Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • marta_kwk Autorytet
    Postów: 379 139

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciaży nie czułam nic oprócz tego że jakoś na 3 dni przed spodziewaną @ czułam się jakbym była przeziębiona no i miałam dość mocno podwyższoną temp (wieczorem nawet 37,5). Pamietam że mowiłam meżowi że napewno sie nie udało a on sie uparł żebym kupiła i zrobiła test ( pamietam to jak dziś ) ależ było moje zaskoczenie jak pokazała sie druga kreska...

    Jak ja bym chciała to jeszcze raz przeżyć...

    Justyna1719, Nera1986, AnitaK, Poziomka64, Agafiga, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    k0kdi09k1llqhe99.png
    oar8qqmz1q1i1smo.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Trzymam mocno kciuki za pozytywny test <3
    Nie dziękuję żeby nie zapeszyc zbyt wcześnie :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    Ja w pierwszej ciaży nie czułam nic oprócz tego że jakoś na 3 dni przed spodziewaną @ czułam się jakbym była przeziębiona no i miałam dość mocno podwyższoną temp (wieczorem nawet 37,5). Pamietam że mowiłam meżowi że napewno sie nie udało a on sie uparł żebym kupiła i zrobiła test ( pamietam to jak dziś ) ależ było moje zaskoczenie jak pokazała sie druga kreska...

    Jak ja bym chciała to jeszcze raz przeżyć...
    Każda z nas by chciała w końcu zobaczyć te dwie kreseczki.. Iść na usg i zobaczyć ta mała istotke która rozkwita pod naszym sercem.. Niektórzy mówią ja chcę chlopca/dziewczynkę... A mi to obojętne najważniejsze aby się pojawiło i było zdrowe....

    AnitaK, kasiakasia11 lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednego nie mogę zrozumieć... Jestem osobą wierząca ale nie rozumiem czemu Bóg daje dzieci osobom, które na to nie zasługują.. Krzywda je.. Nie chcą ich nawet zanim się urodzi.. A my pragniemy tego dziecka, modlimy sie o nie.. Wyczekujemy na nie.. I nic... ☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    I co kochana przeszło Ci??? A może to serio jakieś ostre zapalenie pęcherza? Skoro problem z sikaniem.. Ja kiedyś miałam takie mocne zapalenie że też miałam z tym problem a co gorsze sikalam z krwią przy tym.. Po furaginie mi przeszło..
    Jest łagodniej ale nadal jest. Czasami jak podnoszę corke to mnie zakluje. Moim zdaniem na 99% to nie pęcherz. Nawet nie umiem tego dokładnie opisać. Tak jakby podczas parcia na pęcherz, pęcherz dotykał macicy i to powodowało kłucie w macicy i ból. Raz jak usiadłam gwałtownie to mnie szyjka macicy zabolala, że aż się podnioslam :-/

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4508 1450

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 14:44

    AnitaK, Nera1986, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    Ja w pierwszej ciaży nie czułam nic oprócz tego że jakoś na 3 dni przed spodziewaną @ czułam się jakbym była przeziębiona no i miałam dość mocno podwyższoną temp (wieczorem nawet 37,5). Pamietam że mowiłam meżowi że napewno sie nie udało a on sie uparł żebym kupiła i zrobiła test ( pamietam to jak dziś ) ależ było moje zaskoczenie jak pokazała sie druga kreska...

    Jak ja bym chciała to jeszcze raz przeżyć...
    He he to mój M też od razu wiedział że jestem w ciąży, mówił mi to już parę dni po owulacji bo dostałam oponke ale ja zwalilam to na przytycie. A jak mu pokazałam test pozytywny to skwitowal " przecież już dawno Ci mówiłem że jesteś w ciąży " <3

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Z tymi testami ovu chyba coś jest na rzeczy. Zrobiłam po 17 a nie piłam ponad 2 godziny, z tym że szyjka wysoko że ledwo dosięgnąć mogę, a kreska bladziutka że szok. Teraz o 20 przed kąpielą myślę sobie mam ich tyle to powtórzę, a tu kreska prawie tak samo mocna jak kontrolna. Więc chyba trzeba robić częściej niż raz w okolicy owulacji :)
    Dokładnie o to chodzi <3 a więc działajcie <3

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Dlaczego nie ma sensu robić kiedy sluz jest płodny?
    Przy cyklach 28 dniowych zalecają robić od 11 dnia cyklu czyli tak naprawdę wtedy kiedy zaczyna się płodnych śluz.

    Napisałam że nie ma sensu raz dziennie kiedy śluz jest płodny . Głupi przykład . . Wieczorem test mniej niz pół pozytywny .Test o 8 rano z drugiego moczu dosłownie 10ml pozytyw krecha testowa grubsza od kontrolnej, kolejny po 10:20 słabe lh,wieczorem też słabe, Na drugi dzień wciaz nikłe lh. Na następny dzień potwierdzenie owulacji (monitoringiem)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 20:40

    AnitaK lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Jest łagodniej ale nadal jest. Czasami jak podnoszę corke to mnie zakluje. Moim zdaniem na 99% to nie pęcherz. Nawet nie umiem tego dokładnie opisać. Tak jakby podczas parcia na pęcherz, pęcherz dotykał macicy i to powodowało kłucie w macicy i ból. Raz jak usiadłam gwałtownie to mnie szyjka macicy zabolala, że aż się podnioslam :-/
    O kurcze to w takim razie moze jutro zapisz się do lekarza.. Bo szkoda Twojego cierpienia..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które już były w ciąży :) Czy możliwe jest zapłodnienie i implantacja bez jakichkolwiek objawów? Zawsze po owu miałam wrażliwe sutki i ból brzucha a w tym cyklu kompletnie nic i chyba dlatego spisuję go na straty :/
    Ja mam 3 i z dwiema nic nie czułam (z pierwszą dowiedziałam się w 6tyg ciąży)A z trzecią 40 st gorączki (waginalnie 38,5) Ale prócz gorączki zero objawów no i się okazało że jednak + :)

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O kurcze to w takim razie moze jutro zapisz się do lekarza.. Bo szkoda Twojego cierpienia..
    Zobaczymy jak będzie jutro :-)

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Jednego nie mogę zrozumieć... Jestem osobą wierząca ale nie rozumiem czemu Bóg daje dzieci osobom, które na to nie zasługują.. Krzywda je.. Nie chcą ich nawet zanim się urodzi.. A my pragniemy tego dziecka, modlimy sie o nie.. Wyczekujemy na nie.. I nic... ☹️
    No to jest trudne do zrozumienia i niestety nie uzyskamy na nie odpowiedzi :-( pozostaje nam wierzyć że w końcu się uda <3

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam! Ja zdecyduję się iść na monitoring cyklu, możecie mi coś o tym powiedzieć? Na pierwszą wizytę kiedy iść najlepiej, w którym dniu cyklu?

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 00:13

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czyli możliwe że brak objawów jest właśnie objawem 🤔

    Malamia, AnitaK lubią tę wiadomość

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 197 151

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Kochana ponieważ np. Zatestujesz wieczorem- wyjdzie negatyw , następnego dnia też wieczorem i znowu negatyw. Ty już myślisz że nie ma piku a okazało się że rano był pozytyw i do wieczora już poziom lh spadł czyli znowu negatyw :-) ja jak mam dni płodne to robię 3 razy dziennie test owu ;-)

    Hmm... test owulacyjny wskazuje pik 24-36h przed (przy niektórych testach nawet 48h przed). Ja zawsze robiłam raz dziennie wieczorem (teraz nakupowałam 50 sztuk więc sobie szaleje częściej), ale nigdy nie zdazylo mi się opuścić piku.
    Gdybym sugerowala się tylko testami bez mierzenia temperatury, obserwacji śluzu i szyjki to może bym robiła częściej.

    Ale z drugiej strony... mam wrażenie że robiąc test raz dziennie i nie trafiając w niego trzeba mieć mega szczęście. Albo ja mam taki poziom hormonu że spokojnie mogę robić test raz dziennie :)

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 00:13

    katarynka9595 lubi tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 197 151

    Wysłany: 28 marca 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które już były w ciąży :) Czy możliwe jest zapłodnienie i implantacja bez jakichkolwiek objawów? Zawsze po owu miałam wrażliwe sutki i ból brzucha a w tym cyklu kompletnie nic i chyba dlatego spisuję go na straty :/

    Zdecydowanie tak i jeszcze raz tak!

    Ja nie miałam totalnie żadnych objawów i pojechałam spontanicznie zrobić betę bo przejeżdżałam koło laboratorium. I wyszło że jestem w ciąży :)
    Ból piersi zaczął mi się kilka dni po terminie @ a potem wszystkie inne objawy :)

    katarynka9595 lubi tę wiadomość

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 28 marca 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas starań mam prawie zawsze jakieś "objawy ciążowe" w którymś cyklu mnie mdlilo strasznie z rana.. Innym razem miałam ochotę na jedzenie dziwnych rzeczy... Już tyle razy niby byłam w ciąży a tak na prawdę to pewnie te objawy sama sobie wmawialam i ich się doszukiwalam... Tak jak dziś strasznie wzdeta jestem cały dzień i od razu do neta wpisuje "wzdęcia jako objaw ciąży" no i jest ze w pierwszych tygodniach mogą się pojawić.. Ach tam.. Nakręca się jak zwykle na koniec cyklu..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego