Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi jakby tez cos sie przebija. Słuchaj mój pierwszy cien na testach o czułości 25 był dla mnie widoczny a na zdjęciu wydawało mi się, że go wcale nie widać. Myslalam, że to testy najczulsze, było to 3 dni przed planowana miesiączka. Robilam oczywiście pozniej testy bo mi nie ciemniały a myslalam ze po jednym dniu będzie już ciemniejsza ta druga kreska. Kupilam test o czułości 10 i zrobilam w dniu planowanej miesiączki albo przed jeszcze to już było widać gołym okiem, że coś się dzieje. Wiec moze i u Ciebie cos jest na rzeczy ? Mnie do testowania skłoniły dziwnego koloru plamienia których nigdy nie mialam😃
Marzycielka94, kikix0o lubią tę wiadomość
-
Byłam wczoraj na Pięknej i Bestii w Teatrze Muzycznym, petarda, oczyściłam trochę głowę.
I wiecie co? Chyba spisuję ten cykl na straty. Seksy tylko 3 razy przed moimi plamieniami, plamienia 6 dni, teraz nic, ale nam się po prostu nie chce. Nie będę się zmuszać. Nie zaszłam w ciążę przez ponad rok cyklicznych stosunków, to taki rozwalony cykl i tak pewnie tego nie zmieni. Biała flaga.S_va_88 lubi tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
karczoch321 wrote:A ja już właśnie w drodze na drożność. Będę trochę za wcześnie, ale mam takie głupie połączenia od siebie z wioski, a nie chce jechać autem.
Dzięki Wam trochę mniej się stresuję 😍
Ale od dziś zaczynam robić testy owu, czuję już taki ból podbrzusza i rozpierania pachwin 🧐
Pomijając moje przeczucia, że w tym miesiącu i tak się nie uda, bo przecież uda się w lipcu… to i tak myślę, że mamy małe szanse, bo mąż wyrywał sobie tydzień temu ósemkę i dalej jest lekko nie do życia. Od tygodnia leci mniej lub bardziej na przeciwbólowych i kiepsko widzę następny tydzień/kilka dni pod kątem baklazanowania. Jak widzę jak się męczy to nawet nie mam serca go zaczepiać 😆😅
Dawaj znać po zabiegu! 🩷Marzycielka94, kikix0o, ater, assialbnn lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Idawoll wrote:Niestety melduję biel. Wiem, że już nic się nie zmieni, więc pozostaje czekać na nowy cykl.
😞💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
AnMiPe wrote:Byłam wczoraj na Pięknej i Bestii w Teatrze Muzycznym, petarda, oczyściłam trochę głowę.
I wiecie co? Chyba spisuję ten cykl na straty. Seksy tylko 3 razy przed moimi plamieniami, plamienia 6 dni, teraz nic, ale nam się po prostu nie chce. Nie będę się zmuszać. Nie zaszłam w ciążę przez ponad rok cyklicznych stosunków, to taki rozwalony cykl i tak pewnie tego nie zmieni. Biała flaga.
To bardzo dojrzałe podejście. Nic na siłę. Mam podejrzenie, że takie spinanie się i nakręcanie na regularność kiedy tak naprawdę nie ma ochoty, zrobiłoby więcej szkody niż pożytku. Ale! Z takimi cyklami to też nigdy nie wiadomo i może te trzy 🍆 wystarczyły!Marzycielka94, AnMiPe, Morgo, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
✨jajowody superdrożne
🧔🏻♂️ on
Powder wrote:Słuchaj, nie ma rzeczy niemożliwych. Kładź go na plecach i jazda 🤪🔥🍆
Dawaj znać po zabiegu! 🩷Powder lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
Idawoll i Lucy - ściskam Was obie, trzymam kciuki za kolejną szansę na dwie kreski 🥹❤️
Karczoszku - powodzenia, będzie dobrze, Powder przetarła wczoraj szlaki, więc nie ma co się bać !❤️
Powder - jak się czujesz, wszystko nadal okej?❤️
Cysterka - czasem odpuszczenie daje poczucie kontroli nad własnym życiem i uczy potrzebnego nas dystansu ❤️MroziaMM, Lucy321, Powder lubią tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Kins - dziękuje za trzymanie kciuków ❤️ jesteśmy na południu, a kierujemy się teraz w stronę Sycylii 😀 Byliśmy wcześniej też w innych regionach i szczerze mówiąc to tam też nie jadłam jakiegoś pysznego makaronu, więc może źle trafialiśmy 😂
Yoanne - około 2 dni przed okresem, dziś 27dc więc już te cienie są chyba możliwe 🤔❤️
karczoch321 - dokładnie, za około 2 dni planowany małpiszon. Powder rozwaliła, na plecy go i jazda 😂❤️
MroziaMM bardzo bym chciała żeby u mnie było podobnie 🥺
I tulę Was dziewczyny za biele 🫂🫂K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🗓️👶
23.04 – ⏸️
08.05 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
✨ ZDROWIE ✨
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
▫️niedobory – w trakcie suplementacji
· · · · · · · ·
✨ WYNIKI ✨
🦋 TSH: 1.6 💚
🌱 Kwas foliowy: 7.80 → 13.80 💚
🧠 B12: 185 → 404 💚
🌞 D3: 27 →…
🩸 Ferrytyna: 31
🍬 Insulina: 8
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Aterku jeśli jesteś z nami to daj znać, co u Ciebie, jak się czujesz?❤️✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Powiem Wam że chce mi się z siebie śmiać 🤡 Jak było jeszcze bez sensu robić testy to miałam ich zapas, a dzisiaj wstaję rano podekscytowana, żeby powtórzyć ten wczorajszy i że wszystko się okaże. A ja nie mam już testów 🤣 Byłam pewna, że mam jeszcze jeden albo dwa 🥲
Także z pierwszego porannego siku nic nie będzie 😅Marzycielka94 lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🗓️👶
23.04 – ⏸️
08.05 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
✨ ZDROWIE ✨
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
· · · · · · · ·
✨ WYNIKI ✨
_____
Kiki a jaka to czułość tych wczorajszych testów? Coś tam jakby przebija, ale wiadomo lepiej na spokojnie do tego podejść.
Przytulam za biele 🥲ale pamiętajcie dziewczyny, że dopóki @ nie zawita, są szanse!
A co do dziewczyn, do których przyszła @ oby to był pierwszy cień Waszej ciąży!❤️
Emciak przesyłam dużo siły! ❤️daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz. Jeszcze wyjdzie słońce, zobaczysz!
Ja właśnie siedzę w labie, udało się zrobić prywatnie 😎. W poniedziałek mamy tutaj święto, więc będzie nieczynne a później pracuje 3 dni od 5:00. Więc myślałam, żeby powtórzyć betę po tygodniu w Polsce, ale boję się że będą inne normy/jednostki i tylko się zestresuję. Ale umówiłam się do ginekologa w Polsce, bo pierwszą ciążę zakończyłam rzucawka, druga poroniona. A tutaj u mnie mówią, że nie ma się czym przejmować 🤡. Więc wolę porozmawiać z kimś kompetentnym. Wiem, ze na usg nic nie będzie widać, ale może dostanę jakieś leki 🤔2022👧🏼
18.12 ⏸
27.12 beta 1600
07.01 crl 0.5cm om 5+6
15.01 mamy ❤️
23.01 💔
Luty 2025, próbujemy od nowa🥺
-letrozol
Kwiecień - cb. 😪 -
kikix0o wrote:Powiem Wam że chce mi się z siebie śmiać 🤡 Jak było jeszcze bez sensu robić testy to miałam ich zapas, a dzisiaj wstaję rano podekscytowana, żeby powtórzyć ten wczorajszy i że wszystko się okaże. A ja nie mam już testów 🤣 Byłam pewna, że mam jeszcze jeden albo dwa 🥲
Także z pierwszego porannego siku nic nie będzie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 09:18
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
kikix0o wrote:Powiem Wam że chce mi się z siebie śmiać 🤡 Jak było jeszcze bez sensu robić testy to miałam ich zapas, a dzisiaj wstaję rano podekscytowana, żeby powtórzyć ten wczorajszy i że wszystko się okaże. A ja nie mam już testów 🤣 Byłam pewna, że mam jeszcze jeden albo dwa 🥲
Także z pierwszego porannego siku nic nie będzie 😅Powder lubi tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Afirmuję przyjście okresu. Badanie drożności umówione, a dziada dalej brak. Już nawet ubrałam kremową sukienkę i jasną bieliznę 😅 wczoraj bardzo lekkie plamienie i już wiecie jakie myśli ciągną się za mną 🤡
olaa, ater, Powder, Morgo, Dżozu lubią tę wiadomość
-
kolorlila - te testy miały czułość 25
MroziaMM - dokładnie 😅 pamiętam jak było u Ciebie, chyba jeszcze większy test cierpliwości miałaś niż ja, najpierw te testy a potem jeszcze czekanie na betę, podziwiam że to wytrzymałaś 😂
Marzycielka94 - nie zdziwiłabym się 🤭 wiecie jakie drogie są tutaj te testy? 🫣 zbankrutować idzie..MroziaMM lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🗓️👶
23.04 – ⏸️
08.05 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
✨ ZDROWIE ✨
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
· · · · · · · ·
✨ WYNIKI ✨
_____
AnMiPe wrote:Byłam wczoraj na Pięknej i Bestii w Teatrze Muzycznym, petarda, oczyściłam trochę głowę.
I wiecie co? Chyba spisuję ten cykl na straty. Seksy tylko 3 razy przed moimi plamieniami, plamienia 6 dni, teraz nic, ale nam się po prostu nie chce. Nie będę się zmuszać. Nie zaszłam w ciążę przez ponad rok cyklicznych stosunków, to taki rozwalony cykl i tak pewnie tego nie zmieni. Biała flaga.
Kurde podziwiam i zazroszcze takiego spokojnego podejścia i chłodnego osądu. Ja w tym cyklu też obiecywałam sobie spokój, bo szanse niewielkie, a 6 dpo a ja już jestem nakręcona jak głupia 🫣 więc rozczarowanie zbliża się wielkimi kraokamiStarania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Dzień dobry 🥞🤗
kolorlila, brzmi jak AngliaGdzie jesteś? W Polsce to się pieszczą z ciążą i ciężarnymi, ale na początku ciąży wolę to podejście. Ok, poronienia w pierwszym trymestrze są częste, ale jeśli można coś z tym zrobić, dać progesteron, to czemu nie? Wysyłanie ciężarnej na L4 też popieram, jeśli są ku temu przesłanki.
Kiki, bo jak się zacznie testować, nawet niedorzecznie wcześnie, to już nie da się przestać 😂 Wyślij męża po nowe zapasy.kikix0o lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:Dzień dobry 🥞🤗
kolorlila, brzmi jak AngliaGdzie jesteś? W Polsce to się pieszczą z ciążą i ciężarnymi, ale na początku ciąży wolę to podejście. Ok, poronienia w pierwszym trymestrze są częste, ale jeśli można coś z tym zrobić, dać progesteron, to czemu nie? Wysyłanie ciężarnej na L4 też popieram, jeśli są ku temu przesłanki.
Kiki, bo jak się zacznie testować, nawet niedorzecznie wcześnie, to już nie da się przestać 😂 Wyślij męża po nowe zapasy.
Dokładnie, a ja to już w ogóle nie znam umiaru w testowaniu 😂
A myślicie że mogę zatestować z drugiego sika?K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🗓️👶
23.04 – ⏸️
08.05 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
✨ ZDROWIE ✨
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
· · · · · · · ·
✨ WYNIKI ✨
_____
kikix0o wrote:Dokładnie, a ja to już w ogóle nie znam umiaru w testowaniu 😂
A myślicie że mogę zatestować z drugiego sika?
Albo poczekaj już do jutra 🫣 beta skacze co 48h wiec jeśli coś tam się zaczyna dziać to jutro może będzie lepsza kreseczka 😇
A dziś się ciesz dalej wakacjami 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 09:46
Marzycielka94, Kins, Powder lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2