Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypolkosia trzymam kciuki
my też mamy malutką sypialnię i strasznie nieobstawną przez niskie okno. także dzidzia będzie w pokoju obok, gdzie pewnie sama będę zasypiać patrząc na nasza kruszynkę
ale się rozmarzyłampolkosia, Brawurka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja w pierwszej nic nie czulam, albo tego nie zauwazałam...to było 3 lata temu...w 2 zaraz kilka dni po owu zaczeły sie akcje typu bole głowy i zawroty...a i piersi zaczeły bolec przed samym terminem @ dopiero, a tak zawsze bola ponad tydzien przed...
to tyle, ze sluzem zawsze miałam problemy...czy na owu czy pozniej, nigdy go nie było.... -
nick nieaktualny
-
Kasia,jak byłam w 2 ciążach,to pierwsza:zero objawów aż do 2 dni przed miesiączką:strasznie zaczęło mi śmierdzieć w pracy ale nie miałam żadnych mdłości,czekałam sobie spokojnie na @.
W 2 ciąży już się trochę bardziej skupiłam na objawach,bo już wiedziałam co i jak-napady apetytu, ogromna senność,a tak to nic poza tym,zero bólu piersi,śluzu w żadnej ciąży nie obserwowałam.
ale uwaga,jak się bierze duphaston to wszystkie objawy ciążowe mogą być symulowane,sama się o tym przekonałam w poprzednim cyklu-nawet ze 2 razy miałam mdłości i całowanie z kiblem...plus ogromną senność -
nick nieaktualny
-
Polkosia,przykro mi Ale może jeszcze nic straconego?A Ty byłaś na usg po owulacji?Bo pamiętam jak pisałaś,że miałaś monitoring do pęcherzyka wielkości 19mm i co potem?
-
Potem byłam po owulacji i pękł, dlatego duże nadzieje pokładałam w tym cyklu, ale trudno... Widocznie problem nie leży w niskim progesteronie jednak. Może w końcu skierują mnie na drożność jajowodów, bo już nie wiem jaki jest problem.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mąż się badał?Myślę,że problem może być w tym za wysokim tsh,o którym jakiś czas temu pisałaś,ponieważ podwyższone/wysokie tsh idzie w parze często np.z za wysoką prolaktyną lub z niskim progesteronem itp.itd.
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Potem byłam po owulacji i pękł, dlatego duże nadzieje pokładałam w tym cyklu, ale trudno... Widocznie problem nie leży w niskim progesteronie jednak. Może w końcu skierują mnie na drożność jajowodów, bo już nie wiem jaki jest problem.
-
z tym bólem piersi to ja zawsze jestem do tyłu...; / nic mnie nigdy nie boli ani przed okresem, ani jak zaszłam w ciążę, to nie olały mnie(.)(.) może dlatego że jestem mega płaska : )Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
No, ale mój lekarz powiedział, że muszę co najmniej 3 cykle mieć monitorowane, żeby zrobić HSG
Mąż ma bardzo dobre wyniki, ja hormony też. Prolaktyna w normie była, a progesteron za niski po owulce, dlatego teraz go brałam.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja to miałam tak, że normalnie w drugiej fazie miałam podwyższoną temperaturę, wykres dwufazowy, a pęcherzyki czasem nie pękały. Brałam przez dłuższy czas parlodel na wysoką prolaktynę, aż mnie w klinice pewien profesor uświadomił, że co druga osoba w Polsce ma podwyższoną prolaktynę i to nie w tym rzecz, pomimo brania tego parlodelu i tak pęcherzyk mi potrafił nie pęknąć.
Wtedy zgłupiałam -
nick nieaktualnya ja nie miałam monitoringu...od czasu do czasu poszłam na wizyte i zawsze jajniki były ładne i pecherzyki tak jak trzeba...
a bol bardzo szybko po owulce moze swiadczyc o wysokiej prolaktynie...ja tak własnie miałam...miałam wynik prawie 50 przy normie 28...dostałam bromka, prolaktyna spadła i piersi przestały bolec....Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 14:40
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:A no, TSH mam wysokie, bo prawie 3, ale moja endo mówi, że może być i najpierw kazała mi schudnąć...