X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Masz też doświadczenia z poprzedniej ciazy zakończonej urodzeniem dziecka, ja wiem tylko ze po poronieniu niby wspaniali wielkomiejscy specjaliści z NFZ mnie wyśmiali ze chce się badać, a prywatnie lekarze od razu przyszli z długa lista badań do zrobienia

Stąd wolę płacić i wymagać, ale jakbym 1 ciążę donosiła i miała dziecko pewnie i podejście miałabym inne

Przeczytaj, jakie są aktualne zalecenia odnośnie poronień. Twoje przebadanie się było na wyrost, zaryzykuje stwierdzenie, że uparłaś się na diagnostykę. Akurat się złożyło, że coś wyszło. Ale u 8 na 10 kobiet w takiej samej sytuacji nie wyszłoby nic. Poronienia się zdarzają, nawet zdrowym kobietom. Dlatego obecne zalecenia są takie, że diagnostykę wykonuje się po 2 poronieniach. Chciałaś robić od razu- to była Twoja decyzja tak na prawdę. Postępowanie było zgodne z wytycznymi.
    W sumie, w związku z tym, że prowadzę ten wątek, to bardzo bym nie chciała, żebyś tu jakiejkolwiek dziewczynie umniejszała. Czy to pod kątem tego, na co choruje, czy tego, że ma dzieci i stara się o kolejne, czy tego że miała na pewno lekką, łatwą ciążę i starania i co ona tam wie. Serio, nie wiesz, z czym się mierzy ktoś po drugiej stronie. Nie wszyscy wszystko wpisują w stopki ;)

Katsue, DreamBee, ellevv, Lauraa, siesiepy, Suzie, Darrika, Speranza :), Anka32, notsobadd, Prezesoowa, 3erin, Kinia92, EwK, Paula6432 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Można dołączyć? ;)

Jestem tu zupełnie nowa, choć właściwie podglądam sobie kilka wątków to tu to tam od pewnego czasu, żeby zaznajomić się trochę z tematem, ale dopiero teraz chcemy zacząć starać się z narzeczonym o naszego 👶.
    Właśnie dziś zjawiła się 🐒 także oficjalnie można powiedzieć że zaczynamy 1 cs 🙊
    Nie ukrywam, że jestem trochę przerażona tym wszystkim, ale też chyba ...podekscytowana? ;) Wiecie jak to jest, świeża głowa, dużo myśli... ;)

Życzę wszystkim staraczkom owocnych działań w sierpniu 😈

Aa jeśli o mnie chodzi - odstawiłam AH w styczniu tego roku, ale do tej pory się zabezpieczaliśmy. Z tego co widać do tej pory, cykle mam raczej z tych dłuższych, średnio 32-34 dni, ale zdarzyły się też 29 jak i 38 jak dotąd... Jeśli chodzi o testowanie, nie zamierzam robić tego przed spodziewaną 🐵, a ta z tego co pokazuje apka ma być dopiero 1.09, ale powiedzmy że jak coś się będzie działo to siknę na zamknięcie sierpnia, możecie mnie wpisać 31.08 🙈

Powodzenia! 🍀🍀🍀

Lexia, DreamBee, ellevv, NinaB, Darrika, Daga121222, Anulek84, patzap1, Lasia1234, Kinia92, liwka lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o konkretne cytaty gdzie kogoś obrażam czy umniejszam

Naprawdę umniejszaniem jest powiedzenie że ktoś kto był już w jakiejś sytuacji np urodził dziecko może sobie pozwolić na pewny i świadomy wybór np lekarza na nfz? Jak dla mnie to podstawowe zasady logiki tu widać, znam się na czymś = wiem co robić z doświadczenia

Brak doświadczenia = niepewność i np brak zaufania do lekarzy z nfz

Pani Lis lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Przeczytaj, jakie są aktualne zalecenia odnośnie poronień. Twoje przebadanie się było na wyrost, zaryzykuje stwierdzenie, że uparłaś się na diagnostykę. Akurat się złożyło, że coś wyszło. Ale u 8 na 10 kobiet w takiej samej sytuacji nie wyszłoby nic. Poronienia się zdarzają, nawet zdrowym kobietom. Dlatego obecne zalecenia są takie, że diagnostykę wykonuje się po 2 poronieniach. Chciałaś robić od razu- to była Twoja decyzja tak na prawdę. Postępowanie było zgodne z wytycznymi.
    W sumie, w związku z tym, że prowadzę ten wątek, to bardzo bym nie chciała, żebyś tu jakiejkolwiek dziewczynie umniejszała. Czy to pod kątem tego, na co choruje, czy tego, że ma dzieci i stara się o kolejne, czy tego że miała na pewno lekką, łatwą ciążę i starania i co ona tam wie. Serio, nie wiesz, z czym się mierzy ktoś po drugiej stronie. Nie wszyscy wszystko wpisują w stopki ;)

Słabe są te zalecenia, jak ktoś chce zapłacić sobie za badania powinien od razu być informowany jakie są najczęstsze przyczyny poronień

Poronienie to bardzo ciężkie przeżycie i żałosne jest, że na nfz profilaktycznie nie można się np na tromvofilie przebadac

Aż mnie ciarki przechodzą jak sobie przypomnę że lekarka kazała od razu się starać I stwierdziła że jestem młodą i zdrowa, a badania zespołu to moja chora fanaberią

Mogło to doprowadzić do utraty mojego życia i zdrowia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 23:24

MadziaIsm lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kiedy skończysz w końcu umniejszać innym kobietom?😉 Na lipcowym wątku bagatelizowałaś dziewczyny, które mają już dzieci, teraz bagatelizujesz choroby innych… Bije od Ciebie straszne poczucie wyższości i ignorancja.

Bagatelizuje nie inne kobiety ale swoje choroby - mam daną chorobę i opinię na jej temat ;-)

Lepiej kogoś dobijać, że to potworne schorzenie? Niejedną osobę pocieszałam po takiej diagnozie i udowadniam każdego dnia że da się wygrać z tą chorobą

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 😊
    Byłam w tym cyklu na monitoringu (13 dc),niestety pęcherzyk był przerośnięty (miał ponad 30mm) więc owulacji z tego raczej nie było, co również potwierdza wykres temperatur (nawet nie drgnęły ponad linie podstawową). Także pewnie zrobiła się torbiel. Aktualnie mam 24 dc i zauważyłam śluz podbarwiony na różowo-brązowy kolor. Zdarzało się że miałam tak dzień przed okresem. I tu nurtuje mnie pytanie: czy przez tą torbiel cykl może się skrócić? Myślałam że raczej cykle bezowulacyjne się przedłużają. Zaznaczę że normalnie mam 28-32 dniowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 23:37

2cs
    13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki <3

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam super łatwą ciążę. I koszmar straty ciąży.
    I wcale nie uważam żebym się na tym znała. U mnie np mój gin super się sprawdził w ciąży ale kiedy pojawiły się problemy to poczułam się zaniedbana przez niego. Ale z perspektywy czasu zastanawiam się czy na ten odbiór nie miało wpływu cierpienie które przeżywałam.
    Dziś chciałabym żeby znowu nam się udało. A przy tym strasznie się boję że coś pójdzie nie tak. Wiem że teraz jeżeli zajdę w ciążę to co najmniej pierwszy trymestr będzie dla mnie bardzo stresujący. Przeżywając to wszystko podziwiam wszystkie nas które się starają.

DreamBee lubi tę wiadomość

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pistacjowa_ wrote:
    Cześć dziewczyny! 😊
    Byłam w tym cyklu na monitoringu (13 dc),niestety pęcherzyk był przerośnięty (miał ponad 30mm) więc owulacji z tego raczej nie było, co również potwierdza wykres temperatur (nawet nie drgnęły ponad linie podstawową). Także pewnie zrobiła się torbiel. Aktualnie mam 24 dc i zauważyłam śluz podbarwiony na różowo-brązowy kolor. Zdarzało się że miałam tak dzień przed okresem. I tu nurtuje mnie pytanie: czy przez tą torbiel cykl może się skrócić? Myślałam że raczej cykle bezowulacyjne się przedłużają. Zaznaczę że normalnie mam 28-32 dniowe.

W moim przypadku cykle bezowulacyjne przeważnie były krótsze, ale zdarzały się też dłuższe, także chyba nie ma tu reguły...

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej, przepraszam, że tak wbijam się w wątek.
    Chciałam złapać tu tylko @Lauraa 🙂 Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, mam pytanko. Proszę zaakceptuj, jeśli możesz 😊

Hejo, pewnie! Zaakceptowałam :)

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Hejo, pewnie! Zaakceptowałam :)
    Widzę że wysłałam ci zaproszenie, dzisiaj zaakceptowałas, a ja kompletnie nie pamiętam czemu. Nie wiem czy nie miało to miejsca kiedyś w związku z LEEP szyjki macicy. :)

Lauraa lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny i pięknego dnia wszystkim życzę 😁

Cel no coś jest w tym co dziewczyny piszą, Twoje postu często czyta się z takim trochę niesmakiem bo bije od nich właśnie taką wyższość, często duzo złości i zazdrości i żalu właśnie jak chodzi o kobiety, które już dziecko mają, albo miały "łatwa" ciążę, chociaż dla mnie takie nie istnieją, bo każda kobieta musi wykonać ogromną prace swoim ciałem i głowa, żeby tego małego człowiek na świat sprowadzić.

Zobacz, że co się udzielasz regularnie to z czasem wybucha dosyć ostra dyskusja, to samo było w lipcu, teraz powtórka w sierpniu tylko w innym temacie. Napisanie komukolwiek, że hashimoto to nic, to zabrzmiało "co Ty tam nasz niby, to nic, elo se w ciążę zajdziesz i możesz sobie chodzić na nfz, ja mam gorzej bo to czy tamto i będę musiała bulić krocie za specjaliste" to nie brzmiało jak pocieszenie, tylko lekceważenie i ujmowanie właśnie, bo Ty masz gorzej, trudniej i co tylko.

Jesteśmy tu żeby się wspierać bez względu na to, czy któraś ma łatwiej czy gorzej, czy ma jakiekolwiek choroby czy żadnych. Czy zaszła w 1cs czy 16 cs. Jesteśmy równe bo mamy tak samo swoje uczucia, obawy, strach i nadzieję i dążymy di tego samego, jednego celu, urodzić zdrowe dziecko. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 06:52

Dahlia, Nineq, Speranza :), Anka32, aszin, notsobadd, Donna89, Chochlik12, brilka, Lauraa, Lexia, DreamBee, Liyss🧚🏻, Revolutionary , liwka, EwK lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • aszin Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak naprawdę pozornie zdrowa kobieta, bez żadnych chorób współistniejących, może mieć większe problemy z utrzymaniem i donoszeniem ciąży, niż ta, która ma ich pełno.

Darrika, Lexia, grazka0022, DreamBee, Lasia1234, Kinia92, liwka, Paula6432 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+…?
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kiedy skończysz w końcu umniejszać innym kobietom?😉 Na lipcowym wątku bagatelizowałaś dziewczyny, które mają już dzieci, teraz bagatelizujesz choroby innych… Bije od Ciebie straszne poczucie wyższości i ignorancja.

Mam dokładnie takie samo wrażenie, poczucie wyższości i lekceważenie. I to już drugi raz się zdarza, więc nie sądzę żeby cokolwiek zostało źle zrozumiane. Cytując klasyka - mój ból jest większy niż twoj...

W każdym razie powodzenia dziewczyny na sierpniowym, mam nadzieję, że mimo wszystko wątki miesięczne przetrwają, bo to jednak tradycja tego forum. Powodzenia dla wszystkich 🦠🦠🦠

Darrika, Lexia, DreamBee, Kinia92, liwka, Paula6432 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ♥️ dobrego dnia!

Ja dalej czekam na 🐒
    Wiecie jaki może być powód dla wydłużenia fazy luteralnej? Kiedyś słyszałam, że trwa ona zawsze tyle samo - u mnie 13 dni, a w tym cyklu już 15?
    Na początku myślałam, że może owulacja mi się trochę przesunęła, ale miałam piękny pik LH (więc to prawdodpobne, ale mało), ewentualnie cykl bezowulacyjny? 🤔

Revolutionary miło Cię poznać! Rozgość się ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 07:57

Revolutionary lubi tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Uszatka Koleżanka

Wysłany: 31 lipca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do wątku płacenia za wizyty, ja po pierwszej ciąży, którą prowadziłam 100% prywatnie i wszystkie badania też na własną rękę, jak podsumowałam wtedy koszty wyszło ponad 5-6tys. Teraz cennik poszedł w górę, więc nastawiam się też na niemałą kwotę, plus tym razem chcę zrobić test NIFTY , ponieważ przed samym porodem bardzo się stresowałam, że go nie zrobiłam plus mąż namawia mnie na poród w prywatnej klinice, w której prowadzę ciąże. Chodzę do dość znanej kliniki w Białymstoku. I najważniejsze totalnie nie żałuję wydanych pieniędzy bo każda wizyta trwała ok 30min i pani doktor wszystko mi szczegółowo objaśniała itp.

Dla porównania byłam raz na wizycie nfz, ani USG w gabinecie wizyta 3min z otwieraniem i zamykaniem drzwi, ja wyszłam przerażona, że tak można prowadzić ciąże. No i lekarz mówił ze USG robią tylko 3x prze 9miesięcy :(

👧🏼 - 24.06.2022

Starania o drugiego bobaska od 04.2024

05.2024 - ciąża biochemiczna

23.07 - ß-HCG 24,9 mIU/ml , prog 32,0 ng/ml
    25.07 - ß-HCG 89,9 mIU/ml , prog 24,4 ng/ml
    29.07 - ß-HCG 621,6 mIU/ml , prog 32,4 ng/ml
    21.08 -> zarodek z bijącym serduszkiem
    11.09 -> wizyta
    30.09 -> USG prenatalne

Termin: 05.04.2025
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny ♥️ dobrego dnia!

Ja dalej czekam na 🐒
    Wiecie jaki może być powód dla wydłużenia fazy luteralnej? Kiedyś słyszałam, że trwa ona zawsze tyle samo - u mnie 13 dni, a w tym cyklu już 15?
    Na początku myślałam, że może owulacja mi się trochę przesunęła, ale miałam piękny pik LH (więc to prawdodpobne, ale mało), ewentualnie cykl bezowulacyjny? 🤔

Revolutionary miło Cię poznać! Rozgość się ♥️
    Niby taka sama, a jak obserwuję swój cykl to kiedyś była 15 dni, potem zeszło na 14 i tak się trzyma, ale miałam wyjątkową sytuację, że miałam 12 🙄na pewno coś mi się poprzestawiało.

Chochlik12 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😔 temperatura nadal podstawowa. Płodny śluz był, test owulacyjny jak nic pozytywny w piątek, ból jajników w sobotę.. jest środa, czy coś z tego może być jeśli ta temperatura mierzona w ustach ma 36,00- 36,15 i nie rośnie? 😫 nie chciałbym panikować to dopiero 2 cykl starań ale już jestem na gorszej pozycji przez te długie cykle.. :( nie wiem czy brać duphaston miałam brać po owulacji ale chyba jej nie było a ja już 35dc

• Darrika Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszatka wrote:
    Wracając do wątku płacenia za wizyty, ja po pierwszej ciąży, którą prowadziłam 100% prywatnie i wszystkie badania też na własną rękę, jak podsumowałam wtedy koszty wyszło ponad 5-6tys. Teraz cennik poszedł w górę, więc nastawiam się też na niemałą kwotę, plus tym razem chcę zrobić test NIFTY , ponieważ przed samym porodem bardzo się stresowałam, że go nie zrobiłam plus mąż namawia mnie na poród w prywatnej klinice, w której prowadzę ciąże. Chodzę do dość znanej kliniki w Białymstoku. I najważniejsze totalnie nie żałuję wydanych pieniędzy bo każda wizyta trwała ok 30min i pani doktor wszystko mi szczegółowo objaśniała itp.

Dla porównania byłam raz na wizycie nfz, ani USG w gabinecie wizyta 3min z otwieraniem i zamykaniem drzwi, ja wyszłam przerażona, że tak można prowadzić ciąże. No i lekarz mówił ze USG robią tylko 3x prze 9miesięcy :(

Ja myślę, że to wszystko jest też kwestia lekarzy, na jakiego się trafi i tez własnych oczekiwań oraz też możliwościfinansowych . Ja cała ciąża na nfz, usg przez brzuch miałam 3 razy, albo 4 w sumie, bo po skonczonym 40 tygodniu tez mialam robione, ale usg dopochwowe gdzie lekarz sprawdzał serce itd było na każdej wizycie, ktg od 38 tygodnia co tydzien jak w zegarku, az mnie meczylo to jezdzenie co rusz tam i leżenie pod aparaturą 😅. Mój doktorek jest specyficzy i jego humor też, ale wiem, że gdyby się coś działo, to by mi powiedział i zalecił co trzeba, a i tak miałam w razie co obczajonego prywatnie lekarza w razie co żeby do niego uderzać. Ach no i miałam 2 wizyty ponad program nfz jak coś mnie niepokoiło w sumie i też nie było żadnego problemu czy jakoś wyrzutów w moja stronę.

Wniosek jest taki, że każda z nas ma inne doświadczenia i w sumie jednej się trafi cudowny lekarz na nfz, a drugiej prywatnie lub odwrotnie prywatny będzie dzbanem co wyciąga hajs, albo na nfz olewator co ma w tyłku ciężarna, loteria 😅

Ja na swoją ewentualną ciążę mam plan taki, że idę do swojego ziomka, jak dalej będzie spoko i ciąża zdrowa to cisnę na nfz ile się da, ale mam też w razie co pakiet luxmed więc tam też sobie założę kartę ciąży, żeby w razie co i tam mieć furtkę, gdyby mój lekarz po 5 latach się okazał, że się zepsuł 🤭 bo jednak w luxmed żeby dobrego lekarza mieć też trudno, a do dzbanów i hamów po 30 terminów dziennie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 08:21

Lexia lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny to może po prostu przestanę się tu udzielać skoro czujecie się atakowane i poniżane przez moje wpisy

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    😔 temperatura nadal podstawowa. Płodny śluz był, test owulacyjny jak nic pozytywny w piątek, ból jajników w sobotę.. jest środa, czy coś z tego może być jeśli ta temperatura mierzona w ustach ma 36,00- 36,15 i nie rośnie? 😫 nie chciałbym panikować to dopiero 2 cykl starań ale już jestem na gorszej pozycji przez te długie cykle.. :( nie wiem czy brać duphaston miałam brać po owulacji ale chyba jej nie było a ja już 35dc

Kurcze no ja miałam zawsze tak jak mierzyłam temperaturę dawniej, że u mnie był skok równo 3 dni po owulce zawsze, ale jak miałaś test piątek, ból sobotę, to może owulka była w niedzielę? Dzisiaj mamy środę może jeszcze coś zaskoczy temperatura jutro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 08:31

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ