Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochane! zagwozdka za 100 punktów.... byłam dziś na kwalifikacji do hsg, robił mi lekarz (ordynator) usg i powiedział że jestem dobę po owulacji!! że widzi płyn!!! jak to możliwe???? jestem obecnie 9 dni po owulacji!! a on mowi ze miałam wczoraj???
-
~Ania~ wrote:A ja nie wiem kiedy testować...
jak dasz radę wyczekaj do wtorku... przynajmniej ja bym tak zrobiła. żadnych stresujących testów przed terminem - tak sobie postanowiłam Powodzenia - potrzebujemy nowychkaarolaa, ~Ania~ lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
AnBe wrote:Kochane! zagwozdka za 100 punktów.... byłam dziś na kwalifikacji do hsg, robił mi lekarz (ordynator) usg i powiedział że jestem dobę po owulacji!! że widzi płyn!!! jak to możliwe???? jestem obecnie 9 dni po owulacji!! a on mowi ze miałam wczoraj???
hmm... jak patrzę na Twój wykres to wydaje mi się to nieprawdopodobne, ale szczerze powiedziawszy już niewiele mnie zdziwi.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
nick nieaktualny
-
olencja wrote:a wiecie ze mi wg boli jajnikowych temperatura nie wskazuje owulacji?zawsze bole mam ok 10-13 dnia a ovu wyznacza mi owulacje poooozniej:/
mi jak już pisałam OF wyznaczył owulkę w 17dc, tyle, że tego dnia przed południem miałam monitoring i było już po... Obstawiam, że owulka była w sobotę wieczorem, wtedy przestał mnie kłuć jajnik, z którego była owulka. Dodam, że czułam to kłucie od 8dc. Nie należy tak do końca ślepo wierzyć temu programowikaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnBe wrote:Kochane! zagwozdka za 100 punktów.... byłam dziś na kwalifikacji do hsg, robił mi lekarz (ordynator) usg i powiedział że jestem dobę po owulacji!! że widzi płyn!!! jak to możliwe???? jestem obecnie 9 dni po owulacji!! a on mowi ze miałam wczoraj???
Patrząc na twój wykres to aż dziw... ale ja też jak byłam w przedostatnim cyklem u gina to był akurat 26dc (nie mierzyłam niestety temp wtedy) i byłam pewna, że teoretycznie za jakieś 4 dni będzie @ a tu mi gin mówi, że widzi dużo płynu więc jestem albo dopiero co po albo jeszcze w trakcie owulacji!!! tak zdziwiona juz dawno nie byłam... -
Hej dziewczynki
Trochę zajęło mi nadrobienie zaległości z dzisiejszego dnia, tak się rozpisałyście Nawet już nie pamiętam, co chciałam której z Was odpisać
U mnie tempka delikatnie w górę, ale za to śluz wskazuje na zbliżającą się @ Dziś już podbarwiony na różowo z brązowymi niteczkami, czyli tradycja przedmałpowa... Prawy jajnik coraz bardziej boli i zaczynam się zastanawiać, czy nie powstaje tam jakaś torbiel, że coraz bardziej go czuję. Dodam, że przed owulacją nie czułam w ogóle prawego jajnika, tylko lewy. Prawy zaczął się odzywać 3 dni po owulacji i nasila się. Do tej pory objawem zbliżającej się @ był u mnie ból piersi niedługo po owulce, a teraz już drugi cykl nic takiego nie odczuwam. Przypuszczam, że to może być sprawka inofolicu, który przyjmuję już ponad 7 tygodni.
Powiedzcie mi, jakie badania warto robić w II fazie cyklu? Zamierzam jutro iść na krew be czekania na skierowanie od gina i chciałabym zrobić badania, które w tej fazie cyklu będą miały jakiś sens. Chodzi mi głównie o hormon, który może być odpowiedzialny za moje plamienia przed @.
Poradzicie coś? -
Qrczak wrote:Hej dziewczynki
Trochę zajęło mi nadrobienie zaległości z dzisiejszego dnia, tak się rozpisałyście Nawet już nie pamiętam, co chciałam której z Was odpisać
U mnie tempka delikatnie w górę, ale za to śluz wskazuje na zbliżającą się @ Dziś już podbarwiony na różowo z brązowymi niteczkami, czyli tradycja przedmałpowa... Prawy jajnik coraz bardziej boli i zaczynam się zastanawiać, czy nie powstaje tam jakaś torbiel, że coraz bardziej go czuję. Dodam, że przed owulacją nie czułam w ogóle prawego jajnika, tylko lewy. Prawy zaczął się odzywać 3 dni po owulacji i nasila się. Do tej pory objawem zbliżającej się @ był u mnie ból piersi niedługo po owulce, a teraz już drugi cykl nic takiego nie odczuwam. Przypuszczam, że to może być sprawka inofolicu, który przyjmuję już ponad 7 tygodni.
Powiedzcie mi, jakie badania warto robić w II fazie cyklu? Zamierzam jutro iść na krew be czekania na skierowanie od gina i chciałabym zrobić badania, które w tej fazie cyklu będą miały jakiś sens. Chodzi mi głównie o hormon, który może być odpowiedzialny za moje plamienia przed @.
Poradzicie coś?
PROGESTERON TEŻ JUTRO IDĘ Chyba poza tym jeszcze prolaktyna i estradiol, z tym, że powtórzę je jeszcze na początku cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 19:09
polkosia, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Nie będzie na to za późno? Wg mnie jutro będę miała 8dpo a wg Ovf 7dpo. A tsh kiedy robić? Bo w sumie właśnie na tsh chciałam się wybrać, bo mnie koleżanka bardzo namawia, która leczy tarczycę od początku pierwszej ciąży, czyli już jakieś 6 lat, a obecnie jest w drugiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 19:16
-
Qrczak wrote:Nie będzie na to za późno? Wg mnie jutro będę miała 8dpo a wg Ovf 7dpo. A tsh kiedy robić? Bo w sumie właśnie na tsh chciałam się wybrać, bo mnie koleżanka bardzo namawia, która leczy tarczycę od początku pierwszej ciąży, czyli już jakieś 6 lat, a obecnie jest w drugiej.
Na progesteron nie za późno raczej - różnie słyszałam - między 5 a 8 dpo...
A TSH można badać chyba w każdej fazie cyklu jak się nie mylę.Qrczak, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
olencja wrote:wiem,chmureczko ze to tylko program,ale wolalabym wiedziec ile faktycznie trwa moja II faza:/
ja robie we wtorek progesteron,prolaktyne, TSHi estradiol,to bedzie 21dc
Olencja porównaj sobie następne wykresy i powinnaś się tego doliczyć. Ja też nie wiem ile trwa u mnie, dojdę w końcu do tego
Dobry zestaw badań na II fazę Ja idę jutro.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:wiem,chmureczko ze to tylko program,ale wolalabym wiedziec ile faktycznie trwa moja II faza:/
ja robie we wtorek progesteron,prolaktyne, TSHi estradiol,to bedzie 21dc
Dzięki dziewczyny za podpowiedzikaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny01.04. livia30 (-), macadamia , Ita , sara_nar
02.04. BATTINKA (-), Ewelcia ,dynamiczna , karolcia22
03.04. Alfetka
04.04. anna83_83 ,
05.04. Iwka (-), Tosia 1981 (-)
06.04. Maleczka
07.04. Vaniliaa(-)
08.04. zielarka(-), malufka(-), Elfik(-), Kosmitka , Picia ,
09.04. Welonisia(-), Katha81 (-), zAgatka (-) , Lila84 (-), Nenaaa (-) ,gosia_9020
10.04. Lillith(-), Tygrysek86,
11.04. Pinia108, Ewa99
12.04. Gajka
13.04. polkosia, paaulla84, waszka88
14.04. isabelle,~Ania~
15.04. slodka100,AnBe
16.04. Brawurka84, M4DZI4
17.04. Lenka123321, kaarolaa
18.04. Miśkaa, Qrczak
19.04. Anutka, alternatywa, Kkarolinaaaa
20.04. Ania1986(-), munirka, kkisia, simcat86, Monifah
21.04. kasiuleks, Ida