Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie 2017
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia :-) wrote:
    Dziękuję. Mam nadzieje ze bedzie dobrze staralam sie o dzidziusia 7 lat i mialam wiele momentów ze juz sie nigdy nie uda. Trzymam kciuki za Ciebie 13 dc jesli masz cykle 28 dniowe to owulka pewna zatem wez męża i do roboty to twoje wyjatkowe dni
    Tym bardziej Ci gratulujemy :) tyle lat czekałaś, na prawdę podziwiam że się nie poddałaś i wreszcie masz swoją upragnioną nagrodę <3 na pewno wszystko będzie dobrze ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zestawi witamin dla kobiety planujące dziecko. Co konkretnie polecacie.. Szukam w necie ceny różne i tak się waham... Najczęściej znajduję Femibion 1, Femifertil i FERTILOVIT. Brała któraś z Was coś z tego? Warte swoich cen?? :) a może coś lepszego znacie? :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to ja Madziulla. :) Musiałam zalozyc nowe konto bo mialam bledy w pamietniku nie moglam wpisow dodawac.
    Paula zmien moj nick na liscie poprosze :)

Paula., ktosiowa, kate88:), AJA_S lubią tę wiadomość

• Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia :-) wrote:
    W ktorym dniu cyklu jestes?? Ja tez nie wiem co myśleć mam 36dc na tescie wyszła blada kreska zrobilam krew bete i wynik 404. Cykle mam 33-34 dniowe. Chyba to ciąża.. ale do gina ide dopiero za tydzień

Gratki ;-)

• Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Dziewczyny zestawi witamin dla kobiety planujące dziecko. Co konkretnie polecacie.. Szukam w necie ceny różne i tak się waham... Najczęściej znajduję Femibion 1, Femifertil i FERTILOVIT. Brała któraś z Was coś z tego? Warte swoich cen?? :) a może coś lepszego znacie? :)

Ja brałam Femibion, teraz biorę Ovarin drugi cykl zobaczymy co dobrego przyniesie, w tej chwili nie widzę zmian.

Paula. lubi tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obkupiłam się już :D zobaczymy na wypróbowanie wzięłam Femibion, Pregna 250 dha, standardowo magnez i kupiłam znowu inofem (kiedyś już go piłam) może teraz coś zdziała :) i przy okazji nie mogłam się oprzeć i domówiłam 2 testy ciążowe :D teraz tylko czekać na paczuszkę. a no i salfazin dla mojego, bo ma jeszcze na miesiąc, ale skoro już zamawiałam to i warto o nim pamiętać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 11:36

Gigi lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin poleca Mama DHA ale to pewnie dlatego że mają jakaś umowę z nimi. A to dość drogie jest bo 46 zł. Ja obecnie stosuję Femibion classic i Miovarian a mąż Androvit chociaż wyniki ma dobre ale przecież nie zaszkodzi ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Obkupiłam się już :D zobaczymy na wypróbowanie wzięłam Femibion, Pregna 250 dha, standardowo magnez i kupiłam znowu inofem (kiedyś już go piłam) może teraz coś zdziała :) i przy okazji nie mogłam się oprzeć i domówiłam 2 testy ciążowe :D teraz tylko czekać na paczuszkę. a no i salfazin dla mojego, bo ma jeszcze na miesiąc, ale skoro już zamawiałam to i warto o nim pamiętać :)

Moj tez zajada salfazin, no i magnez oczywiscie ;-) Oby to wszystko nam pomoglo i fasoleczki sie pojawily ;-)

Dziewczyny moja owulacja wypada na 14 dc, stad moje pytanie czy zrobic monitoring 10 dc (piatek) czy 13dc (poniedzialek). Weekend odpada niestety :-(

Paula. lubi tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a gdzie zamawiasz? Bo ja często na gemini.pl fajne ceny tam są. Nawet jak doliczę koszt przesyłki to i tak wychodzi taniej niż w naszej aptece ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melodia__84 wrote:
    Moj tez zajada salfazin, no i magnez oczywiscie ;-) Oby to wszystko nam pomoglo i fasoleczki sie pojawily ;-)

Dziewczyny moja owulacja wypada na 14 dc, stad moje pytanie czy zrobic monitoring 10 dc (piatek) czy 13dc (poniedzialek). Weekend odpada niestety :-(
    Ja bym chyba poszła w poniedziałek z samego rana;) też idę do gina w 13 dc tylko że CLO mi przyspieszyło owulkę i już będzie po. Ale chociaż się dowiem czy pękł

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Ja bym chyba poszła w poniedziałek z samego rana;) też idę do gina w 13 dc tylko że CLO mi przyspieszyło owulkę i już będzie po. Ale chociaż się dowiem czy pękł

Tez tak myslalam dzieki ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny!
    Ja od rana robie porządki w ubraniach synka bo już wyrósł z wielu, kiedy on tak szybko urósł :(

Testy owulacyjne dalej negatywne ale czego ja się spodziewałam skoro w poprzednich staraniach tez ani razu pozytywne nie były ;) działamy na 'slepo', powinnam już być po owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 14:14

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to się zaczynam zastanawiać czy moja miesiączka to faktycznie była miesiączka. Zaczynam fisiować, bo czuję się fatalnie. Mdłości (wieczorem miałam wymioty) zawroty głowy i taka otępiała jestem....

Proszę sprowadźcie mnie na ziemie i powiedzcie że miałyście takie objawy przy owulacji, albo że panuje jakiś wirus :D

Nadzieja umiera ostatnia!
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola232 wrote:
    Hej jaka powinna być szyjka macicy przd miesiączką a jaka we wczesnej ciąży? Jestem dzień przed okresem i mam szyjkę dosyć nisko jest twarda i zamknięta
    Nisko przy @ a przy ciąży wysoko. Ale reguły nie ma bo każda kobieta jest inna ;)

17.11.17-poronienie całkowite
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona ja mam tak 3dni już... A moja @ była tak skąpa że już zaczynałam wariować xD ale pkt wczorajszym <3 jestem pewna że to była @.
    Ja zamawiałam z apteki melissa:)
    Kasia podziwiam i gratuluję <3

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oki w okresie @ rozumiem ale w okresie owulacji? no normalnie dawno się już tak nie czułam XD

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    No oki w okresie @ rozumiem ale w okresie owulacji? no normalnie dawno się już tak nie czułam XD

Życie płata figle ;)
    A tak na marginesie, miałam taką owulacje gdy prolaktyne miałam bardzo wysoką:/

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę musiała wziąć pod lupę ten mój organizm i zacząć badania bo to jest straszne :D

AJA_S lubi tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje :*

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem :D
    Skusiło mnie to wino w razie niepowodzenia :p no i fajna fasolka w nagrodę za powodzenie :D Postanowiłam więc, że się przyłącze :) Paula , ja to ta in vitro-wa, nie wiem jak się sytuacja potoczy ,więc wpisz mnie tam gdzieś na końcówce. Może być ten samotny 27 Kwietnia. W razie gdyby nie pykło i nie byłoby mi dane testować to mnie skreślisz ;) pozdrawiam :*

giphy.gif

AJA_S, Paula., Madzix88, kate88:), Raven lubią tę wiadomość

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ