Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak to jest (stawiam 1 kroki w tym świecie) - są te testy "superczułe", które teoretycznie można robić 10 dni wcześniej - czy one serio działają w ten sposób, że moją wykryć ciążę wcześniej?♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
nick nieaktualnyIzi wrote:Dziewczyny jak to jest (stawiam 1 kroki w tym świecie) - są te testy "superczułe", które teoretycznie można robić 10 dni wcześniej - czy one serio działają w ten sposób, że moją wykryć ciążę wcześniej?
Jednak w ogóle lepsze są 10tki bo niekiedy mamy bardzo rozwodniony mocz i 25tki mogą nie wyjść albo wychodzą cienie ledwo widoczne.
Życzę Ci abyś szybko zobaczyła dwie kreseczki. Ale jak się nie będzie udawało to sama sobie znajdziesz twoje ulubione testy, które nie pokazują fałszywych cieni itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 09:21
-
nick nieaktualnyMadżi88 wrote:Dziś mam 18dc.. W 9dc najpewniej była owulacje, NAC przyspieszył Owu o 3dni .. śluzu brak po owu zawsze pojawial się śluz kremowy A przed okresem zanikal A potem w dniu okresu robił się wodnisty... kiedy zatestowac 🤔 niby zgłosiłem się na 1 kwietnia ale skoro jestem 9dpo to chyba zdążę testować do końca przyszłego tygodnia.. 🤷♀️
-
nick nieaktualnyMadżi88 wrote:https://zapodaj.net/3b08e1d518dcb.jpg.html
Dziewczyny zobaczcie dziś zrobiłam niestety o czułości 20.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiebieska Gwiazda wrote:Też chcę dołączyć.Jestem zapisana w marcu na 31,ale testowanie przesunie się na kwiecień bo owulacja dopiero teraz.Dam znać jak już będę znać termin.Chyba nic z tego nie będzie bo przypałętała się infekcja pęcherza.
-
Cześć zrobiłam sobie przerwę od forum, ale w sobotę mam mieć owulacje i znowu w głowie już powoli lekkie świrowanko 🤪 u nas problem z morfologia meza, wzięliśmy się za siebie ... dieta, sport , przegadanych sto godzin po czym na dokładkę w ostatnim cyklu nie pękło mi jajo ... I teraz będę miała pierwszy cykl z zastrzykiem na pęknięcie zaraz będzie u nas rok starań, nie wiem skąd Wy bierzecie siły! Ja juz jestem bliska zwariowaniu , marzę aby teraz po zastrzyku się udało w końcu 🥰
Ladinola lubi tę wiadomość
-
Halmaanam wrote:Cześć zrobiłam sobie przerwę od forum, ale w sobotę mam mieć owulacje i znowu w głowie już powoli lekkie świrowanko 🤪 u nas problem z morfologia meza, wzięliśmy się za siebie ... dieta, sport , przegadanych sto godzin po czym na dokładkę w ostatnim cyklu nie pękło mi jajo ... I teraz będę miała pierwszy cykl z zastrzykiem na pęknięcie zaraz będzie u nas rok starań, nie wiem skąd Wy bierzecie siły! Ja juz jestem bliska zwariowaniu , marzę aby teraz po zastrzyku się udało w końcu 🥰
Każda z nas napewno inaczej to przeżywa... tak myśle. My się staramy 18 miesięcy i nie wiem, ale jeszcze 3 miesiące temu przed pójściem do kliniki czułam jakbym się poprostu z tym pogodziła, że się nie udaje 🤷🏻♀️ Teraz jak już wkoncu coś ruszamy z lekarką to czuje, że nie stoję w miejscu i nabrałam więcej energii do tego wszystkiego i zaczęłam pozytywnie myśleć, mimo że dziś robiłam sikańca i wyszedł negatywny, ale byłam na to nastawiona i wiedziałam, że się nie uda. Teraz wkońcu zaczynam stymulację, może to głupie, ale pierwszy raz tak się cieszę i nie mogę doczekać się @ 🙈😂😂
Trzymam kciuki za upragnione 2 kreski i powodzenia 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 11:04
Halmaanam lubi tę wiadomość
-
Madżi88 wrote:Ja też w tym roku 33 lata.. I jak to twierdzi mój K również w tym roku 33 będziemy wiecznie młodzi.. ja mam 10 latka i 9 latka w domu.. To już są duże dzieci nawet nie wiem gdzie mi czas uciekł..
Ooo fajnie widzieć rówieśniczkę 😃 U mnie 13-latek i prawie 2,5-latek, ale to są totalnie dwa różne światy. Czasem czuje jakbym miała dwóch jedynaków w domu, poprostu za duża różnica wieku 🤷🏻♀️ Fakt, że się uwielbiają, ale to już nie to samo, dlatego szybko zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko. Chceliśmy różnice wieku max 3 lata między młodszym, a kolejnym, ale nie wszystko jest tak jakby się chciało. Teraz mam nadzieje, że fajnie by było jakby chociaż w tym roku udało się zobaczyć te dwie kreski 🙂 -
Mnie za to dzis zalało płodnym śluzem z obliczeń gin pecherzyki dziisaj maja 20 mm. Wiec dzisiaj i jutro bedziemy się starac😂❤ juz wczoraj na testach owu ciemne kreski, minimalnie jaśniejsze od kontrolnej.
Jakoś w tym cyklu mam dziwne przeczucie ze jest wszystko na dobrej drodze❤❤❤ -
Sendi94 wrote:Mnie za to dzis zalało płodnym śluzem z obliczeń gin pecherzyki dziisaj maja 20 mm. Wiec dzisiaj i jutro bedziemy się starac😂❤ juz wczoraj na testach owu ciemne kreski, minimalnie jaśniejsze od kontrolnej.
Jakoś w tym cyklu mam dziwne przeczucie ze jest wszystko na dobrej drodze❤❤❤
To owocnych starań wam życzę i powodzenia 🤞 Oby twoje przeczucie cię nie myliło 😊Sendi94 lubi tę wiadomość
-
Cześć, chciałam prosić o wpisanie na 12.04 ale mam niestety mieszane uczucia, może mi coś poradzicie dziewczyny. W zeszłym cyklu 17dc wizyta u gina - lewy jajnik ciałko żółte, prawy torbiel 2.39cm (miesiąc wcześniej jej nie było, bo w 13dc był pęcherzyk 1.7cm). Dzisiaj 13dc na lewym jajniku cisza, na prawym pęcherzyk 2.27cm, gin mówi że to ten sam co ostatnio, że się nie wchłonął, a poza tym nic więcej nie widać 😢 czy jest możliwa w ogóle owulacja jeśli jest torbiel na jajniku, czy nic z tego ? Jestem załamana i nie wiem co mam myśleć o tym
-
Ladinola wrote:No co słychać? Czekamy na twoją kolejna betę! 😍
Hej. Byłam rano na badaniach i czekam z niecierpliwością na wyniki😊 a dopiero będą koło 18-19🙈😐 strasznie się stresuje..
Jak mnie cyce bolały tak od dwóch dni cisza.. No cóż, co ma być to będzie 😐🤞Ladinola lubi tę wiadomość
-
Hej, u mnie 16dc i dla odmiany już jestem po owulacji jakieś 3-4dni (ovufriend pokazuje że 4)
Także po moim długim cyklu przyszedł czas na krótki 😎 No i dobrze, szybciej minie.
Bardzo liczę na to że może jednak się uda. Wiecie na kiedy pokazuje mi termin porodu jakby się udało? 9.12.2021. Dzien przed urodzinami mojego syna.
Równo 6 lat temu go zrobiliśmy 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 16:29
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
nick nieaktualnyOla_45 wrote:Hej, u mnie 16dc i dla odmiany już jestem po owulacji jakieś 3-4dni (ovufriend pokazuje że 4)
Także po moim długim cyklu przyszedł czas na krótki 😎 No i dobrze, szybciej minie.
Bardzo liczę na to że może jednak się uda. Wiecie na kiedy pokazuje mi termin porodu jakby się udało? 9.12.2021. Dzien przed urodzinami mojego syna.
Równo 6 lat temu go zrobiliśmy 🤣
Wróciłam dopiero z ogrodu, robiłam chyba ze 4 godziny, wycięłam maliny, jeżyny, przycięłam świerki. Ogólnie porządki w ogrodzie, na podwórku. Nareszcie wiosna! ☀ -
nick nieaktualnyNatalia1992 wrote:U mnie dziś 10 DC i byłam na przeglądzie podwozia :p mój pęcherzyk ma 13 mm. Pytam dziewczyn które mają doświadczenie w monitoringu cyklu: Faktycznie Wasze pęcherzyki rosną ok 2mm na dzień ? Przy jakiej wielkości najczesciej pękają ?
Natalia1992 lubi tę wiadomość
-
Natalia1992 wrote:U mnie dziś 10 DC i byłam na przeglądzie podwozia :p mój pęcherzyk ma 13 mm. Pytam dziewczyn które mają doświadczenie w monitoringu cyklu: Faktycznie Wasze pęcherzyki rosną ok 2mm na dzień ? Przy jakiej wielkości najczesciej pękają ?
U mnie w 10dc czyli 3 dni temu mial 14 i 13.75 i 13.44 te 3 dominujace dwa na lewym jeden na prawym, dzisiaj według gin maja około 20 , więc od wczoraj❤❤❤ 😂🤭 wczoraj prawie idealny pik dzis juz kreska słabnie na testach owu, wiec juz sama niewiem. Dzis na dodatek zalało mnie bardzo dużo rozciagliwego sluzu i tak od 16 czuje jajniki. Zrobie jeszcze kolo 21 test owu dla pewności, bo rano przez praca nie robie testów, dopiero po pracy. Wiec wczoraj po 18 prawie pik, dzis 15 juz blada kreska, o 18 tak samo blada zobacze jeszxze o 21 🤭