Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Słoneczko123 Autorytet
    Postów: 1051 2362

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:29

    Malamia lubi tę wiadomość

    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:06

    Słoneczko123 lubi tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    I przy takim myśleniu pozostań :) im mniej nakręcania się, że tym razem musi się udać, tym większe szanse że się uda. Ja bylam pewna ze ominelismy owulację i nastawilam się negatywnie na ten cykl. Także opcje są dwie: owulacja była kiedy indziej, albo daliśmy w końcu plemnikom czas na odpowiednią regenerację :)
    A co jaki czas było u was przytulanko jeśli oczywiście to nie tajemnica 😊 my co drugi dzień..

    Malamia lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Słoneczko123 Autorytet
    Postów: 1051 2362

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:30

    Malamia lubi tę wiadomość

    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:07

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:07

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Wszystkim:)

    Melduję, że test ciążowy negatywny. 🤔

  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2803 4044

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a ktory dzien cyklu?m i ktory dpo? Moze jeszcze za wczesnie?:) glowa do gory!

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Karolina a ktory dzien cyklu?m i ktory dpo? Moze jeszcze za wczesnie?:) glowa do gory!


    Wik89 szczerze mówiąc zaczęłam się dopiero w tym miesiącu lepiej przyglądać moim cyklom. Są 30-31dni.

    Ostatnia @ 11.03-15-03.
    Próbowaliśmy strzelać 22 i 23/24 😂

    Wydaje mi się, że już powinno coś wyjść chociaż tak jak pisałam wcześniej przy moim synku test wyszedł 3dni po @. Co myślisz?
    Mój mąż modli się żeby okres nie przyszedł Hahah 😂

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4093 1741

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Wszystko zależało od tego jak nas naszła ochota, nic na siłę, dlatego dość nieregularnie. Do tego nie mierzyłam temperatury, ani nie robiłam testów,tym razem, więc nie do końca wiem kiedy była owulacja. Śluz plodny miałam bardzo szybko, bo między 6 a 10 dniem cyklu. Aplikacja wyliczyła mi owu na 16 dc. A 15 dc miałam plamienie bardzo delikatne. Także ciężko stwierdzić tak naprawdę kiedy dokładnie była owulka. Pierwszy raz miałam taki niepewny cykl i do samego końca byłam pewna że nic z tego. A tak wyglądało przytulanko :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ad2d9408556.jpg
    Jak widać czasem dwa dni przerwy, a nawet trzy I to w czasie gdzie aplikacja przepowiadała owulkę. A czasem i 2, 3 lub 4 dni pod rząd także różnie to u nas.
    Może jak gin określi wiek ciąży na podstawie usg to będę mniej więcej wiedziała w jakim czasie moglo się udać :)
    No my w czasie płodnych co 2 dni.. Może za często.. Nie wiem. Jakoś tak n a ten cykl się nakrecilam szczególnie.. Pierwszy cykl stymulowany clo więc może dlatego..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . U mnie od dzisiaj FL i 25.04 @ Niestety wczoraj mieliśmy bardzo niemiłą wiadomość i radosny wieczór zamienił się w smutny .Serduszko było ale już za późno więc czekam na kolejny cykl a Wam bardzo kibicuję <3

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1387 1130

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak patrząc na mój wykres nawet chyba nie będę w ogóle testowała. Widać, że bezowulacyjny więc nie ma szans na | | ...

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem tu nowa. Niedawno niestety poroniłam w 18 (!) tygodniu z powodu infekcji :( teraz znów staramy się o dzidziusia, to dopiero pierwszy cykl, ja wiem, że niektóre z Was starają się nawet i latami, ale ja w dwie ciąże (pierwsza to była biochemiczna) zaszłam w pierwszym cyklu. W tym cyklu około owulacji miałam wszystkie objawy jak przy straconej ciąży - no, ale test nieubłagalnie negatywny. Ja wiem, że nie mam, co przeżywać, bo to dopiero pierwszy cykl, ale ta strata powoduje we mnie tak ogromny ból. W dodatku kumpela jest jeszcze w ciąży, ciągle o niej gada, ja nie mogę tego znieść. Chciałabym dołączyć się do Waszych starań

    Justyna1719, Monia., Wisienka, Ciasteczkoo lubią tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4509 1451

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:46

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1387 1130

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ladinola a czujesz się w ogóle jak na @? Bo ja nie i obawiam się ze nie dość że bezowulacyjny to jeszcze będę czekała nie wiadomo jak długo na @ :/
    No właśnie nie czuję się jak na @. ;) Moim wyznacznikiem @ są gazy nie związane z tym co jem, ostatnio owszem miałam gazy ale jadłam paprykę a po niej to norma. Ogólnie do zawsze mam same ostre gazy przed @ aż do momentu pojawienia się jej. Co do pryszczy to mi się pojawiają niezależnie od fazy cyklu więc to u mnie żaden wyznacznik. Więc mówiąc ogólnie, czuję się jak w środku cyklu. :D Na szczęście mam ginekologa w poniedziałek więc jakby @ nie przyszła to czegoś się tam dowiem. :)

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle - witam serdecznie .Przykro mi z powodu straty ale dobrze, że postanowiliście podjąć się kolejnych starań .Życzę Ci całym sercem wypełnienia tej pustki <3 Miło ,że dołączyłaś :)

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    LaBellePerle - witam serdecznie .Przykro mi z powodu straty ale dobrze, że postanowiliście podjąć się kolejnych starań .Życzę Ci całym sercem wypełnienia tej pustki <3 Miło ,że dołączyłaś :)

    Właściwie mój nie jest do tego tak na max nastawiony - przez chwilę nawet rozważałam, żeby nie mówić mu, jak się uda tylko odczekać trochę czasu, żeby było trochę "bezpieczniej". On tę stratę przeżył nawet bardziej niż ja.

    Nera, a Ty ile czasu się starasz?

    Ciasteczkoo lubi tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Właściwie mój nie jest do tego tak na max nastawiony - przez chwilę nawet rozważałam, żeby nie mówić mu, jak się uda tylko odczekać trochę czasu, żeby było trochę "bezpieczniej". On tę stratę przeżył nawet bardziej niż ja.

    Nera, a Ty ile czasu się starasz?
    Mam 3 dzieci . Od 2016r przestaliśmy z męzem" uważać "i pojawiła się radość ale tylko na chwilę bo 2maja 2016 aniołek odszedł (6-7tc) i od tego momentu nie udaje się ale to były starania na zasadzie "co będzie to będzie " .Od kwietnia do grudnia 2018 musiałam mieć przerwę . Os tego roku dostaliśmy zielone światło bowiem musiałam odczekać 3 miesiące od przerwania brania tabletek m.in antykoncepcyjnych na wyrównanie cyklu i zatrzymanie krwawienia 64 dniowego . To mój 4 cykl starankowy taki poważny

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, jestem tu nowa. Niedawno niestety poroniłam w 18 (!) tygodniu z powodu infekcji :( teraz znów staramy się o dzidziusia, to dopiero pierwszy cykl, ja wiem, że niektóre z Was starają się nawet i latami, ale ja w dwie ciąże (pierwsza to była biochemiczna) zaszłam w pierwszym cyklu. W tym cyklu około owulacji miałam wszystkie objawy jak przy straconej ciąży - no, ale test nieubłagalnie negatywny. Ja wiem, że nie mam, co przeżywać, bo to dopiero pierwszy cykl, ale ta strata powoduje we mnie tak ogromny ból. W dodatku kumpela jest jeszcze w ciąży, ciągle o niej gada, ja nie mogę tego znieść. Chciałabym dołączyć się do Waszych starań

    Witaj w naszym gronie :) Strata ciąży zawsze jest ogromnym bólem i wyzwaniem, pozwól sobie na smutek.
    Co do starań, pamiętaj, ze zdrowa para w każdym cyklu ma 30% szans na zajście w ciaze- a to przecież bardzo mało :) Także dajcie sobie czas, bo każdy nowy cykl to nowe szanse. Poza tym kazde dziecko samo wie najlepiej, kiedy ma się pojawić :) Powodzenia <3

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Witaj w naszym gronie :) Strata ciąży zawsze jest ogromnym bólem i wyzwaniem, pozwól sobie na smutek.
    Co do starań, pamiętaj, ze zdrowa para w każdym cyklu ma 30% szans na zajście w ciaze- a to przecież bardzo mało :) Także dajcie sobie czas, bo każdy nowy cykl to nowe szanse. Poza tym kazde dziecko samo wie najlepiej, kiedy ma się pojawić :) Powodzenia <3
    WIem, że masz rację. Staram się tak sobie to tłumaczyć, żeby nie oszaleć po prostu. Najgorsze, że się wcale nie nastawiałam na ciażę z tego cyklu, tylko objawy mnie zmyliły. Sama już nie wiem, czy ich sobie nie wymyśliłam?

    A powiecie mi, jak wstawić swój cykl w podpis na forym?

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego