    A propo @ uwielbiam skecz Kacpra Rucińskiego o okresie :D taaakie prawdziwe! Musicie obejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=tNTwxqd6Oqg&t=14s

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano myslalam, ze sie skonczyla, bo przez noc nic i rano nic, ale chwile pochodzilam i jakas 2 fala przyszla. No i nadal mnie zalewa :/ Tak wiec jutro na pewno nie pojde, ludze sie, ze w sobote, ale znajac zycie bedzie poniedzialek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 23:18

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Rano myslalam, ze sie skonczyla, bo przez noc nic i rano nic, ale chwile pochodzilam i jakas 2 fala przyszla. No i nadal mnie zalewa :/ Tak wiec jutro na pewno nie pojde, ludze sie, ze w sobote, ale znajac zycie bedzie poniedzialek.
    Myślę, że zdarzysz nawet jak w poniedziałek pójdziesz :) no stress

tym_janek lubi tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęście takie, że jeszcze @ się nie skończyła, ale przynajmniej czuję się już ok. Trochę coś mnie tam jeszcze pobrzusze pobolewa, ale generalnie dzisiaj już jest do życia.
    Ale w tym 2 dniu cyklu jakbyście widziały minę mojego lekarza jak mnie zobaczył... Pierwsze pytanie "Ale nie zemdleje nam tu Pani?". Teraz się z tego śmieję, ale wtedy do śmiechu nikomu nie było. Mam nadzieję, że ten cykl okaże się zielony i już więcej nie będę musiała nigdzie chodzić podczas @, ale jakby, to spytam go przy następnej okazji czy ta moja wizyta na początku cyklu na pewno jest niezbędna.

hondek lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • hondek Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek trzymam kciuki, żeby jej nie było przez kilkanaście następnych miesięcy. Niech ta ciocia zatrzyma się swoim kabrioletem w Las Vegas !!

Tak mnie dzisiaj naszło i rozpoczęłam mierzenie temperatury. Nie wiem czy jest sens, bo KAL mierzyła i pokazywało, że owu była, a lekarz sprowadził ją do parteru i powiedział, że ma cykle bezowulacyjne. Jak to jest u Was ? Mierzycie, nie mierzycie ? Już sama nie wiem co robić.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze, ale nie licze na to, ze temperatura mi pokaze owu. Sprawdzam tylko czy temperatura rosnie (nie wazne czy po owu czy z luf czy po lekach), wazne ze rosnie bo wtedy wiem, ze spadnie i bedzie @, a jak nie rosnie to trzeba bedzie wyludzic od lekarza leki na wywolanie bo inaczej @ z cala pewnoscia sama nie przyjdzie. Juz jedno czekanie ponad 70 dni na @ nauczylo mnie, ze jak nie ma skoku to @ sama sie nie pojawi w moim przypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 14:23

hondek lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hondek nigdy nie mierzyłam i nie mierzę, chyba nie nie chce zeswirowac analizując wszystko...

hondek lubi tę wiadomość

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie plany na weekend?

hondek lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie praca :( Muszę nadrobić pookresowe zaległości.
    A ty?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oprócz normalnych czynności porządkowych będę odpoczywać i nadrabiać zaległości czytelnicze

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro na stand up idziemy (wcześniej praca do 14) a w niedzielę do moich rodziców i wieczorem z nimi, teściami i moim bratem z narzeczoną do kina na Listy do M3 ;) Sami na pewno byśmy na to nie poszli a tak wyciągnęliśmy rodziców z domu. Jest święto kina i w sieciowkach bilety po 12zl jutro i w niedzielę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 15:40

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jest święto kina i w sieciowkach bilety po 12zl jutro i w niedzielę :)
    To może tego mojego mężusia wyciągnę gdzieś bo kulturalnie się bardzo zaniedbujemy ostatnio.

tym_janek, Selina lubią tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • hondek Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego, że weekend się właśnie zaczął idę dzisiaj z moim M. na imprezę firmową :/ Mam nadzieję, że szybko wrócimy. A jutro przyjeżdża do mnie siostra i wybieramy się na shopping. Chciałabym kupić choinkę, ale zupełnie nie wiem gdzie. Po południu mam gości, a w niedzielę hmm jeszcze nie mamy planów ;)

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ