Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagda_lena88 wrote:a ja tak sobie myślę, bo teoretycznie test powinno się robić z pierwszego porannego moczu ale jak wstanę np o 2 w nocy na siusiu to już wtedy mam robić no bo to jest pierwszy mocz ten najbardziej stężony.. czy mogę zrobić ten test jak wstanę rano dopiero jeny czuję się w tym zielona dziwnie jutro będzie 13dpo (jesli owulacja była) no nic zobaczymy miłej ndz
-
nick nieaktualny
-
a ja sama w domu i tak do 22 mąż w pracy w sumie teraz do końca maja pracuje 7 dni w tyg... masakra dobrze, że rodziców mam blisko to sobie ich odwiedzam
no to test zrobię jak wstanę uff jak ma być ciąża to będzie jak nie to trudno będzie kolejny cykl oby tylko w razie braku ciąży i pechowego niepękniętego pęcherzyka się nie zrobiła torbiel...ale trzeba myśleć pozytywnie a będzie OKMartuśka lubi tę wiadomość
-
magdalena 3mam kciuki fajnie, że opisujesz co i jak, masz wiele objawów. mam nadzieję, że jutro się wszystko wyjaśni
u mnie pojawił się lepki śluz, wygląda,że jestem już w fazie lutealnej. w tym cyklu w ogóle nie miałam rozciągliwego. eh
a ty skąd wiesz, że żółty lepki śluz sugeruje okres? ja kiedyś czytałam właśnie, że może sugerować ciążę... -
asioczek86 wrote:magdalena 3mam kciuki fajnie, że opisujesz co i jak, masz wiele objawów. mam nadzieję, że jutro się wszystko wyjaśni
u mnie pojawił się lepki śluz, wygląda,że jestem już w fazie lutealnej. w tym cyklu w ogóle nie miałam rozciągliwego. eh
a ty skąd wiesz, że żółty lepki śluz sugeruje okres? ja kiedyś czytałam właśnie, że może sugerować ciążę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 19:03
-
nie ma to jak samemu na sobie sprawdzić objawy ciążowe jedne dziewczyny piszą, że mają dużo lepkiego, kremowego śluzu a inne (jak ty), że czują mokro, ale śluzu brak.
pożyjemy zobaczymy
odpoczywaj i pisz o testowaniu -
Hej
No to jestem po kolejnym teście i test bez zmian (negatywny), test o czułości 10 "pepino", dziś 29dc, czyli jeśli owulacja była 16dc to 13dpo jednak chyba rzeczywiście cykl był bezowulacyjny, albo jeszcze wcześnie na test teraz czekam na wizytę może dowiem się coś więcej no i pozostaje czekać na @ która ma termin na jutro a jak się nie pojawi to może 31/32 dc raz jeszcze ostatni zrobię test chociaż chyba jednak wszystko prócz temp (dziś 37,2C) wskazuje na @ piersi już nie sa takie tkliwe, sutki już tak nie bolą no brzuszek pobolewa bardziej...zatem cierpliwie czekam miłego dnia -
dziękuję za kciuki a tak wgl. to nic mi się nie chcę jakaś taka zmęczona jestem chyba to ta pogoda taka szara, prawie wcale słońca...buu i tak ma być ponoć aż do pt i gdzie ta słoneczna wiosna? No gdzie ?? Ja się pytam Może chociaż w święta pogoda dopisze no a ja tymczasem po woli ogarniam się do kościoła na rekolekcje śmigam po drodze wstąpię pewnie do mamy i do biblioteki bo się zapas książek skończył i oby jakoś do 17stej z minutami zleciało a później w drogę do doktorka
-
Magda_lena88 przykro mi, że nie ma II kreseczek, ale głowa do góry, dbaj o siebie, aby kolejny cykl był udany (ale trzymam kciuki że jednak się nie pojawi, bo już będzie mała fasolka)
a czy ty miałaś robiony monitoring w tym cyklu, już mi całkiem wypadło ...
bo chciałam zapytać na czym polega break owulacji..rozumiem, że na braku pękniętego pęcherzyka? więc ciągnę dalej jeżeli jest stwierdzona owulacja czyli pęknięty pęcherzyk, to czy w tym pęcherzyku na 100% jet zawsze jajo do zapłodnienia ?
przepraszam dziewczyny jeżeli zadaję absurdalne pytania, ale wolę dopytać
-
Magda_lena88 wrote:dziękuję za kciuki a tak wgl. to nic mi się nie chcę jakaś taka zmęczona jestem chyba to ta pogoda taka szara, prawie wcale słońca...buu i tak ma być ponoć aż do pt i gdzie ta słoneczna wiosna? No gdzie ?? Ja się pytam Może chociaż w święta pogoda dopisze no a ja tymczasem po woli ogarniam się do kościoła na rekolekcje śmigam po drodze wstąpię pewnie do mamy i do biblioteki bo się zapas książek skończył i oby jakoś do 17stej z minutami zleciało a później w drogę do doktorka
-
julianna wrote:Magda_lena88 przykro mi, że nie ma II kreseczek, ale głowa do góry, dbaj o siebie, aby kolejny cykl był udany (ale trzymam kciuki że jednak się nie pojawi, bo już będzie mała fasolka)
bo chciałam zapytać na czym polega break owulacji..rozumiem, że na braku pękniętego pęcherzyka? więc ciągnę dalej jeżeli jest stwierdzona owulacja czyli pęknięty pęcherzyk, to czy w tym pęcherzyku na 100% jet zawsze jajo do zapłodnienia ?
Użyłam najprostszego słownictwa do wytłumaczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 09:16
julianna lubi tę wiadomość
-
julianna wrote:Magda_lena88 przykro mi, że nie ma II kreseczek, ale głowa do góry, dbaj o siebie, aby kolejny cykl był udany (ale trzymam kciuki że jednak się nie pojawi, bo już będzie mała fasolka)
A no trochę planów na dziś mam byle czas zleciał z chęcią bym popracowała ale szukam pracy i szukam i albo nie mam doświadczenia w zawodzie bo praktyki się nie liczą, albo mam za wysokie wykształcenie mgr albo jestem za młoda, albo za stara albo po prostu jestem kobietą zawsze coś nie pasuje Tyle CV się wysłało i wszystko jakby w czarną dziurę szło ale może coś się znajdzie w końcu chyba, że wcześniej pojawi się Fasolka ale to wszystko przyjdzie z czasem
julianna lubi tę wiadomość
-
Misia79 i Magdalena88 bardzo dziękuję za opis, no to już wszystko rozumiem, bo ja zgłupiałam już jak Magdalena88 mówiła, że ma cykl prawdopodobnie bezowulacyjny, byłam przekonana, że lekarz powiedział, że pękło.. a tu nie było tego
no a z tym jajeczkiem się dopytałam, bo mi gin powiedział, że pęcherzyk pękł i jestem po owulce, i już bez żadnych znaków zapytania wpisał ciałko żółte,
a że czekam na dzień testowania, zaczęłam się zastanawiać czy mimo dużego pęcherzyka i jego pęknięcia mogło nie być jaja
-
julianna wrote:Misia79 i Magdalena88 bardzo dziękuję za opis, no to już wszystko rozumiem, bo ja zgłupiałam już jak Magdalena88 mówiła, że ma cykl prawdopodobnie bezowulacyjny, byłam przekonana, że lekarz powiedział, że pękło.. a tu nie było tego
no a z tym jajeczkiem się dopytałam, bo mi gin powiedział, że pęcherzyk pękł i jestem po owulce, i już bez żadnych znaków zapytania wpisał ciałko żółte,
a że czekam na dzień testowania, zaczęłam się zastanawiać czy mimo dużego pęcherzyka i jego pęknięcia mogło nie być jaja -
misia79 wrote:Jajo było tylko trzeba sprawdzix czy zostało zapłodnione :-)i tego Ci życzę
a po ilu dniach od owulacji najlepiej zrobić nie test a badanie krwi beta hcg?, w razie gdy wyjdzie pozytywnie mam brać dalej dupka, a po becie raczej 100% pewności, niż po teście... czekam na wasze rady:)