Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Manioka wrote:Nie, raczej lubi jak jest ogolone😁 tylko jak on to mówi "nie robię to dla niego, tylko dla lekarza" 🤷♀️ a jak wyjdę z wizyty to teksty "i jak, fajnie było? Przyjemnie?" 😐 a, że ja się nie daje podpuścić to mu odpowiadam "pewnie, orgazm w 10 sekund" 😁 taki typ czlowieka🙂 tłumaczy się, że każdy facet tak ma..🤔
Dam znać dam 😊 Mam nadzieję, że będzie wszystko ok🙂
Manioka mogę Cię zapewnić, że nie każdy facet tak ma. To bardzo nieuczciwe, że Twój facet Cię tak traktujeManioka lubi tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Pomarańcza wrote:Macel, ja poszłam na badania w 11cyklu starań i gdybym mogła cofnąć czas - poszłabym po pół roku, bo i głowa się uspokoi że jest ok, albo będzie wdrożone leczenie, jeśli jest taka potrzeba. A wychodziłam z założenia że jak rok to rok, tylko nie spodziewałam się że po pierwsze po roku nie będę w ciąży, po drugie że będę miała takie ciśnienie żeby już tu i teraz być w ciąży. Co oczywiście nie oznacza że coś jest u Was nie tak, myślę że po prostu głowa ma spokój i nie zastanawia się czy wszystko ok.
Ja dziewczyny umówiłam się do ginekologa na przyszły wtorek, będę w 10dc, lecę dalej z badaniami, mam nadzieję że skieruje mnie na drożność. A jak dobrze pójdzie to jeszcze ostatniego kwietnia będę testować 🙈
Mąż już zrobił badania laboratoryjne i są ok, ja mam zrobione podstawowe i też są ok oprócz niedoboru witaminy D3 (ale to już uzupełniam), hormonalne planuję w kolejnym cyklu a mąż będzie robił badanie nasienia. Generalnie androlog w badaniu powiedział, że u męża jest wszystko ok, ja ginekologicznie też ok, ale wiadomo, że nie miałam jeszcze poszerzanej diagnostyki. Macie do polecenia miejsce w Warszawie do zrobienia badania nasienia? Które kliniki są polecane? -
Cześć Staraczki :*
Długo zastanawiałam się czy dołączyć do kwietniowego wątku. Starania trochę mnie już zniechęcają, co miesięczne nedzieje powodują u mnie obsesje.
Od 2 tygodni biorę ovarin, jestem 7 dpo. Czy dostanę piękny prezent na wigilię? Bardzo bym chciała, pewnie jak każda z nas tutaj.
Testować będę 16 kwietnia w 50te urodziny mojej mamy.
Trzymam kciuki :*Magda_Lena lubi tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Lena887 wrote:Manioka mogę Cię zapewnić, że nie każdy facet tak ma. To bardzo nieuczciwe, że Twój facet Cię tak traktuje
Szczerze, to nie przejmuje się tym.. Szkoda mi czasu na pierdoły 🙂 jak chce się zachowywać jak dzieciak, niech się zachowuje 😁 jestem już z nim 12 lat a 5 lat po ślubie, więc wrażenia to na mnie nie robi😊 -
Dziewczyny, a jakich testów używacie?
Dużo widziałam facelle z rossmana ale widziałam też kilka opinii, że wychodzą fałszywe (czy któreś z Was taki wyszedł)?
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Dzien dobry, ja również wracam po paru miesiącach przerwy od forum. Teraz jednak potrzebuję zająć myśli dlatego z przyjemnością będę cieszyć się Waszym szczęściem i żyć waszymi historiami.
Proszę o wpisanie mnie na 14 kwietnia (moze wytrzymam). W tym cyklu owulacja nieco mnie zaskoczyła i mam nadzieję, że nie zaczęliśmy starań zbyt późno.
Tak poza tym, to mijają trzy miesiące od zabiegu męża na żylaki. Powtórne badanie nasienia mial tydzień temu, czekamy na wyniki, liczę, że się poprawią.
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Izi wrote:Dziewczyny, a jakich testów używacie?
Dużo widziałam facelle z rossmana ale widziałam też kilka opinii, że wychodzą fałszywe (czy któreś z Was taki wyszedł)?
Wydaje mi się, ze facelle paskowy jest ok. Ze strumieniowym mam złe doświadczenia.
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPomarańcza wrote:Macel, ja poszłam na badania w 11cyklu starań i gdybym mogła cofnąć czas - poszłabym po pół roku, bo i głowa się uspokoi że jest ok, albo będzie wdrożone leczenie, jeśli jest taka potrzeba. A wychodziłam z założenia że jak rok to rok, tylko nie spodziewałam się że po pierwsze po roku nie będę w ciąży, po drugie że będę miała takie ciśnienie żeby już tu i teraz być w ciąży. Co oczywiście nie oznacza że coś jest u Was nie tak, myślę że po prostu głowa ma spokój i nie zastanawia się czy wszystko ok.
Ja dziewczyny umówiłam się do ginekologa na przyszły wtorek, będę w 10dc, lecę dalej z badaniami, mam nadzieję że skieruje mnie na drożność. A jak dobrze pójdzie to jeszcze ostatniego kwietnia będę testować 🙈 -
nick nieaktualnyManioka wrote:Redka gratulacje!! ❤️❤️ Rośnijcie zdrowo❤️❤️
Witajcie dziewuchy.
U mnie dzisiaj wizyta o 16.30 sprawdzić czy serduszko jest😉 śniły mi się jakieś pierdoły okropne.. Ale sen to tylko moje obawy🙂
Wymioty 3 dni temu ustąpiły, więc bardzo mnie to cieszy😉 zobaczymy na jak długo, bo dziś już mnie targa😅
Mam problem z chłopem.. Przez niego nie mogę cieszyć się z ciąży, bo robi problemy tak głupie, że głowa boli.. Od wczoraj się do mnie nie odzywa, bo się ogoliłam "dla lekarza"... 😐 Nie wyobrażam sobie iść na wizytę bez zachowania jakiejkolwiek higieny.. 🤷♀️😐redka, Manioka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManioka wrote:Nie, raczej lubi jak jest ogolone😁 tylko jak on to mówi "nie robię to dla niego, tylko dla lekarza" 🤷♀️ a jak wyjdę z wizyty to teksty "i jak, fajnie było? Przyjemnie?" 😐 a, że ja się nie daje podpuścić to mu odpowiadam "pewnie, orgazm w 10 sekund" 😁 taki typ czlowieka🙂 tłumaczy się, że każdy facet tak ma..🤔
Dam znać dam 😊 Mam nadzieję, że będzie wszystko ok🙂 -
nick nieaktualnyA co do golenia się, depilowania to pani ginekolog mnie pochwaliła, że nie depiluje włosów łonowych bo właśnie depilowanie się nie jest higieniczne, stwarzamy sobie większe ryzyko jakiejś infekcji, zapalenia mieszków włosowych a je kiedyś miałam i nic przyjemnego. Z resztą dla mnie nigdy nie było komfortu z powodu depilacji, wręcz przeciwnie, kilka dni musiałam zostać w domu bo majtki obcierały, włosy odrastały i to swędziało bo drapały. I w końcu doszłam do wniosku po co ja się depiluje, nie dla siebie, bo nie sprawia to, że czuję się lepiej, skoro nie dla siebie to po co to robić? Bo społeczeństwo kładzie nacisk na wydepilowane kobiety? Pieprzyc to! A jak chłopakowi by się nie podobało to nara, jeśli coś takiego miało by mu przeszkadzać to nie jesteśmy sobie przeznaczeni. 🤷♀️😂 I takim sposobem jestem szczęśliwa wolna kobieta decydującą o własnym ciele sama, w dupie to mam, że patrzą, że nawet komentują, to o innych ludziach świadczy, że są niekulturalni. Ja nie dam się kanonować. Tak samo jak mówili mi, żebym tak nie ćwiczyła bo będę wyglądać jak chłop! Yyyy... ŻE CO? Bo będę miała mięśnie? 😂 Bo nie będę się komuś podać? Walić to! To ja się sama sobie muszę podobać!
A i ps - uwolniłam się od staników! Na szczęście mój biust jest na tyle mały, że nie obciąża mi pleców i nie muszę nosic stanika! 🙌Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 12:18
Lena887, Magda_Lena, Lidia, Manioka lubią tę wiadomość
-
Ladinola wrote:A co do golenia się, depilowania to pani ginekolog mnie pochwaliła, że nie depiluje włosów łonowych bo właśnie depilowanie się nie jest higieniczne, stwarzamy sobie większe ryzyko jakiejś infekcji, zapalenia mieszków włosowych a je kiedyś miałam i nic przyjemnego. Z resztą dla mnie nigdy nie było komfortu z powodu depilacji, wręcz przeciwnie, kilka dni musiałam zostać w domu bo majtki obcierały, włosy odrastały i to swędziało bo drapały. I w końcu doszłam do wniosku po co ja się depiluje, nie dla siebie, bo nie sprawia to, że czuję się lepiej, skoro nie dla siebie to po co to robić? Bo społeczeństwo kładzie nacisk na wydepilowane kobiety? Pieprzyc to! A jak chłopakowi by się nie podobało to nara, jeśli coś takiego miało by mu przeszkadzać to nie jesteśmy sobie przeznaczeni. 🤷♀️😂 I takim sposobem jestem szczęśliwa wolna kobieta decydującą o własnym ciele sama, w dupie to mam, że patrzą, że nawet komentują, to o innych ludziach świadczy, że są niekulturalni. Ja nie dam się kanonować. Tak samo jak mówili mi, żebym tak nie ćwiczyła bo będę wyglądać jak chłop! Yyyy... ŻE CO? Bo będę miała mięśnie? 😂 Bo nie będę się komuś podać? Walić to! To ja się sama sobie muszę podobać!
Tak tak tak, dokładnie tak jak piszesz ja się co prawda depiluje, ale moj chłopak równiez goli się pod pachami i na dole, każdy powinien tak jak mu wygodnie a innym nic do tegoIzi lubi tę wiadomość
Eurofertil Ostrava
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
Majaaa wrote:Dzien dobry, ja również wracam po paru miesiącach przerwy od forum. Teraz jednak potrzebuję zająć myśli dlatego z przyjemnością będę cieszyć się Waszym szczęściem i żyć waszymi historiami.
Proszę o wpisanie mnie na 14 kwietnia (moze wytrzymam). W tym cyklu owulacja nieco mnie zaskoczyła i mam nadzieję, że nie zaczęliśmy starań zbyt późno.
Tak poza tym, to mijają trzy miesiące od zabiegu męża na żylaki. Powtórne badanie nasienia mial tydzień temu, czekamy na wyniki, liczę, że się poprawią.
Czesc Majaaa, witaj na wątku i oczywiście trzymam kciuki za testowanie. Jeśli masz ochotę się wygadać, to możesz napisać jaka jest Wasza historia. Ja testuje dopiero 19 kwietnia i mimo że nie powinnam mieć wielkich nadziei to nie wiem jak wytrwam te prawie dwa tygodnieMajaaa lubi tę wiadomość
Eurofertil Ostrava
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
Ladinola wrote:A co do golenia się, depilowania to pani ginekolog mnie pochwaliła, że nie depiluje włosów łonowych bo właśnie depilowanie się nie jest higieniczne, stwarzamy sobie większe ryzyko jakiejś infekcji, zapalenia mieszków włosowych a je kiedyś miałam i nic przyjemnego. Z resztą dla mnie nigdy nie było komfortu z powodu depilacji, wręcz przeciwnie, kilka dni musiałam zostać w domu bo majtki obcierały, włosy odrastały i to swędziało bo drapały. I w końcu doszłam do wniosku po co ja się depiluje, nie dla siebie, bo nie sprawia to, że czuję się lepiej, skoro nie dla siebie to po co to robić? Bo społeczeństwo kładzie nacisk na wydepilowane kobiety? Pieprzyc to! A jak chłopakowi by się nie podobało to nara, jeśli coś takiego miało by mu przeszkadzać to nie jesteśmy sobie przeznaczeni. 🤷♀️😂 I takim sposobem jestem szczęśliwa wolna kobieta decydującą o własnym ciele sama, w dupie to mam, że patrzą, że nawet komentują, to o innych ludziach świadczy, że są niekulturalni. Ja nie dam się kanonować. Tak samo jak mówili mi, żebym tak nie ćwiczyła bo będę wyglądać jak chłop! Yyyy... ŻE CO? Bo będę miała mięśnie? 😂 Bo nie będę się komuś podać? Walić to! To ja się sama sobie muszę podobać!
A i ps - uwolniłam się od staników! Na szczęście mój biust jest na tyle mały, że nie obciąża mi pleców i nie muszę nosic stanika! 🙌
Dla mnie depilacja to akurat higiena. Mój mąż, tata golą się/przycinają włosy pod pachami (mąż tez na dole) bo mówią że wtedy się tak nie pocą. Ja mam to samo, czuje się czysto i to nie dlatego że społeczeństwo tego wymaga tylko dlatego że sama się z tym dobrze czuje. Ale tak jak mówisz tak Twój wybór, ważne że Ty się czujesz z tym dobrze.
Co do zarzutów męża o przyjemność z wizyty u ginekologa to sorry ale to jest dziwne ale słyszałam o takich facetach którzy sobie „nie radzą” z tym że inny facet dotyka w taki sposób ich kobiety ale dla mnie jest to niewyobrażalne. Jak on poród przeżyje jak tyle osób będzie wiedzieć i dotykać krocze partnerki 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 12:38
Manioka lubi tę wiadomość
Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
OvuFriend zgłupiało, dostałam poradę że owulacja za rogiem, 18dc i owu była jakieś 3-4 dni temu 🤦♀️Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
nick nieaktualnySyla87 wrote:Dla mnie depilacja to akurat higiena. Mój mąż, tata gołą się/przycinają włosy pod pachami (mąż tez na dole) bo mówią że wtedy się tak nie pocą. Ja mam to samo, szuje się czysto i to nie dlatego że społeczeństwo tego wymaga tylko dlatego że sama się z tym dobrze czuje. Ale tak jak mówisz tak Twój wybór, ważne że Ty się czujesz z tym dobrze.
Co do zarzutów męża o przyjemność z wizyty u ginekologa to sorry ale to jest dziwne ale słyszałam o takich facetach którzy sobie „nie radzą” z tym że inny facet dotyka w taki sposób ich kobiety ale dla mnie jest to niewyobrażalne. Jak on poród przeżyje jak tyle osób będzie wiedzieć i dotykać krocze partnerki 😉
A i powiem Ci, że ciężko czuć się z tym dobrze jak ktoś Ci wmawia non stop, że to brudne i śmierdzące, że to niehigieniczne więc teraz sama dałaś przykład nacisku społeczeństwa na depilację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 12:45
-
Hej dziewczyny, może to głupie pytanie, ale czy faza lutealna jeśli jest za długa to ma jakieś negatywne skutki. Generalnie czytałam że powinna tam mieć te 10-16 dni. Znalazłam wiele informacji o tym że jest za krótka, ale nigdzie nie znalazłam co jeśli trwa więcej niż te 16dni (oczywiście w przypadku gdy nie ma ciąży)
-
nick nieaktualnyA wracając do starań, to dalej nie mam okresu, jakoś się nie zanosi aby dzisiaj przyszedł. Od wczoraj nie boli mnie brzuch na okres. 🤷♀️ Chociaż ostatnio moje cykle były 30,29,31 i 33 dniowe. Może teraz też będzie taki dłuższy. Trochę mnie martwi taka długa faza lutealna, wcześniej jak nie mierzylam temperatury myślałam, że później mam owulacje. 🤔