Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Marty.Na wrote:Odpisała mi ginekolog i napisała, że mąż ma jakiś stan zapalny, przeraziło mnie to. Napisała, że to może być przyczyną tej ilości dobrych plemników. Zaleciła wizytę u urologa. Czuję, że przed nami będzie długa droga...
Czy któryś z Waszych mężów,partnerów zmagał się z jakąś bakterią, stanem zapalnym? Zastanawiam się,gdzie to złapał👱♀️ 28 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium
Aktualnie 36cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
-
Hej, ja jestem dziś i można wpisać biel - 🍒 mnie przestały boleć kilka dni temu i temperatura spada także nawet nie testuje
I żegnam się z forum na co najmniej kilka tygodni, ile tylko wytrzymam. Zauważyłam u siebie obsesję kontrolowania, a sprawdzanie forum i czytanie co rusz kolejnych objawów, nakręcanie się - nie działa na mnie dobrze nawet jeśli bezpośrednio wydaje mi się że mnie wspiera :o
Dzięki dziewczyny za wszystko i powodzenia!! 🎂Ounai, Bergamotka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni
05.2025 - pierwszy raz II, biochem
04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5
On: 31 lat
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!) -
Cel95 wrote:Dobry immunolog prowadzący ciąże koniecznie i dobry ginekolog który wie co to aps
Czyli masz jednopozytywny wynik:P ładnie że reszta ujemna
Ja miałam fobie igieł od małego a aktualnie 240 któryś zastrzyk dziś sobie zrobiłam i na luziku je robię wiec dasz radę, tylko pierwszy to jest stres
Do immunologa przed wizytą sobie ogarnij bialko c, bialko s i ana właśnie z takich kompletnych podstaw
Białka już mam, to ana zostają do ogarnięcia. Dzięki wielkie za przydatne info 😊Cel95 lubi tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Burżujski test negatywny, 🐒 też brak 🤷🏻♀️
Intensywnie się przytulamy, ale co z tego w niepłodne. 😂 chciałabym już następny cykl 🙈assialbnn lubi tę wiadomość
🙎♀️29 & 🤵🏻♂️34
💒 06.06.2025 r. 😱
Początki starań 03.2025 r. ❤️
Cykle 23 dni
Biochem 05.2025 💔 -
S_va_88 nie wyobrażam sobie stresu twojej mamy z dwójką dzieciaków i jeszcze olaniem przez sąsiada 😐 ale historia z twoim bratem i strażą mnie wzruszyła. Sporo przeszłaś w życiu kobieto, oby teraz już szybko 2 kreseczki i zdrowe, spokojne, szczęśliwe żyćko! 😊 Mam nadzieję, że to dobro które kierujesz w stronę innych wróci do ciebie ze zdwojoną siłą ❤️
Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
Sylwia_G-K wrote:Burżujski test negatywny, 🐒 też brak 🤷🏻♀️
Intensywnie się przytulamy, ale co z tego w niepłodne. 😂 chciałabym już następny cykl 🙈
Korzystajcie z podróży poślubnej, cieszcie się sobą i serduszkowaniem dla przyjemności, a nie tylko dla prokreacji, i niczym się nie martwicie! Czym masz się martwić „jutro”, pomartwisz sie jutro i tyle, ściskam ❤️Sylwia_G-K, ater, Powder, ferrytynka25, ferrytynka25, Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
Sylwia_G-K wrote:Burżujski test negatywny, 🐒 też brak 🤷🏻♀️
Intensywnie się przytulamy, ale co z tego w niepłodne. 😂 chciałabym już następny cykl 🙈
Meeeh. A rozbieraliście go czy nie chcecie się nakręcać? 😃 pytam bo widziałam kiedyś filmiki że te cyfrowe testy mają jakiś próg natężenia barwnika od którego wyłapują i laski pokazywały jak mają negatyw a po rozebraniu delikatne 2 kreski
kiki - czekamy na twój! 🍀Marzycielka94, kikix0o lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
Mimi7 wrote:Nadrobiłam 18 stron 🫣 musiałam wczoraj się odciąć od forum, bo było mi smutno po tym vizirze. Marzycielko wpisz mi proszę🩸 W tym miesiącu wyjątkowo przyszła szybciej, prawie od razu po zrobionym teście 😓
Kiki, Eurycynia gratulacje! ❤️
S_va_88, 35Ja tulę! Trzymajcie się 😘
I będziemy wiosennymi Mamami.Marzycielka94, Morgo, Daisy1 lubią tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
cysterka95 wrote:Meeeh. A rozbieraliście go czy nie chcecie się nakręcać? 😃 pytam bo widziałam kiedyś filmiki że te cyfrowe testy mają jakiś próg natężenia barwnika od którego wyłapują i laski pokazywały jak mają negatyw a po rozebraniu delikatne 2 kreski
kiki - czekamy na twój! 🍀
To ten magiczny z ekranikiem, który brutalnie wyświetla ciążę albo jej brak 🫣🙎♀️29 & 🤵🏻♂️34
💒 06.06.2025 r. 😱
Początki starań 03.2025 r. ❤️
Cykle 23 dni
Biochem 05.2025 💔 -
Zosia667 wrote:Można, ale z tego co czytam tutaj to jednym raźniej razem, a innym wręcz przeciwnie.
Ja swojemu zaproponowałam że możemy iść razem ale jeszcze się nie określił jak by chciał i kiedy pójdzie.
U mojego z tego co słyszę krępujące jest samo pójście tam na jak to mówi trzepanie.
Raz nawet wymyślił że pojedzie tam i w aucie pobierze te próbkę i szybko dostarczy... Niby w żartach ale kto go tam wie, jeśli w tym szaleństwie jest metoda to czemu nie, niexh się nie ogranicza
Teraz to już cisnę żeby się umówił, będę truła tak długo aż zrobi te badania. Wtedy dam mu spokój.
Zosiu, czyli małżonek po ostatniej wizycie u lekarza, lekko postawiony pod ścianą, się przekonał do badania?
Jego sposób, może „głupi”, ale jeśli coś jest głupie i działa to znaczy, że nie jest głupie 🤣
Żeby tylko mandatu nie dostał za uprawianie nierządu w miejscu publicznym 🤣
A tak serio to w sumie są kliniki gdzie faktycznie można na szybko dowieźć badanie, więc jeśli to mu pomoże to czemu nie 🤷♀️Powder, Zosia667 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
@Cukrzyk, skrót dla Ciebie 🤓
Amh = hormon białkowy wydzielany przez pęcherzyki jajnikowe, które odgrywają istotną rolę w dojrzewaniu komórek jajowych. Amh jest jednym z bardzo wielu wyznaczników płodności, nie jedynym.
Pęcherzyki muszą być dobrze odżywione żeby wydzielać AMH (są bardzo wrażliwe na niedobory np. witamin z grupy B, cynku i wit. D), jeśli są słabo odżywione i nie mają dobrych warunków do funkcjonowania to nie będą wydzielać amh.
Jak wesprzeć AMH? Należy liczyć się z niepewnością sukcesu. To może pomóc, ale nie musi.
*Melatonina (znajduje się w pęcherzykach jajnikowych) -> dobry sen i rytm dobowy. Po 35 rż można suplementować, ilość melatoniny endogennej spada po 35 rż.
*Sprawdzić poziom wit. D, (np. ADEK). Przy niskim AMH dążyć do 50-60 jednostek wit. D.
*Suplementacje magnezu (najlepiej jedzenie odżywczego jedzenia)
*Ubichinol (wołowina, serca, suplement – niestety drogi)
*Plus zalecenie spokoju i dystansu do tego wyniku amh.
Obejrzałam jeszcze ten filmik z hormonalnej przestrzeni https://www.youtube.com/watch?v=RMh5R7XDszs (5 minut) i w sumie podobne rzeczy usłyszałam. Jeśli pozostałe badania masz w normie, to nie ma co spinać.
W tym filmiku pani wręcz przytacza cytat z wyników ostatnich badań, że niskie amh nie jest związane z niską płodnością.
Dodatkowo po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej wynik AMH może być obniżony, jajniki zmniejszają swoją objętość ale jest to stan przejściowy i należy zadbać o dostarczenie selenu, cynku i magnezu, żelaza, wit z grupy B.AnMiPe, ater, Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Nadrobiłam, wczoraj nie miałam cały wieczór internetu, bo płynęliśmy promem i nie było zasięgu 😅
Zrobiłam 2 testy i tak się dziwnie wybarwiały, że myślałam że ja zalałam, ale kreski są 😅 Chyba pójdę na betę i proga xD
Sylwia, dopóki nie ma @ to jest szansa ❤️Marzycielka94, Kiki93, cysterka95, Dżozu, Sagi, ferrytynka25, Sylwia_G-K, S_va_88 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
▫️niedobory – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Hej Kochane
Podczytuje was czasem i sprawdzam pierwsza stone. I teraz wpadam jak swinka w truskawy z wiadomoscia dla Karczocha, ale pisze do wiadomosci wszystkich, bo moze sie przyda komus.
Otoz mialam dac znac jak moja kuracja na podbicie ferrytyny. I tak. W styczniu mialam ferrytyne 8 po poronieniu. Zaczelam suplementowac laktoferyne i floradix- w kwietniu ferrytyna 20. Wtedy postanowilam sie nie certolic i zaczelam przyjmowac zarówno laktoferyne (100) jak i floradix 3 razy dziennie ( normalna dawka 2 razy). I uwaga- wczorajsza ferrytyna 🥁🥁🥁 117 .
Przy okazje gratuluje 🍓🍓 i sciskam za wszystkie biele i miesiaczki. Buziaki!!Marzycielka94, karczoch321, Powder, ater, Dżozu, AnMiPe, Zosia667, malrzrz, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
karczoch321 wrote:Zosiu, czyli małżonek po ostatniej wizycie u lekarza, lekko postawiony pod ścianą, się przekonał do badania?
Jego sposób, może „głupi”, ale jeśli coś jest głupie i działa to znaczy, że nie jest głupie 🤣
Żeby tylko mandatu nie dostał za uprawianie nierządu w miejscu publicznym 🤣
A tak serio to w sumie są kliniki gdzie faktycznie można na szybko dowieźć badanie, więc jeśli to mu pomoże to czemu nie 🤷♀️Powder, ater, Zosia667 lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1
Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4%
Żywe 68% -> 79%
❌️01.25 Lametta + Zivafert
❌️02.25 Lametta + Zivafert
❌️03.25 Lametta + Zivafert
❌️04.25 Lametta + Zivafert
❌️05.25 Lametta + Zivafert
🤞06.25 Lametta + Zivafert
🔜06/07 wymazy + drożność -
Sylwia_G-K wrote:To ten magiczny z ekranikiem, który brutalnie wyświetla ciążę albo jej brak 🫣
tak tak wiem ale właśnie w środku jest zwykły pasek taki jak te zwykłe tanie testy
znalazłam przykładowy filmik 😅
https://youtube.com/shorts/PFp54BTI8S8?si=MyTKrctRQSYsTO-Y👫 30 & 30
White1 wrote:Kał się normalnie oddaje do badania nie rozmyślając nad całym procesem, to oddanie nasienia do badania to podobna sprawa. Nikt się nie rozwodzi nad sposobem powstawania próbki. Musi być materiał do badań i tyle 🤷♀️
Niby tak. Ale mój uznał, że z kupa to on nie będzie biegał do laboratorium, a badanie nasienia poszedł i zrobił bez gadania od ręki 🤣
Miracle! Co za skok!!
Ja właśnie od dwóch miesięcy łykam laktoferyne, a od miesiąca floradix (tylko ten pitny, faktycznie od wczoraj smakuje mi jakbym piła gwoździe 😆). Plus w dni kiedy akurat nie miałam opcji go wypić biorę żelazo w tabsach (z BioCaps)
Planuje zbadać ferrytyne za około tydzień, razem z progiem. Miesiąc temu była dalej na poziomie 15 - zobaczymy czy coś się ruszyło tak jak u CiebieMiracle25, Dżozu lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
karczoch321 wrote:Niby tak. Ale mój uznał, że z kupa to on nie będzie biegał do laboratorium, a badanie nasienia poszedł i zrobił bez gadania od ręki 🤣
Miracle! Co za skok!!
Ja właśnie od dwóch miesięcy łykam laktoferyne, a od miesiąca floradix (tylko ten pitny, faktycznie od wczoraj smakuje mi jakbym piła gwoździe 😆). Plus w dni kiedy akurat nie miałam opcji go wypić biorę żelazo w tabsach (z BioCaps)
Planuje zbadać ferrytyne za około tydzień, razem z progiem. Miesiąc temu była dalej na poziomie 15 - zobaczymy czy coś się ruszyło tak jak u Ciebie
Dr Miracle rekomenduje wcianaj jak cukierasy 😅. A Floradix po skonczonej flaszce rekomenduje zamienic na tabsy. Dodam jeszcze ze slyszalam ze Tsh nie lubi niskiej ferrytyny- i faktycznie- spadlo mi z 2,4 na 1,6.
I wszystko to na diecie wege.
Powidzenia!!karczoch321, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Miracle25 wrote:Hej Kochane
Podczytuje was czasem i sprawdzam pierwsza stone. I teraz wpadam jak swinka w truskawy z wiadomoscia dla Karczocha, ale pisze do wiadomosci wszystkich, bo moze sie przyda komus.
Otoz mialam dac znac jak moja kuracja na podbicie ferrytyny. I tak. W styczniu mialam ferrytyne 8 po poronieniu. Zaczelam suplementowac laktoferyne i floradix- w kwietniu ferrytyna 20. Wtedy postanowilam sie nie certolic i zaczelam przyjmowac zarówno laktoferyne (100) jak i floradix 3 razy dziennie ( normalna dawka 2 razy). I uwaga- wczorajsza ferrytyna 🥁🥁🥁 117 .
Przy okazje gratuluje 🍓🍓 i sciskam za wszystkie biele i miesiaczki. Buziaki!!karczoch321, Miracle25 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
White1 wrote:Kał się normalnie oddaje do badania nie rozmyślając nad całym procesem, to oddanie nasienia do badania to podobna sprawa. Nikt się nie rozwodzi nad sposobem powstawania próbki. Musi być materiał do badań i tyle 🤷♀️
Zgadzam się z tym, że mężczyźni często, gęsto są potwornymi drama queen jeśli chodzi o starania serio…dosłownie mają jedno zadanie - oddać nasienie do badania i robią z tym problem. Mój mąż był bardzo poruszony tym, jaki ogrom badań i inwestygacji ja robię po swojej stronie w porównaniu z tym, czego wymaga się od niego. I bardzo współpracuje ze swojej strony i z suplami i zdrowszą dietą itp. Miałam ogromny wzrusz. 🥹 Ale to co mówi - jesteśmy w tym razem. I chyba często panowie o tym zapominają, że to nie tylko po stronie kobiety jest robota, ale często ten czynnik męski jest do podkręcenia.
Dużo siły dla was dziewczyny do rozmów z waszymi drugimi połówkami. Bo też bez otwartej rozmowy nie będzie progresu.kropka_aga, Marzycielka94, cysterka95, White1, karczoch321, ferrytynka25, Zosia667, malrzrz, Wianek, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Powderku, jaki masz piękny awatar, cudny ten piesio!🐶
Powder lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %