Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Izi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest (stawiam 1 kroki w tym świecie) - są te testy "superczułe", które teoretycznie można robić 10 dni wcześniej - czy one serio działają w ten sposób, że moją wykryć ciążę wcześniej?

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Dziewczyny jak to jest (stawiam 1 kroki w tym świecie) - są te testy "superczułe", które teoretycznie można robić 10 dni wcześniej - czy one serio działają w ten sposób, że moją wykryć ciążę wcześniej?
    10 dni wcześniej to za dużo powiedziane. Chodzi Ci pewnie o czułość 10miu/ml. Raczej one nadają się jak masz 10 dni po owulacji, ale weźmy pod uwagę to że zarodek zagnieździć się może dopiero 12 dpo, okres dostajemy średnio 14dpo więc czy to takie 10 dni wcześniej jest bardzo realne? Owszem czasami zdarza się, że zarodek zagnieździ się 6dpo ale nie mam pojęcia jak często się zdarza, no ogólnie są widełki że zagnieżdża się między 6 a 12 dniem po owulacji. A jak się zagnieździ to tak myślę, że po dwóch dniach po zagnieżdżeniu może być hormon hcg wykrywalny. A zwykłe 25miu/ml raczej zalecane są w dniu spodziewanej miesiączki. :)
    Jednak w ogóle lepsze są 10tki bo niekiedy mamy bardzo rozwodniony mocz i 25tki mogą nie wyjść albo wychodzą cienie ledwo widoczne.

Życzę Ci abyś szybko zobaczyła dwie kreseczki. Ale jak się nie będzie udawało to sama sobie znajdziesz twoje ulubione testy, które nie pokazują fałszywych cieni itp. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Dziś mam 18dc.. W 9dc najpewniej była owulacje, NAC przyspieszył Owu o 3dni .. śluzu brak po owu zawsze pojawial się śluz kremowy A przed okresem zanikal A potem w dniu okresu robił się wodnisty... kiedy zatestowac 🤔 niby zgłosiłem się na 1 kwietnia ale skoro jestem 9dpo to chyba zdążę testować do końca przyszłego tygodnia.. 🤷‍♀️
    Nawet jak zrobisz szybciej test to tutaj się do nas zgłaszaj! ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    https://zapodaj.net/3b08e1d518dcb.jpg.html

Dziewczyny zobaczcie dziś zrobiłam niestety o czułości 20..
    Ej tam jakiś cień widzę, oczywiście nie chce Cię nakręcać ale ja coś tam widze. Aczkolwiek cieniom nie ufam więc trzymam kciuki za kolejne testowanie, może tak za dwa dni? Albo jutro dziesiątka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon wrote:
    Cześć dziewczyny :) mogę sie dopisać na testowanie na 15 kwietnia? Może ten miesiąc i zapisanie sie tu przyniesie szczęście :)
    Hej! Dopisałam Cię i życzę Ci tłustych dwóch kreseczek! ♥

Axon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Hej dziewczyny, co tam u Was słychać?
    Ja jutro idę na kolejną betę i dzwonię do doktorka o wcześniejszą wizytę o ile będzie się dało 😅
    No co słychać? Czekamy na twoją kolejna betę! 😍

Manioka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Też chcę dołączyć.Jestem zapisana w marcu na 31,ale testowanie przesunie się na kwiecień bo owulacja dopiero teraz.Dam znać jak już będę znać termin.Chyba nic z tego nie będzie bo przypałętała się infekcja pęcherza.
    Oby się udało szybciej testować z wynikiem ⏸️! 💕 Ale jak coś to czekamy. 💕

• Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) zrobiłam sobie przerwę od forum, ale w sobotę mam mieć owulacje i znowu w głowie już powoli lekkie świrowanko 🤪 u nas problem z morfologia meza, wzięliśmy się za siebie ... dieta, sport , przegadanych sto godzin :) po czym na dokładkę w ostatnim cyklu nie pękło mi jajo ... I teraz będę miała pierwszy cykl z zastrzykiem na pęknięcie :( zaraz będzie u nas rok starań, nie wiem skąd Wy bierzecie siły! Ja juz jestem bliska zwariowaniu , marzę aby teraz po zastrzyku się udało w końcu 🥰

Ladinola lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    Cześć :) zrobiłam sobie przerwę od forum, ale w sobotę mam mieć owulacje i znowu w głowie już powoli lekkie świrowanko 🤪 u nas problem z morfologia meza, wzięliśmy się za siebie ... dieta, sport , przegadanych sto godzin :) po czym na dokładkę w ostatnim cyklu nie pękło mi jajo ... I teraz będę miała pierwszy cykl z zastrzykiem na pęknięcie :( zaraz będzie u nas rok starań, nie wiem skąd Wy bierzecie siły! Ja juz jestem bliska zwariowaniu , marzę aby teraz po zastrzyku się udało w końcu 🥰

Każda z nas napewno inaczej to przeżywa... tak myśle. My się staramy 18 miesięcy i nie wiem, ale jeszcze 3 miesiące temu przed pójściem do kliniki czułam jakbym się poprostu z tym pogodziła, że się nie udaje 🤷🏻‍♀️ Teraz jak już wkoncu coś ruszamy z lekarką to czuje, że nie stoję w miejscu i nabrałam więcej energii do tego wszystkiego i zaczęłam pozytywnie myśleć, mimo że dziś robiłam sikańca i wyszedł negatywny, ale byłam na to nastawiona i wiedziałam, że się nie uda. Teraz wkońcu zaczynam stymulację, może to głupie, ale pierwszy raz tak się cieszę i nie mogę doczekać się @ 🙈😂😂
    Trzymam kciuki za upragnione 2 kreski i powodzenia 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 11:04

Halmaanam lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Ja też w tym roku 33 lata.. I jak to twierdzi mój K również w tym roku 33 będziemy wiecznie młodzi.. ja mam 10 latka i 9 latka w domu.. To już są duże dzieci nawet nie wiem gdzie mi czas uciekł..

Ooo fajnie widzieć rówieśniczkę 😃 U mnie 13-latek i prawie 2,5-latek, ale to są totalnie dwa różne światy. Czasem czuje jakbym miała dwóch jedynaków w domu, poprostu za duża różnica wieku 🤷🏻‍♀️ Fakt, że się uwielbiają, ale to już nie to samo, dlatego szybko zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. Chceliśmy różnice wieku max 3 lata między młodszym, a kolejnym, ale nie wszystko jest tak jakby się chciało. Teraz mam nadzieje, że fajnie by było jakby chociaż w tym roku udało się zobaczyć te dwie kreski 🙂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to dzis zalało płodnym śluzem z obliczeń gin pecherzyki dziisaj maja 20 mm. Wiec dzisiaj i jutro bedziemy się starac😂❤ juz wczoraj na testach owu ciemne kreski, minimalnie jaśniejsze od kontrolnej.
    Jakoś w tym cyklu mam dziwne przeczucie ze jest wszystko na dobrej drodze❤❤❤

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Mnie za to dzis zalało płodnym śluzem z obliczeń gin pecherzyki dziisaj maja 20 mm. Wiec dzisiaj i jutro bedziemy się starac😂❤ juz wczoraj na testach owu ciemne kreski, minimalnie jaśniejsze od kontrolnej.
    Jakoś w tym cyklu mam dziwne przeczucie ze jest wszystko na dobrej drodze❤❤❤

To owocnych starań wam życzę i powodzenia 🤞 Oby twoje przeczucie cię nie myliło 😊

Sendi94 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie 🙊 przewidywana na 8 kwietnia. Dziś wychodzi u mnie owulacja.

• Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałam prosić o wpisanie na 12.04 ale mam niestety mieszane uczucia, może mi coś poradzicie dziewczyny. W zeszłym cyklu 17dc wizyta u gina - lewy jajnik ciałko żółte, prawy torbiel 2.39cm (miesiąc wcześniej jej nie było, bo w 13dc był pęcherzyk 1.7cm). Dzisiaj 13dc na lewym jajniku cisza, na prawym pęcherzyk 2.27cm, gin mówi że to ten sam co ostatnio, że się nie wchłonął, a poza tym nic więcej nie widać 😢 czy jest możliwa w ogóle owulacja jeśli jest torbiel na jajniku, czy nic z tego ? Jestem załamana i nie wiem co mam myśleć o tym

• Manioka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    No co słychać? Czekamy na twoją kolejna betę! 😍

Hej. Byłam rano na badaniach i czekam z niecierpliwością na wyniki😊 a dopiero będą koło 18-19🙈😐 strasznie się stresuje..
    Jak mnie cyce bolały tak od dwóch dni cisza.. No cóż, co ma być to będzie 😐🤞

Ladinola lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie 16dc i dla odmiany już jestem po owulacji jakieś 3-4dni (ovufriend pokazuje że 4)
    Także po moim długim cyklu przyszedł czas na krótki 😎 No i dobrze, szybciej minie.

Bardzo liczę na to że może jednak się uda. Wiecie na kiedy pokazuje mi termin porodu jakby się udało? 9.12.2021. Dzien przed urodzinami mojego syna.
    Równo 6 lat temu go zrobiliśmy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 16:29

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Hej, u mnie 16dc i dla odmiany już jestem po owulacji jakieś 3-4dni (ovufriend pokazuje że 4)
    Także po moim długim cyklu przyszedł czas na krótki 😎 No i dobrze, szybciej minie.

Bardzo liczę na to że może jednak się uda. Wiecie na kiedy pokazuje mi termin porodu jakby się udało? 9.12.2021. Dzien przed urodzinami mojego syna.
    Równo 6 lat temu go zrobiliśmy 🤣
    O to idziemy równo z cyklem, z tym, ze ja owulacje miałam dwa dni temu. ;)

Wróciłam dopiero z ogrodu, robiłam chyba ze 4 godziny, wycięłam maliny, jeżyny, przycięłam świerki. Ogólnie porządki w ogrodzie, na podwórku. Nareszcie wiosna! ☀

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 10 DC i byłam na przeglądzie podwozia :p mój pęcherzyk ma 13 mm. Pytam dziewczyn które mają doświadczenie w monitoringu cyklu: Faktycznie Wasze pęcherzyki rosną ok 2mm na dzień ? Przy jakiej wielkości najczesciej pękają ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    U mnie dziś 10 DC i byłam na przeglądzie podwozia :p mój pęcherzyk ma 13 mm. Pytam dziewczyn które mają doświadczenie w monitoringu cyklu: Faktycznie Wasze pęcherzyki rosną ok 2mm na dzień ? Przy jakiej wielkości najczesciej pękają ?
    U mnie przy prawidłowym cyklu rzeczywiście rósł 2mm na dobę i pękał jak miał 22mm.

Natalia1992 lubi tę wiadomość

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:

U mnie w 10dc czyli 3 dni temu mial 14 i 13.75 i 13.44 te 3 dominujace dwa na lewym jeden na prawym, dzisiaj według gin maja około 20 , więc od wczoraj❤❤❤ 😂🤭 wczoraj prawie idealny pik dzis juz kreska słabnie na testach owu, wiec juz sama niewiem. Dzis na dodatek zalało mnie bardzo dużo rozciagliwego sluzu i tak od 16 czuje jajniki. Zrobie jeszcze kolo 21 test owu dla pewności, bo rano przez praca nie robie testów, dopiero po pracy. Wiec wczoraj po 18 prawie pik, dzis 15 juz blada kreska, o 18 tak samo blada zobacze jeszxze o 21 🤭

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ