X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak samo z pasztecikami i możecie mi nie wierzyc, ale jadłam pasztet dzień w dzień z ogóreczkiem albo z żurawinką ze słoika przez miesiąc, tzn codziennie musiałam zjesc choc jedną kromkę hehe, a teraz patrzec na niego nie mogę choc już ponad rok minął :P

Tamka, polkosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to czekanie, a tak sie dłuzy...nigdy czas mi tak wolno nie leciał jak teraz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki i wpadam czasem zobaczyc jak wasze serduszka wygladaja...
    Ja wynoszę się na maj, bo wczoraj wreszcie dostałam po 47dc upragnioną @ i jutro mam wizytę u gina, bo zaraz jak dostanę @ miałam się zgłosić bo do tego czasu miały być już wyniki moich badan hormonalnych...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam teraz akcje na zielona fasolke szparagowa, 3 razy w tyg gotuje...zaraz mi sie przeje, ale narazie jem :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skąd Ty masz teraz Karola fasolkę zieloną? o tej porze roku?!

Roxa, trzymam kciuki za badania

polkosia lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

o tej porze to tylko mrozona...

• Tamka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, zapomniałam o mrożonkach ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy myślicie, że w drugiej fazie cyklu gdy staramy się o ciążę można wykonywać ćwiczenia? Ja bardzo lubię fitness, ale nie wiem czy takie ćwiczenia czegoś tam nie zaburzają?

• Rubi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdania są chyba podzielone...niektórzy mówią, że jak zarodek ma być silny, to będzie, a jeśli ćwiczenia miałyby go "wykurzyć" to był za słaby i i tak by nie przetrwał...ja osobiście bym nie ćwiczyła, ale to dlatego, że jestem po przejściach i jestem przewrażliwiona...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo ograniczam wysiłek w 2 połowie cyklu, ale to dlatego, że też raz już poroniłam i trochę się boję. Głównie chodzi o dźwiganie, ale i tak 2x w tygodniu chodzę na siłownię i robię lekkie ćwiczenia (bez skoków czy innych takich) :) Nie można popadać w paranoję. Kiedyś utarło się, że podczas okresu nie można się wysilać, a teraz nawet zalecają ćwiczenia, więc wiecie jak to jest... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:23

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, kiedyś jakaś forumowiczka pisała, że jakby tak się ograniczał co miesiąc pół cyklu ze wszystkim, to pół życia, by nam przeszło między palcami, bo starać się można długo i długo... Dlatego uważam, że to w 100% racja ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja niestety przewrażliwiona jestem w tej drugiej połowie cyklu, nawet się zastanawiam nad serduszkowaniem - czy to kropkowi nie zaszkodzi... kuku na muniu :/

Rubi lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

:*:*:*

• polkosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    no ja niestety przewrażliwiona jestem w tej drugiej połowie cyklu, nawet się zastanawiam nad serduszkowaniem - czy to kropkowi nie zaszkodzi... kuku na muniu :/

My też odpuściliśmy w tym cyklu seks w drugiej połowie, ale to dlatego, że to pierwszy taki poważny cykl z lekami etc. W poprzednich nic takiego nie było.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj powiedzial, ze jak uda to przed 9 miesiecy nie bedzie <3 na nic moje racje, ze jak lekarz pozwoli to mozna, a on sie uparł, ze mnie nie ruszy..

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a moj powiedzial, ze jak uda to przed 9 miesiecy nie bedzie <3 na nic moje racje, ze jak lekarz pozwoli to mozna, a on sie uparł, ze mnie nie ruszy..

To jest dowód na to jak bardzo kocha Ciebie i jak bardzo pragnie dziecka :) Te aspekty przedkłada ponad przyjemności :) super facet!

Tamka, kaarolaa lubią tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    To jest dowód na to jak bardzo kocha Ciebie i jak bardzo pragnie dziecka :) Te aspekty przedkłada ponad przyjemności :) super facet!
    on tez sie boji, juz 2 razy stracilismy ciaze i teraz bede miała zakaz robienia czegokolwiek, wiec i moj powiedzial, ze na <3 tez nie mam co liczyc...kochany, tylko jak on tyle wytrzyma? 3 dni sie nie kochamy a jego juz nosi :) narazie dzielnie wytrzymał 3 tyg :)

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    on tez sie boji, juz 2 razy stracilismy ciaze i teraz bede miała zakaz robienia czegokolwiek, wiec i moj powiedzial, ze na <3 tez nie mam co liczyc...kochany, tylko jak on tyle wytrzyma? 3 dni sie nie kochamy a jego juz nosi :) narazie dzielnie wytrzymał 3 tyg :)

No wiesz istnieje kilka alternatywnych wyjść :p napewno sobie poradzi ;)

polkosia, kaarolaa, Tamka lubią tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka też miała komplikacje na początku ciąży i mieli zakaz, ale już od 6 m-ca mogli, a jej facet nie tknął jej chociaż ona miała chęć... Mówił, że to obrzydliwe pukać penisem dziecko w głowę! :D Czubek, hahahaha :D Pierwszy seks zaliczyli dopiero po 3 miesiącach od porodu...

kaarolaa, Ewa99, Wiola25 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o znakach z Ikei, a ja dostalam od H&M o promocji na dziecięce ubranka :D

polkosia, kaarolaa, Tamka, Wiola25, isabelle, Qrczak lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ