X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia trzymam kciuki :)
    my też mamy malutką sypialnię i strasznie nieobstawną przez niskie okno. także dzidzia będzie w pokoju obok, gdzie pewnie sama będę zasypiać patrząc na nasza kruszynkę :P
    ale się rozmarzyłam :)

polkosia, Brawurka84 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety beta <0,1 :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a który to dpo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej nic nie czulam, albo tego nie zauwazałam...to było 3 lata temu...w 2 zaraz kilka dni po owu zaczeły sie akcje typu bole głowy i zawroty...a i piersi zaczeły bolec przed samym terminem @ dopiero, a tak zawsze bola ponad tydzien przed...

to tyle, ze sluzem zawsze miałam problemy...czy na owu czy pozniej, nigdy go nie było....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my akurat mamy spory ten pokoj...wejdzie duze łózko sypialne szafa łózeczko dla dziecka i komoda...z reszta moje mieszkanie ma tylko 2 pokoje wiec jakos musimy sobie poradzic,

• Brawurka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,jak byłam w 2 ciążach,to pierwsza:zero objawów aż do 2 dni przed miesiączką:strasznie zaczęło mi śmierdzieć w pracy ;-) ale nie miałam żadnych mdłości,czekałam sobie spokojnie na @.
    W 2 ciąży już się trochę bardziej skupiłam na objawach,bo już wiedziałam co i jak-napady apetytu, ogromna senność,a tak to nic poza tym,zero bólu piersi,śluzu w żadnej ciąży nie obserwowałam.
    ale uwaga,jak się bierze duphaston to wszystkie objawy ciążowe mogą być symulowane,sama się o tym przekonałam w poprzednim cyklu-nawet ze 2 razy miałam mdłości i całowanie z kiblem...plus ogromną senność

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niestety beta <0,1 :(
    polkosia przykro :(

• polkosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    a który to dpo?

11 dpo, jutro powinna przyjść @, ale po tej Luteinie to pewnie będzie za 2 dni.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,przykro mi :-( Ale może jeszcze nic straconego?A Ty byłaś na usg po owulacji?Bo pamiętam jak pisałaś,że miałaś monitoring do pęcherzyka wielkości 19mm i co potem?

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem byłam po owulacji i pękł, dlatego duże nadzieje pokładałam w tym cyklu, ale trudno... Widocznie problem nie leży w niskim progesteronie jednak. Może w końcu skierują mnie na drożność jajowodów, bo już nie wiem jaki jest problem.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, przytulam mocno

ale może za wcześnie zrobiłaś betę, może jeszcze kropek wędruje

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się badał?Myślę,że problem może być w tym za wysokim tsh,o którym jakiś czas temu pisałaś,ponieważ podwyższone/wysokie tsh idzie w parze często np.z za wysoką prolaktyną lub z niskim progesteronem itp.itd.

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Potem byłam po owulacji i pękł, dlatego duże nadzieje pokładałam w tym cyklu, ale trudno... Widocznie problem nie leży w niskim progesteronie jednak. Może w końcu skierują mnie na drożność jajowodów, bo już nie wiem jaki jest problem.
    to powiedz, ze chcesz skierowanie na Hsg i powinien Ci je lekarz wypisac...ja po 5 miesiacach od rozpoczecia leczenia dostałam skierowanie na droznosc....zrobili mi to i po @ pierwszej od zabiegu udało sie zajsc w ciaze...naprawde po hsg sa na to duze szanse....

• Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG zawsze dobrze dla świętego spokoju zrobić, żeby wykluczyć ewentualne problemy z jajowodami

• Rubi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym bólem piersi to ja zawsze jestem do tyłu...; / nic mnie nigdy nie boli ani przed okresem, ani jak zaszłam w ciążę, to nie olały mnie(.)(.) może dlatego że jestem mega płaska : )

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale mój lekarz powiedział, że muszę co najmniej 3 cykle mieć monitorowane, żeby zrobić HSG :/

Mąż ma bardzo dobre wyniki, ja hormony też. Prolaktyna w normie była, a progesteron za niski po owulce, dlatego teraz go brałam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no, TSH mam wysokie, bo prawie 3, ale moja endo mówi, że może być i najpierw kazała mi schudnąć...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to miałam tak, że normalnie w drugiej fazie miałam podwyższoną temperaturę, wykres dwufazowy, a pęcherzyki czasem nie pękały. Brałam przez dłuższy czas parlodel na wysoką prolaktynę, aż mnie w klinice pewien profesor uświadomił, że co druga osoba w Polsce ma podwyższoną prolaktynę i to nie w tym rzecz, pomimo brania tego parlodelu i tak pęcherzyk mi potrafił nie pęknąć.
    Wtedy zgłupiałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie miałam monitoringu...od czasu do czasu poszłam na wizyte i zawsze jajniki były ładne i pecherzyki tak jak trzeba...

a bol bardzo szybko po owulce moze swiadczyc o wysokiej prolaktynie...ja tak własnie miałam...miałam wynik prawie 50 przy normie 28...dostałam bromka, prolaktyna spadła i piersi przestały bolec....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A no, TSH mam wysokie, bo prawie 3, ale moja endo mówi, że może być i najpierw kazała mi schudnąć...
    ja mam 2,53 tsh i tez wszyscy mowia, ze jest dobre...ginek nawet krzyczał, ze za chuda jestem i zebym sie nie odchudzała...a ja na niego tak sie spojrzałam, gdzie ja chuda?.....teraz waze 60 kg i jest ok i w zyciu nie zamierzam sie odchudzac....

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ