Kwietniowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobisia współczucia tule, to zależy ile masz lat tak przynajmniej lekarze oceniają, do 30roku nie panikuja do 12 cykli, tak przynajmniej nasi lekarze.
Kate88 tule kochana
Raven trzymam kciuki mocno za wysoką betę
kate88:) lubi tę wiadomość
-
Bobisia wrote:Dzisiaj dziewczyny zdałam sobie sprawę ze to juz 10 nieudany cykl.
Czy warto zacząć się już badać?
Ja na Twoim miejscu poszlabym do lekarza tzn zrob sobie podstawowe hormony tsh,prolaktyna,prog,fsh,lh. I moze idz z nimi do Gina. Jesli chcesz na nhs to mozesz teoszeczke sciemnic wiem wiem bardzo brzydko ale czego sie nie robi dla dzidzi, wiec powiedz Ze trwa to ponad rok... Ja zaczelam sie starac od wrzesnia i we wrzesniu Juz zrobilam wszystkie badania krew/cyto/usg. Ale zrobisz jak chcesz. Jesli da Ci to wiecej spokoju, to lec do Gina!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 10:18
-
AnaR wrote:Na kiedy masz termin??
P.s chciałabym aby to były bliźniaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 11:15
AJA_S, Paula. lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Według OM na 2 Stycznia 2018 , według OF na 31 Grudnia 2017 , a jak wyjdą z tego bliźniaki (mialam podane dwa zarodki) to pewnikiem jeszcze wcześniej a Ty ?
Morwa a znasz płeć? Czy nie chciałaś? -
aria40 wrote:Morwa a znasz płeć? Czy nie chciałaś?
aria40, wszamanka lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:W Polsce jest jest to niedozwolone, ale i tak bym nie chciała znać nawet gdyby można było to wiedzieć w in vitro jest bardzo podobnie jak w naturalny zapłodnieniu tylko nie odbywa się to w jajowodzie. Wyciągają komórki , 6 dojrzałych komórek zapładniają (zalewają je plemnikami). Te komórki ,które się zapłodnią trzymają w inkubatorku i obserwują ich podział , a następnie w wyznaczonym dniu cyklu podają je do macicy. Dzień zarodka musi być ten sam co dzień po owulacji. Ja miałam podane zarodki 5 dniowe w 5 dniu po owulacji. Czyli dokładnie wtedy kiedy normalnie trafiły by z jajowodu do macicy
Aha, myślałam, że standardowo badają zarodki pod kątem genetycznym i płci przed podaniem
cudownie, że sie zagnieździły niech rosną w spokoju i ciepełkuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 11:39
Morwa lubi tę wiadomość
-
Morwa ale z tego co sama się interesowałam trochę już tym tematem to jest możliwe badanie zarodków (pgd, nsg) i m.in plci przed podaniem ale to chyba tym parom jeśli mają jakieś wady albo mutacje stwierdzone. Nie wiem czy ktoś może tak po prostu o to poprosić.Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Morwa wrote:Według OM na 2 Stycznia 2018 , według OF na 31 Grudnia 2017 , a jak wyjdą z tego bliźniaki (mialam podane dwa zarodki) to pewnikiem jeszcze wcześniej a Ty ?
-
Raven wrote:Morwa ale z tego co sama się interesowałam trochę już tym tematem to jest możliwe badanie zarodków (pgd, nsg) i m.in plci przed podaniem ale to chyba tym parom jeśli mają jakieś wady albo mutacje stwierdzone. Nie wiem czy ktoś może tak po prostu o to poprosić.
-
Nie wybrałabym opcji in vitro gdybym nie była do niej zmuszona przez brak jajowodu i niezdolnośc do współpracy drugiego. To nie była opcja na skróty tylko jedyna opcja abym mogła zostać mamą Gdybym starała się naturalnie to nie miałabym opcji wybrania zdrowego dziecka poprzez wcześniejsze badania genetyczne , dlatego nie potrzebowałam tez takiej opcji w in vitro. Wolałam aby było to jak najbardziej "naturalne" a resztą zadecyduje los Gdyby była opcja wszczepienia zdrowych , sprawnych jajowodów ,nawet za ogromne pieniądze to wybrałabym tę opcję , ale niestety takiej opcji w medycynie jak na chwilę obecną nie ma
aria40, AJA_S, Raven, Mystique lubią tę wiadomość
-
Morwa, piękna beta, z taką betą musi być już tylko dobrze:*
Karolina, widzę że u Ciebie testy owu zaczynają wychodzić pozytywne, więc może owu jeszcze przed Tobą, trzymam kciuki.
Mi program niby zaznaczył owu na wykresie, ale temperatury mam mocno bez szału. I jeśli faktycznie owu była, to bardziej bym obstawiała sobotę A nie poniedziałek, jajniki mocno dawały o sobie wtedy znać, przez chwilę to myślałam czy czasem to nie wyrostek;)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄