X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś badałam progesteron, wynik 13.67mlU/ml, norma do 21mlU/ml, wiec chyba nie jest źle..
    :-)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Patrząc na twój wykres to aż dziw... ale ja też jak byłam w przedostatnim cyklem u gina to był akurat 26dc (nie mierzyłam niestety temp wtedy) i byłam pewna, że teoretycznie za jakieś 4 dni będzie @ a tu mi gin mówi, że widzi dużo płynu więc jestem albo dopiero co po albo jeszcze w trakcie owulacji!!! tak zdziwiona juz dawno nie byłam...

Pewnie już się nie dowiem o co kaman ...

• Tamka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja też sobie walnę taki zestawik 7dpo, warto sprawdzić, chodzi mi po głowie prolaktyna... zobaczymy

ale tsh to chyba można w każdym dniu cyklu robić, ja nigdy nie zawracałam na to uwagi i endo też nic nie mówiła na ten temat

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Tamka, sprawdziłam to, TSH akurat bez znaczenia kiedy zrobić :)

polkosia lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej zrobic podstawowe hormony...ja jak pojade na bete to progesteron tez sprawdze...

polkosia, Qrczak lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH nie ma znaczenia w jakim dniu cyklu, dlatego postanowiłam dziś, że jutro w końcu zrobię i nie będę się oglądać na mojego gina. On mi ostatnio przepisał clostilbegyt i pregnyl bez wcześniejszego monitoringu i kazał brać 2x od 5 do 9dc, a potem przyjść do niego w 13dc z pregnylem. Trochę mnie to zaskoczyło, a zwłaszcza pregnyl, skoro miesiąc wcześniej stwierdził, że owu była, więc pęcherzyki chyba pękają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 19:43

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie czekałam na lekarzy tylko robiłam prywatnie i dowiedziałam sie, ze mam lekka hiperprolaktynemie...poł roku brania bromka i mysle, ze teraz jest ok :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    o, krokodylica, jak przygotowania do ślubu? już prawie możesz na palcach odliczać dni :)

A wszystko chyba już gotowe :)
    Teraz sprzątanie po-remontowe mieszkania i urządzanie, żeby się wprowadzić od razu po ślubie na swoje. :)

polkosia, kaarolaa, Ewa99, Wiola25 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Nie będzie na to za późno? Wg mnie jutro będę miała 8dpo a wg Ovf 7dpo. A tsh kiedy robić? Bo w sumie właśnie na tsh chciałam się wybrać, bo mnie koleżanka bardzo namawia, która leczy tarczycę od początku pierwszej ciąży, czyli już jakieś 6 lat, a obecnie jest w drugiej.

A badałaś progesteron w I fazie cyklu? Mi gin powiedział, że jak zbadamy teraz po owu to i tak nie będzie miał pełnego obrazu, bo nie badałam przed owu. Kazał teraz się obserwować, a jak się nie uda to od nowego cyklu szereg badań według kolejności - najpierw w pierwszej fazie i powtórzenie w drugiej fazie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie badałam oprócz moczu i morfologi. Wyniki były idealne.
    A jeśli zbadam teraz progesteron i w kolejnym cyklu na poczatku, to będzie miało to sens? czy to musi być w tym samym cyklu?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Nic nie badałam oprócz moczu i morfologi. Wyniki były idealne.
    A jeśli zbadam teraz progesteron i w kolejnym cyklu na poczatku, to będzie miało to sens? czy to musi być w tym samym cyklu?

Najlepiej będzie, jak zapytasz lekarza. Każdy cykl jest inny i taki był argument mojego gina, żeby nie robić już w obecnym cyklu badań.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt, Isabelle ma rację - jak robiłam badania pierwszy raz to gin też kazała zrobić wszystkie w jednym cyklu, bo wtedy będzie miała pełen obraz

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Czyli 7 dpo ? No to ja chyba też zrobię ten pakiet ;) Tylko ciekawe ile mnie za to policzą, a ja przed wypłatą jestem :/

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi :D
    nooo tydzien po owulce:D
    w dzien owulacji wyliczonej pi razy oko robilam estradiol,lh i fsh
    pan doktor sam na to wpadl:D i to po 1 cyklu staran bezowocnym:D

Qrczak lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Olencja porównaj sobie następne wykresy i powinnaś się tego doliczyć. Ja też nie wiem ile trwa u mnie, dojdę w końcu do tego :)

Dobry zestaw badań na II fazę :) Ja idę jutro.
    nie za bardzo mam co porownywac bo to 2 cykl z mierzeniem dopiero,a wolalabym juz nie mierzyc bo sie stresuje czy dobrze mierze i wole juz byc zafasolkowana:)

Qrczak lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla mnie to jest fascynujące - jak nasze organizmy działają, te wszystkie skoki temperatur, hormonów, etc. nieprawdopodobne, że my sobie normalnie żyjemy, chodzimy, robimy zakupy, śpimy, a w środku cały czas trwa olbrzymia robota!

żałuję, że wcześniej się nie zainteresowałam tym zagadnieniem, miałabym więcej danych do analizy ;)

kaarolaa, Qrczak, olencja, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja u mnie to 3 cykl starań na poważnie i 3 cykl z pomiarami temp. Też wolałabym, żeby na tym się skończyło, bo nie jestem do końca pewna, czy prawidłowo mierzę. No ale jakieś rozeznanie już mam :D

Ja chcę już fasolkę!!!

olencja, Wiola25 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    a dla mnie to jest fascynujące - jak nasze organizmy działają, te wszystkie skoki temperatur, hormonów, etc. nieprawdopodobne, że my sobie normalnie żyjemy, chodzimy, robimy zakupy, śpimy, a w środku cały czas trwa olbrzymia robota!

żałuję, że wcześniej się nie zainteresowałam tym zagadnieniem, miałabym więcej danych do analizy ;)
    piekne prawda???
    jesli jedna mała rzecz zaszfankuje cały organizm sie rozreguluje...

Tamka, Qrczak lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

Ja też żałuję. Wstyd się przyznac, bo 30 prawie na karku, a o wielu sprawach związanych z poczeciem dziecka nie miałam do niedawna zielonego pojęcia :P

kaarolaa, Tamka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale nasi mężowie wiedzą jeszcze mniej, albo NIC :)

Ewa99 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    No tak, ale nasi mężowie wiedzą jeszcze mniej, albo NIC :)
    moj juz sie sporo nauczył, ale jeszcze musze go doszkalac :)

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ