Kwietniowe testowanie - wiosenne zapylanie 🐝 to zimowe rozwiązanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena887 wrote:Z takich absolutnych podstaw dobrze byłoby jeszcze progesteron w 7dpo. Ja jeszcze na własną rękę badałam amh, ale to jest bardzo drogie badanieStarania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Halmaanam wrote:Ej , a gdzie się robi te opisy /przebiegi swojej historii , staran ? macie tak wszystko ładnie poopisywane ,a ja nic 😜 ogólnie to nastrój słaby dziś... wczoraj wyszła ta beta 26 ,ale już dziś brzuch boli mocno okresowo, temperatura spadła, a naczytalam się historii, ze dziewczyny miały po ovitrelle bete 30,a bliżej okresu zaczęła i tak spadać 😞
Halmaanam podobno na początku ciąży to normalne że brzuch boli jak na okres, także nie martw się na zapas i powtórz betę jutro!
A ja wczoraj kupiłam 60 testów ovu. To by było na tyle jeśli chodzi o moją wiarę, że niedługo ujrzę 2 kreskiOna: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
nick nieaktualnyHalmaanam wrote:Ej , a gdzie się robi te opisy /przebiegi swojej historii , staran ? macie tak wszystko ładnie poopisywane ,a ja nic 😜 ogólnie to nastrój słaby dziś... wczoraj wyszła ta beta 26 ,ale już dziś brzuch boli mocno okresowo, temperatura spadła, a naczytalam się historii, ze dziewczyny miały po ovitrelle bete 30,a bliżej okresu zaczęła i tak spadać 😞
Halmaanam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale się cieszę!!! Lekarka(Nfz) z poradni przyszpitalnej, której ufam, którą poznałam przy okazji pobytu w szpitalu ws laparoskopii zgodziła się mnie prowadzić mimo braku wolnych miejsc u siebie🥳🤠🥰 Złota kobieta💛
Monika7, Juliet, Izi, Magda_Lena, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
Równo 2 lata starań.
12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨👩👦 3240g 8:40
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:Dziewczyny, a jak jest z aktywnością przy staraniach? Niby ginekolog powiedziała, ze mogę biegać, ale powiem szczerze, ze w okresie od dni płodnych do miesiączki po prostu sie boję, że mogło się udać, a przez bieganie jajeczko się nie zagnieździ i przez ten strach nie mogę się zmusić, by wyjść pobiegać 😔 macie na to jakąś radę? Jak jest u Was?
I dodatkowo: mierzycie temperaturę co rano? A może stosujecie olej z wiesiołka przed owulacjami? Chciałabym zwiększyć nasze szanse, ale szczerze powiem, mimo że wyniki wychodzą prawidłowe, boję się, że bedzie problem z zajściem. Ostatnie 4 lata naszym 'zabezpieczeniem' był stosunek przerywany i faktycznie nic się nie wydarzyło, ale nie wiem, czy to kwestia farta czy po prostu coś jest z nami nie tak. Z drugiej strony mówi się, że faktycznie przerywany może działać i jak się od niego odchodzi to pary szybko zachodzą. Trochę mam już schizę na tym punkcie, taki strach się we mnie zagnieździł i nie wiem jak sobie z nim radzić
Teraz po covidzie i w ogóle po dłuższej przerwie od większych ćwiczeń będę ćwiczyć z Qczajem przez 3 miesiące, potem się zobaczy albo będę ćwiczyć dwa razy dziennie i z Qczajem i typowo siłowo na partie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIzi wrote:Z rzeczy nie na temat to jestem na długiej i żmudnej drodze do założenia aparatu ortodontycznego, wczoraj miałam konsultację u fizjo stomatologicznego (skierowała mnie babka która badała mi stawy i żuchwę, do której skierowała mnie ortodontka po zdjęcia, wyciskach itp więc już trochę to trwa) i sobie tak myślę, że jak dalej będzie to tak się rozwlekać to nie wiem czy szybciej zajdę w ciążę czy założę aparat
Izi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, w tym miesiącu miałam się nie zapisywać na testowanie, bo na początku cyklu miałam COVID a później nie wiedziałam czy była owu ale byłam wczoraj na wizycie i gin potwierdził ze była kilka dni temu
Bardzo proszę o zapisanie mnie na 17.04 chociaż możliwe ze nie wytrzymam i zatestuje wcześniej, bo mam jakieś pozytywne nastawienie do tego cyklu 😂
Magda_Lena lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Ja jestem w trakcie leczenia zębów w końcu i jak je wyleczę to chciałabym też podejść do aparatu bo mam krzywe zęby, bardzo krzywe dolne nachodzące na siebie. Ale przeraża mnie usuwanie ósemek dolnych zatrzymanych...
Ja poszłam z krzywymi na dole zębami, bo mi się nie podobają, a się okazało, że mam ogólnie wadę zgryzu bo otwarty i krzyżowy plus nie założą mi do razu aparatu bo mam problem ze stawami w żuchwie i jestem za bardzo pospinana... więc bujam się już między lekarzami kilka miesięcy. Ale powoli widzę światełko.
Usuwania współczuję, u mnie obędzie się bez na szczęście, z zdjęć to jednej wcale nie mam a reszta nie przeszkadza.
Mam nadzieję, że jak wyleczysz zęby, a ja przejdę przez to wszystko, założymy aparaty to będziemy miały później piękne uśmiechyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 12:49
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
redka wrote:Ale się cieszę!!! Lekarka(Nfz) z poradni przyszpitalnej, której ufam, którą poznałam przy okazji pobytu w szpitalu ws laparoskopii zgodziła się mnie prowadzić mimo braku wolnych miejsc u siebie🥳🤠🥰 Złota kobieta💛
Oby ja najwięcej takich
Cieszymy się z Tobą♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
nick nieaktualnyEster wrote:Hej dziewczyny, w tym miesiącu miałam się nie zapisywać na testowanie, bo na początku cyklu miałam COVID a później nie wiedziałam czy była owu ale byłam wczoraj na wizycie i gin potwierdził ze była kilka dni temu
Bardzo proszę o zapisanie mnie na 17.04 chociaż możliwe ze nie wytrzymam i zatestuje wcześniej, bo mam jakieś pozytywne nastawienie do tego cyklu 😂 -
nick nieaktualnyIzi wrote:Ja poszłam z krzywymi na dole zębami, bo mi się nie podobają, a się okazało, że mam ogólnie wadę zgryzu bo otwarty i krzyżowy plus nie założą mi do razu aparatu bo mam problem ze stawami w żuchwie i jestem za bardzo pospinana... więc bujam się już między lekarzami kilka miesięcy. Ale powoli widzę światełko.
Usuwania współczuję, u mnie obędzie się bez na szczęście, z zdjęć to jednej wcale nie mam a reszta nie przeszkadza.
Mam nadzieję, że jak wyleczysz zęby, a ja przejdę przez to wszystko, założymy aparaty to będziemy miały później piękne uśmiechy -
nick nieaktualny
-
Izi wrote:Oby ja najwięcej takich
Cieszymy się z TobąIzi lubi tę wiadomość
Równo 2 lata starań.
12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨👩👦 3240g 8:40
-
Ladinola wrote:No ja niestety na rtg mam widoczne dolne i o nie pytałam dentystę ale, ze dentysta wie o mojej dentofobii to powiedział, zeby na razie o tym nie myśleć, skupimy się na leczeniu. Następną wizytę mam za dwa tygodnie. No i obawiam się, ze jeden ząb juz nadaje się do kanałowego a to finansowo bardzo boli...
Może nie trzeba będzie... Ja właśnie chcę już być po założeniu bo wszyscy mi mówią, że do tego momentu idzie dużo kasy, a potem kontrole idzie jakoś przełknąć...
Ale te @ są wredne...♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Ester wrote:Hej dziewczyny, w tym miesiącu miałam się nie zapisywać na testowanie, bo na początku cyklu miałam COVID a później nie wiedziałam czy była owu ale byłam wczoraj na wizycie i gin potwierdził ze była kilka dni temu
Bardzo proszę o zapisanie mnie na 17.04 chociaż możliwe ze nie wytrzymam i zatestuje wcześniej, bo mam jakieś pozytywne nastawienie do tego cyklu 😂
Może nie tylko test na COVID wyjdzie pozytywny w ciągu tego cyklu 😂♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Ja poszłam z krzywymi na dole zębami, bo mi się nie podobają, a się okazało, że mam ogólnie wadę zgryzu bo otwarty i krzyżowy plus nie założą mi do razu aparatu bo mam problem ze stawami w żuchwie i jestem za bardzo pospinana... więc bujam się już między lekarzami kilka miesięcy. Ale powoli widzę światełko.
Mam nadzieję, że jak wyleczysz zęby, a ja przejdę przez to wszystko, założymy aparaty to będziemy miały później piękne uśmiechy
Może głupie pytanie i nie odpowiednie forum :p ale orientujesz się może czy ból szczęki z jednej strony to może być spowodowane właśnie wada zgryzu ? Nie boli mnie żaden konkretny ząb a całe pół szczęki po prawej stronie. byłam u chirurga z nastawieniem ze może ósemki są do wyrwania ale mowi ze wszystko jest ok i mam obserwować , a to było w styczniu. Ten dyskomfort nadal doskwiera i nie wiem co robić za taka poradę „ obserwować” oczywiście zapłaciłam jak za normalna wizytę bo to prywatnie.
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
nick nieaktualnyIzi wrote:Może nie trzeba będzie... Ja właśnie chcę już być po założeniu bo wszyscy mi mówią, że do tego momentu idzie dużo kasy, a potem kontrole idzie jakoś przełknąć...
Ale te @ są wredne... -
NataliaGie wrote:Może głupie pytanie i nie odpowiednie forum :p ale orientujesz się może czy ból szczęki z jednej strony to może być spowodowane właśnie wada zgryzu ? Nie boli mnie żaden konkretny ząb a całe pół szczęki po prawej stronie. byłam u chirurga z nastawieniem ze może ósemki są do wyrwania ale mowi ze wszystko jest ok i mam obserwować , a to było w styczniu. Ten dyskomfort nadal doskwiera i nie wiem co robić za taka poradę „ obserwować” oczywiście zapłaciłam jak za normalna wizytę bo to prywatnie.
A zaobserwowałaś może czy zaciskasz zęby w nocy lub w ciągu dnia albo zgrzytasz przez sen?
Ja nie mam bólów, a strzelanie i przeskakiwanie, ale bardziej z prawej strony i pytali mnie czy gryzę długopisy, czy jak jem to przerzucam z jednej na drugą stronę czy tylko jedną stroną jem, czy usypiam zawsze na prawej stronie. Bo powinno się właśnie przerzucać jedzenie, i zmieniać bok zasypiania co jakiś czas (w nocy to nie zależy od nas ale zasypiać na różnych). Albo czy szumi lub piszczy Ci w uszach?
I pytanie czy jak masz tak normalnie zamkniętą buzię to zęby górne i dolne się dotykają czy nie? Bo nie powinny.
No i jeszcze się okazuje, że jak mam spięty mostek i barki to spinam też mocniej żuchwę
Z takimi rzeczami szłabym do ortodonty tylko najlepiej ze zdjęciami cefalo i pantomogramem albo do takiego co robi na miejscu bo ja byłam za 1 razem tylko z cefalo to kazali mi dorobić pantemogram a wizyta poleciała z portfela normalnie
*oczywiście daleko mi do specjalisty opisuję tylko co dot. mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 13:31
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20