X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Ja właśnie jakoś jak myślałam o ciąży wcześniej to nasuwały mi się 2 miesiące, ale tak intuicyjnie na myśl „ciąża” miałam w głowie dwie nazwy miesięcy: marzec i grudzień. Wiem, że to głupie i pewnie nic nie znaczy (🤪) ale wcześniej liczyłam na to, że może akurat w marcu zobaczę pozytyw. A teraz mam takie myśli, że kurczę może w marcu zajdę, a w grudniu urodzę, bo to się schodzi idealnie 😁 I to nie jest tak, że marzy mi się grudzień, pewnie że wolałabym jakiś kwiecień, albo wrzesień. Tylko takie coś mi ciagle siedziało w głowie, właściwie od początku roku.

Tak wiem, nie jest ze mną dobrze 😂

Ja mam tak samo! Tez chciałam mieć zawsze dziecko w grudniu wiec liczę bardzo na ten cykl, a jeszcze wczoraj z mężem jechalismy samochodem i zobaczyłam bociana, nie wiem czemu ale się popłakałam 😂 nie ze wierze w takie coś ale tak ki się zrobiło ciepło na sercu, a mój mąż podchodzi do tego tak na chłodno i prosi żebym sobie nie wkręcala cały czas ciąży :(

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:27

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Witam się na kwietniowym wątku ☺️
    Jak spojrzałam na pierwszy post, to tak mniej więcej połowę z Was kojarzę z poprzednich wątków. Oby to był dla Was i pozostałych dziewczyn ostatni wątek staraniowy. Znikajcie jak najszybciej na wątki ciążowe! 🤞🏻🍀
    Dla nas to 11 cykl starań. Za niecałe dwa tygodnie mamy wizytę w klinice leczenia niepłodności i chciałabym zrobić badanie drożności jajowodów. Chociaż mam nadzieję jeszcze, że ani do jednego ani drugiego nie dojdzie 😉
    Ladinola, poproszę o wpisanie mnie na testowanie na 6 kwietnia ☺️

Sendi94 lubi tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Witam się na kwietniowym wątku ☺️
    Jak spojrzałam na pierwszy post, to tak mniej więcej połowę z Was kojarzę z poprzednich wątków. Oby to był dla Was i pozostałych dziewczyn ostatni wątek staraniowy. Znikajcie jak najszybciej na wątki ciążowe! 🤞🏻🍀
    Dla nas to 11 cykl starań. Za niecałe dwa tygodnie mamy wizytę w klinice leczenia niepłodności i chciałabym zrobić badanie drożności jajowodów. Chociaż mam nadzieję jeszcze, że ani do jednego ani drugiego nie dojdzie 😉
    Ladinola, poproszę o wpisanie mnie na testowanie na 6 kwietnia ☺️
    Testujemy razem! ♥ Wpisuje już! ♥ Mam głupie wrażenie, że u mnie zaskoczyło. 🤔 Jak tak patrzę na ten wykres. 😂 Takiego jeszcze nie miałam, a tak się okazuje, że nigdy nie miałam wykresu ciążowego. ;p

• Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęło się... nie wiem jak ja wytrzymam do tego 10 kwietnia 🤔 😜 w piątek mialam owulacje , pierwszy raz z zastrzykiem ovitrelle. Mąż już jest akurat prawie 3 miesiace po wprowadzeniu suplementacji i diety na poprawę nasienia. Był kubeczek, żel conceive i czerwone wino 😅 no i temperatura ładnie mi rośnie, dziś jakos dziwnie piecze mnie w brzuchu , jak nigdy wcześniej. Jakoś jestem pierwszy raz nakręcona, że się uda :) obym się nie mylila !

• Beata123 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika_weronika wrote:
    Dziekuje 😀 w tym cyklu postanawiam nie kupowac testow ciążowych, w ostatnim cyklu zmarnowalam ich chyba z 5, glupia ja 🤣owulaki jeszcze w zapasie, obym wytrwala w postanowieniu.

Moze spróbuję w tym cyklu z NAC, czy koniecznie trzeba brac od 3dc, czy mozna zaczac od 4? Jak zamówię, to we wtorek najszybciej dojdzie...
    I jak? Zaczynasz NAC od 4dc? Też nad tym myślę, ale nie zdążyłam kupić wcześniej.
    Dziewczyny czy któraś brała NAC od 4dc?

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Testujemy razem! ♥ Wpisuje już! ♥ Mam głupie wrażenie, że u mnie zaskoczyło. 🤔 Jak tak patrzę na ten wykres. 😂 Takiego jeszcze nie miałam, a tak się okazuje, że nigdy nie miałam wykresu ciążowego. ;p

Ladinola ja tez czuje ze u mnie zaskoczyło i codziennie martwię się czemu jeszcze nie mam żadnych objawów ciążowych skoro JUŻ 7 dpo 😬

Dziś obudziłam się o 4 nad ranem i zaczelam nagle się stresować tą moja niby ciąża, za dużo o tym myśle, ale jeszcze kilka dni niewiadomej i będzie wszystko jasne ;)

• Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Ladinola ja tez czuje ze u mnie zaskoczyło i codziennie martwię się czemu jeszcze nie mam żadnych objawów ciążowych skoro JUŻ 7 dpo 😬

Dziś obudziłam się o 4 nad ranem i zaczelam nagle się stresować tą moja niby ciąża, za dużo o tym myśle, ale jeszcze kilka dni niewiadomej i będzie wszystko jasne ;)

Ja też czuje, że U nas coś też mogło zaskoczyć. Mam nawet jakieś pierwsze objawy, ale nie wiem czy tak jest czy po prostu sobie już wkręcam. Mam cichą nadzieję, że zobaczę 2 kreski, akurat termin testowania wypada mi na termin, który wyliczył mi lekarz przed poronieniem na poród.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:

Ja 9dpo i też żadnych jakiś objawów ciążowych, raczej te pmsowe 😂

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwa wrote:
    Ja też czuje, że U nas coś też mogło zaskoczyć. Mam nawet jakieś pierwsze objawy, ale nie wiem czy tak jest czy po prostu sobie już wkręcam. Mam cichą nadzieję, że zobaczę 2 kreski, akurat termin testowania wypada mi na termin, który wyliczył mi lekarz przed poronieniem na poród.

Trzymam mocno kciuki za ⏸ tym bardziej jak taki dzień na testowanie masz, ale mocno wierze że jednak będzie to dobry dzień pomimo poprzedniej straty ✊🏼✊🏼

• Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Trzymam mocno kciuki za ⏸ tym bardziej jak taki dzień na testowanie masz, ale mocno wierze że jednak będzie to dobry dzień pomimo poprzedniej straty ✊🏼✊🏼

Nie nastawiam się, bo to dopiero 2 miesiąc starań po zielonym świetle od ginekologa. Ale mam dziwne objawy, niby Nie chce sobie wkręcać, ale głowa robi swoje.

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja 9dpo i też żadnych jakiś objawów ciążowych, raczej te pmsowe 😂

Ja kilka razy poczułam takie delikatne kłucia w pochwie, oczywiście ze na internecie wyczytałam ze to zagnieżdżenie zarodka 😁 ale pewnie gdybym nie starała się o dziecko to nawet nie zauwazylabym takich objawów 😂

• Lidia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Patrząc na Twój wykres też mam takie wrażenie 😁

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem czy wytrzymam do 10.04 😁 Niby te czule testy pokazują już 6 dniowa ciążę, ciekawe czy rzeczywiście 🤔

3jgxs65gycn0347u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Ja też nie wiem czy wytrzymam do 10.04 😁 Niby te czule testy pokazują już 6 dniowa ciążę, ciekawe czy rzeczywiście 🤔
    Od momentu zagnieżdżenia dopiero uwalnia się beta hcg, a zagnieżdżenie zachodzi między 6 a 12 dpo. A 6 dpo to ja wątpię by test wyszedł pozytywny, a policzyć od dnia zagnieżdżenia to ciężko. :D

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy będzie roznica jak zrobie progesteron 8dp? 🤔7dp nie mam jak jechac 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Kochane czy będzie roznica jak zrobie progesteron 8dp? 🤔7dp nie mam jak jechac 😔
    Nie powinno, nawet często jest napisane że 7-8dponrobi się proga. :)

Sendi94 lubi tę wiadomość

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Nie powinno, nawet często jest napisane że 7-8dponrobi się proga. :)

Dziekuje😘🤗

Ladinola lubi tę wiadomość

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ooo ❤️ U Ciebie temperatura wystrzeliła jak szalona, to coś musi być na rzeczy 🤞🏻 Ja mam pierwszy raz spadek niedługo po owulacji. Niewielki, ale będę się trzymać tego, że był więc szansa rośnie 😉

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Ja w piątek mam badanie drożności... ale jakoś podchodzę do tego bez entuzjazmu. Powiem Wam, że jestem już trochę zmęczona szukaniem tej igły w stogu siania... wyniki poprawione, w zeszłym cyklu podwójna owulacja i doopa...
    Mąż ma niewielkiego żylaka powrózka, nie wiem czy faktycznie to nasienie jest kiepskie, że przez 12 cykli się nie udało???? Czy coś jest jeszcze u mnie??? Czaszka mi dymi...
    CestLaVie, trzymam mocno kciuki za badanie drożności! Oby poszło szybko i bezboleśnie 🙂
    Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że już niedługo się Wam uda!

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ