X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten sam nie wiem jaka czulosc bo nie jest napisane.. jestem w Belgii i nawet nie bylam u lekarza... ;(((

• olencja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie,nie panikuj,jeśli sie da to idz do lekarza,nie wiem jak to w belgii dziala,czy udaloby Ci sie isc dzis?
    moze dalby Ci jakis papier na badanie bety?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to tu jest z wszystkim a nawet nie mam jak sie udac, maz w pracy do 17... BOżE!!!

• olencja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie,stres CI moze zaszkodzic,dlugo sie staralas o te fasolke? bo widze ze cykle masz strasznie dlugie,wiec pewnie nie bylo latwo? nie denerwuj sie,poczekaj na meza,obejrzyj jakis film,musisz czms zajac mysli:*

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobie jutro rano jeden jeszcze ostatni i mysle ze bedzie wiadomo... no i tempka spadła dziś troche , jak jutro bedzie nizej to juz bedzie jasne... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za te słowa, nie umiem sie nie denerwowac to w sumie 3 cykl tylko ze wlasnie sa mega dlugie... a we wrzesniu tez poronilam jakos w podobnym czasie...niestety... ;((

• olencja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rety,to nie dobrze:( a bylas u lekarza juz w sprawie jakis badan i tych za dlugich cykli? i czy po poronieniu robilas jakies badania?

u5cvp2.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia,nie denerwuj się?może Ci się wydaje,że jest jaśniejsza kreska?Bo przecież po jakimś czasie kreska ciemnieje w miarę wysychania moczu z testu,i po czasie to już nie ma porównania pomiędzy dwoma testami.

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu,Brawurka dobrze mowi,moze poprostu to CI sie wydaje albo test jest ciutke innny,inne swiatlo:)

u5cvp2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo, że temperatura spada, zrobiłam test i oczywiście rozczarowanie - negatywny :( Brzuch wczoraj bardzo bolał jak na @, będę testować jeszcze po niedzieli, ale już coraz mniejszą mam nadzieję, że się udało.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu,mam to z własnego doświadczenia-specjalnie sobie zostawiłam dwa testy z 2 ciąż,i miałam najpierw ledwo widoczną drugą kreskę (robiłam dzień lub dwa przed @) i one ściemniały bardzo szybko,więc nawet nie ma mowy po porównaniu.Z resztą potem już nie robiłam żadnych testów,tylko poleciałam na betę-ale rozumiem,że u Ciebie nie ma takiej możliwości?

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama juz nie wiem, nie zlecono mi zadnych badan po poronieniu i sama tez nic nie badałam prócz prolaktyny bo mam wysoka i wczesniej tez taka była, brałam parlodel a teraz biore bromergon od jakiegos miesiaca. A no i mam krew A(rh-) ale po poronieniu dostałam zastrzyk z immunoglobuliną.. siedze i mysle bo jestem sama w domu... to jest straszne że kiedy naprawde chce sie zostać mama to staje sie takie trudne.. ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka - No raczej nie ma.. ale wgl to chyba na tym etapie ( 5tyg1dz) to kreska powinna byc ciemna jak kontrolna ?

• Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu,znam to...jak widzisz w moim podpisie moja córeczka odeszła w 13 tygodniu...
    Ale nie wolno się poddawać!
    życzę Ci ciąży i dzieciątka,ale niestety nie na wszystko możemy mieć wpływ i dlatego nerwy nic tu nie pomogą :-( A jeżeli w Tobie rozwija się maleństwo,to jeszcze mogą mu zaszkodzić,po co Ci potem nerwowy bobasek? ;-)
    poza tym wydaje mi się,że kreska nie ciemnieje z dnia na dzień na teście,tylko po kilku dniach

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze!! Najlepsza w tym przypadku byłaby oczywiście beta i kurcze uregulowanie cykli bo twój jest stanowczo za długi.długie cykle to mniej owulacji w roku i mniej szans :( Ale może wszystko jest teraz ok i fasolka sobie rozwija się pomalutku :) 3maj się cieplutko!!

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozliwe.. postaram sie uspokoic i cierpliwie poczekam, kazdy z tych testow robiłam z któregoś moczu z kolei nie z porannego wiec jutro zamierzam zrobic ostatni wlasnie rano, moze te testy sa po prostu do d**y ? bede czekac, dziekuje za zainteresowanie :*

• olencja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stawiam ze testy sa do dupy i zrob je z pierwszego moczu:*

gosia_9020 lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zrobie! dziękuje :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_9020 wrote:
    hej! ja dzisiaj powtórzyłam test i niestety kreska bledsza.... ;((((( masakrycznie sie czuje teraz... ;(
    skokojnie test mogl miec mniej barwnika niz poprzednie:)

gosia_9020, polkosia lubią tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kol. pod koniec 4 tyg miała bardzo jasną, ledwo widoczną drugą kreskę. Jej mąż twierdził nawet, że nic nie widzi, ona jak to kobieta - widziała. Jest w ciąży :)

Nie stresuj się kochana! Skoro 2 kreska jest, to jest i fasolka pewnie :)

polkosia, gosia_9020 lubią tę wiadomość

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ