Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Ja właśnie jakoś jak myślałam o ciąży wcześniej to nasuwały mi się 2 miesiące, ale tak intuicyjnie na myśl „ciąża” miałam w głowie dwie nazwy miesięcy: marzec i grudzień. Wiem, że to głupie i pewnie nic nie znaczy (🤪) ale wcześniej liczyłam na to, że może akurat w marcu zobaczę pozytyw. A teraz mam takie myśli, że kurczę może w marcu zajdę, a w grudniu urodzę, bo to się schodzi idealnie 😁 I to nie jest tak, że marzy mi się grudzień, pewnie że wolałabym jakiś kwiecień, albo wrzesień. Tylko takie coś mi ciagle siedziało w głowie, właściwie od początku roku.

Tak wiem, nie jest ze mną dobrze 😂

Ja mam tak samo! Tez chciałam mieć zawsze dziecko w grudniu wiec liczę bardzo na ten cykl, a jeszcze wczoraj z mężem jechalismy samochodem i zobaczyłam bociana, nie wiem czemu ale się popłakałam 😂 nie ze wierze w takie coś ale tak ki się zrobiło ciepło na sercu, a mój mąż podchodzi do tego tak na chłodno i prosi żebym sobie nie wkręcala cały czas ciąży :(

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:27

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Witam się na kwietniowym wątku ☺️
    Jak spojrzałam na pierwszy post, to tak mniej więcej połowę z Was kojarzę z poprzednich wątków. Oby to był dla Was i pozostałych dziewczyn ostatni wątek staraniowy. Znikajcie jak najszybciej na wątki ciążowe! 🤞🏻🍀
    Dla nas to 11 cykl starań. Za niecałe dwa tygodnie mamy wizytę w klinice leczenia niepłodności i chciałabym zrobić badanie drożności jajowodów. Chociaż mam nadzieję jeszcze, że ani do jednego ani drugiego nie dojdzie 😉
    Ladinola, poproszę o wpisanie mnie na testowanie na 6 kwietnia ☺️

Sendi94 lubi tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Witam się na kwietniowym wątku ☺️
    Jak spojrzałam na pierwszy post, to tak mniej więcej połowę z Was kojarzę z poprzednich wątków. Oby to był dla Was i pozostałych dziewczyn ostatni wątek staraniowy. Znikajcie jak najszybciej na wątki ciążowe! 🤞🏻🍀
    Dla nas to 11 cykl starań. Za niecałe dwa tygodnie mamy wizytę w klinice leczenia niepłodności i chciałabym zrobić badanie drożności jajowodów. Chociaż mam nadzieję jeszcze, że ani do jednego ani drugiego nie dojdzie 😉
    Ladinola, poproszę o wpisanie mnie na testowanie na 6 kwietnia ☺️
    Testujemy razem! ♥ Wpisuje już! ♥ Mam głupie wrażenie, że u mnie zaskoczyło. 🤔 Jak tak patrzę na ten wykres. 😂 Takiego jeszcze nie miałam, a tak się okazuje, że nigdy nie miałam wykresu ciążowego. ;p

• Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęło się... nie wiem jak ja wytrzymam do tego 10 kwietnia 🤔 😜 w piątek mialam owulacje , pierwszy raz z zastrzykiem ovitrelle. Mąż już jest akurat prawie 3 miesiace po wprowadzeniu suplementacji i diety na poprawę nasienia. Był kubeczek, żel conceive i czerwone wino 😅 no i temperatura ładnie mi rośnie, dziś jakos dziwnie piecze mnie w brzuchu , jak nigdy wcześniej. Jakoś jestem pierwszy raz nakręcona, że się uda :) obym się nie mylila !

• Beata123 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika_weronika wrote:
    Dziekuje 😀 w tym cyklu postanawiam nie kupowac testow ciążowych, w ostatnim cyklu zmarnowalam ich chyba z 5, glupia ja 🤣owulaki jeszcze w zapasie, obym wytrwala w postanowieniu.

Moze spróbuję w tym cyklu z NAC, czy koniecznie trzeba brac od 3dc, czy mozna zaczac od 4? Jak zamówię, to we wtorek najszybciej dojdzie...
    I jak? Zaczynasz NAC od 4dc? Też nad tym myślę, ale nie zdążyłam kupić wcześniej.
    Dziewczyny czy któraś brała NAC od 4dc?

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Testujemy razem! ♥ Wpisuje już! ♥ Mam głupie wrażenie, że u mnie zaskoczyło. 🤔 Jak tak patrzę na ten wykres. 😂 Takiego jeszcze nie miałam, a tak się okazuje, że nigdy nie miałam wykresu ciążowego. ;p

Ladinola ja tez czuje ze u mnie zaskoczyło i codziennie martwię się czemu jeszcze nie mam żadnych objawów ciążowych skoro JUŻ 7 dpo 😬

Dziś obudziłam się o 4 nad ranem i zaczelam nagle się stresować tą moja niby ciąża, za dużo o tym myśle, ale jeszcze kilka dni niewiadomej i będzie wszystko jasne ;)

• Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Ladinola ja tez czuje ze u mnie zaskoczyło i codziennie martwię się czemu jeszcze nie mam żadnych objawów ciążowych skoro JUŻ 7 dpo 😬

Dziś obudziłam się o 4 nad ranem i zaczelam nagle się stresować tą moja niby ciąża, za dużo o tym myśle, ale jeszcze kilka dni niewiadomej i będzie wszystko jasne ;)

Ja też czuje, że U nas coś też mogło zaskoczyć. Mam nawet jakieś pierwsze objawy, ale nie wiem czy tak jest czy po prostu sobie już wkręcam. Mam cichą nadzieję, że zobaczę 2 kreski, akurat termin testowania wypada mi na termin, który wyliczył mi lekarz przed poronieniem na poród.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:

Ja 9dpo i też żadnych jakiś objawów ciążowych, raczej te pmsowe 😂

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwa wrote:
    Ja też czuje, że U nas coś też mogło zaskoczyć. Mam nawet jakieś pierwsze objawy, ale nie wiem czy tak jest czy po prostu sobie już wkręcam. Mam cichą nadzieję, że zobaczę 2 kreski, akurat termin testowania wypada mi na termin, który wyliczył mi lekarz przed poronieniem na poród.

Trzymam mocno kciuki za ⏸ tym bardziej jak taki dzień na testowanie masz, ale mocno wierze że jednak będzie to dobry dzień pomimo poprzedniej straty ✊🏼✊🏼

• Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Trzymam mocno kciuki za ⏸ tym bardziej jak taki dzień na testowanie masz, ale mocno wierze że jednak będzie to dobry dzień pomimo poprzedniej straty ✊🏼✊🏼

Nie nastawiam się, bo to dopiero 2 miesiąc starań po zielonym świetle od ginekologa. Ale mam dziwne objawy, niby Nie chce sobie wkręcać, ale głowa robi swoje.

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja 9dpo i też żadnych jakiś objawów ciążowych, raczej te pmsowe 😂

Ja kilka razy poczułam takie delikatne kłucia w pochwie, oczywiście ze na internecie wyczytałam ze to zagnieżdżenie zarodka 😁 ale pewnie gdybym nie starała się o dziecko to nawet nie zauwazylabym takich objawów 😂

• Lidia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Patrząc na Twój wykres też mam takie wrażenie 😁

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem czy wytrzymam do 10.04 😁 Niby te czule testy pokazują już 6 dniowa ciążę, ciekawe czy rzeczywiście 🤔

3jgxs65gycn0347u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Ja też nie wiem czy wytrzymam do 10.04 😁 Niby te czule testy pokazują już 6 dniowa ciążę, ciekawe czy rzeczywiście 🤔
    Od momentu zagnieżdżenia dopiero uwalnia się beta hcg, a zagnieżdżenie zachodzi między 6 a 12 dpo. A 6 dpo to ja wątpię by test wyszedł pozytywny, a policzyć od dnia zagnieżdżenia to ciężko. :D

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy będzie roznica jak zrobie progesteron 8dp? 🤔7dp nie mam jak jechac 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Kochane czy będzie roznica jak zrobie progesteron 8dp? 🤔7dp nie mam jak jechac 😔
    Nie powinno, nawet często jest napisane że 7-8dponrobi się proga. :)

Sendi94 lubi tę wiadomość

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Nie powinno, nawet często jest napisane że 7-8dponrobi się proga. :)

Dziekuje😘🤗

Ladinola lubi tę wiadomość

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ooo ❤️ U Ciebie temperatura wystrzeliła jak szalona, to coś musi być na rzeczy 🤞🏻 Ja mam pierwszy raz spadek niedługo po owulacji. Niewielki, ale będę się trzymać tego, że był więc szansa rośnie 😉

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Ja w piątek mam badanie drożności... ale jakoś podchodzę do tego bez entuzjazmu. Powiem Wam, że jestem już trochę zmęczona szukaniem tej igły w stogu siania... wyniki poprawione, w zeszłym cyklu podwójna owulacja i doopa...
    Mąż ma niewielkiego żylaka powrózka, nie wiem czy faktycznie to nasienie jest kiepskie, że przez 12 cykli się nie udało???? Czy coś jest jeszcze u mnie??? Czaszka mi dymi...
    CestLaVie, trzymam mocno kciuki za badanie drożności! Oby poszło szybko i bezboleśnie 🙂
    Bardzo Ci kibicuję i mam nadzieję, że już niedługo się Wam uda!

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ