X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • Klif Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulka masz wykres w kształcie korony:) Temperatura się waha, ale jest powyżej temperatury podstawowej

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh nie zauwazylam tej korony hehehe :D no wlasnie jest powyzej :) jak jutro tez bedzie powyzej to ide po testa!!!bo szlag mnie trafi

• Klif Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz racje, a ja trzymam kciuki za pozytywny wynik :)

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Klif :*

Klif lubi tę wiadomość

• Klif Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale się niecierpliwię:) Już bym chciała piątek. A jak się okaże, że wynik negatywny to będzie mi cholernie przykro, czyli jak co miesiąc.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif wrote:
    Kurcze, ale się niecierpliwię:) Już bym chciała piątek. A jak się okaże, że wynik negatywny to będzie mi cholernie przykro, czyli jak co miesiąc.

klif jak cos to bedziemy plakac razem ale mam nadzieje ze bedzie sie cieszyc razem:)

Klif lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz mam 2testy przygotowane na testowanko hhihi ciekawe czy sie doczekaja:D

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja testuje w czwartek a w środe mam ginekologa i pewnie mi powie co i jak wcześniej ale sie stresuje masakra :(

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    mikusia wrote:
    a ja wlasnie nie mam ochoty na slodkie a zawsze przed @ mam napady na slodycze

no to coś się święci :)

dzsiaj zjadlam z nudow kawalek szarlotki od sasiadki dostalam i poweim szczerze ze zjadlam doslownie polowe tego kawalka jaki wybralam i jakos tak mi nie "wchodzil" taki jakis nijaki i odlozylam zjadlam za to bulke z wedlina i szynka pychaaaa! caly dzien mnie brzuch tak dziwacznie pobolewa a jak jechalam samochodem to od lewego do prawego jajnika i odwrotnie czulam takie bole jakby pradowaly i te plecy bola jak na @....

;oniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    ja testuje w czwartek a w środe mam ginekologa i pewnie mi powie co i jak wcześniej ale sie stresuje masakra :(

idziesz badania hormonalne zrobic czy na usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia a jak tam twoja temperatura?pewnie zapomnialas mierzyc?:)

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia wrote:
    ;oniqa wrote:
    mikusia wrote:
    a ja wlasnie nie mam ochoty na slodkie a zawsze przed @ mam napady na slodycze

no to coś się święci :)

dzsiaj zjadlam z nudow kawalek szarlotki od sasiadki dostalam i poweim szczerze ze zjadlam doslownie polowe tego kawalka jaki wybralam i jakos tak mi nie "wchodzil" taki jakis nijaki i odlozylam zjadlam za to bulke z wedlina i szynka pychaaaa! caly dzien mnie brzuch tak dziwacznie pobolewa a jak jechalam samochodem to od lewego do prawego jajnika i odwrotnie czulam takie bole jakby pradowaly i te plecy bola jak na @....

a ja znów mam ochote cały czas na sos czosnkowy to jest jakas paranoja od soboty jadłabym tylko sos a brzuch mnie tez jakoś dziwnie boli no i ta temperatura wieczorami taka wysoka a rano tez jest w miare taka sobie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:
    ;oniqa wrote:

idziesz badania hormonalne zrobic czy na usg?

ogólnie ide do niego teściowa jest położna a wiec moge w sumie chodzić do gina co tydzieńakurat zapisałam sie na środe i tak w sumie miałam testować w czwartek a tak on mi powie czy cos sie tam zagnieździło czy nie i mam sie przygotowac na maja

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przynajmniej zaoszczędze na jednym teście :D

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    przynajmniej zaoszczędze na jednym teście :D

oczywiście żartuje :P

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia wrote:
    mikusia a jak tam twoja temperatura?pewnie zapomnialas mierzyc?:)

o kurde zapomnialam! o szlak ! ale cicho z glupoty zaraz zmierze i ci powiem:) hihi gapa ze mnie ze ho ho!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jesli chodzi o mnie to od dzisiaj mam dosc duzo bialego kremowego sluzu... a ja tam na nadmiar nigdy nie narzekalam bo zawsze jak byl sluz to malutenko a dzsiaj ciagle mam mokro i sprawdzam czy ta wredna @ nie przyszla

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec moja temp w tej wlasnie chwili wynosi 37,3 niestety nie mam termometra z dwoma miejscami po przecinku

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ewentualnej ciazy ile powinna wynosic?

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma 37,1 teraz i nie wytrzymałam i musiałam zjeść sałatke z czosnkiem :D

mikusia lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ