X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Niby taka sama, a jak obserwuję swój cykl to kiedyś była 15 dni, potem zeszło na 14 i tak się trzyma, ale miałam wyjątkową sytuację, że miałam 12 🙄na pewno coś mi się poprzestawiało.

Może to jednak nie zawsze jest stałą i zdarzają się takie odchylenia 🤔

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

Nowy dzień zaczyna się całkiem pięknie

Po wczorajszym incydencie z tymi nitkami krwi nic innego się nie wydarzyło

Z jednej strony już bym chciała zatestować a z drugiej strasznie się boje rozczarowania ehh

Pozdrowienia ze słonecznego Pomorza ;-)

patzap1, DreamBee lubią tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ok dziewczyny to może po prostu przestanę się tu udzielać skoro czujecie się atakowane i poniżane przez moje wpisy

Ale to jest uciekanie od problemu, jak chcesz się przestać udzielać. Popracuj nad swoim podejściem i będzie ok. Cały czas mam wrażenie, że widzisz winę po naszej stronie, że my źle interpretujemy, ale zobacz ile nas jest zgodnych z tym jak odbieramy Twoje wpisy, a nie, że jedna osoba się czepia. Mamy tu świetna społeczność, pomocna i pełna wsparcia. My tylko Ci mówimy, jakie uczucia wywołują w nas te wpisy, a wiele rzeczy można inaczej napisać kwestia "tonu" a myślę, że potrafisz inaczej się komunikować tylko jest Ci ciężko, przez ten żal, który w Tobie siedzi tak jak w lipcu, wyrzuć go z siebie, skup się na sobie I staraniach, nie myśl o tym czy ktoś zaszedł za pierwszym razem czy już ma dziecko, że ktoś jest otyły, pali nie dba o siebie a ma dzieci, a Ty nie, fokus na siebie zrób, a nie innych zobaczysz jak to zaowocuje pięknie i poprawa nastroju i lepszym podejściem, a może za tym pójdzie reż zajście w ciążę szybsze, bo organizm będzie nadawał na dobrych falach. :)

brilka, Nineq, notsobadd, Speranza :), DreamBee, Kinia92, Katsue, EwK lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drewkowa94 wrote:
    Witam dziewczyny

Nowy dzień zaczyna się całkiem pięknie

Po wczorajszym incydencie z tymi nitkami krwi nic innego się nie wydarzyło

Z jednej strony już bym chciała zatestować a z drugiej strasznie się boje rozczarowania ehh

Pozdrowienia ze słonecznego Pomorza ;-)

Jak to było implantacyjne, to w ciągu 48h się zacznie hcg uwalniać więc spokojnie na testowanie daj sobie 2-3 dni i wtedy sprawdź, trzymam kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 08:31

drewkowa94 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ale to jest uciekanie od problemu, jak chcesz się przestać udzielać. Popracuj nad swoim podejściem i będzie ok. Cały czas mam wrażenie, że widzisz winę po naszej stronie, że my źle interpretujemy, ale zobacz ile nas jest zgodnych z tym jak odbieramy Twoje wpisy, a nie, że jedna osoba się czepia. Mamy tu świetna społeczność, pomocna i pełna wsparcia. My tylko Ci mówimy, jakie uczucia wywołują w nas te wpisy, a wiele rzeczy można inaczej napisać kwestia "tonu" a myślę, że potrafisz inaczej się komunikować tylko jest Ci ciężko, przez ten żal, który w Tobie siedzi tak jak w lipcu, wyrzuć go z siebie, skup się na sobie I staraniach, nie myśl o tym czy ktoś zaszedł za pierwszym razem czy już ma dziecko, że ktoś jest otyły, pali nie dba o siebie a ma dzieci, a Ty nie, fokus na siebie zrób, a nie innych zobaczysz jak to zaowocuje pięknie i poprawa nastroju i lepszym podejściem, a może za tym pójdzie reż zajście w ciążę szybsze, bo organizm będzie nadawał na dobrych falach. :)

W tym miesiącu właśnie mam już obojętne podejście, a nie myślałam, że kogoś obrażam pisząc co napisałam. Ja uwielbiam jak mi ktoś sugeruje, że np wiele osób ma zespół antyfosfolipidowy i żebym wyluzowała - serio, pociesza mnie to. Ale rozumiem, że inaczej to interpretujecie po prostu.

Co do tego, że ktoś ma dzieci to jedynie ostatnio rozmyślam o tym, że mój kontakt z dziećmi jest zerowy :D więc w sumie gdyby kiedyś się udało będzie to na pewno interesująca sytuacja. Nikt z rodziny, znajomych nie ma małych dzieci. Nigdy w życiu nie trzymałam w rękach noworodka. Ma ktoś tak samo?

Nie wiem też jak życie się zmienia w takiej sytuacji.

Ale myślę, że na pewno jest to wartościowe, ciekawe i pouczające doświadczenie.

Jeżeli kogoś z Was uraziłam to szczerze przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 08:41

Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Widzę że wysłałam ci zaproszenie, dzisiaj zaakceptowałas, a ja kompletnie nie pamiętam czemu. Nie wiem czy nie miało to miejsca kiedyś w związku z LEEP szyjki macicy. :)

Taak dokładnie. Dostałam od Was mega wsparcie przed moim zabiegiem LEEP a ja jestem totalnym nieogarem, bo dopiero wczoraj zobaczyłam te zaproszenia 😅🙈

siesiepy lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Kurcze no ja miałam zawsze tak jak mierzyłam temperaturę dawniej, że u mnie był skok równo 3 dni po owulce zawsze, ale jak miałaś test piątek, ból sobotę, to może owulka była w niedzielę? Dzisiaj mamy środę może jeszcze coś zaskoczy temperatura jutro?

Dziękuję za danie nadzieji😊 nie liczę na to za bardzo szczerze mówiąc, zatestuję mimo wszystko jak było w planie:D ale chyba muszę liczyć na wrzesień 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 08:46

• brilka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 ja nigdy nie miałam noworodka w rękach, nikt ze znajomych na razie nie ma dzieci i nie planuje bo to dla wszystkich plany „po 30” a dzieci sąsiadów mnie tylko irytują 😉

Starania od 04/24
    11 cs ✨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jak to było implantacyjne, to w ciągu 48h się zacznie hcg uwalniać więc spokojnie na testowanie daj sobie 2-3 dni i wtedy sprawdź, trzymam kciuki !

Będę czekać na odpowiednią porę

Póki co mogę zając głowę czymś innym bo jedziemy na urlop

Także walizki, pakowanie i odpoczynek

Będę z Wami w kontakcie :-)

bajkowadama lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    W tym miesiącu właśnie mam już obojętne podejście, a nie myślałam, że kogoś obrażam pisząc co napisałam. Ja uwielbiam jak mi ktoś sugeruje, że np wiele osób ma zespół antyfosfolipidowy i żebym wyluzowała - serio, pociesza mnie to. Ale rozumiem, że inaczej to interpretujecie po prostu.

Co do tego, że ktoś ma dzieci to jedynie ostatnio rozmyślam o tym, że mój kontakt z dziećmi jest zerowy :D więc w sumie gdyby kiedyś się udało będzie to na pewno interesująca sytuacja. Nikt z rodziny, znajomych nie ma małych dzieci. Nigdy w życiu nie trzymałam w rękach noworodka. Ma ktoś tak samo?

Nie wiem też jak życie się zmienia w takiej sytuacji.

Ale myślę, że na pewno jest to wartościowe, ciekawe i pouczające doświadczenie.

Jeżeli kogoś z Was uraziłam to szczerze przepraszam.

Ja mam wglad tylko w dziecko moich przyjaciół. Ale oni oboje są w spektrum i ich dziecko jest praktycznie bezproblemowe. Ma już 1,5 roku, a oni myślą o drugim okrążeniu. Nie mieli problemów z pierwszym po uregulowaniu cykli.

Jak się zaczynam nad tym głębiej zastanawiać to to w cholerę boli, zwłaszcza teraz, więc staram się nie rozmyślać tylko akceptować ten stan rzeczy, bo zarówno ich jak i dziecko bardzo lubię.

Niemniej mój pierwszy kontakt z tym dzieckiem polegał na tym, że ja byłam przerażona tym, jak się to to obsługuje. Mam tak z każdym innym dzieckiem, bo to jedno już w miarę ogarniam. 👀😅

U mnie w rodzinie tylko kuzynka ma dzieci, niedawno urodziła drugie. Nie mamy ze sobą kontaktu, sama go urwała, nie widziałam jej od czasów gimnazjum.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Cel95 ja nigdy nie miałam noworodka w rękach, nikt ze znajomych na razie nie ma dzieci i nie planuje bo to dla wszystkich plany „po 30” a dzieci sąsiadów mnie tylko irytują 😉

Bo z dziećmi jak z pierdami, tolerujemy tylko swoje 🤣🤣🤣 ale to tak pół żartem pół serio.

Ja widzę po sobie, że córkę moją mogę ściskać, całować i mnie rozczula, a inne dzieci no cóż nie wydobywają ze mnie tych uczuć wcale, nawet mój chrześniak, kocham go, ale nie czuje do niego takiego magnesu jak do swojej pociechy. A inne dzieci często mnie irytują, ale ogólnie do mnie lgna jak muchy do lepu i się z nimi dobrze dogaduje.

Zanim swoją córkę urodziłam w życiu nie miałam noworodka na rękach, raz jednego takiego niecałego roczniaka gdzieś tam od rodziny swojego męża, ale to dziecko mi wepchneli siłą na ręce i czułam wręcz obrzudzenie, bo pielucha pełna, całe oślinione, to było złe doświadczenie.

No i miałam epizod z opieka nad 3.5 latkiem w Anglii, 3 miesiące, ale to mnie dosyć mocno zniechęciło do decyzji "będę mieć dziecko między 24-27 rokiem życia" bo młody był strasznie ropzieszczony i roszczeniowy więc ta opieka to była męczarnia 😅

Nie mniej z mojego doświadczenia skromnego mogę stwierdzić, że jak już się to małe stworzenie pojawi to jakoś tak człowiek po prostu nagle wie co ma robić, nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem i każdego dnia się uczysz tego małego człowieka, ale jakoś ten instynkt pozwala sobie poradzić.

Lexia, Modra lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Darrika Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drewkowa94 wrote:
    Będę czekać na odpowiednią porę

Póki co mogę zając głowę czymś innym bo jedziemy na urlop

Także walizki, pakowanie i odpoczynek

Będę z Wami w kontakcie :-)

Cudnej pogody I udanego wypoczynku, bawcie się dobrze !

drewkowa94 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie do polecenia termometr owulacyjny, który się wam sprawdza?
    Może zmienię od przyszłego cyklu. Mój np pierwszy pomiar jest inny niż 2 , robione po sobie i czasami się zastanawiam który jest dobry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 09:14

• Cel95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

No to witam w klubie. Ja mam dookoła na osiedlu same dzieci, jesteśmy jedyni bezdzietni (ale tez zdecydowanie najmlodsi), bo to kameralne miejsce. Także do płaczów krzyków jestem już przyzwyczajona xd ciągle je słyszę. Ale widzę też zabawy na placu zabaw i uśmiechy. Tak blisko z sąsiadami nie jestem żeby im pilnować dzieci, ale widzę że czasem się wymieniają.

Co ciekawe dzieci bardzo mnie lubią przynajmniej na dystans, zawsze się wpatrują mówią ciocia czy jakiś inne miłe słowa i obserwują. Z mężem jak razem idziemy to też mamy wrażenie że przyciągamy uwagę dzieci czasem są jakieś śmieszne sytuacje. Czasem miałam łzy w oczach zwłaszcza w zeszłym roku ale do dzieci staram się zawsze uśmiechnąć.

Pół znajomych nie ma z kim mieć dzieci mimo że chciałyby, drugie pół dopiero się za śluby zabiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 09:13

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • patzap1 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja mam 2 pakiety medyczne więc 0zl, wow, sporo to kosztuje;) I to w mniejszych miastach widzę.
    Jeden pakiet mi się w tym roku kończy i zostanę z luxmedem no ale cóż

a czy w Luxmedzie nie ma problemu, żeby umawiać się 2 razy w miesiącu na usg? Też mam u nich pakiet ale kiedyś chciałam skierowanie na badania z krwi typu: LH, FSH, wit. D, B12 itp. i powiedziałam wprost, że się staramy i chciałabym profilaktycznie sprawdzić czy wszystko ok, to usłyszałam od lekarza, że Luxmed nie leczy niepłodności...
    Trochę się zraziłam przez to.

starania od 09/2023 o pierwsze maleństwo
    0 ciąż

ONA - 29 lat
    AMH - 4,41
    hormony, poziomy witamin - ok
    wyleczona ureaplasma
    jajowody drożne
    listopad - 1 stymulacja lamettą (1 pęcherzyk na prawym jajniku - niepowodzenie)
    grudzień - 2 stymulacja lamettą (2 pęcherzyki na prawym jajniku, ovitrelle 05/12)

ON 30 lat
    morfologia - 7%
    MAR - 2%
    HBA - 35%
    fragmentacja DNA - 17%
    styczeń 2025 - ponowne badanie HBA
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ja mam wglad tylko w dziecko moich przyjaciół. Ale oni oboje są w spektrum i ich dziecko jest praktycznie bezproblemowe. Ma już 1,5 roku, a oni myślą o drugim okrążeniu. Nie mieli problemów z pierwszym po uregulowaniu cykli.

Jak się zaczynam nad tym głębiej zastanawiać to to w cholerę boli, zwłaszcza teraz, więc staram się nie rozmyślać tylko akceptować ten stan rzeczy, bo zarówno ich jak i dziecko bardzo lubię.

Niemniej mój pierwszy kontakt z tym dzieckiem polegał na tym, że ja byłam przerażona tym, jak się to to obsługuje. Mam tak z każdym innym dzieckiem, bo to jedno już w miarę ogarniam. 👀😅

U mnie w rodzinie tylko kuzynka ma dzieci, niedawno urodziła drugie. Nie mamy ze sobą kontaktu, sama go urwała, nie widziałam jej od czasów gimnazjum.

Czyli widzę jest nas wiecej

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    😔 temperatura nadal podstawowa. Płodny śluz był, test owulacyjny jak nic pozytywny w piątek, ból jajników w sobotę.. jest środa, czy coś z tego może być jeśli ta temperatura mierzona w ustach ma 36,00- 36,15 i nie rośnie? 😫 nie chciałbym panikować to dopiero 2 cykl starań ale już jestem na gorszej pozycji przez te długie cykle.. :( nie wiem czy brać duphaston miałam brać po owulacji ale chyba jej nie było a ja już 35dc

Zmieniłabym miejsce pomiaru na pochwę/odbyt. Przy staraniach polecam mierzyć w odbycie, bo przy współżyciu wieczorem często to nasienie spływa, robi się ślisko, termometr raz wejdzie głębiej, raz płycej itp. W odbycie pomiar jest najbardziej stały, najmniej narażony na zakłócenia (wystarczy wsunąć bardzo delikatnie, samą końcówkę, pomóc sobie trochę lubrykantem albo oliwką). Może nie wiesz nawet, a pół nocy śpisz z półotwartą buzią, co zaburza Ci pomiary.

Laura25, bajkowadama lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Bo z dziećmi jak z pierdami, tolerujemy tylko swoje 🤣🤣🤣 ale to tak pół żartem pół serio.

Ja widzę po sobie, że córkę moją mogę ściskać, całować i mnie rozczula, a inne dzieci no cóż nie wydobywają ze mnie tych uczuć wcale, nawet mój chrześniak, kocham go, ale nie czuje do niego takiego magnesu jak do swojej pociechy. A inne dzieci często mnie irytują, ale ogólnie do mnie lgna jak muchy do lepu i się z nimi dobrze dogaduje.

Zanim swoją córkę urodziłam w życiu nie miałam noworodka na rękach, raz jednego takiego niecałego roczniaka gdzieś tam od rodziny swojego męża, ale to dziecko mi wepchneli siłą na ręce i czułam wręcz obrzudzenie, bo pielucha pełna, całe oślinione, to było złe doświadczenie.

No i miałam epizod z opieka nad 3.5 latkiem w Anglii, 3 miesiące, ale to mnie dosyć mocno zniechęciło do decyzji "będę mieć dziecko między 24-27 rokiem życia" bo młody był strasznie ropzieszczony i roszczeniowy więc ta opieka to była męczarnia 😅

Nie mniej z mojego doświadczenia skromnego mogę stwierdzić, że jak już się to małe stworzenie pojawi to jakoś tak człowiek po prostu nagle wie co ma robić, nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem i każdego dnia się uczysz tego małego człowieka, ale jakoś ten instynkt pozwala sobie poradzić.

Też mam takie wrażenie, że ludziom to jakoś naturalnie przychodzi. Może uda się kiedyś przekonać.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patzap1 wrote:
    a czy w Luxmedzie nie ma problemu, żeby umawiać się 2 razy w miesiącu na usg? Też mam u nich pakiet ale kiedyś chciałam skierowanie na badania z krwi typu: LH, FSH, wit. D, B12 itp. i powiedziałam wprost, że się staramy i chciałabym profilaktycznie sprawdzić czy wszystko ok, to usłyszałam od lekarza, że Luxmed nie leczy niepłodności...

Z luxmed mam słabe doświadczenia, mimo że to jeden z moich pakietów.

Niestety z tym cholernym pakietem zostanę.

Lata miałam i jeszcze chwilę mam pzu, w tym pakiecie bez problemu z badaniami i usg x2 (chyba nawet da się więcej, ja mam dość szeroki pakiet)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patzap1 wrote:

Ja dostałam w luxmedzie skierowania na LH, FSH, testosteron i SHBG, ale to dlatego, że moja endokrynolog widziała wskazania. I wdzięczna jestem jej za to. Tak samo było z krzywą. :)

patzap1 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ