X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Dziewczyny, dziękuję Wam za wszystkie Wasze słowa - jesteś wspaniałe 💚

To właśnie taka karuzela, która się ciągle kręci, raz jest na niej dużo przyjemności, a innym razem ma się jej serdecznie dość.

Forum jest świetnym miejscem dzięki Wam, wspólnym poradom, uwagom, wspieraniu, kibicowaniu, patentom. Ale właśnie mam wrażenie, że moje życie to nic innego jak chęć zajścia w ciążę i Wy na forum. Z nikim innym nie mam ochoty rozmawiać, na męża się zamknęłam, choć akurat mimo chęci poprawy z mojej strony mamy akurat fazę upadków w związku. Aczkolwiek nie wiem czy umiem otworzyć się na te wzloty, bo chęć posiadania dziecka zajęła całą moją głowę.

Byłam bardzo, ale to bardzo zdeterminowana na poród w tym roku, bo no coż nie chciałam być gorsza niż inne dziewczyny z mojego otoczenia, które rodzą lada moment. Chciałam je nadgonić.

Nie nadgonię, już to wiem, więc muszę się z tym pogodzić i nie ograniczać się czasowo, bo już nawet nie mam ku temu sposobności.

Bardzo mi ciąży mój wiek. Tak, wiem niejedna z Was jest w moim wieku, niejedna z Was starsza, ale nie umiem o tym zapomnieć...

Boje się, że czasu będę miała coraz mniej, a coraz więcej niewiadomych i problemów pojawi się na mojej drodze.

I co cykl jest tak samo... Początek cyklu: dlaczego ja? Dół. Płacz. Środek cyklu: czas działania, celowania. Uda się czy się nie uda? Koniec cyklu: odliczanie do końca. Temperatura spada na implantację czy rośnie na implantację? Ten test na pewno jest negatywny?

Ostatnie 3 dni, kiedy testowałam to nic innego nie robiłam jak sprawdzałam kiedy komu wyszedł pozytywny test i jak się miał do tego wykres. Czułam, że fiksuję.

Zmieniłam się przez te starania. Odcięłam od ludzi najbardziej jak to możliwe. Wiem, że to źle, ale inaczej teraz nie umiem. Gdyby nie forum, nie miałabym się komu wyżalić, bo nikt z mojego otoczenia nie ma takiego problemu jak ja...
    Kochana, jakbym czytała o sobie, ale dziś mi lekarz powiedział, że staram się z mężem krótko i mam sobie nie wmawiać probleku bo się problem zrobi. Dziś chciało mi się płakać na wizycie jak powiedział, że jest już tak jakby po owulacji, to dziwne bo ja mam 12 dzień cyklu. Będziemy w ciąży zobaczysz ja w to wierzę, uwierz i Ty ❤️ glowa jest bardzo ważna, musimy myśleć pozytywnie kochana!

Kitka_87 lubi tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Jak B6 to p-5-p. Inna śluzu nie podkręci.
    Dziękuję, zaraz zamówię ❤️

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Moje cykle też 25-26 dni zawsze i owulacja 11dc. Potwierdzona kilka razy monitoringiem, 12dc było już po. W poprzednim cyklu robiłam testy od 7dnia chyba, pierwszy pozytyw wyszedł 10dnia rano, więc podejrzewam, że było w nocy albo rano 11dnia.
    Ale jak wczoraj miałaś 11dc i pozytyw i bzyk to jest ok. Proponuję jeszcze teraz się bzyknac bo pecherzyk mógł pęknąć kilka godz temu i komorka jeszcze gdzieś tam sobie żyje:) więc warto ją zaatakować;) A może z wczoraj armia czekała na komórkę i już ją zaatakowała:)
    Lece się bzykac 😅 dobrze, że wczoraj był bzyk...

Tajka, SzalonaOna, LaBellePerle, Kitka_87, Joan, Lulu83 lubią tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Kitka, jestesmy z Toba!

Motylku, Maggi, mi powiedziala to samo. Bede brac od dziś.
    I pięknie. Z meta uda się raz dwa :)

• Tajka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Dziewczyny, dziękuję Wam za wszystkie Wasze słowa - jesteś wspaniałe 💚

Zmieniłam się przez te starania. Odcięłam od ludzi najbardziej jak to możliwe. Wiem, że to źle, ale inaczej teraz nie umiem. Gdyby nie forum, nie miałabym się komu wyżalić, bo nikt z mojego otoczenia nie ma takiego problemu jak ja...

Ehh, jakbym o sobie czytała...
    Też mam wrażenie, że się odcięłam od znajomych. Wszyscy mają dzieci, nie mam naprawdę z kim się spotkać, kto ich nie ma..zawsze na spotkaniach i tak wszystko sprowadza się do gadki o dzieciach..ba imprezach tworzą się kąciki mam..jest to bardzo ciężkie dla mnie. Mam przyjaciółki, z dziećmi. Przezywam bardzo każde spotkanie z nimi i zabawę z ich maluszkami. Zawsze wracam i płaczę...jak się dowiedziałam o ich ciazach też mega to przeżyłam. Ja zawsze byłam wśród znajomych tą , która zawsze lgnie do dzieci, która najbardziej chce...

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    Nie wiem, miałam dużo monitoringów, ale nie trafiłam na taki, zawsze byłam albo przed, albo już po i sam płyn w zatoce już był
    No właśnie, ja mogłam być świeżo po, bo płynu jeszcze nie było.

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Tak ja mam dodatnie ANA typ święcenia plamisty dfs ale miano dużo niższe bo tylko 1:320.
    Doktor paśnik zaproponował imunosupresje equoral i encorton 5 mg na 21 dni ale nie zdążyłam jej wziąć. Przez problem z ręką zaczęłam brać encorton 10mg i na nim zaszłam w ciążę i nadal biorę encorton 10mg aż do 12tc.

Koniecznie musisz iść z wynikiem do immunologa

U mnie w mieście nie ma zbytnio do kogo, a teraz ta sytuacja zbytnio nie ułatwia. Też miałam brać encorton od miesiąca, ale nie wzięłam bo to immunosupresja, a przy wirusie jest nie wskazana. A powiem, że duże nadzieje w nim pokładam. Dr. Paśnik ma e-konsultacje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Dziewczyny jestem załamana, nie wiem o co chodzi. Wracam od lekarza.. Dziś 12 dzień cyklu, cykle mam krótkie bo 25 dniowy ten będzie. Lekarz powiedział mi, że wygląda na to jakbym była już po owulacji. Pęcherzyk był jakis taki spłaszczony czyli tak jakby pękniety już, znowu endometrium na to nie wskazuje. Test owulacyjny był wczoraj pozytywny i też był bzyk. Lekarz powiedział, że i tak w te testy nie wierzy. Nie wiem o co chodzi 😥😥✊ chciało mi się płakać u niego. Powiedział, że mam nie wmawiać sobie problemu, bo wtedy problem będzie i powiedział, że on widzi to że ja mam normalnie sznase na ciążę.. Ale gdzie ten mój pęcherzyk w 12 dniu cyklu 😥😥😥😥 jeśli pękł dziś to przegapiłam owu, bo dziś jeszcze bzyku nie było 😥 co proponujecie
    Bzykaj teraz! I jak Kic będzie syn z bzyku teoretycznie po owu :)

kic83 lubi tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    U nas tak było 3 tygodnie temu ale pod prysznicem. Pierwszy raz jej się zdarzyło załatwić w czasie kąpieli. Niestety Młoda ma traumę po tym incydencie i nie chce ściągać pieluchy... w ogóle. Zmiana pieluchy to koszmar i niestety nawet w niej muszę ją kapać. A już nam tak ładnie szło nocnikowanie 😔

To w takim razie powinnam się cieszyć że moja miała z tego frajdę 🤦

U nas ostatnio nasila się bunt dwulatka i czasem już mi ręce opadają 🙈 nocik oczywiście nas parzy... Póki co nocnikowanie odpuszczam bo nie chce jej zrazić 🤷

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    No tak, tylko czemu ten pęcherzyk tak wyglądał 😥?

Prawdopodobnie dzisiaj miałaś ovu jak wczoraj był bzyk to dobrze dzisiaj poprawcie i będzie super 😁
    U mnie był ostatni bzyk 24h przed ovu i ok 36h po ovu i jestem w ciąży 😉

Lalia, Natisz, Pcosik lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zajdę w ciąże to to będzie tylko dzięki wam.. będziecie matkami chrzestnymi mojego dzidola ❤️

Martt95, Lalia, Natisz, LaBellePerle, Kitka_87, Joan, Lulu83 lubią tę wiadomość

• eszanka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka, jak dobrze Cię rozumiem. To myślenie czy w tym miesiącu się udało, było dużo serduszek, przecież w odpowiednim czasie. Każdy ból podbrzusza, zakłucie czy obolałe i nabrzmiałe piersi, brak apetytu albo ochoto na konkretne produkty to zastanawianie się czy jestem w ciąży. Może to już objawy. Niedługo rozczarowanie, pojawia się plamienie i po nim przychodzi okres.

Nie wiem co mam Ci napisać bo nie martw się, będzie dobrze, zostaniemy niedługo mamami brzmi banalnie i nie można zagwarantować że to się wydarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 21:07

Kitka_87, Joan lubią tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Tajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Jak zajdę w ciąże to to będzie tylko dzięki wam.. będziecie matkami chrzestnymi mojego dzidola ❤️
    Haha dokładnie:D 💗

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Koteczka82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    HELP 🧐

Co na "popękane naczynka" ?
    Całe piersi mam w tym cholerstwie 😩
    Zwykle gdzieś tam się przebijało jedno czy dwa ale teraz to całe cyce świeca na czerwono dosłownie 🤦‍♀️

Fot. Do wglądu ⬇️

72054480a362.jpg

Spróbuj żel arnikowy np ten
    https://www.ezebra.pl/pl/products/pielegnacja/pielegnacja-twarzy/pozostale/floslek-arnica-forte-zel-arnikowy-do-skory-naczynkowej-50ml-114901.html

Dzudi lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka przytulam Cię na smutki.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Dziewczyny jestem załamana, nie wiem o co chodzi. Wracam od lekarza.. Dziś 12 dzień cyklu, cykle mam krótkie bo 25 dniowy ten będzie. Lekarz powiedział mi, że wygląda na to jakbym była już po owulacji. Pęcherzyk był jakis taki spłaszczony czyli tak jakby pękniety już, znowu endometrium na to nie wskazuje. Test owulacyjny był wczoraj pozytywny i też był bzyk. Lekarz powiedział, że i tak w te testy nie wierzy. Nie wiem o co chodzi 😥😥✊ chciało mi się płakać u niego. Powiedział, że mam nie wmawiać sobie problemu, bo wtedy problem będzie i powiedział, że on widzi to że ja mam normalnie sznase na ciążę.. Ale gdzie ten mój pęcherzyk w 12 dniu cyklu 😥😥😥😥 jeśli pękł dziś to przegapiłam owu, bo dziś jeszcze bzyku nie było 😥 co proponujecie

Pewnie dziś miałaś owulację, do 12h szansa na zapłodnienie.
    Ja miałam taką samą sytuację, poszłam rano w 12dc do lekarza na monit a on do mnie ,że już po owulacji, ze nie ma już szansy na ciążę w tym cyklu, no to się bzyknęłam mimo to od razu po wizycie (mimo że lekarz przekreślił cykl) i zaskoczyło.
    Na Twoim miejscu bym się bzyknęła.

Tajka, Lalia, Kitka_87, Joan lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    U mnie w mieście nie ma zbytnio do kogo, a teraz ta sytuacja zbytnio nie ułatwia. Też miałam brać encorton od miesiąca, ale nie wzięłam bo to immunosupresja, a przy wirusie jest nie wskazana. A powiem, że duże nadzieje w nim pokładam. Dr. Paśnik ma e-konsultacje?

Ja biorę tylko że cały czas jestem na zwolnieniu więc siedzę w domu. Doktor Paśnik ma e-konsultacje ale niestety tylko dla pacjentek które już u niego były nie na pierwszą wizytę. Spróbuj poszukać może teraz przy tym całym zamieszaniu z wirusem można go gdzieś złapać on-line.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Lalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, aż mojemu przeczytałam na głos, bo się zachodziłam ze śmiechu 🤣🤣🤣

Kitka, po prostu przytulam 😘

Kitka_87, Martt95 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Ja biorę tylko że cały czas jestem na zwolnieniu więc siedzę w domu. Doktor Paśnik ma e-konsultacje ale niestety tylko dla pacjentek które już u niego były nie na pierwszą wizytę. Spróbuj poszukać może teraz przy tym całym zamieszaniu z wirusem można go gdzieś złapać on-line.
    Ok, jutro będę dzownila. Dziękuję Ci bardzo

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Bzykaj teraz! I jak Kic będzie syn z bzyku teoretycznie po owu :)
    Musialam męża zmeczyc, bo biedny nie miał sił 😅 ale już leżę z moimi plemniczkami 😅 ja się że stresowalam, że ten pęcherzyk taki był

pauliśka, kic83, luthienn, Koteczka82, SzalonaOna, Lulu83 lubią tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ