Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Na dobranoc powiem Wam - nawiązując do chata gpt - cos mnie podkusiło dziś i zapytałam trochę dla funu (po raz pierwszy od 11 miesiecy starań) jaka byłaby data porodu znając datę ostatniej miesiaczki. I wywaliło mi error 😎😁 Nie wiedziałam wtedy o awarii, myślałam ze wszechświat daje mi kolejny znak 🌠🌌 😅
Dobranoc laski 😇
S_va_88, hope♥, Mardotka, Daisy1, Powder, MoniaB, Lianaa, 35Ja, Marzycielka94, AnMiPe, Zosia667, Belia, karczoch321, malrzrz, Lucy321, Sagi, ferrytynka25, ater, cysterka95, Meggi_**, Jedno_zyczenie, Świeżynka97, Morgo, Mimi7 lubią tę wiadomość
nie ok ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52
ok ✅️ FSH/LH, jajowody drożne, potwierdzone owulacje, zespół antyfosf, regularne cykle, MUCHa, czynnik V i protrombina
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
🤞 11 cykl starań o drugie dziecko ! (z lamettą 💉)
👩34 lata
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Dziewczyn tak bardzo, bardzo Wam dziękuję za wszystkie dobre słowa kierowane w moją stronę....................wiem gdzie warto popłakać. Bo Wy poprostu rozumiecie, jak nikt inny.
Gdy już popłakałam sobie dziś i takie ciśnienie emocjonalne schodzi, że jednak tym razem znowu małapa🙊🙈🙉
Mam nadzieję, że plan na jutro zadziała.
Założę👑 koronę, wypnę pierś🍑 do przodu
i zawalczę dalej. Co mi pozostało.
I mam takie przemyślenia:
że, może wszystkie które do tej pory zobaczyłyśmy 🩸w czerwcu. Poprostu chcemy jechać na porodówkę w marcu😅bo nie lubimy lutowych ślizgawic🫡i chcemy mieć dzieciaczki, wraz z przyjściem wiosny. Gdzie wszystko powolutku zaczyna się budzić do życia......
❤️🧡💛💚🩵💙💜🤎🩶🤍🩷
Dobrej nocy.
Trzymam kciuki za testujące jutro🥰kikix0o, hope♥, Marzycielka94, Dżozu, Sagi, Aurora98, Zosia667, malrzrz, ater, Mimi7, Morgo lubią tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
cukrzyk1991 wrote:Na dobranoc powiem Wam - nawiązując do chata gpt - cos mnie podkusiło dziś i zapytałam trochę dla funu (po raz pierwszy od 11 miesiecy starań) jaka byłaby data porodu znając datę ostatniej miesiaczki. I wywaliło mi error 😎😁 Nie wiedziałam wtedy o awarii, myślałam ze wszechświat daje mi kolejny znak 🌠🌌 😅
Dobranoc laski 😇
😅🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 23:37
Marzycielka94, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
cukrzyk1991 wrote:hope - dużo facetów ma problemy z morfologią. To bardzo zmienny parametr i wynik 1% to nie jest taka ogromna tragedia. Kokosik miała 0% (a w zasadzie Pan Kokos 😎🥥) a jest w ciąży ! Mówi się też ze nieprawidłowo wyglądający morfologicznie plemnik i tak może być w stanie zapłodnić komórkę
Wiem, wiem, pamiętam stopkę Kokosika gdzie widniało to 0%. Po prostu nas to dobiło trochę, że z 2% spadło do 0%. Będziemy działać w tym temacie i liczymy na to, że wyniki się jeszcze poprawią.cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfo, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 pierwsza wizyta w Klinice
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
· 06/25 AMH 1.88, kortyzol ✔
· 08/25 powtórka badań i wizyta u endo
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
· 06/25 ponowne badanie nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
S_va_88 wrote:Ja chyba poprostu głupią wierzyłam że po miesiącu w którym miałam rodzić, poprostu znajdę w ciążę.....a tak się nie stało.
Niem ma siły na nic dzisiaj, ciężko mi.
Najchętniej bym wzięła wolne w pracy, ale wiem, że nie mogę.
Proszę powiedzcie mi, że następny miesiąc będzie nasz..........Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 06:26
kikix0o, S_va_88, Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
21.12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶
🔜 07.2025 diagnostyka
Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B6, B12, E, Magnez, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, korzeń Maca, Kerabione. -
Daisy1 wrote:S_va_88 Ściskam mocno i przybijam piątkę, u mnie też dzisiaj 🐒 wjechala na całego. 🫠 Ja też ciągle mam w głowie myśl, że teoretycznie po stracie powinno szybko znów zaskoczyć, bo niby lepsze ukrwienie itp itd, ale jakoś nie wychodzi. Ehh. Trzymam mocno kciuki za ten kolejny cykl, oby to był pierwszy dzień Twojej ciąży 🩷💙 i chciałam tylko dodać, że naprawdę podziwiam, bo jesteś tu zawsze - odpisujesz, wspierasz, lajkujesz, interesujesz się tym, co u innych, nawet jak sama masz cięższy dzień😍 Widać, że masz wielkie serducho 💚
To samo pomyślałam, przekochana 😭❤️S_va_88 lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
▫️niedobory – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Morgo wrote:Co do fizjo urogin to ja korzystałam pół roku temu. Podejrzewałam u siebie nadmiernie napięte mięśnie dna miednicy i potwierdziło się. Nauczyłam się ćwiczeń i wracam do nich co jakiś czas. Jak będziecie w ciąży to koniecznie pójdźcie bo wtedy pracuje się m.in. nad uelastycznieniem dna miednicy, żeby było mniejsze ryzyko pęknięcia krocza.
Ja dziś byłam u nowej ginekolog. W testach owu z horizon medical pusto, a na USG pęcherzyk na granicy pęknięcia. Także definitywnie zmieniam firmę w następnym cyklu (tfu, tfu). Lekarka kazała mi zapomnieć o lekarzach i badaniach 😆Morgo lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Belia wrote:Kiki ale niespodzianka! Będziesz miała kochana cudowne wakacyjne wspomnienia 🥰 gratulacje! Kiedy wracasz? Beta już wtedy powinna być wysoka.
Powder, Karczoch jak tam wasze piki?
U mnie bardzo dziwna sytuacja. 😅 bo kreseczki zamiast ciemnieć zaczęły blednąć aż doszło do tego, że owulak sprzed chwili jest już praktycznie niewidoczny. I teraz nie wiem. Bo do tego mam śmieszne objawy. Coś mnie tam niby zakłuje raz za czas po prawej stronie. Ale zaczęły mnie szczypać sutki tak śmiesznie. No i śluz też bym powiedziała, że najlepszy już za mną.
Więc pytanie, czy owulacja była zaraz po zabiegu i przegapiłam bo to aż niespotykane u mnie żeby było tak wcześnie i to co wyłapałam to była końcówka piku czy może coś tam się dopiero rozkręca i będzie późniejsza owulka. W tym miesiącu odstawiłam też inozytol bo akurat nie było na sklepie więc może dlatego to się rozjechało. Będę testować dalej ale jeżeli owulka już za mną to nie dość, że dzieci z tego nie będzie bo seksu przez drożność nie było to jeszcze co najgorsze utraciłam poczucie kontroli 😂
U mnie już po owulacji, przyszła dwa dni wcześniej znienacka, ale daliśmy radę pobakłażanować idealnie na czas, uff 🍆🤭więc teraz, tak jak pisałam wyżej, wszystko w rękach jajeczka i plemnika a ja siadam sobie wygodnie i czekam na werdykt 🤞🏻🍓kikix0o, S_va_88, Marzycielka94, Belia lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Powder wrote:O kurczę, faktycznie dziwna sprawa. A może to co złapałaś to był pik tylko mniej wybarwiony?
U mnie już po owulacji, przyszła dwa dni wcześniej znienacka, ale daliśmy radę pobakłażanować idealnie na czas, uff 🍆🤭więc teraz, tak jak pisałam wyżej, wszystko w rękach jajeczka i plemnika a ja siadam sobie wygodnie i czekam na werdykt 🤞🏻🍓
u mnie swędzenie piersi to ewidentnie wzrost progesteronu po owulacji.Belia lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
cukrzyk1991 wrote:Na dobranoc powiem Wam - nawiązując do chata gpt - cos mnie podkusiło dziś i zapytałam trochę dla funu (po raz pierwszy od 11 miesiecy starań) jaka byłaby data porodu znając datę ostatniej miesiaczki. I wywaliło mi error 😎😁 Nie wiedziałam wtedy o awarii, myślałam ze wszechświat daje mi kolejny znak 🌠🌌 😅
Dobranoc laski 😇
Padłam! 🤣🤣🤣😍 boskie 🤣 ehh chat gpt to najlepszy przyjaciel xd
📝Agata
⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
•Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
•Wstępna cytologia oraz USG: OK
•USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
•Hormony tarczycy ok
•Długie cykle 31-33
•Czasami cykl lubi poświrować
•Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
💊Pueria Uno
💊Witamina D3
Czekamy…✊ -
Dobranoc laski 😇
Teraz będę mieć dobry dzień 🤪
Jadę po 7 na betę dzisiaj i chyba zrobię progesteron, zapytam się położnej.
I tak mam zlecone inne badania przez rodzinnegocukrzyk1991, ater lubią tę wiadomość
13.05 2025 - Maria - 8 tydzień 🖤
-2010--- ♥️♥️--👣👣
-2015---♥️--🧚 -
S_va_88 wrote:Dziewczyny tęsknię za Wami, a cały czerwiec od początku jest kosmicznie nie do ogarnięcia dla mnie.
A będzie tylko gorzej, bo to czerwiec w szkole w płacach jest okropny.
Witam jeszcze raz wszystkie nowe dziewczyny.
Mam nadzieję, że uda mi się wkoncu bardziej udzielać,
a nie tylko walczyć, żeby przeczytać.
Ale jestem dobita.......
Okazało się że nawet nie zdążę 13 w piątek siknąć.
Bo dziś przyszła 🩸
Marzycielko możesz mi zapisać.
Płakać mi się chce.......zresztą od rana popłakuję.
PS. Ale wkoncu dorosłam do tego, żeby iść do lekarza. Ja wiem, zlinczujecie mnie. Ale po poronieniu w listopadzie, po zabiegu łyżeczkowania 😓 i potem po tej kontroli po trzech tygodniach,..........czułam taki wewnętrzny opór przed lekarzami, zresztą nadal czuję. Ale wkoncu zapisałam się do lekarza. Nie podobają mi się tę plamienia przed i po okresie. Na szczęście nie w każdym cyklu są. Ale się pojawiają.
A do tego od wczoraj mi się śnią słowa lekarza, o tym że serduszko nie bije..........
Ja chyba poprostu głupią wierzyłam że po miesiącu w którym miałam rodzić, poprostu znajdę w ciążę.....a tak się nie stało.
Proszę powiedzcie mi, że następny miesiąc będzie nasz..........
Hej❤️
Strasznie mi przykro… rozumiem opór przed badaniami, lekarzami. Jak miałam napady lękowe to odwiedziłam ich multum aż do stabilizacji lekami. Potem, przez pół roku nie potrafiłam nawet słyszeć i jakichkolwiek wizytach. Człowiek ma swój limit.
Szkoda, że do tego doszedł napięty czas w pracy i nie masz chwili wytchnienia na przetrawienie tych emocji.
Ale wiedz, ze nie jesteś z tym sama❤️
Trzymam kciuki za dalsze starania, jesteś pewnie już blisko, tylko jeszcze jedno okrążenie do mety 🥹
S_va_88 lubi tę wiadomość
📝Agata
⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
•Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
•Wstępna cytologia oraz USG: OK
•USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
•Hormony tarczycy ok
•Długie cykle 31-33
•Czasami cykl lubi poświrować
•Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
💊Pueria Uno
💊Witamina D3
Czekamy…✊ -
S_va_88 wrote:Dziewczyn tak bardzo, bardzo Wam dziękuję za wszystkie dobre słowa kierowane w moją stronę....................wiem gdzie warto popłakać. Bo Wy poprostu rozumiecie, jak nikt inny.
Gdy już popłakałam sobie dziś i takie ciśnienie emocjonalne schodzi, że jednak tym razem znowu małapa🙊🙈🙉
Mam nadzieję, że plan na jutro zadziała.
Założę👑 koronę, wypnę pierś🍑 do przodu
i zawalczę dalej. Co mi pozostało.
I mam takie przemyślenia:
że, może wszystkie które do tej pory zobaczyłyśmy 🩸w czerwcu. Poprostu chcemy jechać na porodówkę w marcu😅bo nie lubimy lutowych ślizgawic🫡i chcemy mieć dzieciaczki, wraz z przyjściem wiosny. Gdzie wszystko powolutku zaczyna się budzić do życia......
❤️🧡💛💚🩵💙💜🤎🩶🤍🩷
Dobrej nocy.
Trzymam kciuki za testujące jutro🥰
S_va_88 lubi tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Dobrego dnia wszystkim!
Powder, Lianaa, cukrzyk1991, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
S_va_88 wrote:Dziewczyny tęsknię za Wami, a cały czerwiec od początku jest kosmicznie nie do ogarnięcia dla mnie.
A będzie tylko gorzej, bo to czerwiec w szkole w płacach jest okropny.
Witam jeszcze raz wszystkie nowe dziewczyny.
Mam nadzieję, że uda mi się wkoncu bardziej udzielać,
a nie tylko walczyć, żeby przeczytać.
Ale jestem dobita.......
Okazało się że nawet nie zdążę 13 w piątek siknąć.
Bo dziś przyszła 🩸
Marzycielko możesz mi zapisać.
Płakać mi się chce.......zresztą od rana popłakuję.
PS. Ale wkoncu dorosłam do tego, żeby iść do lekarza. Ja wiem, zlinczujecie mnie. Ale po poronieniu w listopadzie, po zabiegu łyżeczkowania 😓 i potem po tej kontroli po trzech tygodniach,..........czułam taki wewnętrzny opór przed lekarzami, zresztą nadal czuję. Ale wkoncu zapisałam się do lekarza. Nie podobają mi się tę plamienia przed i po okresie. Na szczęście nie w każdym cyklu są. Ale się pojawiają.
A do tego od wczoraj mi się śnią słowa lekarza, o tym że serduszko nie bije..........
Ja chyba poprostu głupią wierzyłam że po miesiącu w którym miałam rodzić, poprostu znajdę w ciążę.....a tak się nie stało.
Proszę powiedzcie mi, że następny miesiąc będzie nasz..........
Przytulam 🫂
I trzyma kciuki za wizytę ❤️
Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
Kolejna wizyta 07/2025
⏳Powtórzyć: LH | FSH | estradiol | prolaktyna | makroprolaktyna | amh | insulina | glukoza
💊Brać: Letrozol 2x1(5 dni) po oddaniu krwi
🔬 UREA7 (pobranie)
On:
🔬Zrobić: badanie nasienia ogólne | test swim-up | test hba | test mar | test scd -
Marzycielka94 wrote:Ufff nadrobiłam cały dzień i zaktualizowałam pierwszą stronę, wydaje mi się, że wszystko odnotowałam i przepisałam m.in. Powder na inny termin, ale jakby mi coś umknęło - dajcie znać!
Widzę, że u mnie aktualnie podejście jak u Ater i Powder, na zasadzie yolo, co ma być to będzie 😅 przez to, że nie było owulki i zbijamy torbiel AH to mam jakiś spadek motywacji, zapominam o suplach i jem na kolację chleb z dżemem, wiem, masakra, ale nie hejtujcie, plis, poprawię sie 😂
Kiki trzymam kciuki za Twoją balerinę kapuczinę, niech Wam służy to włoskie słońce i gorący klimat, a kropek się pięknie wygrzewa i rośnie 😍
Zosiu, przeczytałam na spokojnie cały Twój post o wizycie w klinice i wiem, że pierwsze emocje może nie były dobre, ale z plusów: jest na was jakiś plan, jest kilka rzeczy do sprawdzenia, wyniki można trochę podciągnąć, chłop się zmotywował do zrobienia badań, więc na kolejną wizytę już na pewno pójdziecie z wynikami, na dodatek ponoć raz do roku zdarza się cykl bezowulacyjny, więc właśnie może na niego trafiłaś? U mnie w tym cyklu podobnie, nie było owulki, a jest torbiel i też się czułam jakbym dostała obuchem w głowę, ale co nam pozostało, niż podnieść sie, poprawić koronę i zasuwać dalej? Trzymam za Was kciuki, jesteśmy tutaj podobną ilość czasu i wierze, że w końcu wyjdzie dla nas słoneczko 🌞
Właśnie o Tobie też doczytałam że również Twój obecny cykl jest bezowulacyjny. Nie spodziewałam się tego, i również dostałam obuchem w łepetyne.
O ile to jeszcze trawie (bo może faktycznie się taki trafił cykl akurat teraz) to mam problem z tym że powiedziała że jeśli chodzi o rezerwę to jej to wygląda dużo gorzej niż na badaniu (miałam amh 1.3), i że w tym wieku to kiepsko wygląda i koniecznie to powtórzyć. Tego się chyba najbardziej boje że to się potwierdzi.
Dżozu, S_va_88 lubią tę wiadomość
Starania od 10/2024
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Kolejna wizyta 07/2025
⏳Powtórzyć: LH | FSH | estradiol | prolaktyna | makroprolaktyna | amh | insulina | glukoza
🔬 UREA7 (pobranie)
On:
🔬Zrobić: badanie nasienia ogólne | test swim-up | test hba | test mar | test scd -
Dżozu wrote:Tak Claudii, już obczaiłam jakiegos starego posta Twojego. Ja dziś rozpoczynam doktoryzowanie z niskiego estradiolu... oczywiście chatu radzi badanie amh, ale teraz to już wgl mi się nie spieszy...
Mi wtedy też radził, pokusiłam się i wyszło jak wyszło 🤣 Aczkolwiek cieszę się, bo przynajmniej zaczęliśmy wcześniej diagnostykę, a tak to bysmy pewnie jeszcze nie ruszali nic za bardzo w tej kwestii. Ale w sumie nie badałam estradiolu później, ale według czatu musi wolno startować, ale później rosnąć prawidłowo, bo owulacje w cyklach z takim estradiolem mam potwierdzone progiem powyżej 10. Teraz też byłam na monitoringu po owulacji, bo lekarz myślał, że endometrium będzie cienkie i wtedy stymulacja Cyclobeigyst ale okazało się, że też startuje od 3mm ale później ładnie rośnie do 11mm. Także nie wszystko jest czarno-biale i organizm kobiecy jest nieobliczalny xdDżozu, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🩷 30l.
AMH 0.64
Niski estradiol na początku cyklów
Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
Cykle 29 dni.
21' nowotwór złośliwy tarczycy, całkowita resekcja + radioterapia I-131
Euthyrox 100 i 125
🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'
Ilość 96 mln
Ilość w ejakulacie 200 mln
Żywotność 80%
Ruch a 34%
Ruch b 26.1%
Ruch a + b 60 %
Morfologia 1% ❌
6 cykl starań. -
cukrzyk1991 wrote:Przebrnęłam po pracy przez wszystkie strony :
hope - dużo facetów ma problemy z morfologią. To bardzo zmienny parametr i wynik 1% to nie jest taka ogromna tragedia. Kokosik miała 0% (a w zasadzie Pan Kokos 😎🥥) a jest w ciąży ! Mówi się też ze nieprawidłowo wyglądający morfologicznie plemnik i tak może być w stanie zapłodnić komórkę
dzozu - chciałaś mi coś napisać ? To Ty pytałaś o acard ? Coś mi mignęło 😅
Zosia - uwazaj na biosteron bo laski z grupy o niskim amh na fb pisały że nie warto go niby brać gdy wyniki dhea-so4 są przy górnych granicach normy (lub powyzej połowy) bo może rozjechac ponoć troche pracę jajnikow Aronoł. Sama się trochę cykałam zanim zaczęłam go brać.
Kiedy Twój 🍆 idzie na badania ? Dawaj potem wyniki do analizy 😊
Tak - ubichinol to q10 ale nie kupuj pierwszego lepszego tylko typowo z koncowka OL. I patrz na dawki - min. 100-200 dziennie. Progesteron swiadczy o tym ze swoje owulacje jednak masz 💪 No worries
sva88 - gdy przeczytałam Twoj post to aż mi łzy popłyneły 🥺 Tak bardzo chciałabym Cię przytulić. Masz rebus na dziś (może chociaż odrobinę się uśmiechniesz i otrę Twoją łzę z policzka) :
➡️⭐️🌙➡️☀️➡️🌩⚡️➡️✅️🫶🧘♀️
Tutaj jest Twoja bezpieczna strefa ❤️
Marzycielko - tak - wg mnie powinnismy słuchać naszego śluzu 😁 Na tym chyba tez opiera się naprotechnologia ? Coś w tym musi być. Nasze babcie czy mamy nie miały testów owu xD
Nie wiem kiedy się umówi na to swoje "trzepanie" jak to nazwał, żałuję że od razu tam go nie umówiliśmy ale jak wyszłam z gabinetu to byłam tak przybita że nawet o tym nie pomyślałam.
Co do koenzymu, to ten Tenfertil ona amh ma właśnie ubichinion, i teraz się zastanawiam czy się na to przestawić czy jednak zostawić to co jest i dorzucić ewentualnie właśnie Q10 i nie wiem co jeszcze
Z tym DHEA to mnie zmartwiłaś, nie badałam tego a dostałam w zaleceniach, i teraz jest takie brać czy nie brać
Co do owulacji to miałam dokładnie w 3 cyklach badany próg, raz był 20, drugi raz 19 i trzeci 9.
Dwa razy miałam potwierdzoną owu na USG.
I teraz wjeżdża rozkmina czy ta Lametta nie rozwali jeszcze bardziej tych naturalnych (o ile są, bo już sama nie wierzę)Starania od 10/2024
Kolejna wizyta 07/2025
🔬 UREA7 (pobranie)
On:
Zosia667 wrote:Właśnie o Tobie też doczytałam że również Twój obecny cykl jest bezowulacyjny. Nie spodziewałam się tego, i również dostałam obuchem w łepetyne.
O ile to jeszcze trawie (bo może faktycznie się taki trafił cykl akurat teraz) to mam problem z tym że powiedziała że jeśli chodzi o rezerwę to jej to wygląda dużo gorzej niż na badaniu (miałam amh 1.3), i że w tym wieku to kiepsko wygląda i koniecznie to powtórzyć. Tego się chyba najbardziej boje że to się potwierdzi.
Miałaś sprawdzane pęcherzyki antralne?🩷 30l.
AMH 0.64
Niski estradiol na początku cyklów
Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
Cykle 29 dni.
21' nowotwór złośliwy tarczycy, całkowita resekcja + radioterapia I-131
Euthyrox 100 i 125
🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'
Ilość 96 mln
Ilość w ejakulacie 200 mln
Żywotność 80%
Ruch a 34%
Ruch b 26.1%
Ruch a + b 60 %
Morfologia 1% ❌