Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
ehh ta wiosna...ja sie czuje jakby mnie spalowali na chodniku.... az ciekawam jak moja @ bedzie wygladala tym razem,bo zaczelam odliczac czas do niej a nie do II kresek:) moze na przekor los da mi już wiecej jej nie ujrzec w tym roku
Qrczak, Ewa99, Wiola25 lubią tę wiadomość
-
Ja dopiero jestem na początku z "przygodą" pt. mierzenie temperatury chociaż lekarz mi powiedział żebym absolutnie się tym nie kierowała więc robię to ot tak żeby lepiej poznawac swój cykl itp.Tak samo jak z owulacją wg OF.Jakby mi sam wyznaczał to by wyszło 4 dni pózniej niż miałam w rzeczywistości więc jakbym się OF sugerowała to bym nie trafiła z przytulankiem w odpowiedni czas a tak monitoring i zastrzyk na pęknięcie dają mi 100% pewności +/- dzień kiedy owulka była OF to dla mnie Wy staraczki kochane,Wasze wsparcie i świadomośc że człowiek nie jest sam z tym wszystkim
kaarolaa, olencja, Qrczak, Monifah, Wiola25 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, mogę dołączyć do kwietnióweczek?
Jestem 10dpo, owulacja wyznaczona testem (pierwszy raz testowałam, piątego dnia testowania wyszły 2 równociemne linie). Chciałam zobaczyć, czy mam w ogóle owu, bo mam/miałam problemy z prolaktyną, która chyba owu blokuje?
Jakieś 3 lata temu prl ok 70 (nie pamiętam dokładnie), 3 mce z Bromergonem. Rok i 2 mce temu moja PRL wynosiła 41,40 przy normie 25. Przez jakiś miesiąc może brałam Bromergon, ale ja źle znoszę ten lek (przynajmniej przez pierwszy tydzień), a akurat wtedy byłam u endokrynologa, który powiedział, żeby póki co odpuścić jeśli się nie staram o dziecko, tak więc z Bromka zrezygnowałam. We wrześniu na własną rękę zaczęłam brać Castagnus przez 3 mce, później miesiąc przerwy i teraz biorę kolejne 3 mce. Po 2 opakowaniu tej drugiej serii zrobiłam badanie, PRL 18,10 przy normie 25. Nie robiłam natomiast badania z obciążeniem, więc nie wiem jak to się przedstawia.
O fasolkę staramy się 4 cykl, póki co bezskutecznie, mam nadzieję, że teraz się uda
Już nieraz miałam w swoim życiu wszelkie objawy o jakich się naczytałam ale teraz po owu miałam 4 dni ból żołądka, nie wiem czy to może mieć jakikolwiek związek, później zaparcia i gazy. No i piersi bolą, z boku gdy naciskam (nie wiem czy wcześniej bolały z boku, nigdy się nad tym nie skupiałam do czasu aż przeczytałam o objawach ) i dziś czuję takie promieniowanie do środka lewej piersi. Dziwne uczucie, nie miałam tak wcześniej nigdy.
Tak więc czekamy na @, albo jej brak. Ok 15 powinna być (zakładając cykl 27, choć zdarzają się i 29).
Trzymam kciuki za siebie i za Was
-
Qrczak wrote:Obawiam się, że u mnie mogą to być jakieś zaburzenia hormonalne. Brzuch naparza coraz bardziej, chociaż to jeszcze nie są te same bóle co podczas krwawienia @. Ale jak pisałam, one przychodzą dopiero po pierwszym krwawieniu, nie wcześniej.
Plamienia też się nasiliły. Nie mam już złudzeń. Cieszę się tylko, że jednak zrobiłam dziś te badania, jak odbiorę w poniedziałek wyniki, to postaram się wcisnąć do jakiegoś gina i niech coś radzi.
Qrczaczku a bierzesz np. luteinę w II fazie cyklu?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
GAJKA, wyraźna II krecha!!!!
GRATULUJĘpolkosia lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
chmurreczkaa wrote:Qrczaczku a bierzesz np. luteinę w II fazie cyklu?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny01.04. livia30 (-), macadamia , Ita , sara_nar
02.04. BATTINKA (-), Ewelcia ,dynamiczna , karolcia22
03.04. Alfetka
04.04. anna83_83 ,
05.04. Iwka (-), Tosia 1981 (-)
06.04. Maleczka
07.04. Vaniliaa(-)
08.04. zielarka(-), malufka(-), Elfik(-), Kosmitka , Picia ,
09.04. Welonisia(-), Katha81 (-), zAgatka (-) , Lila84 (-), Nenaaa (-) ,gosia_9020
10.04. Lillith(-), Tygrysek86,
11.04. Pinia108(-), Ewa99, Gajka , Magdalenna , Anusiak88
12.04.
13.04. polkosia, paaulla84, waszka88, KMK
14.04. isabelle, ~Ania~
15.04. slodka100, AnBe, Rubi, Qrczak, szurabura
16.04. Brawurka84, M4DZI4
17.04. Lenka123321, kaarolaa
18.04. Miśkaa
19.04. Anutka, alternatywa, Kkarolinaaaa
20.04. Ania1986(-), munirka, kkisia, simcat86, Monifah
21.04. kasiuleks, Ida
22.04. Tynka1990, Daisy, chmurreczkaa, olencja
23.04. Kierzynka, XxMoniaXx, Klif
24.04. aniulkab86
25.04. karola_aa
26.04. madzianka, kejti91, Andziorr
27.04. Wiola25
28.04.
29.04. tomiika
30.04. justysss, Tamka, Rybeńka, justta, misia79 -
Qrczaczku bo te Twoje krwawienia w II fazie cyklu wyglądają mi na tzw. niedomogę lutealną. Robiłaś dziś badania, więc jak odbierzesz wyniki to sprawdzisz, czy progesteron nie jest za niski. Jeśli tak, to pewnie w tym tkwi Twój problem. Po prostu nie da się utrzymać ciąży wtedy. To nic strasznego, bo łatwo się to leczy (na szczęście) poprzez przyjmowanie np. luteiny. Poczytaj: http://www.jestemplodna.pl/przyczyny-nieplodnosci-niedomoga-lutealna/
Qrczak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:ale ja tez mam 2 czasami 3 dni przed @ plamienia...i mam progesteron w normie wiec czemu sa te plamienia....
Nie wiem jak długą masz faze lutealną, ale Qrczaczek ma zdaje się 11 dni, a to dość mało... Poza tym ma te krwawienia już 3 dzień, a dziś chyba dopiero 8dpo, trochę szybko na zapowiedź @. Tak obstawiam w jej przypadku, ale żaden ze mnie lekarz i mogę się mylić oczywiście. Jeśli jednak w tym tkwi problem, to łatwo można to "naprawić" i pewnie szybko będą małe Qrczątkakaarolaa, Qrczak, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No to ciekawe rzeczywiście, aczkolwiek uważam, że chyba nie ma co do końca wierzyć tym naszym wykresom. Jedynie codzienny monitoring mogłby pomóc wskazać dokładny moment owulacji.
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:teraz monitoringi juz mi niepotrzebne i tak w naturalnym cyklu nie zaskocze...
No pewnie, że nie, ale tylko dlatego, że zaskoczysz w TYM CYKLU!!!!kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:ale ja tez mam 2 czasami 3 dni przed @ plamienia...i mam progesteron w normie wiec czemu sa te plamienia....
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️