Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladinola wrote:To super! Trzymam kciuki!
Ja się zastanawiam czy na nfz by nie pójść do mojego "byłego" lekarza, bo juz mam dość ciągle chodzenia prywatnie... Poprosiłabym tego lekarza o pomoc w przygotowaniu do starań o dziecko, pomijając mój kariotyp, po prostu zeby przebadać organizm, zlecił by mi badania hormonów, jakiś plan działania... Chociaz na nfz to wiadomo jak jest.
Ja niestety tez chodze prywatnie, dla mnie ginekolodzy na nfz maja 5 min na pacjentkę....... albo ja sama na 2 takich trafiłam. Teraz chodze prywatnie i jestem mega zadowolona, ale rozumiem Ciebie to są dodatkowe koszta........ wiec jak masz zaufanego na nfz to sie nie zastanawiaj i umawiaj ❤ -
Lidia wrote:Ja żeby obniżyć TSH też dostałam euthyrox. Nie mam niedoczynność ale podejrzewają u mnie Hashimoto tylko nie są pewni bo obraz USG zdecydowanie na to wskazuje a wyniki nie do końca 🙈
-
Ladinola wrote:Ja niestety nic Ci o tym nie powiem, mi stwierdzono niedoczynność tarczycy w 2017 roku i od tamtego czasu lecę z euthyroxem, do 2019 roku intenstywnie udzielałam się na forach i jak wróciłam na nie teraz to tyle nowości jak nac, płyn lugola, uzywanie kubeczka menstruacyjnego by zatrzymać nasienie no kosmos dla mnie.
Wiem, ze wysoko przetworzone jedzenie, cukier, białe pieczywo zle wpływa na tarczycę, u mnie mega to zaburza jej pracę bo mam ją tzw słabą. Gyby nie trzymanie się diety to euthyrox by nie pomógł. Tak czy inaczej o tym płynie nic mi nie wiadomo i na pewno nie będę z nim eksperymentować, zostaję przy diecie i euthyroxie. -
nick nieaktualnyMadżi88 wrote:Ja mam tsh 3.41 A znowu ft3 i ft4 na tej niskiej granicy.. jak byłem u swojej gin na NFZ to powiedziała że takie tsh wcale nie przeszkadza w ciąży tak ale nie przy staraniach A druga gin mówi że za wysokie że niższe powinno być.. zastanawiam się czy przy 3.41 tsh dali by mi leki ? Może powinnam zrobić znowu badania i pójść do lekarza i poprosić o skierowanie do endo..
-
nick nieaktualnyMadżi88 wrote:A nac zmniejsza tsh ? Czy np płyn lugola kupić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 12:55
-
nick nieaktualnySendi94 wrote:Ja niestety tez chodze prywatnie, dla mnie ginekolodzy na nfz maja 5 min na pacjentkę....... albo ja sama na 2 takich trafiłam. Teraz chodze prywatnie i jestem mega zadowolona, ale rozumiem Ciebie to są dodatkowe koszta........ wiec jak masz zaufanego na nfz to sie nie zastanawiaj i umawiaj ❤
-
Ladinola wrote:Niestety ten lekarz stracił w oczach u mnie bardzo, nie chciał mnie wysyłać na badania, nie chciał dać skierowania do genetyka... Jak zawsze leczył mi tarczycę to na ostatniej wizycie powiedział, że on nie będzie mi jej leczył, że mam iść do endokrynologa a on jest gin-endo. Nie mam nikogo zaufanego i tak chciałam do niego wrócić ze staraniami, może miał wtedy gorsze dni, nie wiem. Ostatnio jak byłam u niego to z tym krwiakiem na jajniku i jakoś beznadziejny nie był, ale nie wspominałam o tarczycy nic. W styczniu byłam na kontroli, wszystko ok, była nawet mowa o szybkiej owulacji. A następna wizytę taka kontrolna miałam mieć w lipcu.
Kochana wspolczuje, ale wiem po sobie zeby trafić na ginekologa dobrego, który dba o pacjentke a nie tylko next next next to chyba graniczy z cudem......
Ostatnio mialam taka sytuacje ze musialam na cito dostać się do gin oczywiście na nfz nie bylo miejsca wiec prywatnie poszlam do gin który przyjmował, okazało się że to ten sam gin u którego bylam na nfz. Prywqtnie mily odpowiadał na pytania itd. Na nfz? Tragedia. Wiec w moim oczach stracił i nie chodzę do niego ani na nfz ani prywatnie. Jak można być tak dziwnym i chciwym człowiekiem? Jak zapłacę to mily odpowiada, a jak na nfz to za przeproszeniem chuj jakich mało. Wiec bylam u niego 2 razy i nie zamierzam wracqc..... -
Ladinola wrote:Czyli masz wole na usg widoczne?
Opis na USG to l: Obniżona echogeniczność, jednorodna, dużo ognisk hypoechogennych (na USG to dużo małych czarnych kropek) i odczynowe węzły chłonne. Powiedziała też jest jest dość mała ale w sumie to się nie znam 😆 muszę to skonfrontować z innym endokrynologiemStarania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Ladinola wrote:To super! Trzymam kciuki!
Ja się zastanawiam czy na nfz by nie pójść do mojego "byłego" lekarza, bo juz mam dość ciągle chodzenia prywatnie... Poprosiłabym tego lekarza o pomoc w przygotowaniu do starań o dziecko, pomijając mój kariotyp, po prostu zeby przebadać organizm, zlecił by mi badania hormonów, jakiś plan działania... Chociaz na nfz to wiadomo jak jest.
Powiem ci, że też się zastanawiałam czy nie zrobić tak, że chodzę prywatnie a idę na nfz i mówię jakie chce badania żeby chociaż na tym zaoszczędzić. Tylko nie wiem czy bym dostała skierowanie na badanie bo chce 🤔 ale jakby powiedzieć, że zostały takiej zlecone prywatnie a nie ma się kasy to może.... W sumie zależy na kogo się trafiStarania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•IO- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
On 🧔31 lat
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Madżi88 wrote:Ja mam tsh 3.41 A znowu ft3 i ft4 na tej niskiej granicy.. jak byłem u swojej gin na NFZ to powiedziała że takie tsh wcale nie przeszkadza w ciąży tak ale nie przy staraniach A druga gin mówi że za wysokie że niższe powinno być.. zastanawiam się czy przy 3.41 tsh dali by mi leki ? Może powinnam zrobić znowu badania i pójść do lekarza i poprosić o skierowanie do endo..
Ja poszłam do endokrynologa prywatnie a raczej z prywatnego ubezpieczenia. Zlecił mi to ginekolog bo stwierdził, że jest za wysokie. TSH miałam 3,34 i na tej podstawie od razu dostałam euthyrox 50, po 6 tygodniach miałam zrobić TSH (spadło do 1,86), FT3, FT4, witaminę D, anty-TG i anty-TPO i mam brać nadal, zgłosić się dopiero w razie ciąży.Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•IO- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
On 🧔31 lat
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Myślałam, że wątek kwietniowy już mnie nie będzie dotyczył, jednak wyszło jak wyszło. Nie wiem czy aby na pewno powinniśmy ale wydaje mi się, że nie powinno być przeciwwskazań więc Ladinola
Możesz mnie kochana zapisać tak na 16.04. Jeśli nic mi się nie poprzestawiało to 15.04 powinnam dostać okres. Także bez zbędnego testowania 8,9 czy 12dpo jak ostatnim razem, przeczekam do dnia okresu a nawet dzień po i dopiero wtedy zatestuje. Mam nadzieję, że już po raz ostatni i tym razem ze szczęśliwym finałem.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualnysallvie wrote:Myślałam, że wątek kwietniowy już mnie nie będzie dotyczył, jednak wyszło jak wyszło. Nie wiem czy aby na pewno powinniśmy ale wydaje mi się, że nie powinno być przeciwwskazań więc Ladinola
Możesz mnie kochana zapisać tak na 16.04. Jeśli nic mi się nie poprzestawiało to 15.04 powinnam dostać okres. Także bez zbędnego testowania 8,9 czy 12dpo jak ostatnim razem, przeczekam do dnia okresu a nawet dzień po i dopiero wtedy zatestuje. Mam nadzieję, że już po raz ostatni i tym razem ze szczęśliwym finałem.sallvie lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Oczywiście zapisałam Cię, choć miałam nadzieję, że nie będę musiała. 😓 Tak jak rozmawiałyśmy, zobaczysz co powie Ci doktorek ale wydaje mi się, że po biochemie raczej jest normalny cykl. Może w styczniu będziemy chodzić razem na spacerki z maluszkami skoro nie udało się wcześniej. Oby! ♥
Może taki jest właśnie plan od losu żebyśmy się razem na porodówce spotkały 🤗Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
nick nieaktualnysallvie wrote:Może taki jest właśnie plan od losu żebyśmy się razem na porodówce spotkały 🤗
-
Ladinola wrote:To było by ciekawe! 😁 Kurde powiem Ci, że jak na oddziale zawsze bywałam na dole tak marzy mi się być przyjęta na górę! I i wyjść z 👶. Ale czy to kiedyś się wydarzy... 🤔
Oczywiście, że tak. Jeszcze będzie pięknie!Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Miałam nadzieję, że już nie będę w kolejnych ale niestety. Proszę o zapisanie na 16.04...👩 39 lat
👨 37 lat
2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
2011- 👦
2013- 👦
10.08.2020- 10tc 💔
18.10.2020- 5tc 💔
Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
AMH 3,85
Homocysteina 6,6
B12 601
Kwas foliowy 30
Wit.D 39
Zespół antyfosfolipidowy - brak
KIR BX
05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego
Walczymy dalej... -
nick nieaktualnyaeniołek wrote:Miałam nadzieję, że już nie będę w kolejnych ale niestety. Proszę o zapisanie na 16.04...
U mnie po wczorajszym spadku temperatura poszła do góry, zobaczymy jak będą wyglądały kolejne dni jeśli chodzi o tempke. -
Landinola, widzę po stopce ze suplementujesz Melatonine i Chrom. Ciekawi mnie dlaczego .To tez w temacie starań, czy dla lepszego samopoczucia ?👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
nick nieaktualnyNataliaGie wrote:Landinola, widzę po stopce ze suplementujesz Melatonine i Chrom. Ciekawi mnie dlaczego .To tez w temacie starań, czy dla lepszego samopoczucia ?
W temacie starań to tylko pregna u mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 11:11
-
Ok wszystko jasne u mnie melatonina leży koło łóżka bo miewam problemy ze snem, ale odkryłam ze zioła ojca klimuszki pomagają zawiera chmiel i pijąc herbatkę szybko usypiam. Ostatnio miałam nawet drzemki po pracy co mi się zdarza tylko jak jestem chora 🤪 No ale tez wstaje o dziwo przed budzikiem a nawet w weekend jak mogę pospać dłużej to już o 7 się budzę bo o tej godzinie dzwoni mój budzik w tygodniu. Czyli łatwiej zasypiam ale wczesnie wstaje.
W ogóle to ograniczyłam sobie jednak suplementy bo po nowych dostawałam biegunki. Może za duża dawka wapna jak dla mnie ?👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja