Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    Napisałam że to dla mnie i w mojej ocenie higieniczne a jeśli Tobie to odpowiada to noś sobie takie włosy jak chcesz. A co do porównania włosów na kroczu czy głowie to sorry ale nie umyj sobie krocza 3 dni i włosów 3 dni i powąchaj i powiedz mi że nie czujesz różnicy 😉 są inne wydzieliny na głowie na kroczu i pod pachami gdzie np. siki zatrzymują Cię się na włosach łonowych.

Nie chce się tutaj przekomarzać i kłócić co jest lepsze bo co dla mnie dobre to dla Ciebie nie i odwrotnie. Napisałam noś się jak Tobie pasuje 😉
    Spoko, mówię, ze poleciałam z porównaniem włosów na głowie. ;) Nie wiem jak innym ale mi nigdy nie zostają na włosach łonowych siki, istnieje coś takiego jak mokry papier toaletowy uzywany po sikaniu jeśli ktoś nie ma bidetu w domu. ;) Jeśli chce się utrzymać higienę to się da, na skórze nawet wytartej papierem tez zostają siki, nie da się na sucho umyć, więc to zadne porównanie. ;) Jak ogolę się cała to tez będę pachnieć po 3 dniach niemycia się? No nie, będę tak samo brzydko pachniec czy z włosami czy bez nich. Nie chodzi o przekomarzanie a o edukację, ze włosy łonowe, czy te na nogach i pod pachami nie są niehigieniczne, nie mycie się jest nie higieniczne. Cipka potrzebuje tyle samo mycia i z włosami i bez włosów. :) A co do wydzielin na głowie i z pochwy, to wiesz, ze są te wydzieliny potrzebne, a wiesz ze włosy tez za coś odpowiadają? Włosy są swoistą ochroną krocza, m.in. przed infekcjami, otarciami. Nie kazę nikomu się nie golić, nigdy nikogo nie atakuje kto się goli, tylko "atakuje" osoby, które wmawiają sobie i innym, ze to jedynie higieniczne wyjście. Nie ma co spierać się z faktami, włosy łonowe to nie jest brak higieny. To tak samo jakbyś się spierała, ze jedzenie mc donalda codziennie DLA CIEBIE jest zdrowe a inni niech robią co chcą, automatycznie sugerujesz innym, ze to jest zdrowe po prostu. Mozna swoje jakieś przyzwyczajenia powiedzieć bez osądzania innych, na przykład "lubię się golić bo dla mnie to jest komfortowe" i widzisz nie sugerujesz wtedy, ze ktoś się prowadzi niehigienicznie. :) Więc zakopmy ten mit, ze brak depilacji to brak higieny, bo tak nie jest. Dla poszczególnych osób moze to być brak komfortu dla samego siebie, ale nie brak higieny. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 15:56

• Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 25,67 😮 14 dni po zastrzyku ovitrelle , to już chyba nie zastrzyk ????

NataliaGie, Magda_Lena lubią tę wiadomość

• Syla87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Spoko, mówię, ze poleciałam z porównaniem włosów na głowie. ;) Nie wiem jak innym ale mi nigdy nie zostają na włosach łonowych siki, istnieje coś takiego jak mokry papier toaletowy uzywany po sikaniu jeśli ktoś nie ma bidetu w domu. ;) Jeśli chce się utrzymać higienę to się da, na skórze nawet wytartej papierem tez zostają siki, nie da się na sucho umyć, więc to zadne porównanie. ;) Jak ogolę się cała to tez będę pachnieć po 3 dniach niemycia się? No nie, będę tak samo brzydko pachniec czy z włosami czy bez nich. Nie chodzi o przekomarzanie a o edukację, ze włosy łonowe, czy te na nogach i pod pachami nie są niehigieniczne, nie mycie się jest nie higieniczne. Cipka potrzebuje tyle samo mycia i z włosami i bez włosów. :) A co do wydzielin na głowie i z pochwy, to wiesz, ze są te wydzieliny potrzebne, a wiesz ze włosy tez za coś odpowiadają? Włosy są swoistą ochroną krocza, m.in. przed infekcjami, otarciami. Nie kazę nikomu się nie golić, nigdy nikogo nie atakuje kto się goli, tylko "atakuje" osoby, które wmawiają sobie i innym, ze to jedynie higieniczne wyjście. Nie ma co spierać się z faktami, włosy łonowe to nie jest brak higieny. To tak samo jakbyś się spierała, ze jedzenie mc donalda codziennie DLA CIEBIE jest zdrowe a inni niech robią co chcą, automatycznie sugerujesz innym, ze to jest zdrowe po prostu. Mozna swoje jakieś przyzwyczajenia powiedzieć bez osądzania innych, na przykład "lubię się golić bo dla mnie to jest komfortowe" i widzisz nie sugerujesz wtedy, ze ktoś się prowadzi niehigienicznie. :) Więc zakopmy ten mit, ze brak depilacji to brak higieny, bo tak nie jest. Dla poszczególnych osób moze to być brak komfortu dla samego siebie, ale nie brak higieny. :)

Sorry ale nic na to nie poradzę że ogolona czuje się czysta. Ale że jak ja tak mam to nie oznacza że jak spotkam kogoś z włosami pod pachami to uważam go za brudasa bo to chore. Zdarza mi się nie golić kilka dni ale jak czuje że włosy są już za długie to się czuje niekomfortowo ale to są moje odczucia i mam do nich prawo i tyle ode mnie w tym temacie. Napisałam o swoich odczuciach nie pouczając, nie stygmatyzując ani nie obrażając nikogo.

Martyna33, Sendi94 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:

Super 😍 będziesz powtarzać?

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Martyna33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze Syla87 chodziło o to, że dla niej to jest nie higieniczne i tyle. Dla mnie tez wydaje się to niehigieniczne i niekomfortowe, chociaż wiem ze tak nie jest „w teorii”.
    Nikt napewno nie chce nikogo urażać. Ktoś lubi włosy i uważa to za higienicznie, a ktoś nie lubi bo niehigieniczne się CZUJE (nawet jeśli wszędzie piszą ze to jest higieniczne, to możemy się z tym czuć „brudno”). Nie ma co drążyć tematu, napewno są tu dwa teamy : team #niegole i #gole ;)

Sendi94, Izi, Syla87, Magda_Lena lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    Ja nigdy nie miałam zastrzyku ale wydaje mi się logiczne, ze beta po tylu dniach po zastrzyku by spadała a jeśli rośnie to chyba ciąza ale podkreślam, ze nie mam pojęcia tylko tak rozmyślam.

• Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    Super 😍 będziesz powtarzać?
    W piątek zrobie jeszcze raz bete ... ale w ogóle jestem bez emocji po tylu staraniach ... chyba uwierzę dopiero jak sie urodzi xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Wydaje mi się ze Syla87 chodziło o to, że dla niej to jest nie higieniczne i tyle. Dla mnie tez wydaje się to niehigieniczne i niekomfortowe, chociaż wiem ze tak nie jest „w teorii”.
    Nikt napewno nie chce nikogo urażać. Ktoś lubi włosy i uważa to za higienicznie, a ktoś nie lubi bo niehigieniczne się CZUJE (nawet jeśli wszędzie piszą ze to jest higieniczne, to możemy się z tym czuć „brudno”). Nie ma co drążyć tematu, napewno są tu dwa teamy : team #niegole i #gole ;)
    Tylko widzisz jako dorosłe osoby powinnyśmy potrafić wyrazić zdanie by kogoś jednocześnie nie osądzić. To tak jakby ktoś powiedział "nie lubię nosić któtkiej spódniczki bo są według mnie dziwkarskie" i zaraz "ale nie miałam niczego złego na myśli o osobach noszących takie spódniczki!" no hello. To nie jest moim zdaniem na wyrost porównanie, tylko w sedno. Juz nie chodzi mi o fakt golenia czy nie golenia bo to jest jasne, ze niech kazdy robi co lubi ale niech nie osądza innych mimochodem.
    "lubię depilacje bo jest dla mnie komfortowa!" , "nie lubię krótkich spódniczek bo mi się nie podobają!" tak wyglądają własne opinie nie osądzające innych. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 16:10

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się zakreseczkowało dziś, super!!! :) I oby tak dalej :P

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    W piątek zrobie jeszcze raz bete ... ale w ogóle jestem bez emocji po tylu staraniach ... chyba uwierzę dopiero jak sie urodzi xD
    znam to uczucie! jestem ciekawa jak to będzie w połowie ciązy, czy wtedy dalej będę miała w głowie "o ja cie serio jestem w ciązy?" :D Trzymam mocno kciuki za wyzszą betę! <3

Halmaanam lubi tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 15:25

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:

A jak dzisiejszy test ciążowy ? Pociemnial ? Pokaz 😁

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że w słowie pisanym często łatwo o nieporozumienie, albo ubierzemy coś w słowa nie tak jak chcemy być zrozumiani :)

Halmaanam - czekamy z niecierpliwością na rozwój sytuacji! :)

Halmaanam lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Moze mam zwidy albo jakies urojenia ale jak powieksze twoj test to widze cien na nim.. Nie chcesz sie wybrać na bete?
    To test dziesiątka z 18dpo więc nie ma mozliwości na cień nawet. ;) Wiesz co ja dałam się kiedyś nabrać swojemu telefonowi, ze jest cień a to był porysowany ekran czy tam jakaś smuga na ekranie. :D Test jest ewidentnie negatywny i zamierzam czekać juz tylko na okres. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Moze mam zwidy albo jakies urojenia ale jak powieksze twoj test to widze cien na nim.. Nie chcesz sie wybrać na bete?
    Wyciągnełam test z kosza na śmieci. xD Po wyschnięciu rzeczywiście jest jakiś cień, ale takim cieniom nie wierzę, a na betę choćbym chciała to mam kwarantannę. :D Ale i tak jestem pewna, ze to fałszywy cień, czekam na ten okres, a jak coś to mam we wtorek wizytę u ginekologa. :)

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Qn6yp2.png
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Wyciągnełam test z kosza na śmieci. xD Po wyschnięciu rzeczywiście jest jakiś cień, ale takim cieniom nie wierzę, a na betę choćbym chciała to mam kwarantannę. :D Ale i tak jestem pewna, ze to fałszywy cień, czekam na ten okres, a jak coś to mam we wtorek wizytę u ginekologa. :)

Pozwól nam zweryfikować ten cień :p wyślesz zdjęcie po wyschnięciu ?

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Pamiętajcie, że w słowie pisanym często łatwo o nieporozumienie, albo ubierzemy coś w słowa nie tak jak chcemy być zrozumiani :)

Halmaanam - czekamy z niecierpliwością na rozwój sytuacji! :)
    W tym przypadku akurat nie ma znaczenia czy to powiedziane by było czy napisane. Raczej właśnie niezbyt dobrze dobrana argumentacja. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Zawsze owu mogla sie przesunąć przecież, wszystko sie moze zdarzyć. Poki nie ma @, tym bardziej sporo juz 18 dpo to obstawiałabym na późną owulke
    Owulacja nie mogła być pózniej, wykres temu zaprzecza i w sumie wynik progesteronu. :) Moze jeszcze bym obstawiała na pózne zagniezdzenie ale bardzo wątpie, nie dajmy się zwariować. :D

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Qn6yp2.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ