Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Manioka wrote:🦠🦠🦠 Wysyłam 😁😁 łapcie i się zarażajcie!! 🦠🦠🦠❤️❤️
Zabieram! Na pewno przyniosą szczęście 😁Manioka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Ladinola wrote:Zerknęłam na twoją stopkę i fajnie widzieć rówieśniczkę!
No faktycznie wiek zbliżony 😁Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•IO- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
On 🧔31 lat
Morfologia 8%-> 16% ✔️
nick nieaktualny
-
Manioka - wow! Ale wynik!!! Ile jestes dpo?
Gratuluje ❤️
Co do bolu podczas hsg a bolu podczas porodu, to ja ten przy hsg wspominam gorzej, ale doszlam jedynie do skurczów co 10 minut, wiec podejrzewam, ze pozniej byloby gorzej 🙈
Mialam miec planowane cc, ale akcja rozpoczela sie sama dzien wczesniej.
Dla mnie skurcze porodowe byly o wieeeele mniej bolesne niz moj bol miesiaczkowyManioka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam okropne bóle krzyżowe, także chyba gorsze były niż skurcze porodowe już pod koniec 😬
Piękna beta !!!! Trzymam kciuki za wizytę ❤️
Ja już chyba laski po owulce jestem 🤗 Szyjka już zamknięta, chyba twarda. Tylko ta temperatura nie drgnęła. Ale może jutro skoczy.
Testy owu już negatywne.
Trzymajcie kciuki
A z takich minusów to mi się syn rozchorował i mnie też coś zbiera powoli 🙄
Manioka lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Ja w tym miesiącu 25 skończyłam 🙄 Teraz to z górki 😎
Ladinola lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Nikodemka wrote:Manioka - wow! Ale wynik!!! Ile jestes dpo?
Gratuluje ❤️
Co do bolu podczas hsg a bolu podczas porodu, to ja ten przy hsg wspominam gorzej, ale doszlam jedynie do skurczów co 10 minut, wiec podejrzewam, ze pozniej byloby gorzej 🙈
Mialam miec planowane cc, ale akcja rozpoczela sie sama dzien wczesniej.
Dla mnie skurcze porodowe byly o wieeeele mniej bolesne niz moj bol miesiaczkowy
Dziś 18dpo🙂 a wizyta dopiero 29 marca!! 😐 W poniedziałek kolejna beta❤️ -
Ladinola wrote:Ja co prawda 24 kończę w maju, rocznik 97 a ty?
Ja rocznik 98, urodziny miałam w lutym 😁Ladinola lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•IO- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
On 🧔31 lat
Morfologia 8%-> 16% ✔️
nick nieaktualnyWiecie co, kilka lat temu to zawsze byłam tą najmłodszą staraczką. Ile było hejtu, niezrozumienia... Ale było minęło, teraz coraz więcej rówieśniczek widzę i jakoś tak łatwiej jest, choć i tak co jakiś czas tłumaczę się na pytania "ale jak to ty starałaś się w wieku 17 lat?" no tak... Nie będę przecież udawać, że nie. Patrząc teraz kiedy o te parę lat jestem starsza to widzę, że było to delikatnie mówiąc niezbyt rozsądne ale dzięki temu mam już teraz diagnozę niepowodzeń i więcej czasu na działanie.
Chyba mam znowu problem z wysoką prolaktyna i kto wie czy znowu fiz się nie robi. Ehh... Glucho w uchu, zawroty głowy i chyba brak owulacji. Muszę iść koniecznie na badania, chyba pójdę w poniedziałek. -
Ladinola wrote:Wiecie co, kilka lat temu to zawsze byłam tą najmłodszą staraczką. Ile było hejtu, niezrozumienia... Ale było minęło, teraz coraz więcej rówieśniczek widzę i jakoś tak łatwiej jest, choć i tak co jakiś czas tłumaczę się na pytania "ale jak to ty starałaś się w wieku 17 lat?" no tak... Nie będę przecież udawać, że nie. Patrząc teraz kiedy o te parę lat jestem starsza to widzę, że było to delikatnie mówiąc niezbyt rozsądne ale dzięki temu mam już teraz diagnozę niepowodzeń i więcej czasu na działanie.
Chyba mam znowu problem z wysoką prolaktyna i kto wie czy znowu fiz się nie robi. Ehh... Glucho w uchu, zawroty głowy i chyba brak owulacji. Muszę iść koniecznie na badania, chyba pójdę w poniedziałek.
No widzisz na dobre ci to wyszło. Każdy zaczyna się starać, kiedy czuję się gotowy. U jednych będzie to 18 lat u drugich 30 i o ile są warunki na to, to nie widzę w tym nic złego. Ja też prolaktynę do kontroli bo ostanio była trochę za wysoka ale to wszystko mam zrobić na świeżo przed stymulacją. Już nie mogę się tego doczekać.
Właśnie dostałam informację, że moja współpracowniczka będzie robić test na covida bo jej brat ma. Także może czeka mnie kwarantanna 😆. Najlepsze jest to, że ona idzie na test w poniedziałek w środę będzie wynik i do środy przedszkole normalnie działa.Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•IO- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
On 🧔31 lat
Morfologia 8%-> 16% ✔️
nick nieaktualnyLidia wrote:No widzisz na dobre ci to wyszło. Każdy zaczyna się starać, kiedy czuję się gotowy. U jednych będzie to 18 lat u drugich 30 i o ile są warunki na to, to nie widzę w tym nic złego. Ja też prolaktynę do kontroli bo ostanio była trochę za wysoka ale to wszystko mam zrobić na świeżo przed stymulacją. Już nie mogę się tego doczekać.
Właśnie dostałam informację, że moja współpracowniczka będzie robić test na covida bo jej brat ma. Także może czeka mnie kwarantanna 😆. Najlepsze jest to, że ona idzie na test w poniedziałek w środę będzie wynik i do środy przedszkole normalnie działa.
U mojego męża w pracy 4 osoby idą na test bo się im pracować nie chce, mają nadzieję że im wyjdzie pozytyw. Ale nie wezmą pod uwagę, że pracownicy mogą iść na kwarantannę... Mój robi nadgodziny i byłby mega stratny przez to. -
nick nieaktualnyMadżi88 wrote:Dziewczyny polecacie płyn lugola na tarczycy na obniżenie tsh.. jak się to stosuje jaki kupić.. podpowiedzcie coś? Muszę obniżyć tsh..
Wiem, ze wysoko przetworzone jedzenie, cukier, białe pieczywo zle wpływa na tarczycę, u mnie mega to zaburza jej pracę bo mam ją tzw słabą. Gyby nie trzymanie się diety to euthyrox by nie pomógł. Tak czy inaczej o tym płynie nic mi nie wiadomo i na pewno nie będę z nim eksperymentować, zostaję przy diecie i euthyroxie. -
Madżi88 wrote:Dziewczyny polecacie płyn lugola na tarczycy na obniżenie tsh.. jak się to stosuje jaki kupić.. podpowiedzcie coś? Muszę obniżyć tsh..Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•IO- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
On 🧔31 lat
Morfologia 8%-> 16% ✔️
nick nieaktualny
-
Hejka, bylam wvzoraj u gin. Wszystko jest perfect i nawet 3 dominujace pecherzyki 😂 14, 13.75, i 13.44 wiec jest nadzieje🤞 owu poqiedziala ze niby za 4-5 dni(dzis to juz za 3-4 dni😂). Owulacja dziwna bo z dwóch jajnikow😂 mam nadzieje ze w kwietniu sie uda🤞🤞🤞 ale powiem wam ze jakos mi lepiej po tej wizycie❤
Ladinola, Ola_45, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySendi94 wrote:Hejka, bylam wvzoraj u gin. Wszystko jest perfect i nawet 3 dominujace pecherzyki 😂 14, 13.75, i 13.44 wiec jest nadzieje🤞 owu poqiedziala ze niby za 4-5 dni(dzis to juz za 3-4 dni😂). Owulacja dziwna bo z dwóch jajnikow😂 mam nadzieje ze w kwietniu sie uda🤞🤞🤞 ale powiem wam ze jakos mi lepiej po tej wizycie❤
Ja się zastanawiam czy na nfz by nie pójść do mojego "byłego" lekarza, bo juz mam dość ciągle chodzenia prywatnie... Poprosiłabym tego lekarza o pomoc w przygotowaniu do starań o dziecko, pomijając mój kariotyp, po prostu zeby przebadać organizm, zlecił by mi badania hormonów, jakiś plan działania... Chociaz na nfz to wiadomo jak jest.