X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!
Odpowiedz

Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja znowu tak z rańca :D coś ostatnio mi się poprzestawiało wszystko i o której godzinie bym nie szła spać to wstaję o 7 :D
    dziś jeszcze rekolekcje na 10 :) później małe zakupy i trzeba porobić pranie :P
    A ja do jutra sama w domku bo mąż dziś z rana do pracy jechał a po pracy w swoje rodzinne strony na pogrzeb :( i wróci dopiero jutro ale to nic bo jak mi wyjedzie teraz w ndz o 7 rano to wróci w nocy w śr... ja oszaleje :( chyba się wbiję do mamy na te kilka dni :P
    Pogoda też taka lipna dziś, że nie wiadomo kiedy zacznie padać...gdzie jest ta nasza słoneczna wiosna ?? <3 <3 oby w czasie świąt było ładnie :) chyba, że pogoda nas zaskoczy i spadnie jeszcze śnieg :D bym się nie zdziwiła :P 8)
    No i tak od rana się kręcę i kręcę, miejsca sobie nie mogę znaleźć i walczę z tym żeby testu nie zrobić :P żeby wytrzymać do jutra <3 a jak jakimś cudem wyjdzie pozytywny to pędzikiem polecę na hCg i przy okazji progesteron :) trochę kasy pójdzie ale już będę wiedziała na czym dokładnie stoję <3 no i oczywiście po wynikach telefon do lekarza bo mówił, że jak tylko będzie pozytywny test mam dzwonić :) o każdej porze dnia i nocy :D zawsze mi to mówi :D chyba kiedyś będę musiała sobie do niego darmowy nr wykupić :D
    Ale tak sobie myślę a raczej marzy mi się by móc w święta rodzicom ogłosić cudowna nowinę <3 bo znajomym i dalszej rodzinie to pewnie dopiero powiemy po I trymestrze...kurcze tak jak sobie myślę o tym, że mogło się udać robi mi się cieplutko na sercu <3 ale z drugiej strony boję się, że historia się powtórzy i stracimy kolejne maleństwo :( wiem, że trzeba myśleć pozytywnie ale chyba każdy ma prawo do chwili słabości :( no już nie narzekam :) trzeba się ogarnąć :) i poczuć pozytywną wibrację :D <3
    mimo pogody (chyba w całym kujawsko-pomorskim taka nijaka) życzę Wam miłego dnia oraz słoneczka nie tylko na niebie ale w serduszkach niech rozpromienia Wam dzień :) miłego dnia 8) 1320180fjkhlgfcez.gif

Martuśka lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc. Ja mam dziś wolne i będę typową kurą domową oczywiście zakupy sprzątanie gotowanie itp... Dziś przygotowuję na obiad dorsza. Hmm szukałam ciekawych przepisów na przyrządzenie ale chyba zostanę przy starej metodzie czyli usmażę go w panierce. Magda jak Ty masz dobrze że masz w pobliżu rodziców i możesz wpadac do nich kiedy chcesz. Moi mieszkają 80 km ode mnie i odwiedzam cich raz w miesiącu :-(. Ale cóż dobrze że są telefony.
    Życzę miłego dnia i zmykam po zakupy pozdrawiam.

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja nie cierpię gotować. jestem jakaś taka leniwa ostatnimi czasy że szok. powinnam dziś się uczyć i sprzątać, ale nie wiem czy coś z tego wyniknie. na pewno pranie zrobie. poprzeglądam też wykresy dziewczyn na ovu, może wypatrzę zielone kropki :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dzis do pracy na 15, jeśli chodzi o gotowanie to jest to moja zmora, nienawidzę tego robić..., a muszę...:(
    badanie drożności jajowodow przeniesione na maj, bo moge je zrobic tylko w poniedzialek lub wtorek a w pon będzie 14 dc więc troszke późno.
    Magda_lena trzymam mega mocno kciuki!!!! :D
    Buziaczki dla Was :*

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu :) - trzymam kciuki, by to ciepło na sercu się utrzymało, a @ nie przyszła ;)
    Mogę Ciebie o coś zapytać, ja wprawdzie jestem z Bydgoszczy, ale mieszkam tu dopiero kilka lat i nie znam się za bardzo co i jak :)
    Gdzie robisz testy z bety i ile kosztują?
    Ja znalazłam tylko jedno laboratorium, i tam robią 1 pobór krwi za 50 zł. wyniki po 1 dniu :(

f2w3s65gudn84bn0.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliade ja jestem z Fordonu i robię badania w Vitalabo ale oni mają kilka placówek w Bydgoszczy tylko, że to też prywatnie robię :) no i koszt jak w ubiegłym roku robiłam to 40 zł za hCg a progesteron patrzyłam w obecnym cenniku 19zł a myślałam, że drożej będzie bo z reguły badania hormonów są drogie :) no chyba, że coś się od tego miesiąca zmieniło ... ;) a co do wyników to zależy jakie badanie ale betę hCg miałam wynik tego samego dnia :) aha tylko tam w cenniku jest właśnie beta hCg za 70 zł :O i tylko hCg za 40 zł ja robiłam tą tańszą wersję :) bo czytałam w internecie i pytałam lekarza i to prawie to samo więc po co przepłacać :D a ja dziś musiałam sobie zaaplikować nospę .. bo bym z domu nie wyszła :( chyba jednak @ będzie...jutro się okaże :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też brzuszek coś pobolewa, ale tak dziwnie, bo od owu mam bóle...
    dziś miałam baaardzo dużo ślubu kremowego, ale z domieszką krwi :( oby to nie @...

f2w3s65gudn84bn0.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    hej :) ja znowu tak z rańca :D coś ostatnio mi się poprzestawiało wszystko i o której godzinie bym nie szła spać to wstaję o 7 :D
    dziś jeszcze rekolekcje na 10 :) później małe zakupy i trzeba porobić pranie :P
    A ja do jutra sama w domku bo mąż dziś z rana do pracy jechał a po pracy w swoje rodzinne strony na pogrzeb :( i wróci dopiero jutro ale to nic bo jak mi wyjedzie teraz w ndz o 7 rano to wróci w nocy w śr... ja oszaleje :( chyba się wbiję do mamy na te kilka dni :P
    Pogoda też taka lipna dziś, że nie wiadomo kiedy zacznie padać...gdzie jest ta nasza słoneczna wiosna ?? <3 <3 oby w czasie świąt było ładnie :) chyba, że pogoda nas zaskoczy i spadnie jeszcze śnieg :D bym się nie zdziwiła :P 8)
    No i tak od rana się kręcę i kręcę, miejsca sobie nie mogę znaleźć i walczę z tym żeby testu nie zrobić :P żeby wytrzymać do jutra <3 a jak jakimś cudem wyjdzie pozytywny to pędzikiem polecę na hCg i przy okazji progesteron :) trochę kasy pójdzie ale już będę wiedziała na czym dokładnie stoję <3 no i oczywiście po wynikach telefon do lekarza bo mówił, że jak tylko będzie pozytywny test mam dzwonić :) o każdej porze dnia i nocy :D zawsze mi to mówi :D chyba kiedyś będę musiała sobie do niego darmowy nr wykupić :D
    Ale tak sobie myślę a raczej marzy mi się by móc w święta rodzicom ogłosić cudowna nowinę <3 bo znajomym i dalszej rodzinie to pewnie dopiero powiemy po I trymestrze...kurcze tak jak sobie myślę o tym, że mogło się udać robi mi się cieplutko na sercu <3 ale z drugiej strony boję się, że historia się powtórzy i stracimy kolejne maleństwo :( wiem, że trzeba myśleć pozytywnie ale chyba każdy ma prawo do chwili słabości :( no już nie narzekam :) trzeba się ogarnąć :) i poczuć pozytywną wibrację :D <3
    mimo pogody (chyba w całym kujawsko-pomorskim taka nijaka) życzę Wam miłego dnia oraz słoneczka nie tylko na niebie ale w serduszkach niech rozpromienia Wam dzień :) miłego dnia 8) 1320180fjkhlgfcez.gif
    pogoda faktycznie nijaka, apropo gotowania ja bardzo lubię, tylko czasu mam na to mało, i w ogrodzie uwielbiam siedzieć kopać, przesadzać:) dziś idę po testy musiałam to zostawić na sam koniec żeby się nie łamać i nie robić testu zbyt wcześnie :) a chwile słabości ma każdy, ja wczoraj miałam mega nastrój na płacz, dziwnie jakoś łzy jakoś nawet mi popłynęły jak pomyślałam o ciąży ... i tak serio chcę zrobić test i się boję wyniku, że znów jak w poprzednich cyklach nic.. ale dziś nastrój jakoś lepszy i nie myślę o tym będzie co będzie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam często płaczliwy nastrój. potrafię ot tak zacząć płakać. dziś leżałam sobie z m. w łóżku i pomyślałam o tym, że kolejną gwiazdkę spędzimy sami. już nawet nie myślę o wielkanocy, tylko o bożym narodzeniu. łapię wtedy strasznego doła... :(

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    ja mam często płaczliwy nastrój. potrafię ot tak zacząć płakać. dziś leżałam sobie z m. w łóżku i pomyślałam o tym, że kolejną gwiazdkę spędzimy sami. już nawet nie myślę o wielkanocy, tylko o bożym narodzeniu. łapię wtedy strasznego doła... :(
    jak przeczytałam to i mi się zrobiło smutno

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jutro mój sądny dzień :| kolejny :P ale teraz mam nadzieję, że już wszystko będzie jasne bo to będzie 16 po domniemanej owulacji <3 żeby było pomyślnie :)
    a tymczasem moje Drogie życzę Wam spokojnej nocy <3 15179a3r8boqxal.gif

misia79 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    no to jutro mój sądny dzień :| kolejny :P ale teraz mam nadzieję, że już wszystko będzie jasne bo to będzie 16 po domniemanej owulacji <3 żeby było pomyślnie :)
    powodzenia, 3mam kciuki, ja zatestuję w piątek chyba, że przetrzymam do soboty, ale na teście jest, że po 7 dniach od stosunku, więc mnie korci, jak w padnę w rytm sprawdzania to z 3 testy chyba zrobię, aż w końcu w poniedziałek pójdę na betę ...;)a jakiej firmy masz testy, jak wzięłam 10 bobo-test i 25 ups test optimal, ale kupie jeszcze trzecią 10 ;)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    Jeju Asia Ty już o gwiazdce myślisz tyle miesięcy i tyle cykli jeszcze napewno Ci się uda nie wybiegaj tak w przyszłośc bo to właśnie strasznie nakręca i powoduje blokadę psychiczną, która jest wrogiem poczęcia. Myśl pozytywnie:-)

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Trzymam mocno kciuki:-)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    powodzenia, 3mam kciuki, ja zatestuję w piątek chyba, że przetrzymam do soboty, ale na teście jest, że po 7 dniach od stosunku, więc mnie korci, jak w padnę w rytm sprawdzania to z 3 testy chyba zrobię, aż w końcu w poniedziałek pójdę na betę ...;)a jakiej firmy masz testy, jak wzięłam 10 bobo-test i 25 ups test optimal, ale kupie jeszcze trzecią 10 ;)
    ja to mam 10 pepino i 20 albo 25 (nie mogę znaleźć na opakowaniu) :D pink test :P zobaczymy co wyjdzie ale jak mi jutro 10 wyjdzie negatywna a do pn nie dostanę @ to i tak chyba się wybiorę na betę żeby mieć czarno na białym, że ciąży w razie co nie ma i zadzwonię do lekarza może coś na wywołanie wtedy da bo ile będzie można czekać na @ ale zobaczymy jak się jutro potoczy :) powodzenie Tobie zyczę :) a ja sobie organizuję wieczór i od 20:30 na TLC będę oglądała "In vitro..." :) Buziaki <3

julianna lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozytywnie to ja myślałam jeszcze z rok temu a teraz to myślę realnie.

w nast. miesiącu jadę do nowego gina w Szubinie. do niej chodzi moja siostra i mówi, że jest ok i daje skierowania na badania. i tak nie wierzę w cuda.
    jutro mam ciężki dzien. poza tym dowiedziałam się o kolejnej ciązy nieplanowanej. to u mnie normalka,że wszyscy zachodzą a ja nie. już się nie dziwie. oby jutro nie było tak źle jak mi się wydaje ze będzie. 3majcie za mnie kciuki :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy za Ciebie kciuki Asiu. A ile tak w sumie już się staracie o dziecko bo nigdzie tego nie wyczytałam? U nas prawie rok.

• julianna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    ja to mam 10 pepino i 20 albo 25 (nie mogę znaleźć na opakowaniu) :D pink test :P zobaczymy co wyjdzie ale jak mi jutro 10 wyjdzie negatywna a do pn nie dostanę @ to i tak chyba się wybiorę na betę żeby mieć czarno na białym, że ciąży w razie co nie ma i zadzwonię do lekarza może coś na wywołanie wtedy da bo ile będzie można czekać na @ ale zobaczymy jak się jutro potoczy :) powodzenie Tobie zyczę :) a ja sobie organizuję wieczór i od 20:30 na TLC będę oglądała "In vitro..." :) Buziaki <3
    a dzięki za odp, właśnie planuję dokupić jeszcze testy pepino czytałam, że są dość tanie i db, a słuchajcie:) najlepsze było w nocy jak po kupnie testów i terminach ich wykonania rozmawiałam z mężem, to oczywiście całą noc śniłam, że testy sobie robię, a wszystkie wychodziły pozytywne, więc obawiam się, że sen wróży nie powodzenie tego cyklu, jestem trochę jak wróżka, często moje sny się sprawdzają ale na odwrót :) chyba to znak, żeby się przygotować :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    pozytywnie to ja myślałam jeszcze z rok temu a teraz to myślę realnie.

w nast. miesiącu jadę do nowego gina w Szubinie. do niej chodzi moja siostra i mówi, że jest ok i daje skierowania na badania. i tak nie wierzę w cuda.
    jutro mam ciężki dzien. poza tym dowiedziałam się o kolejnej ciązy nieplanowanej. to u mnie normalka,że wszyscy zachodzą a ja nie. już się nie dziwie. oby jutro nie było tak źle jak mi się wydaje ze będzie. 3majcie za mnie kciuki :)
    dokładnie Cię rozumiem, wszyscy tak mówią będzie db, bez spinania się itp. itd., ale to jest nie realne żeby całkiem olać temat i wyluzować na maksa, skoro chodzi się do lekarza, na monitoring co 2-3 dni, łyka 3 różne rodzaje tabletek i czeka, czeka, to ma się głowę nabitą i plan dziecko ... uroki planowania macierzyństwa pod tym względem są trochę do bani

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a plusem starania jest na 100% to, że ja nigdy nie czułam takiej dojrzałości kobiecej i chęci zostania matką, przez pół roku starań dojrzałam już bardzo mocno i wiem że pragnę tego, a na samym początku czułam strach i obawę czy się nadaję, także uczę się pokory i cierpliwości, tylko oby nie za długo :)

asioczek86 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ