Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Ladinola z Ciebie to jest mega wojowniczka, podziwiam 🥰 też miewam migreny z aura... ja to się chyba za duzo nasłuchałam o porodach od koleżanek i też mam obrzydzenie, chyba wolałabym cesarkę niż żeby to wszystko miało mi wychodzić kroczem 🤪

Dziewczyny co myślicie o tych testach, przyznam że to pierwszy taki cykl... zazwyczaj kreska pojawiała się 9-10 dc I stopniowo ciemniała, tym razem sluz rozciągliwy w 5 i 6dc teraz zmienił się na wodnisty, ale szyjka nie była jeszcze taka rozpulchniona i miękka jak zazwyczaj przy owulacji wiec myślę, że jestem jeszcze przed... no chyba że w ogóle jej nie będzie bo coś hormony swiruja

https://naforum.zapodaj.net/1607a9fc02b6.jpg.html
    Jak dla mnie to też 6 dc jest pozytywny, ale w 8dc znów ciemnieje kreska, więc robiłabym dalej żeby sprawdzić co będzie dalej.

Domistr lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    My się tak boimy lekkiego bólu przy hsg a staramy się o to by rodzić! A to dopiero boli. :D
    Moje kochane ja mam za sobą dwa cc ale miałam je robione już jak były mega skurcze brak akcji był przy pierwszym A przy drugim rozchodzila się blizna.. miałam takie skurcze że aż się trzeslam.. przy tym hsg pewnie będzie Pikuś

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam 2 razy SN bez znieczuleń. Pierwszy poród co do bólu to był do wytrzymania, a drugi poród to przy skurczach jeszcze 2 godz przed porodem pranie w domu składałam , a godz później już byłam w szpitalu 🙈 Ból był mniejszy, ale przy samym porodzie to już tragedia, też było szybko, ale musiałam przeć bez skurczy, bo ustały, a miałam pełne rozwarcie z wciskającą się główką 🙈 Tak w skrócie to myślałam, że mnie rozerwie na wszystkie strony świata 😬 Jednak jak ma się skurcze to maskują ten ból i jak teraz porównam z pierwszym porodem to mogę powiedzieć, że wtedy praktycznie nic nie czułam 🤣🤣🤣 Jednak serio zaraz po porodzie nawet o tym się nie myśli i szybko się zapomina 🙂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    My się tak boimy lekkiego bólu przy hsg a staramy się o to by rodzić! A to dopiero boli. :D

Dla mnie HsG to wcale nie był lekki ból :p miałam robione prawie rok temu i mimo ze mam duży prog bólu to się popłakałam i omdlalam na chwile, pielęgniarka robiła mi okłady z mokrej chusteczki. Ale ja nie miałam żadnego znieczulenia, miałam wziąć ibuprom przed i ibuprop po badaniu. Badanie było z samego rana i przez cały dzień miałam kremowe plamienie. Normalnie pracowałam tego dnia, tyle ze z domu. To mi chyba pomogło znieść cały ten dyskomfort, odciągnięcie myśli. Lewy jajowod został odetkany podczas badania a prawy był drożny, ale i tak nie pomogło w zapłodnieniu do tej pory 😬 widocznie nie tu buła przyczyna. Nawet nam zdjęcie w telefonie z tego rtg 😂

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    Dla mnie HsG to wcale nie był lekki ból :p miałam robione prawie rok temu i mimo ze mam duży prog bólu to się popłakałam i omdlalam na chwile, pielęgniarka robiła mi okłady z mokrej chusteczki. Ale ja nie miałam żadnego znieczulenia, miałam wziąć ibuprom przed i ibuprop po badaniu. Badanie było z samego rana i przez cały dzień miałam kremowe plamienie. Normalnie pracowałam tego dnia, tyle ze z domu. To mi chyba pomogło znieść cały ten dyskomfort, odciągnięcie myśli. Lewy jajowod został odetkany podczas badania a prawy był drożny, ale i tak nie pomogło w zapłodnieniu do tej pory 😬 widocznie nie tu buła przyczyna. Nawet nam zdjęcie w telefonie z tego rtg 😂
    Każda ma z nas inny próg bólu, ale i tak wyobrażam sobie okropny ból porodowy więc mniej się boję badania drożności. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 17:37

• Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytając posty w tym temacie zauważyłam że piszecie czasem coś o wynikach nasienia partnerów. Tutaj pojawia się moje pytanie, bo o ile wiem jakie sama mogę wykonać badania nie mam pojęcia co i jak powinien zbadać mąż. Czy takie badania można wykonać normalnie na NFZ czy w zwykłym laboratorium i jak takie badania w ogóle się nazywają ? Będę wdzięczna za odpowiedzi bo jestem jeszcze zielona jeśli o to chodzi 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebu wrote:
    Cześć dziewczyny, czytając posty w tym temacie zauważyłam że piszecie czasem coś o wynikach nasienia partnerów. Tutaj pojawia się moje pytanie, bo o ile wiem jakie sama mogę wykonać badania nie mam pojęcia co i jak powinien zbadać mąż. Czy takie badania można wykonać normalnie na NFZ czy w zwykłym laboratorium i jak takie badania w ogóle się nazywają ? Będę wdzięczna za odpowiedzi bo jestem jeszcze zielona jeśli o to chodzi 🙂
    Badanie nasienia masz tylko prywatnie, mąż może zrobić praktycznie te same badania hormonów co my kobiety. Badania hormonów wystawi na nfz najprędzej endokrynolog, który ma podpisana umowę z nfz. Mąż może jeszcze oprócz badania nasienia zrobić posiew nasienia w kierunku infekcji (te infekcje zazwyczaj nie dają o sobie znać, faceci nie mają objawów infekcji). Mąż mógłby zrobić po prostu badania tzw 'profil męski'. No i każdy pan powinien iść do urologa kontrolnie. :) Urolog lub androlog też może zlecić jakieś badania na nfz o ile ma podpisana umowę.

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebu wrote:

Na początek można zrobić podstawowe badanie nasienia. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa ale sprawdza ilosc, morfologię i ruchliwosc. Można to teoretycznie zrobić na NFZ, ale z tego co się orientowałam to ciężko dostać skierowanie. Prywatnie płaciliśmy 150 zł. W razie złych wyników (oby nie!!!!!) można poszerzyć badania.

Bebu lubi tę wiadomość

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂
    Wyniki mojej pierwszej bety do 900,10😱😱😱

Ladinola, Dip88, NataliaGie, Ester, Sendi94, Ola_45, Miasa lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Hej dziewczyny 🙂
    Ojej jaka piękna! Suuuuuper! Gratuluję kochana! Teraz Twoje wiruski będą miały większą moc! :) :D

Manioka lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ojej jaka piękna! Suuuuuper! Gratuluję kochana! Teraz Twoje wiruski będą miały większą moc! :) :D

Nie za wysoka?? Dzisiaj 4t4d🙂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Nie za wysoka?? Dzisiaj 4t4d🙂
    Kochana ja miałam przyrosty prawie 200% i w 5tc miałam juz tak 1500- 2000. :) Mogło się szybciutko zagniezdzić. :) Aaaaalbo... blizniaki. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 18:17

• Manioka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Kochana ja miałam przyrosty prawie 200% i w 5tc miałam juz tak 1500- 2000. :) Mogło się szybciutko zagniezdzić. :) Aaaaalbo... blizniaki. :D

Ja pitolę też ostatnio myślałam o bliźniakach 😱
    Tak mnie jakoś wzięło 😱🥰
    Kurde, ale mam stresy.. A lekarz dopiero 29 marca!!

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Ja pitolę też ostatnio myślałam o bliźniakach 😱
    Tak mnie jakoś wzięło 😱🥰
    Kurde, ale mam stresy.. A lekarz dopiero 29 marca!!
    To juz za chwile, nie stresuj się! :)

Mnie dziś zalewa fajnym rozciągliwym śluzem, ale mam tą szyjkę taką twardą ale otwartą i jest wysoko. Dziwne, cóz poobserwuje sobie temperaturki moze w ogóle nie będę miała owulacji w tym cyklu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 18:21

• Manioka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    To juz za chwile, nie stresuj się! :)

Mnie dziś zalewa fajnym rozciągliwym śluzem, ale mam tą szyjkę taką twardą ale otwartą i jest wysoko. Dziwne, cóz poobserwuje sobie temperaturki moze w ogóle nie będę miała owulacji w tym cyklu. :D

Może to będzie złoty strzał 😁😁❤️

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Może to będzie złoty strzał 😁😁❤️
    U mnie? No nie wiem, najpierw musi być owulacja. :D Dopiero mam 13dc. :) A mąz od tych supli taki chętny do starań, ma większą ochotę na seks niz przed braniem supli. :D A i tak miał zawsze duzą ochotę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 18:24

• Manioka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    U mnie? No nie wiem, najpierw musi być owulacja. :D Dopiero mam 13dc. :) A mąz od tych supli taki chętny do starań, ma większą ochotę na seks niz przed braniem supli. :D A i tak miał zawsze duzą ochotę. :D

Oo no to nic tylko korzystać 😁❤️❤️
    Jestem meeegaaaa zestresowana tym wynikiem😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Oo no to nic tylko korzystać 😁❤️❤️
    Jestem meeegaaaa zestresowana tym wynikiem😅
    No co ty! Ja bym była uradowana, ze taka wysoka! :D

• Manioka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    No co ty! Ja bym była uradowana, ze taka wysoka! :D

❤️❤️ Do mnie to wszystko nie dochodzi!! ❤️❤️

Ladinola lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Lidia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Hej dziewczyny 🙂

Gratulacje! 🤩 Ja chętnie przyjmę ciążowe wirusy 😂

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ