Kwietniowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Raven, pięknie
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnyDobra myślę że możecie znać odpowiedź na moje pytanie. Moje cykle ostatni czasy są bardzo długie i zazwyczaj wywoływane luteiną. w tym miesiącu znaleźliśmy powód tych okropnych cykli ale on dalej się dłuży.
Mam dwóch lekarzy na NFZ i prywatnego. Ten na NFZ mnie zdenerwował bo prosiłam o skierowanie na badania a on powiedział że te cykle to moja uroda i że żadnych badań nie potrzebuje... kazał znów wywoływać okres luteina (właśnie od 40dc).
Na własną rękę zrobiłam TSH i prolaktynę która wyszła za wysoka więc bardzo zła zadzwoniłam do prywatnego i poszłam by coś zaradził. Dał mi tabletki ale z tej złości na gina NFZ nie zapytałam czy mam wywoływać czy nie.
Teraz siedzę i dumam, czy jak wywołam to owulacja już się pojawi czy czekać na normalny okres który może się pojawić kiedy tylko chce a nic go nie zapowiada
-
karolinams wrote:Bobisia współczucia tule, to zależy ile masz lat tak przynajmniej lekarze oceniają, do 30roku nie panikuja do 12 cykli, tak przynajmniej nasi lekarze.
Kate88 tule kochana
Mam 27 lat . W sierpniu 28. Byłam już u dwóch ginekologów i jeden stwierdził że nie ma się o co martwić. Drugi ze jednak jiż trwa to długo i ze mam obserwac cykl i przyjść za dwa miesiące . Wiec idę do trzeciego ale 10 mają. Zobaczę co mi powie:)[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
WhyMe wrote:Przykro mi ale nastepny miesiac bedzie twoj!
Ja na Twoim miejscu poszlabym do lekarza tzn zrob sobie podstawowe hormony tsh,prolaktyna,prog,fsh,lh. I moze idz z nimi do Gina. Jesli chcesz na nhs to mozesz teoszeczke sciemnic wiem wiem bardzo brzydko ale czego sie nie robi dla dzidzi, wiec powiedz Ze trwa to ponad rok... Ja zaczelam sie starac od wrzesnia i we wrzesniu Juz zrobilam wszystkie badania krew/cyto/usg. Ale zrobisz jak chcesz. Jesli da Ci to wiecej spokoju, to lec do Gina![link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Może faktycznie naciągnij trochę i powiedz, że już rok się starsza, a wtedy on podejdzie do tematu trochę inaczej, ja jak poszłam do mojego i powiedziałam, że właśnie minęło 8 m-cy to od razu powiedział, że wszystkie badania trzeba robić i IUI , jeden cykl próba ze stymulacją nie udana , i teraz chciałam drugi cykl stymulować ale nie udało się, więc teraz naturalnie lecimy, w maju jak dostanę @ pójdę jednak te wszystkie badania robić i zobaczymy co dalej.
-
nick nieaktualny
-
Bobisia wrote:Podstawowe badania mam. Nic z nich nie można wywnioskować. Wszystko ok. Myślę nad tym żeby męża posłać do kliniki aby zbadał nasienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 16:29
-
Witam dziewczyny, staram się o dziecko już, hoho, z 4 lata. Miałam probelmy z hormonami, nieregularne okresy. Od jakiegoś czasu chodziłam do gin, badałam czy mam owulacje itp. Starałam i starałam, aż w końcu odpuściłam. Okresy są już w miare regularne, umiem ocenić kiedy mam owu i co do dnia okreslić termin miesiączki. Tym razem miesiączka nie przyszła (miała być 16.04) więc poszłam zbadać hcg i progesteron. I teraz powiedzcie mi czy coś z tego da się odczytać, wiem, że jest dosyć wcześnie.
HCG- 4,6 przy wartości ref. <5.3
PROGESTERON 16,20
faza folikularna 0,1-0,3
faza lutealna 1,2-15,9
Troszke plamiłam ale powiem szczerze, że znikło i ani widu ani słychu.
Tak licząc jestem 20dpo -
Margarettad, na 20dpo to beta trochę malutka. Powtórz badanie za dwa dni
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Aaa, teraz doczytałam, robiłaś hcg a nie beta hcg? Jak tak to nie wiem jakie powinny być wartości:)
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualny
-
kilka dni przed terminem miesiączki i w dniu terminu, ale to były naprawde mikroskopijne plamienia, raczej przy podcieraniu. Po terminie wszystko mineło i jest czysto. a, no i w dzień owulacji miałam plamienie jasno różowe i ból jajnika.
a jeszcze powiedzcie jak to jest z testami ciążowymi domowymi. Ile po terminie miesiączki wykryło u Was ciąże?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 18:53
-
WhyMe wrote:Dobry pomysl! Warto zbadac nasienie, zapomnialam napisac ,ale tez wygonilam meza na badania po pierwszej nieudanej probie. Ale Ja jestem taka narwana...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]