Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Lidia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena887 wrote:
    Z takich absolutnych podstaw dobrze byłoby jeszcze progesteron w 7dpo. Ja jeszcze na własną rękę badałam amh, ale to jest bardzo drogie badanie :/
    Też chciałam sobie zrobić ale jak zobaczyłam, że 200 zł a lekarz nic nie mówił o tym badaniu (chodzę prywatnie i badania też robię prywatnie) to stwierdziłam, że nie będę się naciągać na koszta. Jak zleci to zrobię.

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • Lena887 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    Ej , a gdzie się robi te opisy /przebiegi swojej historii , staran ? :) macie tak wszystko ładnie poopisywane ,a ja nic 😜 ogólnie to nastrój słaby dziś... wczoraj wyszła ta beta 26 ,ale już dziś brzuch boli mocno okresowo, temperatura spadła, a naczytalam się historii, ze dziewczyny miały po ovitrelle bete 30,a bliżej okresu zaczęła i tak spadać 😞

Halmaanam podobno na początku ciąży to normalne że brzuch boli jak na okres, także nie martw się na zapas i powtórz betę jutro!

A ja wczoraj kupiłam 60 testów ovu. To by było na tyle jeśli chodzi o moją wiarę, że niedługo ujrzę 2 kreski :D

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    Ej , a gdzie się robi te opisy /przebiegi swojej historii , staran ? :) macie tak wszystko ładnie poopisywane ,a ja nic 😜 ogólnie to nastrój słaby dziś... wczoraj wyszła ta beta 26 ,ale już dziś brzuch boli mocno okresowo, temperatura spadła, a naczytalam się historii, ze dziewczyny miały po ovitrelle bete 30,a bliżej okresu zaczęła i tak spadać 😞
    Wchodzisz w ustawienia i społeczność i tam na dole jest "twój podpis na forum"
    Screenshot-2021-04-08-11-40-42-858-com-android-chrome.jpg

Halmaanam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Ladinola, w takim razie trzymam kciuki na nasze owocne spotkania z lekarzami 😅 oby dali nam to, czego chcemy, a nie jakieś gadanie pierdół.
    Ja też trzymam kciuki za wizyty! :D

• redka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę!!! Lekarka(Nfz) z poradni przyszpitalnej, której ufam, którą poznałam przy okazji pobytu w szpitalu ws laparoskopii zgodziła się mnie prowadzić mimo braku wolnych miejsc u siebie🥳🤠🥰 Złota kobieta💛

Monika7, Juliet, Izi, Magda_Lena, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z aktywnością przy staraniach? Niby ginekolog powiedziała, ze mogę biegać, ale powiem szczerze, ze w okresie od dni płodnych do miesiączki po prostu sie boję, że mogło się udać, a przez bieganie jajeczko się nie zagnieździ i przez ten strach nie mogę się zmusić, by wyjść pobiegać 😔 macie na to jakąś radę? Jak jest u Was?
    I dodatkowo: mierzycie temperaturę co rano? A może stosujecie olej z wiesiołka przed owulacjami? Chciałabym zwiększyć nasze szanse, ale szczerze powiem, mimo że wyniki wychodzą prawidłowe, boję się, że bedzie problem z zajściem. Ostatnie 4 lata naszym 'zabezpieczeniem' był stosunek przerywany i faktycznie nic się nie wydarzyło, ale nie wiem, czy to kwestia farta czy po prostu coś jest z nami nie tak. Z drugiej strony mówi się, że faktycznie przerywany może działać i jak się od niego odchodzi to pary szybko zachodzą. Trochę mam już schizę na tym punkcie, taki strach się we mnie zagnieździł i nie wiem jak sobie z nim radzić :(
    Mi ginekolog powiedział, że jeśli jestem aktywna to nie rezygnować ze swoich aktywności bo zwariuje. A ja ćwiczę siłowo, na dość sporych ciężarach. Powiedział że jakby test był pozytywny to zmniejszyć intensywność ćwiczeń, ale nie rezygnować chyba, że ciąża będzie z jakimś ryzykiem ale to już powiedział, że będziemy się konsultować jak przyjdzie ten czas.
    Teraz po covidzie i w ogóle po dłuższej przerwie od większych ćwiczeń będę ćwiczyć z Qczajem przez 3 miesiące, potem się zobaczy albo będę ćwiczyć dwa razy dziennie i z Qczajem i typowo siłowo na partie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    A Ty Kochana robiłaś dziś test ? 😁
    Nie robiłam, badałam szyjkę i śluz już zabarwiony na różowo. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Z rzeczy nie na temat to jestem na długiej i żmudnej drodze do założenia aparatu ortodontycznego, wczoraj miałam konsultację u fizjo stomatologicznego (skierowała mnie babka która badała mi stawy i żuchwę, do której skierowała mnie ortodontka po zdjęcia, wyciskach itp więc już trochę to trwa) i sobie tak myślę, że jak dalej będzie to tak się rozwlekać to nie wiem czy szybciej zajdę w ciążę czy założę aparat :)
    Ja jestem w trakcie leczenia zębów w końcu i jak je wyleczę to chciałabym też podejść do aparatu bo mam krzywe zęby, bardzo krzywe dolne nachodzące na siebie. Ale przeraża mnie usuwanie ósemek dolnych zatrzymanych...

Izi lubi tę wiadomość

• Ester Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w tym miesiącu miałam się nie zapisywać na testowanie, bo na początku cyklu miałam COVID a później nie wiedziałam czy była owu ale byłam wczoraj na wizycie i gin potwierdził ze była kilka dni temu :)
    Bardzo proszę o zapisanie mnie na 17.04 :) chociaż możliwe ze nie wytrzymam i zatestuje wcześniej, bo mam jakieś pozytywne nastawienie do tego cyklu 😂

Magda_Lena lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja jestem w trakcie leczenia zębów w końcu i jak je wyleczę to chciałabym też podejść do aparatu bo mam krzywe zęby, bardzo krzywe dolne nachodzące na siebie. Ale przeraża mnie usuwanie ósemek dolnych zatrzymanych...

Ja poszłam z krzywymi na dole zębami, bo mi się nie podobają, a się okazało, że mam ogólnie wadę zgryzu bo otwarty i krzyżowy plus nie założą mi do razu aparatu bo mam problem ze stawami w żuchwie i jestem za bardzo pospinana... więc bujam się już między lekarzami kilka miesięcy. Ale powoli widzę światełko.
    Usuwania współczuję, u mnie obędzie się bez na szczęście, z zdjęć to jednej wcale nie mam a reszta nie przeszkadza.

Mam nadzieję, że jak wyleczysz zęby, a ja przejdę przez to wszystko, założymy aparaty to będziemy miały później piękne uśmiechy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 12:49

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redka wrote:
    Ale się cieszę!!! Lekarka(Nfz) z poradni przyszpitalnej, której ufam, którą poznałam przy okazji pobytu w szpitalu ws laparoskopii zgodziła się mnie prowadzić mimo braku wolnych miejsc u siebie🥳🤠🥰 Złota kobieta💛

Oby ja najwięcej takich :)
    Cieszymy się z Tobą :)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ester wrote:
    Hej dziewczyny, w tym miesiącu miałam się nie zapisywać na testowanie, bo na początku cyklu miałam COVID a później nie wiedziałam czy była owu ale byłam wczoraj na wizycie i gin potwierdził ze była kilka dni temu :)
    Bardzo proszę o zapisanie mnie na 17.04 :) chociaż możliwe ze nie wytrzymam i zatestuje wcześniej, bo mam jakieś pozytywne nastawienie do tego cyklu 😂
    Hej, juz Cię zapisałam i zyczę powodzenia! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Ja poszłam z krzywymi na dole zębami, bo mi się nie podobają, a się okazało, że mam ogólnie wadę zgryzu bo otwarty i krzyżowy plus nie założą mi do razu aparatu bo mam problem ze stawami w żuchwie i jestem za bardzo pospinana... więc bujam się już między lekarzami kilka miesięcy. Ale powoli widzę światełko.
    Usuwania współczuję, u mnie obędzie się bez na szczęście, z zdjęć to jednej wcale nie mam a reszta nie przeszkadza.

Mam nadzieję, że jak wyleczysz zęby, a ja przejdę przez to wszystko, założymy aparaty to będziemy miały później piękne uśmiechy :)
    No ja niestety na rtg mam widoczne dolne i o nie pytałam dentystę ale, ze dentysta wie o mojej dentofobii to powiedział, zeby na razie o tym nie myśleć, skupimy się na leczeniu. Następną wizytę mam za dwa tygodnie. No i obawiam się, ze jeden ząb juz nadaje się do kanałowego a to finansowo bardzo boli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i właśnie dostałam okres. 👍 :D

• redka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Oby ja najwięcej takich :)
    Cieszymy się z Tobą :)
    O tak, zaangażowanych lekarzy przyjmujących publicznie nie łatwo znaleźć

Izi lubi tę wiadomość

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    No ja niestety na rtg mam widoczne dolne i o nie pytałam dentystę ale, ze dentysta wie o mojej dentofobii to powiedział, zeby na razie o tym nie myśleć, skupimy się na leczeniu. Następną wizytę mam za dwa tygodnie. No i obawiam się, ze jeden ząb juz nadaje się do kanałowego a to finansowo bardzo boli...

Może nie trzeba będzie... Ja właśnie chcę już być po założeniu bo wszyscy mi mówią, że do tego momentu idzie dużo kasy, a potem kontrole idzie jakoś przełknąć... :)

Ale te @ są wredne...

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ester wrote:

Może nie tylko test na COVID wyjdzie pozytywny w ciągu tego cyklu 😂

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:

Może głupie pytanie i nie odpowiednie forum :p ale orientujesz się może czy ból szczęki z jednej strony to może być spowodowane właśnie wada zgryzu ? Nie boli mnie żaden konkretny ząb a całe pół szczęki po prawej stronie. byłam u chirurga z nastawieniem ze może ósemki są do wyrwania ale mowi ze wszystko jest ok i mam obserwować , a to było w styczniu. Ten dyskomfort nadal doskwiera i nie wiem co robić :( za taka poradę „ obserwować” oczywiście zapłaciłam jak za normalna wizytę bo to prywatnie.

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Może nie trzeba będzie... Ja właśnie chcę już być po założeniu bo wszyscy mi mówią, że do tego momentu idzie dużo kasy, a potem kontrole idzie jakoś przełknąć... :)

Ale te @ są wredne...
    Mi się wydaje, ze trzeba będzie je usunąć bo jak tak zęby zachodzą na siebie to znaczy, ze nie miały miejsca by urosnąc normalnie, w niektórych przypadkach nawet siódemki usuwają...

• Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    Może głupie pytanie i nie odpowiednie forum :p ale orientujesz się może czy ból szczęki z jednej strony to może być spowodowane właśnie wada zgryzu ? Nie boli mnie żaden konkretny ząb a całe pół szczęki po prawej stronie. byłam u chirurga z nastawieniem ze może ósemki są do wyrwania ale mowi ze wszystko jest ok i mam obserwować , a to było w styczniu. Ten dyskomfort nadal doskwiera i nie wiem co robić :( za taka poradę „ obserwować” oczywiście zapłaciłam jak za normalna wizytę bo to prywatnie.

A zaobserwowałaś może czy zaciskasz zęby w nocy lub w ciągu dnia albo zgrzytasz przez sen?

Ja nie mam bólów, a strzelanie i przeskakiwanie, ale bardziej z prawej strony i pytali mnie czy gryzę długopisy, czy jak jem to przerzucam z jednej na drugą stronę czy tylko jedną stroną jem, czy usypiam zawsze na prawej stronie. Bo powinno się właśnie przerzucać jedzenie, i zmieniać bok zasypiania co jakiś czas (w nocy to nie zależy od nas ale zasypiać na różnych). Albo czy szumi lub piszczy Ci w uszach?

I pytanie czy jak masz tak normalnie zamkniętą buzię to zęby górne i dolne się dotykają czy nie? Bo nie powinny.
    No i jeszcze się okazuje, że jak mam spięty mostek i barki to spinam też mocniej żuchwę :)

Z takimi rzeczami szłabym do ortodonty tylko najlepiej ze zdjęciami cefalo i pantomogramem albo do takiego co robi na miejscu bo ja byłam za 1 razem tylko z cefalo to kazali mi dorobić pantemogram a wizyta poleciała z portfela normalnie ;)

*oczywiście daleko mi do specjalisty opisuję tylko co dot. mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 13:31

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ