Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ata114 wrote:Zwracam się z prośbą do was bo wy naprawdę dużo wiecie w tych tematach. A więc tak. Mi pęcherzyki nie pękają i brałam ovitrelle w tym miesiącu byłam u innego lekarza i chciał sprawdzić czy nie pęknie i robiłam 3 dni pod rząd estradiol i w środę miał 271 w czwartek 422 a dzisiaj spadł na 270 i lekarza stwierdził że pękł ale kazał przyjechać sprawdzić i okazało się że pęcherzyk jest i ma 24mm i jak ja mam to rozumieć że już nic z tego pęcherzyka jeśli estriadol spadł a pęcherzyk nie pekl. Wzięłam teraz ovitrelle ale lekarz mówi że to źle świadczy że estriadol poleciał w dół a pęcherzyk nie pekl. Ma któraś z was jakieś doświadczenie w tym temacie
-
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Hmm zaczynam 5 cykl.staran. Myślicie ,że to już ten czas na zrobienie AMH? Czy się wstrzymać ? 🤔
Z własnego doświadczenia powiem tak: teraz zaczynam 12 cykl starań, 9 msc straciłam u lekarki , która nic tylko mowila że "wszystko dobrze, 200zl za wizyte prosze". Sama jestem sobie winna bo powinnam wczesniej zmienic lekarza. W 10miesiącu, w końcu znalazlam inna Panią Dr i pierwsze co, od razu zlecila mi AMH i szereg innych badań. Także uważam, że na diagnostyke nigdy za wcześnie. To nie są tanie badania. Ale jedne buty mniej i już amh zrobione 😊ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mowe wrote:Z własnego doświadczenia powiem tak: teraz zaczynam 12 cykl starań, 9 msc straciłam u lekarki , która nic tylko mowila że "wszystko dobrze, 200zl za wizyte prosze". Sama jestem sobie winna bo powinnam wczesniej zmienic lekarza. W 10miesiącu, w końcu znalazlam inna Panią Dr i pierwsze co, od razu zlecila mi AMH i szereg innych badań. Także uważam, że na diagnostyke nigdy za wcześnie. To nie są tanie badania. Ale jedne buty mniej i już amh zrobione 😊
Za ile u was jest AMH tak mnie to zastanowiło i sprawdziłam ile kosztuje u mnie w laboratou to pisze że 38 zł 🤔
Znowu badania na tarczycę wyjadą myślę koło 160-170 jak dobrze licze 🙈Mowe lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
ZielonaHerbata wrote:Jeśli chodzi o inne wyniki, to robiłam w grudniu i wszystko były w normie.
to są horomony,które badalam;
FSH
TSH
T4
Prolaktyna, progesteron
testosteron
kortyzol
170H Progesteron
Androstendion
Mi doradzano, że jak masz fsh w normie, a to określa ilość komórek, to amh jest bardzo podobnym wskaźnikiem, dodatkowo określającym ich jakoś. Bardzo prawdopodobne że jeśli fsh w normie to amh też bedzie ok. Ale ja za bardzo się nie znam..wiadomo że lepiej zrobić i wiedzieć, ja się zbierałam kilka cykli, może jeszcze chwilę poczekaj, no Twój wybór:) jeśli nie szkoda wywalić 150 zł to zrób i miej spokojna głowęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 22:53
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Mowe wrote:A co na to lekarz ?
-
Martt95 wrote:Za ile u was jest AMH tak mnie to zastanowiło i sprawdziłam ile kosztuje u mnie w laboratou to pisze że 38 zł 🤔
Znowu badania na tarczycę wyjadą myślę koło 160-170 jak dobrze licze 🙈 -
koktajlowa wrote:Byłam na jednym sor zamknięty, dwa przypadki korony, sor do dezynfekcji. Jestem w drugim szpitalu i z 15 ludzi przede mną. Czy to ma sens 😕
-
Nie uzyskałam żadnych informacji. Zbadali. Pobrali krew. Żadnych odpowiedzi na pytania. Jestem przerażona. Roztrzęsiona. Stwierdzili jedynie, że trochę tu poleże. Bo będą robić test na covid. To przepraszam ile ja tu czasu spędze 😔
Krzyczeli po mnie o której to przyjeżdżam tak późno. Bardzo źle zostałam potraktowana. Chce stąd uciec. To jakiś koszmar.💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualnykoktajlowa wrote:Nie uzyskałam żadnych informacji. Zbadali. Pobrali krew. Żadnych odpowiedzi na pytania. Jestem przerażona. Roztrzęsiona. Stwierdzili jedynie, że trochę tu poleże. Bo będą robić test na covid. To przepraszam ile ja tu czasu spędze 😔
Krzyczeli po mnie o której to przyjeżdżam tak późno. Bardzo źle zostałam potraktowana. Chce stąd uciec. To jakiś koszmar.
Jestem z Toba kochana, nie daj się -
nick nieaktualnyMartt95 wrote:Za ile u was jest AMH tak mnie to zastanowiło i sprawdziłam ile kosztuje u mnie w laboratou to pisze że 38 zł 🤔
Znowu badania na tarczycę wyjadą myślę koło 160-170 jak dobrze licze 🙈
W moim lokalnym labo amh kosztuje 180zl, w klinice we Wrocławiu 150zl, więc bardzo roznie. Ale 38 ? Wow! -
ZielonaHerbata wrote:Dziękuję ! Hmm gdyby nie wirus, to bym się nie zastanawiała i już jutro bym leciala robić. Przed nowymi badaniami wstrzymuje mnie właśnie wirus.
Ale wpisze sobie na listę nowych badań do zrobienia w pierwszej kolejności.
Ale dziękuję za info, nawet nie widziałam że to się łączy z FSH. Wy to jesteście mądre głowy 💚🙃🙃ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Dopiero teraz miałam chwilkę aby nadrobić 🙂 Hehe pozycja od tylu 😎 Nie można się zrazić to przede wszystkim🙂 Ja po postu dostosowałam wysokość bioder i jest ok, trzeba wyczuć 😊 I najważniejsze żeby się nie zblokować po tym😁 Często zdarza mi się uprawiać seks 5 razy dziennie i to w pozycjach przeróżnych 🤣 Wydaje mi się, ze po prostu trzeba dużo o tym rozmawiać z partnerem i razem sobie radzić z niedognosciami, niech będzie bardziej uwaZaj w tej pozycji i będzie ok 👍🏻
Susanne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Tylko jeden pęcherzyk miałaś ? Bo wiesz 200 to takie minimum na jeden dojrzały pęcherzyk jeżeli chodzi o estradiol . Ty miałaś ponad 400 wiec można przypuszczać ,że były dwa. Nie zawsze idzie dobrze obejrzeć jajniki podczas usg. Nie raz lekarz twierdził ,że cykl był bezowulacyjny a zakończył się ciążą także ja wierzę, że jeden pęcherzyk pękł a drugi się wchłonie w 2 fazie cyklu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykoktajlowa wrote:Nie uzyskałam żadnych informacji. Zbadali. Pobrali krew. Żadnych odpowiedzi na pytania. Jestem przerażona. Roztrzęsiona. Stwierdzili jedynie, że trochę tu poleże. Bo będą robić test na covid. To przepraszam ile ja tu czasu spędze 😔
Krzyczeli po mnie o której to przyjeżdżam tak późno. Bardzo źle zostałam potraktowana. Chce stąd uciec. To jakiś koszmar.