X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Lidia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena887 wrote:
    Z takich absolutnych podstaw dobrze byłoby jeszcze progesteron w 7dpo. Ja jeszcze na własną rękę badałam amh, ale to jest bardzo drogie badanie :/
    Też chciałam sobie zrobić ale jak zobaczyłam, że 200 zł a lekarz nic nie mówił o tym badaniu (chodzę prywatnie i badania też robię prywatnie) to stwierdziłam, że nie będę się naciągać na koszta. Jak zleci to zrobię.

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • Lena887 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    Ej , a gdzie się robi te opisy /przebiegi swojej historii , staran ? :) macie tak wszystko ładnie poopisywane ,a ja nic 😜 ogólnie to nastrój słaby dziś... wczoraj wyszła ta beta 26 ,ale już dziś brzuch boli mocno okresowo, temperatura spadła, a naczytalam się historii, ze dziewczyny miały po ovitrelle bete 30,a bliżej okresu zaczęła i tak spadać 😞

Halmaanam podobno na początku ciąży to normalne że brzuch boli jak na okres, także nie martw się na zapas i powtórz betę jutro!

A ja wczoraj kupiłam 60 testów ovu. To by było na tyle jeśli chodzi o moją wiarę, że niedługo ujrzę 2 kreski :D

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    Ej , a gdzie się robi te opisy /przebiegi swojej historii , staran ? :) macie tak wszystko ładnie poopisywane ,a ja nic 😜 ogólnie to nastrój słaby dziś... wczoraj wyszła ta beta 26 ,ale już dziś brzuch boli mocno okresowo, temperatura spadła, a naczytalam się historii, ze dziewczyny miały po ovitrelle bete 30,a bliżej okresu zaczęła i tak spadać 😞
    Wchodzisz w ustawienia i społeczność i tam na dole jest "twój podpis na forum"
    Screenshot-2021-04-08-11-40-42-858-com-android-chrome.jpg

Halmaanam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Ladinola, w takim razie trzymam kciuki na nasze owocne spotkania z lekarzami 😅 oby dali nam to, czego chcemy, a nie jakieś gadanie pierdół.
    Ja też trzymam kciuki za wizyty! :D

• redka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę!!! Lekarka(Nfz) z poradni przyszpitalnej, której ufam, którą poznałam przy okazji pobytu w szpitalu ws laparoskopii zgodziła się mnie prowadzić mimo braku wolnych miejsc u siebie🥳🤠🥰 Złota kobieta💛

Monika7, Juliet, Izi, Magda_Lena, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z aktywnością przy staraniach? Niby ginekolog powiedziała, ze mogę biegać, ale powiem szczerze, ze w okresie od dni płodnych do miesiączki po prostu sie boję, że mogło się udać, a przez bieganie jajeczko się nie zagnieździ i przez ten strach nie mogę się zmusić, by wyjść pobiegać 😔 macie na to jakąś radę? Jak jest u Was?
    I dodatkowo: mierzycie temperaturę co rano? A może stosujecie olej z wiesiołka przed owulacjami? Chciałabym zwiększyć nasze szanse, ale szczerze powiem, mimo że wyniki wychodzą prawidłowe, boję się, że bedzie problem z zajściem. Ostatnie 4 lata naszym 'zabezpieczeniem' był stosunek przerywany i faktycznie nic się nie wydarzyło, ale nie wiem, czy to kwestia farta czy po prostu coś jest z nami nie tak. Z drugiej strony mówi się, że faktycznie przerywany może działać i jak się od niego odchodzi to pary szybko zachodzą. Trochę mam już schizę na tym punkcie, taki strach się we mnie zagnieździł i nie wiem jak sobie z nim radzić :(
    Mi ginekolog powiedział, że jeśli jestem aktywna to nie rezygnować ze swoich aktywności bo zwariuje. A ja ćwiczę siłowo, na dość sporych ciężarach. Powiedział że jakby test był pozytywny to zmniejszyć intensywność ćwiczeń, ale nie rezygnować chyba, że ciąża będzie z jakimś ryzykiem ale to już powiedział, że będziemy się konsultować jak przyjdzie ten czas.
    Teraz po covidzie i w ogóle po dłuższej przerwie od większych ćwiczeń będę ćwiczyć z Qczajem przez 3 miesiące, potem się zobaczy albo będę ćwiczyć dwa razy dziennie i z Qczajem i typowo siłowo na partie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    A Ty Kochana robiłaś dziś test ? 😁
    Nie robiłam, badałam szyjkę i śluz już zabarwiony na różowo. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Z rzeczy nie na temat to jestem na długiej i żmudnej drodze do założenia aparatu ortodontycznego, wczoraj miałam konsultację u fizjo stomatologicznego (skierowała mnie babka która badała mi stawy i żuchwę, do której skierowała mnie ortodontka po zdjęcia, wyciskach itp więc już trochę to trwa) i sobie tak myślę, że jak dalej będzie to tak się rozwlekać to nie wiem czy szybciej zajdę w ciążę czy założę aparat :)
    Ja jestem w trakcie leczenia zębów w końcu i jak je wyleczę to chciałabym też podejść do aparatu bo mam krzywe zęby, bardzo krzywe dolne nachodzące na siebie. Ale przeraża mnie usuwanie ósemek dolnych zatrzymanych...

Izi lubi tę wiadomość

• Ester Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w tym miesiącu miałam się nie zapisywać na testowanie, bo na początku cyklu miałam COVID a później nie wiedziałam czy była owu ale byłam wczoraj na wizycie i gin potwierdził ze była kilka dni temu :)
    Bardzo proszę o zapisanie mnie na 17.04 :) chociaż możliwe ze nie wytrzymam i zatestuje wcześniej, bo mam jakieś pozytywne nastawienie do tego cyklu 😂

Magda_Lena lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja jestem w trakcie leczenia zębów w końcu i jak je wyleczę to chciałabym też podejść do aparatu bo mam krzywe zęby, bardzo krzywe dolne nachodzące na siebie. Ale przeraża mnie usuwanie ósemek dolnych zatrzymanych...

Ja poszłam z krzywymi na dole zębami, bo mi się nie podobają, a się okazało, że mam ogólnie wadę zgryzu bo otwarty i krzyżowy plus nie założą mi do razu aparatu bo mam problem ze stawami w żuchwie i jestem za bardzo pospinana... więc bujam się już między lekarzami kilka miesięcy. Ale powoli widzę światełko.
    Usuwania współczuję, u mnie obędzie się bez na szczęście, z zdjęć to jednej wcale nie mam a reszta nie przeszkadza.

Mam nadzieję, że jak wyleczysz zęby, a ja przejdę przez to wszystko, założymy aparaty to będziemy miały później piękne uśmiechy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 12:49

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08
  • Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redka wrote:
    Ale się cieszę!!! Lekarka(Nfz) z poradni przyszpitalnej, której ufam, którą poznałam przy okazji pobytu w szpitalu ws laparoskopii zgodziła się mnie prowadzić mimo braku wolnych miejsc u siebie🥳🤠🥰 Złota kobieta💛

Oby ja najwięcej takich :)
    Cieszymy się z Tobą :)

♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ester wrote:
    Hej dziewczyny, w tym miesiącu miałam się nie zapisywać na testowanie, bo na początku cyklu miałam COVID a później nie wiedziałam czy była owu ale byłam wczoraj na wizycie i gin potwierdził ze była kilka dni temu :)
    Bardzo proszę o zapisanie mnie na 17.04 :) chociaż możliwe ze nie wytrzymam i zatestuje wcześniej, bo mam jakieś pozytywne nastawienie do tego cyklu 😂
    Hej, juz Cię zapisałam i zyczę powodzenia! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Ja poszłam z krzywymi na dole zębami, bo mi się nie podobają, a się okazało, że mam ogólnie wadę zgryzu bo otwarty i krzyżowy plus nie założą mi do razu aparatu bo mam problem ze stawami w żuchwie i jestem za bardzo pospinana... więc bujam się już między lekarzami kilka miesięcy. Ale powoli widzę światełko.
    Usuwania współczuję, u mnie obędzie się bez na szczęście, z zdjęć to jednej wcale nie mam a reszta nie przeszkadza.

Mam nadzieję, że jak wyleczysz zęby, a ja przejdę przez to wszystko, założymy aparaty to będziemy miały później piękne uśmiechy :)
    No ja niestety na rtg mam widoczne dolne i o nie pytałam dentystę ale, ze dentysta wie o mojej dentofobii to powiedział, zeby na razie o tym nie myśleć, skupimy się na leczeniu. Następną wizytę mam za dwa tygodnie. No i obawiam się, ze jeden ząb juz nadaje się do kanałowego a to finansowo bardzo boli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i właśnie dostałam okres. 👍 :D

• redka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Oby ja najwięcej takich :)
    Cieszymy się z Tobą :)
    O tak, zaangażowanych lekarzy przyjmujących publicznie nie łatwo znaleźć

Izi lubi tę wiadomość

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    No ja niestety na rtg mam widoczne dolne i o nie pytałam dentystę ale, ze dentysta wie o mojej dentofobii to powiedział, zeby na razie o tym nie myśleć, skupimy się na leczeniu. Następną wizytę mam za dwa tygodnie. No i obawiam się, ze jeden ząb juz nadaje się do kanałowego a to finansowo bardzo boli...

Może nie trzeba będzie... Ja właśnie chcę już być po założeniu bo wszyscy mi mówią, że do tego momentu idzie dużo kasy, a potem kontrole idzie jakoś przełknąć... :)

Ale te @ są wredne...

• Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ester wrote:

Może nie tylko test na COVID wyjdzie pozytywny w ciągu tego cyklu 😂

• NataliaGie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:

Może głupie pytanie i nie odpowiednie forum :p ale orientujesz się może czy ból szczęki z jednej strony to może być spowodowane właśnie wada zgryzu ? Nie boli mnie żaden konkretny ząb a całe pół szczęki po prawej stronie. byłam u chirurga z nastawieniem ze może ósemki są do wyrwania ale mowi ze wszystko jest ok i mam obserwować , a to było w styczniu. Ten dyskomfort nadal doskwiera i nie wiem co robić :( za taka poradę „ obserwować” oczywiście zapłaciłam jak za normalna wizytę bo to prywatnie.

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Może nie trzeba będzie... Ja właśnie chcę już być po założeniu bo wszyscy mi mówią, że do tego momentu idzie dużo kasy, a potem kontrole idzie jakoś przełknąć... :)

Ale te @ są wredne...
    Mi się wydaje, ze trzeba będzie je usunąć bo jak tak zęby zachodzą na siebie to znaczy, ze nie miały miejsca by urosnąc normalnie, w niektórych przypadkach nawet siódemki usuwają...

• Izi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    Może głupie pytanie i nie odpowiednie forum :p ale orientujesz się może czy ból szczęki z jednej strony to może być spowodowane właśnie wada zgryzu ? Nie boli mnie żaden konkretny ząb a całe pół szczęki po prawej stronie. byłam u chirurga z nastawieniem ze może ósemki są do wyrwania ale mowi ze wszystko jest ok i mam obserwować , a to było w styczniu. Ten dyskomfort nadal doskwiera i nie wiem co robić :( za taka poradę „ obserwować” oczywiście zapłaciłam jak za normalna wizytę bo to prywatnie.

A zaobserwowałaś może czy zaciskasz zęby w nocy lub w ciągu dnia albo zgrzytasz przez sen?

Ja nie mam bólów, a strzelanie i przeskakiwanie, ale bardziej z prawej strony i pytali mnie czy gryzę długopisy, czy jak jem to przerzucam z jednej na drugą stronę czy tylko jedną stroną jem, czy usypiam zawsze na prawej stronie. Bo powinno się właśnie przerzucać jedzenie, i zmieniać bok zasypiania co jakiś czas (w nocy to nie zależy od nas ale zasypiać na różnych). Albo czy szumi lub piszczy Ci w uszach?

I pytanie czy jak masz tak normalnie zamkniętą buzię to zęby górne i dolne się dotykają czy nie? Bo nie powinny.
    No i jeszcze się okazuje, że jak mam spięty mostek i barki to spinam też mocniej żuchwę :)

Z takimi rzeczami szłabym do ortodonty tylko najlepiej ze zdjęciami cefalo i pantomogramem albo do takiego co robi na miejscu bo ja byłam za 1 razem tylko z cefalo to kazali mi dorobić pantemogram a wizyta poleciała z portfela normalnie ;)

*oczywiście daleko mi do specjalisty opisuję tylko co dot. mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 13:31

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ