X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki, te kreski potrafią człowieka nieźle skołować 🙈 Czasem to naprawdę ciężko ocenić, czy to cień cienia, czy jakiś fabryczny odblask, czy faktycznie „coś” zaczyna się dziać. Na tak wczesnym etapie testy mogą się jeszcze bardzo różnie zachowywać. Nawet jeśli jutro będzie podobnie jak dziś, to jeszcze niczego nie przesądza. Czasem potrzeba paru dni, żeby beta ruszyła z kopyta i kreska się wzmocniła.
    A powiedz, obserwujesz się może? Mierzysz temperaturę, śluz, cokolwiek? Bo skoro owulacja jest zagadką, to może da się jeszcze coś wywnioskować z objawów albo pomiarów. To by trochę pomogło ogarnąć, na jakim jesteś etapie.
    Trzymam mocno kciuki, ale spokojnie, krok po kroku ❤️

kikix0o lubi tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻

Wysłany: 6 czerwca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Albo poczekaj już do jutra 🫣 beta skacze co 48h wiec jeśli coś tam się zaczyna dziać to jutro może będzie lepsza kreseczka 😇

A dziś się ciesz dalej wakacjami 😆

To „😆” na końcu idealnie podsumowuje moje cieszenie się wakacjami 🤣

Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🗓️👶
    23.04 – ⏸️
    08.05 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

✨ ZDROWIE ✨

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenia lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory – w trakcie suplementacji

· · · · · · · ·

✨ WYNIKI ✨

🦋 TSH: 1.6 💚
    🌱 Kwas foliowy: 7.80 → 13.80 💚
    🧠 B12: 185 → 404 💚
    🌞 D3: 27 →…
    🩸 Ferrytyna: 31
    🍬 Insulina: 8

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Belia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Ja już leżę na oddziale. Okazało się, że niepotrzebna ta koszula nocna i inne cyrki.
    Na razie czekam. Dużo kobiet na łyżeczkowanie. Na HSG jestem sama więc zobaczymy jak to pójdzie.

karczoch321, Marzycielka94, Sagi, olaa, Pyz_a, Piret, ater, Pacynka, Powder, cysterka95, Morgo, S_va_88, Dżozu lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3

2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    HSG dwa jajowody drożne ✅
    🔜 czerwiec badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Hejka dziewczyny. Ja już leżę na oddziale. Okazało się, że niepotrzebna ta koszula nocna i inne cyrki.
    Na razie czekam. Dużo kobiet na łyżeczkowanie. Na HSG jestem sama więc zobaczymy jak to pójdzie.

Ja też już leżę. Trochę zaskoczenie, bo faktycznie kazali mi się przebrać, dostałam łóżko, wenflon i mam czekać, ale nikt nie wie do której 😅 i z tego co podejrzałam na tablicy w pokoju położnych to chyba też tylko ja (na razie) na hsg 🙌

Sagi, ater, Pacynka, Pacynka, Pacynka, Powder, cysterka95, Dżozu lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll, Lucy321 - tulę za biele <3

AnMiPe rozumiem rozczarowanie totalnie :( Ja też od tego cyklu straciłam już wszelkie nadzieje. Chat GPT nie pomaga pisząc, że "szanse na ciążę naturalną są bardzo bardzo małe lub nierealne"

Karczoch Trzymam kciuki !!!

Kiki Też coś widzę ;)

Czy jestem 2-3dpo ? Być może...czy wczoraj kupiłam ćwiartkę świeżego ananasa ? Być może ....:D

A tak całkiem serio zapłaciłam wczoraj 90 zł za dosłownie kilka produktów w sklepie - wszystkie propłodnościowe - ananas bo implantacja, łosoś wędzony bo omega 3 na wyciszenie endo i stanów zapalnych, ser kozi - bo niby też lepszy gdy ma się choroby autoimmuno, borówki bo antyoksydanty itd itd. I zdałam sobie sprawę że nie wiem czy to drugie dziecko to dobry pomysł .... Samo zrobienie go to gruby hajs (1,2k drożność, 3,5h histeroskopia, monitoringi, ovitrelle, badania, suple itd.). Może lepiej żyć we trójkę i nie martwić się tak np. kosztami życia ? Nasz jedynak ma fajne życie - może wszechświat chce żeby tak pozostało ? Oczywiście nie twierdzę, że nie stać nas typowo na drugie - tylko wiadomo że wtedy będzie trzeba iść na pewne ustępstwa (co innego kupić wakacje gdzieś dalej niż Europa dla 3 osób, a inaczej dla 4). Takie mam rozkminy z rana :D Przyjebcie mi czymś twardym :D

kikix0o, olaa, mmonika_, Morgo lubią tę wiadomość

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 1-6 cs
    ❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
    🤞 11 cykl starań !

✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina
  • Belia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ja też już leżę. Trochę zaskoczenie, bo faktycznie kazali mi się przebrać, dostałam łóżko, wenflon i mam czekać, ale nikt nie wie do której 😅 i z tego co podejrzałam na tablicy w pokoju położnych to chyba też tylko ja (na razie) na hsg 🙌
    Też mam wenflon. Mają podawać jakiś lek więc myślę że przeciwbólowy.
    Dobrze, że mój lekarz musi być o 14 u siebie w poradni więc mam nadzieję że wyjdę razem z nim.

Marzycielka94, karczoch321 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3

2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    HSG dwa jajowody drożne ✅
    🔜 czerwiec badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Kiki, te kreski potrafią człowieka nieźle skołować 🙈 Czasem to naprawdę ciężko ocenić, czy to cień cienia, czy jakiś fabryczny odblask, czy faktycznie „coś” zaczyna się dziać. Na tak wczesnym etapie testy mogą się jeszcze bardzo różnie zachowywać. Nawet jeśli jutro będzie podobnie jak dziś, to jeszcze niczego nie przesądza. Czasem potrzeba paru dni, żeby beta ruszyła z kopyta i kreska się wzmocniła.
    A powiedz, obserwujesz się może? Mierzysz temperaturę, śluz, cokolwiek? Bo skoro owulacja jest zagadką, to może da się jeszcze coś wywnioskować z objawów albo pomiarów. To by trochę pomogło ogarnąć, na jakim jesteś etapie.
    Trzymam mocno kciuki, ale spokojnie, krok po kroku ❤️

No właśnie nie mierzę bo nie wzięłam ze sobą termometra :( Jeśli chodzi o śluz to coś tam obserwuję, ale on pasuje i do takiego we wczesnej ciąży i do takiego przed okresem 😅 Oprócz tego to 🍒 są minimalnie bardziej tkliwe, ale dosłownie troszeczkę, a tak to nic innego nie zauważyłam. Dziękuje za trzymanie kciuków ❤️

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🗓️👶
    23.04 – ⏸️
    08.05 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

✨ ZDROWIE ✨

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenia lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory – w trakcie suplementacji

· · · · · · · ·

✨ WYNIKI ✨

🦋 TSH: 1.6 💚
    🌱 Kwas foliowy: 7.80 → 13.80 💚
    🧠 B12: 185 → 404 💚
    🌞 D3: 27 →…
    🩸 Ferrytyna: 31
    🍬 Insulina: 8

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cześć dziewczyny, bo się dzis nie witałam. Nie nadrobię. Bo cięższe dni mamy z synkiem. Idą mu czworki... ukochany czas 🙃 ciężko znosi to ząbkowanie od początku. Ma wszystkie możliwe objawy, rozjechało nam się spanie, drzemki, no wszytsko inaczej, nałożyło to się też z pierwszym "buntem", także jest ciekawie 😅 dodatkowo ja sama z chłopakami, bo mój mąż pracuje wyjazdowo.
    Ale tulę za wszystkie biele, małpy i nieprzyjemności. 🫂 Kciuki za testujące dziś 🤞✨ i za dziewczyny, które mają dzisiaj jakieś badania, zabiegi. ❤️

Miłego dnia 😊❤️

kikix0o, olaa, Kins, Morgo lubią tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻

Wysłany: 6 czerwca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ciężko Was nadrobić Kochane :)

Belia powodzenia :)

Mrozia gratulacje :)

Powder super, że wszystko drożne :)

Kiki na tych testach widac kreski, trzymam kciuki no i piękne pazurki :)

Cieszą wiadomości o dobrych przyrostach, pięknie rosnących Kropkach <3

Przytulam bardzo mocno wszystkie Dziewczyny, które mają gorszy dzień.

kikix0o, Powder, MroziaMM lubią tę wiadomość

Starania o trzecie👶 od 05.2023 z przerwami

Hashimoto
    PAI, MTHFR hetero

Euthyrox 25, wit D, folian, probiotyki, magnez, olej z ostropestu
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Kurde podziwiam i zazroszcze takiego spokojnego podejścia i chłodnego osądu. Ja w tym cyklu też obiecywałam sobie spokój, bo szanse niewielkie, a 6 dpo a ja już jestem nakręcona jak głupia 🫣 więc rozczarowanie zbliża się wielkimi krokami

Wcale nie jestem spokojna, jestem zrezygnowana. Ale moja frustracja tym bardziej nie sprzyja amorom, a dodatkowo jestem zmęczona. Psychicznie i fizycznie. Mam turbo intensywny czas spinania terminów i ogarniania wszystkiego w życiu, moje samopoczucie fizyczne szoruje po ziemi, bo niestety moja choroba zaostrza się przy braku snu, stresie itd.

Także jakbym miała bakłażanować to tylko na śpiocha, zero energii. A nie chcę, by moje dziecko powstało (o ile w ogóle kiedykolwiek powstanie) w jakiś mechaniczny sposób. I jestem w 29 dc, więc z tej mąki już raczej chleba nie będzie.
    A dodatkowo dosłownie wkur*iają mnie takie wszystkie komunikaty od świata - aplikacja: "największa szansa na zajście w ciąże dzisiaj", a ja np. plamię i to fest, więc porumakowane.
    I jutro jadę na imprezę rodzinną z dzieckiem w roli głównej, więc znowu będę się uśmiechać. A na jesień 3 moje bliskie koleżanki rodzą. A ja chciałam dziecko na jesień albo luty. I znowu będę się uśmiechać.
    Baby, które nie chciały dzieci, a ja tak, robią rundę numer 2, będąc w ciąży albo z drugim, albo się starają. A ja nawet nie wiem, co mój cykl odjaniepawla od roku.

Więc przepraszam, uruchomiłam się, ale wcale nie jestem spokojna.

S_va_88 lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze dodatkowo mój mąż miał regularne zmiany w pracy, idealnie brał suple, pilnował się, zakładaliśmy, że jak jest taka unormowana doba, to będziemy co dwa dni, bo fajnie, szanse wzrosną. A no, pięknie nam wyszło 🤡🤡🤡

🤶 29l.

🎅34 l.

• MMM123 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Wcale nie jestem spokojna, jestem zrezygnowana. Ale moja frustracja tym bardziej nie sprzyja amorom, a dodatkowo jestem zmęczona. Psychicznie i fizycznie. Mam turbo intensywny czas spinania terminów i ogarniania wszystkiego w życiu, moje samopoczucie fizyczne szoruje po ziemi, bo niestety moja choroba zaostrza się przy braku snu, stresie itd.

Także jakbym miała bakłażanować to tylko na śpiocha, zero energii. A nie chcę, by moje dziecko powstało (o ile w ogóle kiedykolwiek powstanie) w jakiś mechaniczny sposób. I jestem w 29 dc, więc z tej mąki już raczej chleba nie będzie.
    A dodatkowo dosłownie wkur*iają mnie takie wszystkie komunikaty od świata - aplikacja: "największa szansa na zajście w ciąże dzisiaj", a ja np. plamię i to fest, więc porumakowane.
    I jutro jadę na imprezę rodzinną z dzieckiem w roli głównej, więc znowu będę się uśmiechać. A na jesień 3 moje bliskie koleżanki rodzą. A ja chciałam dziecko na jesień albo luty. I znowu będę się uśmiechać.
    Baby, które nie chciały dzieci, a ja tak, robią rundę numer 2, będąc w ciąży albo z drugim, albo się starają. A ja nawet nie wiem, co mój cykl odjaniepawla od roku.

Więc przepraszam, uruchomiłam się, ale wcale nie jestem spokojna.

Przepraszam, zle zinterpretowałam wpis. Mam nadzieję że nie sprawiłam Ci dodatkowej przykrisci 🫣

S_va_88 lubi tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • czekolada_z_pistacjami Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych kreseczek :)
    Ściskam za wszystko co złe.
    Kikx testuję dopiero za tydzień, a już jestem niecierpliwa, także witam w klubie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 10:52

kikix0o, assialbnn lubią tę wiadomość

• Nefretam Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta, ale melduje że mam wyniki Nifty i będzie zdrowa dziewczynka !

AnMiPe, kikix0o, karczoch321, olaa, czekolada_z_pistacjami, Kins, Piret, Darrika, Sagi, Gnom, Yoanne, cukrzyk1991, ater, malrzrz, Marzycielka94, Pacynka, Powder, Ilaria, White1, Mimi7, ferrytynka25, Olisska, Meggi_**, cysterka95, Nana11, Daisy1, Mardotka, assialbnn, Morgo, S_va_88, Ola8999, Dżozu, Paulina66, sandrac_94, Wianek lubią tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
    22.04.2025 pęcherzyk ciążowy :)
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    6.05.2025 CRL 1cm !
    22.05 - 2,5cm
    2.06 - 4,36cm

preg.png
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Przepraszam, zle zinterpretowałam wpis. Mam nadzieję że nie sprawiłam Ci dodatkowej przykrisci 🫣

Nieeee, absolutnie!!! <3 <3 <3

W żaden sposób nie byłaś zapalnikiem, po prostu dałaś mi przestrzeń na wylanie tego tutaj :D

Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

🤶 29l.

🎅34 l.

• Cytrynowa_Harmonia Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta, ale melduje że mam wyniki Nifty i będzie zdrowa dziewczynka !

Gratulacje! <3

Nefretam lubi tę wiadomość

• olaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Cudownie, gratulacje <3

Nefretam lubi tę wiadomość

Starania o trzecie👶 od 05.2023 z przerwami

Hashimoto
    PAI, MTHFR hetero

Euthyrox 25, wit D, folian, probiotyki, magnez, olej z ostropestu
  • MMM123 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Nieeee, absolutnie!!! <3 <3 <3

W żaden sposób nie byłaś zapalnikiem, po prostu dałaś mi przestrzeń na wylanie tego tutaj :D

W takim razie super, że miałaś się wygadać :) nie wiem o co chodzi, może ta letnia pogoda tak działa ale też mam wrażenie, że jak uslusze o jeszcze jakiejś ciazy w moim otoczeniu to chyba oszaleje. Tak bardzo bym się chciała cieszyć razem z rodziną i przyjaciółmi ale jak...

Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • Piret Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają drożności kciuki ! 🤞🤞 oby szybciutko poszło i bezboleśnie 🍀

Gratulacje Nefretam wspaniała wiadomość 🙌❤️

Belia, Marzycielka94, Nefretam lubią tę wiadomość

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

cp i 2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, wit. D, foliany, cholina, wit. K2, niepokalanek, magnez

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy - brak ✅
    mutacja MTHFR A1298C,
    Fragmentacja DNA 6% ✔️
    KIR ~ czekam na wynik
    HSG 🔜 czerwiec

🤞 Team #rodzew2026 🍀
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    W takim razie super, że miałaś się wygadać :) nie wiem o co chodzi, może ta letnia pogoda tak działa ale też mam wrażenie, że jak uslusze o jeszcze jakiejś ciazy w moim otoczeniu to chyba oszaleje. Tak bardzo bym się chciała cieszyć razem z rodziną i przyjaciółmi ale jak...

Ja generalnie jestem typem, który nie lubi lata, więc może mam kumulację. 😅 Aż sobie avatar zmieniłam, a co tam.
    Jak czytam swoją wiadomość, to faktycznie za bardzo agresywnie poleciałam, przepraszam.

Nefretam - oczywiście, że pamiętamy! Gratulacje!

Kins, Nefretam, S_va_88 lubią tę wiadomość

🤶 29l.

🎅34 l.

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ