X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja na kwiecień nieśmiało liczę, że przyniesie niespodziankę może.. cykl niespodziewanie się skończył. bardzo dziwnym okres , bardzo skąpy przyszedł, temperatura nie pokazuje, żeby owu była, były chwilowe nadzieje, ale nie ma co trzeba wziąć się za robotę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2013, 13:18

• Meginka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm to i ja się dopisze do kwietniowych starań bo w marcu robię lekką przerwę, tzn wszystko na luzie, serduszkowanie wtedy kiedy mamy ochotę a nie wtedy kiedy wypadają dni płodne :) olałam mierzenie temperatury.
    Może w kwietniu zacznę prowadzić kolejny wykres, na razie postanowiłam odpocząć.

WSK, my mamy prawie razem w kwietniu rocznicę ślubu, więc może jakiś maleńki prezencik dostaniemy :) np 2 kreseczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2013, 16:12

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kwietniowe??

km5shdges7mhg8ze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione HSG 1 marca i juz wiem, ze mi nie pomogło, a bol był okropny nie ma co oszukiwac. teraz kolejne starania na poczatku kwietnia.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde kwiecień a ja lutego nie mogę zakończyć ratunku !!!! poczekajcie na mnie prosze ;-)

samira, karoam, Paula90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podoba mi sie rymowanka w pierwszym poście:D
    to ja może też przycupne do Was, w prawdzie też jeszcze nie skończyłam lutowego cyklu, ale następna owu będzie już raczej w kwietniu:)
    a 21 marca wizyta u gina

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

• aniczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a ja niechce byc w kwietniowych moze jednak marzec bedzie dla mnie szczesliwy jak nie to spotkamy sie w kwietniowych niestety

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam wielki problem z ginekologami.Kazdy mowil ze po 2 latach staran jak nie zajdziemy w ciaze to dopiero mozna zaczac sie martwic.Wczoraj bylam u tzw.NOWEGO GINEKOLOGA.,ktoregos z kolei i ten powiedzial mi,ze mamy sie zglosic do Kliniki Leczenia Nieplodnosci.Zalamalam sie troszke ale w koncu Nam pomoga :) boje sie tego wszystkiego co nas czeka ale widocznie Bog mial wobec nas inne plany.Napewno tu zawitam do was jeszcze kochane :) Nie poddajmy sie :) musimy byc silne zeby w koncu kiedys osiagnac cel :) W koncu na kazda z nas czeka gdzies nasz prywatny malenki cud :* <3

• aniczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Ja tez mialam wielki problem z ginekologami.Kazdy mowil ze po 2 latach staran jak nie zajdziemy w ciaze to dopiero mozna zaczac sie martwic.Wczoraj bylam u tzw.NOWEGO GINEKOLOGA.,ktoregos z kolei i ten powiedzial mi,ze mamy sie zglosic do Kliniki Leczenia Nieplodnosci.Zalamalam sie troszke ale w koncu Nam pomoga :) boje sie tego wszystkiego co nas czeka ale widocznie Bog mial wobec nas inne plany.Napewno tu zawitam do was jeszcze kochane :) Nie poddajmy sie :) musimy byc silne zeby w koncu kiedys osiagnac cel :) W koncu na kazda z nas czeka gdzies nasz prywatny malenki cud :* <3

hej basiulkaa 89 moi znajomi tez zostali skierowani do kliniki i dzieki temu maja teraz dwoje zdrowych dzieci wiec to chyba dobrze ze sie tam udacie jak jest cos nie tak to lekarze znajda powod i przyczyne i dobiora ci odpowiednie leczenie bedzie ok zobaczysz

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytałam lekarza na ostatniej wizycie jak to jest z tymi staraniami i ile cykli to normalne. I dostałam odpowiedz,że kiedyś to było dwa lata nawet, potem rok, a teraz to ludzie są niecierpliwi i 6 cykli. Dlatego jak widać chyba co lekarz to opinia. Ja też raczej do kwietnia się łapie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cześć :) mam pasek!!!!! :)

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki :) dziś zawitał do mnie @ więc chodź mamy jeszcze marzec to o kwiecień na pewno zahaczę ...... życzę wszystkim w tym miesiącu 2 kreseczek, a co za tym idzie zielonych kropeczek :D :D :D

relgl6d8fxp9gav7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiliaWSK wrote:

Kochana ja tez na niego juz czekam :D ile czekalas?bo juz sie nie moge doczekac :P

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    EmiliaWSK wrote:

Kochana ja tez na niego juz czekam :D ile czekalas?bo juz sie nie moge doczekac :P

dziewczynki jaki pasek, podpowiedzcie 7 miesięcznej staraczcę jak możecie :P może i ja się skuszę :P

relgl6d8fxp9gav7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    basiulkaa_89 wrote:
    EmiliaWSK wrote:

dziewczynki jaki pasek, podpowiedzcie 7 miesięcznej staraczcę jak możecie :P może i ja się skuszę :P

Wejdź do watku WIARA CZYNI CUDA, tam wszystko opisałam :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Moj pasek przyszedl wczoraj :)
    Moja biedna sis ma ciaze pozamaciczna :( 6 tydzien :( mozliwe ze wytna jej jajowod albo cala macice w przypadku komplikacji :O oby nie bylo zadnych Panie Boze Wszech mogacy :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Hej dziewczynki :)
    Moj pasek przyszedl wczoraj :)
    Moja biedna sis ma ciaze pozamaciczna :( 6 tydzien :( mozliwe ze wytna jej jajowod albo cala macice w przypadku komplikacji :O oby nie bylo zadnych Panie Boze Wszech mogacy :*

Pomodlę się !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietety mojej sis wycieli jajowod :/

• motyla noga:) Znajoma

Wysłany: 19 marca 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można się przyłączyc?:)dopiero zaczynamy starania.mam nadzieję,ze z Wami będziemi łatwiej.szczerze to mam cichą nadzieję,ze możej uż teraz się uda.24 mam dostać @-oby nie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 20:54

28df381155355487e6d6b46efa91079b.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyla noga:) oczywiście, że można się przyłączyć :) Powodzenia życzę :).

motyla noga:) lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ