X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaa01 wrote:
    Witam Was serdecznke. Ja dziś po spotkaniu z ginekologiem. Powiedziałam jaka jest sytuacja, że staramy się o dzidziusia oczywiście nie wychodzi i proszę o skierowanie na badania. Dostałam jedynie na prolaktyne oraz TSH. Wydaje mi się że jest to zlewanie. Mógł dać coś jeszcze?
    (Lekarz na NFZ ) w poniedziałek wyniki

Właśnie wczoraj była o tym debata ze dają jak najmniej skierowań, także dobre i dwa ;)

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatestowalam dziś ale biało :/ temp nawet nie wpisuje bo budziłam się co chwilkę, przed 5 rano zmierzyłam to miałam 36,25 a o 6:30 miałam 36,5 to na pewno przez to ze nie spałam min 3 godzin.

Wiec dla mnie ta niższa wiarygodniejsza.

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaa01 wrote:
    Witam Was serdecznke. Ja dziś po spotkaniu z ginekologiem. Powiedziałam jaka jest sytuacja, że staramy się o dzidziusia oczywiście nie wychodzi i proszę o skierowanie na badania. Dostałam jedynie na prolaktyne oraz TSH. Wydaje mi się że jest to zlewanie. Mógł dać coś jeszcze?
    (Lekarz na NFZ ) w poniedziałek wyniki

Z takich absolutnych podstaw dobrze byłoby jeszcze progesteron w 7dpo. Ja jeszcze na własną rękę badałam amh, ale to jest bardzo drogie badanie :/

Lidia lubi tę wiadomość

Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Z tym luxmedem to jest tak, ze zależy jaki lekarz, trzeba ich zmieniac do skutku, mi ostatnio jeden powiedział, ze jak okres sie spóźnia 2 dni, to beta hcg nie wyjdzie.. a na początku w ogóle nie wiedział, o jakim badaniu mowie... ale wystawił, jak juz pomarudzil. Zmieniać do skutku, a jak trzeba to ściemniać. Ja ostatnio dobrze trafiam, bo wszystko co chce mi wystawiają, a nawet więcej niz proszę, np przeciwciała na toksoplazmoze i różyczkę już miałam, a niby zalecenia, ze robi się w ciąży dopiero.
    Rosalie, a w jakim mieście chodzisz do luxmedu ? może nie będę mieć do niego daleko 😀

• Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam na starcie zrobić podstawowe badania bo dawno nie robiłam, bo byłam po covidzie więc pasowałoby, bo kiedyś miałam podwyższoną prolaktynę przed antykoncepcją, bo powinnam móc.
    Mam ubezpieczenie w PZU z pracy z jakąś lekką dopłatą z mojej strony, internista nie dał - skierował na ekg i rtg po covidowo, ginekolog zrobiła cytologię i stwierdziła, że dopiero zaczynamy więc żebym się nie stresowała bo wszystko wygląda ok i nie zleciła badań. W przychodni moja Pani doktor jest na urlopie już półtorej roku i nie wiem czy wróciła (a wiem, że ona powinna mi akurat wypisać ale ta reszta lekarzy z tej przychodni to mocno wątpię)

Teraz czekam i myślę co zrobić. Chyba poczekam aż przyjdzie @ i wtedy będę się dobijać do każdego z tych lekarzy po kolei i prosić o skierowanie na podstawowe badania, które przecież powinno się robić żeby kontrolować stan zdrowia plus kilka dodatkowych ze względu na starania...

A może wiecie ile ważne są skierowania na badania krwi? (bo mam jakieś bardzo stare)

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebu wrote:
    Rosalie, a w jakim mieście chodzisz do luxmedu ? może nie będę mieć do niego daleko 😀
    Wroclaw 😉

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:25

Izi lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak jest z aktywnością przy staraniach? Niby ginekolog powiedziała, ze mogę biegać, ale powiem szczerze, ze w okresie od dni płodnych do miesiączki po prostu sie boję, że mogło się udać, a przez bieganie jajeczko się nie zagnieździ i przez ten strach nie mogę się zmusić, by wyjść pobiegać 😔 macie na to jakąś radę? Jak jest u Was?
    I dodatkowo: mierzycie temperaturę co rano? A może stosujecie olej z wiesiołka przed owulacjami? Chciałabym zwiększyć nasze szanse, ale szczerze powiem, mimo że wyniki wychodzą prawidłowe, boję się, że bedzie problem z zajściem. Ostatnie 4 lata naszym 'zabezpieczeniem' był stosunek przerywany i faktycznie nic się nie wydarzyło, ale nie wiem, czy to kwestia farta czy po prostu coś jest z nami nie tak. Z drugiej strony mówi się, że faktycznie przerywany może działać i jak się od niego odchodzi to pary szybko zachodzą. Trochę mam już schizę na tym punkcie, taki strach się we mnie zagnieździł i nie wiem jak sobie z nim radzić :(

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Jesli skierowanie na nfz np do lux med to Pani w rejestracji mi ostatnio powiedziała, że jest ważne dopoki nie wykorzystam. Nawet i takie z przed pół roku
    Ja zauważyłam, że w luxmedzie jest już podawana data ważności skierowań, chyba odkąd wszedł covid. U mnie najczęściej 6 msc, tak jak teraz sprawdziłam pobieżnie.

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Wroclaw 😉
    No to trochę za daleko 😅 cóż w takim razie muszę wyruszyć na poszukiwania u siebie 😀

• Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z aktywnością przy staraniach? Niby ginekolog powiedziała, ze mogę biegać, ale powiem szczerze, ze w okresie od dni płodnych do miesiączki po prostu sie boję, że mogło się udać, a przez bieganie jajeczko się nie zagnieździ i przez ten strach nie mogę się zmusić, by wyjść pobiegać 😔 macie na to jakąś radę? Jak jest u Was?
    I dodatkowo: mierzycie temperaturę co rano? A może stosujecie olej z wiesiołka przed owulacjami? Chciałabym zwiększyć nasze szanse, ale szczerze powiem, mimo że wyniki wychodzą prawidłowe, boję się, że bedzie problem z zajściem. Ostatnie 4 lata naszym 'zabezpieczeniem' był stosunek przerywany i faktycznie nic się nie wydarzyło, ale nie wiem, czy to kwestia farta czy po prostu coś jest z nami nie tak. Z drugiej strony mówi się, że faktycznie przerywany może działać i jak się od niego odchodzi to pary szybko zachodzą. Trochę mam już schizę na tym punkcie, taki strach się we mnie zagnieździł i nie wiem jak sobie z nim radzić :(
    Co do tych ćwiczeń to tak samo się zastanawiałam i mi też powiedziała ginekolog że mogę ćwiczyć (ja akurat bardziej taki aerobik niż bieganie) ale też jak są jakieś podskoki to się stresuje czy na pewno powinnam. I jeszcze zastanawia mnie zawsze czy np jak się napije piwa lub kieliszek wina w okresie poowulacyjnym to czy może to zaszkodzić ? Ja się tak nakręciłam że aż sama nie wiem skąd mi się to wzięło 🤦‍♀️

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebu wrote:
    Co do tych ćwiczeń to tak samo się zastanawiałam i mi też powiedziała ginekolog że mogę ćwiczyć (ja akurat bardziej taki aerobik niż bieganie) ale też jak są jakieś podskoki to się stresuje czy na pewno powinnam. I jeszcze zastanawia mnie zawsze czy np jak się napije piwa lub kieliszek wina w okresie poowulacyjnym to czy może to zaszkodzić ? Ja się tak nakręciłam że aż sama nie wiem skąd mi się to wzięło 🤦‍♀️

No i z alko tak samo, dwie szkoły, z jednej strony powinno sie uważać, ze jest się juz w ciąży i nie ruszać, a z drugiej niby zarodek jest chroniony w pierwszych tygodniach, z resztą babeczki najczęściej dowiadują się gdzieś w 6 tygodniu? Ale jednak też nie tykam, dopiero jak okres dostaje to sobie pozwalam 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w święta coś tam wypiłam i teraz się zastanawiam, a co jeżeli przez to zarodek nie przetrwa... więc dla spokoju psychicznego lepiej jakbym nie piła :D

♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:25

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Staraczki,

zapraszam do dyskusji i do zapisów na newsletter :)
    https://pokonacnieplodnosc.pl/kiedy-zaczyna-sie-problem/

Powodzenia dla kwietniówek! :*

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Mamy dzisiaj ósmy a więc pytanie do PannaAnna35 i Sylllwa - jak tam dziewczyny? :)

• NataliaGie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hej hej! Mamy dzisiaj ósmy a więc pytanie do PannaAnna35 i Sylllwa - jak tam dziewczyny? :)

A Ty Kochana robiłaś dziś test ? 😁

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski! Trochę się wtrącę 😛
    Jeżeli chodzi o ćwiczenia, to jest tak, że jeżeli ćwiczycie regularnie od dłuższego czasu, to organizm jest przyzwyczajony do wysiłku i nie zaszkodzi on komórce w zagnieżdżeniu. W ciąży możecie ćwiczyć, ale na 80% tego co robiłyście wcześniej. Gdyby tak nie było, to czynne sportsmenki nie zachodziłyby w ciąże 😉

W kwestii alkoholu. Mi w udanym cyklu zdażyło się wypić butelkę wina w okresie owulacja lub 1dpo, a 2dpo wypiłam nie cały 1 kieliszek 😅
    Nie dajcie się zwariować. Powodzenia ☺

Bebu lubi tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rzeczy nie na temat to jestem na długiej i żmudnej drodze do założenia aparatu ortodontycznego, wczoraj miałam konsultację u fizjo stomatologicznego (skierowała mnie babka która badała mi stawy i żuchwę, do której skierowała mnie ortodontka po zdjęcia, wyciskach itp więc już trochę to trwa) i sobie tak myślę, że jak dalej będzie to tak się rozwlekać to nie wiem czy szybciej zajdę w ciążę czy założę aparat :)

preg.png
  • Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej , a gdzie się robi te opisy /przebiegi swojej historii , staran ? :) macie tak wszystko ładnie poopisywane ,a ja nic 😜 ogólnie to nastrój słaby dziś... wczoraj wyszła ta beta 26 ,ale już dziś brzuch boli mocno okresowo, temperatura spadła, a naczytalam się historii, ze dziewczyny miały po ovitrelle bete 30,a bliżej okresu zaczęła i tak spadać 😞

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ