Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego 5 dniowego plamienia w 6 dniu przyszla jedzą 🐒🐒🐒 wiec prosze o wpisanie i do zobaczenia na wątku czerwcowym, mam nadzieje ze bedzie nas o wiele mniej. W maju nie testuje bo stary na kontrakt pojechal....... Powodzenia kochane💪💪💪

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Nie, raczej lubi jak jest ogolone😁 tylko jak on to mówi "nie robię to dla niego, tylko dla lekarza" 🤷‍♀️ a jak wyjdę z wizyty to teksty "i jak, fajnie było? Przyjemnie?" 😐 a, że ja się nie daje podpuścić to mu odpowiadam "pewnie, orgazm w 10 sekund" 😁 taki typ czlowieka🙂 tłumaczy się, że każdy facet tak ma..🤔
    Dam znać dam 😊 Mam nadzieję, że będzie wszystko ok🙂

Manioka mogę Cię zapewnić, że nie każdy facet tak ma. To bardzo nieuczciwe, że Twój facet Cię tak traktuje :(

Manioka lubi tę wiadomość

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • macel Nowa

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Macel, ja poszłam na badania w 11cyklu starań i gdybym mogła cofnąć czas - poszłabym po pół roku, bo i głowa się uspokoi że jest ok, albo będzie wdrożone leczenie, jeśli jest taka potrzeba. A wychodziłam z założenia że jak rok to rok, tylko nie spodziewałam się że po pierwsze po roku nie będę w ciąży, po drugie że będę miała takie ciśnienie żeby już tu i teraz być w ciąży. Co oczywiście nie oznacza że coś jest u Was nie tak, myślę że po prostu głowa ma spokój i nie zastanawia się czy wszystko ok.

Ja dziewczyny umówiłam się do ginekologa na przyszły wtorek, będę w 10dc, lecę dalej z badaniami, mam nadzieję że skieruje mnie na drożność. A jak dobrze pójdzie to jeszcze ostatniego kwietnia będę testować 🙈

Mąż już zrobił badania laboratoryjne i są ok, ja mam zrobione podstawowe i też są ok oprócz niedoboru witaminy D3 (ale to już uzupełniam), hormonalne planuję w kolejnym cyklu a mąż będzie robił badanie nasienia. Generalnie androlog w badaniu powiedział, że u męża jest wszystko ok, ja ginekologicznie też ok, ale wiadomo, że nie miałam jeszcze poszerzanej diagnostyki. Macie do polecenia miejsce w Warszawie do zrobienia badania nasienia? Które kliniki są polecane?

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Staraczki :*

Długo zastanawiałam się czy dołączyć do kwietniowego wątku. Starania trochę mnie już zniechęcają, co miesięczne nedzieje powodują u mnie obsesje.

Od 2 tygodni biorę ovarin, jestem 7 dpo. Czy dostanę piękny prezent na wigilię? Bardzo bym chciała, pewnie jak każda z nas tutaj.

Testować będę 16 kwietnia w 50te urodziny mojej mamy.

Trzymam kciuki :*

Magda_Lena lubi tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena887 wrote:
    Manioka mogę Cię zapewnić, że nie każdy facet tak ma. To bardzo nieuczciwe, że Twój facet Cię tak traktuje :(

Szczerze, to nie przejmuje się tym.. Szkoda mi czasu na pierdoły 🙂 jak chce się zachowywać jak dzieciak, niech się zachowuje 😁 jestem już z nim 12 lat a 5 lat po ślubie, więc wrażenia to na mnie nie robi😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakich testów używacie?
    Dużo widziałam facelle z rossmana ale widziałam też kilka opinii, że wychodzą fałszywe (czy któreś z Was taki wyszedł)?

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja również wracam po paru miesiącach przerwy od forum. Teraz jednak potrzebuję zająć myśli dlatego z przyjemnością będę cieszyć się Waszym szczęściem i żyć waszymi historiami.

Proszę o wpisanie mnie na 14 kwietnia (moze wytrzymam). W tym cyklu owulacja nieco mnie zaskoczyła i mam nadzieję, że nie zaczęliśmy starań zbyt późno.

Tak poza tym, to mijają trzy miesiące od zabiegu męża na żylaki. Powtórne badanie nasienia mial tydzień temu, czekamy na wyniki, liczę, że się poprawią.

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Dziewczyny, a jakich testów używacie?
    Dużo widziałam facelle z rossmana ale widziałam też kilka opinii, że wychodzą fałszywe (czy któreś z Was taki wyszedł)?

Wydaje mi się, ze facelle paskowy jest ok. Ze strumieniowym mam złe doświadczenia.

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bc_m wrote:
    Dziewczy ! Powtórzyłam dzisiaj test dla pewności i mam wyniki bety! 🥰
    Aż nie mogę w to uwierzyć ☺️
    Beta 30
    https://zapodaj.net/b5c4b10c6f97e.jpg.html
    Gratuluję! 😍 💕

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Macel, ja poszłam na badania w 11cyklu starań i gdybym mogła cofnąć czas - poszłabym po pół roku, bo i głowa się uspokoi że jest ok, albo będzie wdrożone leczenie, jeśli jest taka potrzeba. A wychodziłam z założenia że jak rok to rok, tylko nie spodziewałam się że po pierwsze po roku nie będę w ciąży, po drugie że będę miała takie ciśnienie żeby już tu i teraz być w ciąży. Co oczywiście nie oznacza że coś jest u Was nie tak, myślę że po prostu głowa ma spokój i nie zastanawia się czy wszystko ok.

Ja dziewczyny umówiłam się do ginekologa na przyszły wtorek, będę w 10dc, lecę dalej z badaniami, mam nadzieję że skieruje mnie na drożność. A jak dobrze pójdzie to jeszcze ostatniego kwietnia będę testować 🙈
    To masz wizytę tak samo jak ja! Ciekawe co mi doktorek powie i ciekawe co tobie. Mnie na drożność nie skieruje bo już kiedyś prosiłam o odświeżenie skierowania które miałam i nie chciał, bo stwierdził, że on nie może mi dać tego skierowania. XD

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Redka gratulacje!! ❤️❤️ Rośnijcie zdrowo❤️❤️

Witajcie dziewuchy.
    U mnie dzisiaj wizyta o 16.30 sprawdzić czy serduszko jest😉 śniły mi się jakieś pierdoły okropne.. Ale sen to tylko moje obawy🙂
    Wymioty 3 dni temu ustąpiły, więc bardzo mnie to cieszy😉 zobaczymy na jak długo, bo dziś już mnie targa😅
    Mam problem z chłopem.. Przez niego nie mogę cieszyć się z ciąży, bo robi problemy tak głupie, że głowa boli.. Od wczoraj się do mnie nie odzywa, bo się ogoliłam "dla lekarza"... 😐 Nie wyobrażam sobie iść na wizytę bez zachowania jakiejkolwiek higieny.. 🤷‍♀️😐
    Posiadanie włosów łonowych to nie jest brak higieny, higiena to umycie się. Ja się nie depiluje, nie depiluje łona ani nóg, a mam mega włosy na nogach. ;) Bo idąc tym tokiem myślenia mężczyzna nie zachowuje żadnej higieny bo od kobiety ma więcej włosów. Mimo wszystko nie powinien ci o to robić wyrzutów. Zapytam zbyt może bezpośrednio. Czy Twój mąż na pewno chciał dziecko? Bo zauważyłam, że odkąd jesteś w ciąży to się kłócicie. 🤔 Porozmawiaj z nim dlaczego tak się złości, czy coś go niepokoi j stąd jest taki sfrustrowany. Faceci często walą fochy bo nie potrafią mówić o swoich emocjach.

redka, Manioka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Nie, raczej lubi jak jest ogolone😁 tylko jak on to mówi "nie robię to dla niego, tylko dla lekarza" 🤷‍♀️ a jak wyjdę z wizyty to teksty "i jak, fajnie było? Przyjemnie?" 😐 a, że ja się nie daje podpuścić to mu odpowiadam "pewnie, orgazm w 10 sekund" 😁 taki typ czlowieka🙂 tłumaczy się, że każdy facet tak ma..🤔
    Dam znać dam 😊 Mam nadzieję, że będzie wszystko ok🙂
    No mój tak nie ma, nigdy nie był zazdrosny o ginekologa bo to lekarz, my nie chodzimy tam z przyjemności żeby nas pomacał i mój mąż doskonale o tym wie, zawsze wiedział. 🤷‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do golenia się, depilowania to pani ginekolog mnie pochwaliła, że nie depiluje włosów łonowych bo właśnie depilowanie się nie jest higieniczne, stwarzamy sobie większe ryzyko jakiejś infekcji, zapalenia mieszków włosowych a je kiedyś miałam i nic przyjemnego. Z resztą dla mnie nigdy nie było komfortu z powodu depilacji, wręcz przeciwnie, kilka dni musiałam zostać w domu bo majtki obcierały, włosy odrastały i to swędziało bo drapały. I w końcu doszłam do wniosku po co ja się depiluje, nie dla siebie, bo nie sprawia to, że czuję się lepiej, skoro nie dla siebie to po co to robić? Bo społeczeństwo kładzie nacisk na wydepilowane kobiety? Pieprzyc to! A jak chłopakowi by się nie podobało to nara, jeśli coś takiego miało by mu przeszkadzać to nie jesteśmy sobie przeznaczeni. 🤷‍♀️😂 I takim sposobem jestem szczęśliwa wolna kobieta decydującą o własnym ciele sama, w dupie to mam, że patrzą, że nawet komentują, to o innych ludziach świadczy, że są niekulturalni. Ja nie dam się kanonować. Tak samo jak mówili mi, żebym tak nie ćwiczyła bo będę wyglądać jak chłop! Yyyy... ŻE CO? Bo będę miała mięśnie? 😂 Bo nie będę się komuś podać? Walić to! To ja się sama sobie muszę podobać!

A i ps - uwolniłam się od staników! Na szczęście mój biust jest na tyle mały, że nie obciąża mi pleców i nie muszę nosic stanika! 🙌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 12:18

Lena887, Magda_Lena, Lidia, Manioka lubią tę wiadomość

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A co do golenia się, depilowania to pani ginekolog mnie pochwaliła, że nie depiluje włosów łonowych bo właśnie depilowanie się nie jest higieniczne, stwarzamy sobie większe ryzyko jakiejś infekcji, zapalenia mieszków włosowych a je kiedyś miałam i nic przyjemnego. Z resztą dla mnie nigdy nie było komfortu z powodu depilacji, wręcz przeciwnie, kilka dni musiałam zostać w domu bo majtki obcierały, włosy odrastały i to swędziało bo drapały. I w końcu doszłam do wniosku po co ja się depiluje, nie dla siebie, bo nie sprawia to, że czuję się lepiej, skoro nie dla siebie to po co to robić? Bo społeczeństwo kładzie nacisk na wydepilowane kobiety? Pieprzyc to! A jak chłopakowi by się nie podobało to nara, jeśli coś takiego miało by mu przeszkadzać to nie jesteśmy sobie przeznaczeni. 🤷‍♀️😂 I takim sposobem jestem szczęśliwa wolna kobieta decydującą o własnym ciele sama, w dupie to mam, że patrzą, że nawet komentują, to o innych ludziach świadczy, że są niekulturalni. Ja nie dam się kanonować. Tak samo jak mówili mi, żebym tak nie ćwiczyła bo będę wyglądać jak chłop! Yyyy... ŻE CO? Bo będę miała mięśnie? 😂 Bo nie będę się komuś podać? Walić to! To ja się sama sobie muszę podobać!

Tak tak tak, dokładnie tak jak piszesz :) ja się co prawda depiluje, ale moj chłopak równiez goli się pod pachami i na dole, każdy powinien tak jak mu wygodnie a innym nic do tego

Izi lubi tę wiadomość

Eurofertil Ostrava
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
  • Lena887 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Dzien dobry, ja również wracam po paru miesiącach przerwy od forum. Teraz jednak potrzebuję zająć myśli dlatego z przyjemnością będę cieszyć się Waszym szczęściem i żyć waszymi historiami.

Proszę o wpisanie mnie na 14 kwietnia (moze wytrzymam). W tym cyklu owulacja nieco mnie zaskoczyła i mam nadzieję, że nie zaczęliśmy starań zbyt późno.

Tak poza tym, to mijają trzy miesiące od zabiegu męża na żylaki. Powtórne badanie nasienia mial tydzień temu, czekamy na wyniki, liczę, że się poprawią.

Czesc Majaaa, witaj na wątku i oczywiście trzymam kciuki za testowanie. Jeśli masz ochotę się wygadać, to możesz napisać jaka jest Wasza historia. Ja testuje dopiero 19 kwietnia i mimo że nie powinnam mieć wielkich nadziei to nie wiem jak wytrwam te prawie dwa tygodnie

Majaaa lubi tę wiadomość

Eurofertil Ostrava
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

A i ps - uwolniłam się od staników! Na szczęście mój biust jest na tyle mały, że nie obciąża mi pleców i nie muszę nosic stanika! 🙌

Dla mnie depilacja to akurat higiena. Mój mąż, tata golą się/przycinają włosy pod pachami (mąż tez na dole) bo mówią że wtedy się tak nie pocą. Ja mam to samo, czuje się czysto i to nie dlatego że społeczeństwo tego wymaga tylko dlatego że sama się z tym dobrze czuje. Ale tak jak mówisz tak Twój wybór, ważne że Ty się czujesz z tym dobrze.

Co do zarzutów męża o przyjemność z wizyty u ginekologa to sorry ale to jest dziwne ale słyszałam o takich facetach którzy sobie „nie radzą” z tym że inny facet dotyka w taki sposób ich kobiety ale dla mnie jest to niewyobrażalne. Jak on poród przeżyje jak tyle osób będzie wiedzieć i dotykać krocze partnerki 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 12:38

Manioka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuFriend zgłupiało, dostałam poradę że owulacja za rogiem, 18dc i owu była jakieś 3-4 dni temu 🤦‍♀️

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    Dla mnie depilacja to akurat higiena. Mój mąż, tata gołą się/przycinają włosy pod pachami (mąż tez na dole) bo mówią że wtedy się tak nie pocą. Ja mam to samo, szuje się czysto i to nie dlatego że społeczeństwo tego wymaga tylko dlatego że sama się z tym dobrze czuje. Ale tak jak mówisz tak Twój wybór, ważne że Ty się czujesz z tym dobrze.

Co do zarzutów męża o przyjemność z wizyty u ginekologa to sorry ale to jest dziwne ale słyszałam o takich facetach którzy sobie „nie radzą” z tym że inny facet dotyka w taki sposób ich kobiety ale dla mnie jest to niewyobrażalne. Jak on poród przeżyje jak tyle osób będzie wiedzieć i dotykać krocze partnerki 😉
    Nie zauważyłam, żebym się mniej pocila przy braku włosów pod pachami. Pewnie i tak używają antyperspirantów i stąd ten brak pocenia się. ;) Posiadanie włosów nie jest niehigieniczne, dlatego że je się myje, i tak samo używa antyperspirantów jeśli mamy problem z poceniem. Mówiąc, że wydepilowana pacha czy łono jest higieniczne równocześnie zakładasz, że osoby z włosami są brudne i niehigieniczne. ;) A i przycinanie włosów gdy są za długie to normalne, sama przycinam pod pachą bo zwyczajnie nie lubię gdy są za długie. Więc skoro brak włosów = poczucie czystości to czemu dalej macie włosy na głowie, brwi? To takie same włosy jak pod pachami czy na nogach. ;) A i na głowie posiadanie włosów może okazać się niehigieniczne, przecież można od kogoś złapać na przykład wszy. 🙃 Wiem, trochę poleciałam ale nie lubię mieć nad sobą stygmy bycia niehigieniczną osoba. ;) Częściej czułam smrodek od osób wydepilowanych niż od nie wydepilowanych. ;) bo obie pachy pocą się tak samo. ;)

A i powiem Ci, że ciężko czuć się z tym dobrze jak ktoś Ci wmawia non stop, że to brudne i śmierdzące, że to niehigieniczne więc teraz sama dałaś przykład nacisku społeczeństwa na depilację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 12:45

• Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może to głupie pytanie, ale czy faza lutealna jeśli jest za długa to ma jakieś negatywne skutki. Generalnie czytałam że powinna tam mieć te 10-16 dni. Znalazłam wiele informacji o tym że jest za krótka, ale nigdzie nie znalazłam co jeśli trwa więcej niż te 16dni (oczywiście w przypadku gdy nie ma ciąży)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do starań, to dalej nie mam okresu, jakoś się nie zanosi aby dzisiaj przyszedł. Od wczoraj nie boli mnie brzuch na okres. 🤷‍♀️ Chociaż ostatnio moje cykle były 30,29,31 i 33 dniowe. Może teraz też będzie taki dłuższy. Trochę mnie martwi taka długa faza lutealna, wcześniej jak nie mierzylam temperatury myślałam, że później mam owulacje. 🤔

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ