Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeden cykl miałam 23 dniowy i moja fl wynosiła 9 dni...wszystko jest mozliwe...

polkosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeszcze mam takie pytanko. W ciągu dnia macie wyższą czy niższą temperaturę niż rano, kiedy mierzycie? Sprawdzała któraś z Was? Bo ja tak z ciekawości zmierzyłam teraz (od godziny leżałam spokojnie) i mam 37,34, a rano miałam 36,55. Czy to ma jakieś znaczenie czy nie?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak - rano właściwa dla fazy cyklu, po południu sporo wyższa, a późnym wieczorem - bardzo niska ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK :) Ja dopiero pierwszy cykl mierzę temperaturę, dlatego się zastanawiam co i jak.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak sprawdzilam 2 dni temu była o 6 36,65 a o 9:30 37,0 dodam, ze o 6 zmierzyłam, siusiu, tabletka i dalej spac az do 9:30....roznica jest

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym temacie jestem cicho ciemna, bo nie mierzę...(jeszcze)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie rano kolo 6 się budzę na mierzenie, mierzę, idę siku i wracam do wyra i też do 9 śpię ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się, że u mnie mogą to być jakieś zaburzenia hormonalne. Brzuch naparza coraz bardziej, chociaż to jeszcze nie są te same bóle co podczas krwawienia @. Ale jak pisałam, one przychodzą dopiero po pierwszym krwawieniu, nie wcześniej.
    Plamienia też się nasiliły. Nie mam już złudzeń. Cieszę się tylko, że jednak zrobiłam dziś te badania, jak odbiorę w poniedziałek wyniki, to postaram się wcisnąć do jakiegoś gina i niech coś radzi.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego nie bierze sie nigdy drugiego pomiaru pod uwage bo zawsze bedzie wyzsza...mowia, ze najlepiej mierzyc miedzy 5 a 7...pozniej juz wzrasta....ja sie zawsze tempka o 6 wzoruje....

• Tamka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Obawiam się, że u mnie mogą to być jakieś zaburzenia hormonalne. Brzuch naparza coraz bardziej, chociaż to jeszcze nie są te same bóle co podczas krwawienia @. Ale jak pisałam, one przychodzą dopiero po pierwszym krwawieniu, nie wcześniej.
    Plamienia też się nasiliły. Nie mam już złudzeń. Cieszę się tylko, że jednak zrobiłam dziś te badania, jak odbiorę w poniedziałek wyniki, to postaram się wcisnąć do jakiegoś gina i niech coś radzi.

no to Kurczaczku nie wiem, zobaczymy co będzie, może jednak @ się nie pojawi, wpatrywałam się w Twój wykres, powiedz - kiedy ovu wyznaczył Ci owulację? bo Ty sama ją wpisałaś z ręki

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuczaczku,mój ostatnio okres był tak śmieszny że go prawie nie było a fasolki jak nie ma tak nie bylo:((( i niestety nigdy tak nie mialam,zawsze krwawilam jak ciele i bol byl jak z kosmosu,takze liczylam na ciaze a tu dupa :((

u5cvp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, wszystkie liczymy na ciążę stąd to doszukiwanie się ;) No ale niestety nie zawsze się udaje. I tak mamy już 15 <3, a dziś dopiero 11 kwietnia, więc bilans jest naprawdę niezły. Jak codziennie jedna będzie zachodzić, to w końcu każda z nas też się doczeka :D Bo się wyczerpią forumowiczki :P

Tamka, kaarolaa, Qrczak, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie wyczerpia sie, codziennie dochodza nowe dziewczyny...

• olencja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    oj nie wyczerpia sie, codziennie dochodza nowe dziewczyny...
    wlasnie...ale pomyslmy ile dziewczyn zachodzi bez ovuf:) jak moje kolezanki-coo sie dorwa do dawcy to ciaza!

kaarolaa, Rubi lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Kasia79 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperaturę się powinno mierzyć rano do 7:30, bo potem już wzrasta, ale muszą byc przynajmniej 4 godziny snu przed mierzeniem, najlepiej mierzyć kilka cykli, żeby zobaczyć co jest regułą u danej osoby. Ja mierzyłam wcześniej około 2 lat i już znam swój organizm jeśli chodzi o temperaturę. Na przykład jeśli w pierwszej fazie podstawową temperaturą jest 35,3 a w drugiej 36,6 to jest dobrze, wzrost musi być o przynajmniej 2 kreski w drugiej fazie. Jeżeli mierzycie w ciągu dnia to się te pomiary niestety nie liczą.

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu się staram Was pocieszyć, a Wy co... :P A poza tym codziennie też odchodzą te zaciążone na fioletową stronę mocy :P

kaarolaa, Tamka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja tu się staram Was pocieszyć, a Wy co... :P A poza tym codziennie też odchodzą te zaciążone na fioletową stronę mocy :P
    a ja sie pochwale ze juz bylam jeden dzien na fioletowej stronie:D jak byl jakis blad i linki z maili przekierowywaly na nasze forum,ale w kolorze fioletowym:DDD

dziewczyny,spokoj moze nas uratowac,moj doktorek kazal wylaczyc myslenie oo ciazy bo z taka spinka to w zyciu nie zajde:D

M4DZI4, polkosia, kaarolaa, Rubi, Wiola25 lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już byłam wiele razy tam podczytywać, ale tylko na chwilkę :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko czytam ciazowe pamietniki, reszta mnie narazie nie interesuje...z reszta tu mi lepiej :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    no to Kurczaczku nie wiem, zobaczymy co będzie, może jednak @ się nie pojawi, wpatrywałam się w Twój wykres, powiedz - kiedy ovu wyznaczył Ci owulację? bo Ty sama ją wpisałaś z ręki
    Ovf wyznaczył mi owulkę na 18 dc, a wg mnie to było 17dc, więc niewielka różnica. Prawda jest taka, że i tak nie mam wpływu na to, co się ze mną dzieje. Czekam na rozwój sytuacji...

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ