X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!
Odpowiedz

Kujawsko- pomorskie łączmy si ę!

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    jak na złość mam ból gardła i katar ;/ leczę się sokiem z malin :)
    nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam, że we wczesnej ciąży nie powinno się pić herbat, soków itp malinowych bo ponoć to może wywołać skurcze...ale ile w tym prawdy tak jak pisałam nie wiem... życzę zdrówka :)
    miłego dnia <3 389723lwate8g3ch.gif a u mnie dziwnie :O temp. od kilku dni stała 36,6C 8) gdybym mierzyła ją elektronicznym termometrem mogłabym sądzić, że się zaciął :P ale rtęciowy raczej się nie zacina :D zobaczymy co z tego będzie <3 a mężuś zrobił mi wczoraj niespodziankę i wrócił wcześniej :) i jeszcze z bukietem tulipanów i to fioletowych <3 mój ulubiony kolor <3 i wgl. było cudownie 8)

Martuśka lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam, że we wczesnej ciąży nie powinno się pić herbat, soków itp malinowych bo ponoć to może wywołać skurcze...ale ile w tym prawdy tak jak pisałam nie wiem... życzę zdrówka :)
    miłego dnia <3 389723lwate8g3ch.gif a u mnie dziwnie :O temp. od kilku dni stała 36,6C 8) gdybym mierzyła ją elektronicznym termometrem mogłabym sądzić, że się zaciął :P ale rtęciowy raczej się nie zacina :D zobaczymy co z tego będzie <3 a mężuś zrobił mi wczoraj niespodziankę i wrócił wcześniej :) i jeszcze z bukietem tulipanów i to fioletowych <3 mój ulubiony kolor <3 i wgl. było cudownie 8)
    ooo jak fajnie i uroczo... a coś wyczytałam własnie, że nie powinno się pić herbaty z liści malin, a ja w sumie piję z owoców domowy z malin, z wiśni hmmm nie wiem ...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja też jestem przeziębiona! gardełko i katar. w sumie to zawsze przed okresem coś mnie łapie, ale ile można chorować. dobrze że już teraz mogę w łóżeczku leżeć i wypoczywać.
    brzuch delikatnie pobolewa, czekam na @, choć wolę żeby nie przyszła.... nie chcę się rozczarować, więc daruję sobie jak na razie robienie testów. zioła mi chyba mocno cykl poprzestawiały

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tak cicho tu! no dalej dziewczyny, pisać o świętach, o plotkach itp. ;)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dl9.glitter-graphics.net/pub/1008/1008309um52of8bs4.gif

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    http://dl9.glitter-graphics.net/pub/1008/1008309um52of8bs4.gif
    i ja się dołączam do życzeń, najlepszego

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ooo jak fajnie i uroczo... a coś wyczytałam własnie, że nie powinno się pić herbaty z liści malin, a ja w sumie piję z owoców domowy z malin, z wiśni hmmm nie wiem ...
    Proponuję czosnek jeśli lubisz, naturalny antybiotyk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    co tak cicho tu! no dalej dziewczyny, pisać o świętach, o plotkach itp. ;)
    Ja właśnie rozpoczęłam przygotowania, zakupy zrobione (chociaż pewnie jeszcze kilka rzeczy będzie trzeba dokupić), jeszcze dziś mięso zamarynuje, a jutro biorę się za ciasta :) troszkę tego do zrobienia będzie, bo wyprawiam pierwszy raz święta u siebie :)

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie jestem chora :( wczoraj tempka prawie 38 i dreszcze,katar i w sumie lekki ból gardła. dziś postaram się leżeć cały dzień (nie licząc tego, że muszę wychodzić z psem co 2h...). dziś czuję się okropnie. @ jeszcze nie mam.
    miałam dziś jechać na zakupy, ale nie jestem w stanie. gotować też mi się nie chce.

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1236095icwbwasd8f.gifhej <3 a u Nas w tym cyklu luz - blus :D pełen spontan postawiliśmy na serduszka dla przyjemności a nie z konieczności :) bo cykl naturalny więc wielka niewiadoma :D bo skoro staraliśmy się przed stymulacją prawie 3 lata i się na naturalnym nie udawało to na co można liczyć teraz...ale kto wie :) ponoć cuda się zdarzają a szczęście przychodzi do Nas w najmniej spodziewanym momencie <3 I każdej z Was życzę majowej Fasoli bądź Groszka :P dla mnie płeć nie ma znaczenia, termin porodu też nie :) ważne by Szczęście zachciało u Nas zamieszkać i by czas oczekiwania na Jego pojawienie się na świecie nie był czasem lęku i strachu .. i by wszystko dobrze się skończyło czego "efektem" będzie zdrowy bobas w styczniu :P i życzę Każdej by styczeń spędziła na porodówce :) :) DAMY RADĘ <3 8)
    A co do świąt :) to my spędzamy je u moich rodziców w tym roku :) więc daleko nie mam bo aż 5min autobusem :D a na pieszo ok 25min :D no ale ja zawsze lubię coś od siebie zrobić więc zaoferowałam, że zrobię moja cud wyśmienitą sałatkę z kurczakiem, ananasem, kukurydzą, żurawiną i ryżem no i z odrobina majonezu by się składniki trzymały :) dość prosta sałatka a jaka pyszna <3 no i postanowiłam, że w tym roku zaszaleję i pierwszy raz w zyciu będę robiła mazurka :O mam nadzieję, że wyjdzie <3 a tak po za rarytasami na wspólne święta jeszcze dodatkowo będę robić gyrasa by coś w domu było :D a, że mąż uwielbia gyrosa to się ucieszy <3 ale kucharzenie dopiero w sb. bo to sałatki to lepiej robić je później :)
    A prócz kucharzenia to porządki w sumie porobione ;) jeszcze tylko pościele przebrać i będzie lśnić :D
    Święta przybywajcie <3
    A w między czasie jeszcze chwile przyjemności z mężusiem :) w sumie to cudowny czas nam się trafił z tymi powiedzmy dniami płodnymi <3 ale nie ma co o tym myśleć 8) wtedy jest przyjemniej :) a co jeszcze na przyjemność ma wpływ :D rozłąka :P takie serduszka po rozłące smakują lepiej <3 normalnie CUD :)
    życzę miłego dnia <3 1237349rk8qbp8bdz.gif

julianna, asioczek86, Martuśka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczynki co u Was słychac ja dziś przyrządzam mięsa na święta. W tym roku mamy bardzo rodzinne bo spotykamy się wszyscy u moich rodziców to znaczy my z mężem moja siostra z rodziną moi rodzice i teściowie. W pierwszy dzień świąt obchodzimy naszą pierwszą rocznicę ślubu więc będzie uroczyście. Jeśli chodzi o jedzenie to każdy coś przygotowuje. Teściowa zajmuje się ciastami ja robię mięsko moja mama sałatki i też mięso a siostra surówki przystawki i rosół. Już nie mogę się doczekac tych świąt pierwsze takie w pełnym gronie :-)
    A u mnie MEGA WIELKI STRES W PRACY!!!!!!!! Mam dośc czasem zazdroszczę kobietom, które nie pracują. Ale z drugiej strony nie chciałabym siedziec w domu.
    Tempka poszła w górę i nie wiem czy to ze stresu taka wysoka czy po prostu taką mam. Pozdrawiam a życzenia złoże Wam jutro.
    Asia wracaj szybciutko do zdrowie trzymam kciuki pozdrawiam:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 13:18

Martuśka lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widzę misia79 ładnie kucharzysz ;) i pewnie wszystko będzie smaczne :) Nasze święta też w pełnym gronie i to sporym :) bo ja mam aż 3 rodzeństwa plus siostra już mężatka i ma córeczkę już 7 miesięczną Zosię :) taki kochany mały szkrabik :) w sumie święta rodzinne, pełne ale jednak tak jakby czegoś brakowało...ale mam ogromną nadzieję, że w przyszłym roku już Wielkanoc będziemy spędzać z Naszym "osobistym" maluszkiem :) i tego Kochane Wam też życzę :) a co do rocznic ślubu ;) to my w poniedziałek wielkanocny świętujemy 30 rocznicę ślubu rodziców :O dla mnie to taki szok tyle lat po ślubie my dopiero w tym roku będziemy 4 lata po a gdzie tutaj do 30 :O jak ten czas szybko mija :| gdyby udało Nam się z pierwszą ciążą za 2 mce miałabym tp :( i byłby to dla Nas prezent na naszą małą rocznicę bycia razem bo stuknie nam w lipcu juz 7 lat wspólnych <3 8) no nic...stało się tak a nie inaczej...Mam ogromną nadzieję, że maleństwo szybko do Nas wróci, bo jak to się ładnie mówi "nienarodzone dziecko nie odchodzi...ono tylko zmienia datę swojego przyjścia na świat" i mam nadzieję, że moje przyjdzie w styczniu <3
    A tak odbiegając od takich refleksji to sama nie wiem :P dziś tak bardzo czuję jajniki, że szok...i to bez stymulacji. Aż dziwnie :D no mam nadzieję, że to wszystko pójdzie w dobrym kierunku i zakończy się zielono ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 15:04

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nieźle dziewczyny, ja też zaczynam od dziś wieczora gotowanie i do jutra, Magda-lena88 uda się uda ;) mój wynik z dzisiejszej bety to 803, i tak się zastanawiam czy rośnie odpowiednio... jak myślicie, miałam pobierana krew rano pierwszy raz w poniedziałek = 110, drugi raz dziś w piątek = 803, jakie są dziewczęta Wasze opinie... rośnie zdrowo kropek;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 z jeżeli db pamiętam Ty chodzisz do Jackowskiego, możesz mi coś więcej o nim powiedzieć, jakie są kolejki, jak on podchodzi do pacjentki, itp. jeszcze idę w maju do swojego gina i jak powie, że ciąża jest i ok, to chcę przenieść się do lekarza pracującego również w szpitalu w Toruniu..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaulla84 wrote:
    Proponuję czosnek jeśli lubisz, naturalny antybiotyk :)
    tak czosnek jest bdb, średnio przepadam za takim z mlekiem, ale zmuszę się, nie chcę brać żadnych tabletek, więc postawię na naturę hehe

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    misia79 z jeżeli db pamiętam Ty chodzisz do Jackowskiego, możesz mi coś więcej o nim powiedzieć, jakie są kolejki, jak on podchodzi do pacjentki, itp. jeszcze idę w maju do swojego gina i jak powie, że ciąża jest i ok, to chcę przenieść się do lekarza pracującego również w szpitalu w Toruniu..

Wiesz co kolejki są takie sobie około miesiąca trzeba czekac ale cieżarne mają szybciej. A doktor jest bardzo miły, taktowny, świetny specjalista naprawdę widac że dba o swoje pacjentki i nie zbywa. Ale ocenic musisz sama.

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś na kanapki zjadłam cały ząbek czosnku i cebuli z polowę. lepiej się czuję, ale nadal noc zapchany. dziś jeszcze na zakupy, bo nic dla chrześniaka nie mam, poza tym lodówka pusta... ja jutro będę kucharzyć- sałatki dwie i placek, może szynka w galacie. u mnie nadal nie ma @ :) oprócz delikatnego bólu jajników to żadnych objawów ciążowy/menstruacyjnych nie mam. jutro lecę po test i robię z rana w niedzielę :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    dziś na kanapki zjadłam cały ząbek czosnku i cebuli z polowę. lepiej się czuję, ale nadal noc zapchany. dziś jeszcze na zakupy, bo nic dla chrześniaka nie mam, poza tym lodówka pusta... ja jutro będę kucharzyć- sałatki dwie i placek, może szynka w galacie. u mnie nadal nie ma @ :) oprócz delikatnego bólu jajników to żadnych objawów ciążowy/menstruacyjnych nie mam. jutro lecę po test i robię z rana w niedzielę :)
    Asia życzę Ci zielonego z całego serca życzę :-) Daj znac jaki wynik
    A na przeziębienie najlepsza aspiryna:-)

• julianna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    może zajączek podrzuci fasolkę :) życzę Wam tego. A ja zjadłam dziś 5 ząbków czosnku z masłem na kanapce, to był mega wyczyn :) a teraz uciekam spać jutro sporo pracy, padam, kolorowych snów :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Wiesz co kolejki są takie sobie około miesiąca trzeba czekac ale cieżarne mają szybciej. A doktor jest bardzo miły, taktowny, świetny specjalista naprawdę widac że dba o swoje pacjentki i nie zbywa. Ale ocenic musisz sama.
    chyba po świętach zadzwonię i podpytam o terminy, muszę wszystko sobie poukładać

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ