Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne lipcowe brzuszki:)
Odpowiedz

lipcowe brzuszki:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz dlugi weekend ;-) super

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo ,kto mi pomoże szukać dzisiejszego boćka? :D

Angelabd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ;-) szukamy

motyl1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki :)

Maluszek 22, motyl1993 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;) Przyszłam życzyć miłego dnia i jak najwięcej pozytywnych testów ;) Buziaki :*

motyl1993, Angelabd, Maluszek 22 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczynki :) Byłam wczoraj u lekarza i niby jest fajny bo się tak kompleksowo chce mną zająć ale nie zrobił mi usg na tej wizycie a myślałam że zobaczy czy owu już była czy jeszcze nie. Mam najpierw zrobić badania krwi i wybrać gynalgin bo podobno lekki stan zapalny mam tylko zapomniałam się zapytać czy branie gynalginu przy staraniach to dobry pomysł i nie wiem co zrobić doradźcie mi...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Witam Was Dziewczynki :) Byłam wczoraj u lekarza i niby jest fajny bo się tak kompleksowo chce mną zająć ale nie zrobił mi usg na tej wizycie a myślałam że zobaczy czy owu już była czy jeszcze nie. Mam najpierw zrobić badania krwi i wybrać gynalgin bo podobno lekki stan zapalny mam tylko zapomniałam się zapytać czy branie gynalginu przy staraniach to dobry pomysł i nie wiem co zrobić doradźcie mi...
    gynalgin jest polecany nawet w ciąży i jest bezpieczny w staranich, bo też go brałam :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a dlaczego jurtro stresy kochana ??

STresowałam się wynikami badań ale jest chyba dobrze..

TSH spadło z 23 na 8 więć w ciągu 5 dni to dużo bardzo:)
    FT4 wzrosło o jeden więc też dobrze

A najlepsza beta

07.07 2348 mIU/ml
    09.07 6374 mIU/ml

Wydaje mi się ,że ładnie rośnie bo to w ciągu doby ponad 150%... A może za ładnie? O 16 wizyta u lekarza i mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.

motyl1993, Angelabd, Daisy lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    gynalgin jest polecany nawet w ciąży i jest bezpieczny w staranich, bo też go brałam :)

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :) Uspokoiłaś mnie :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) ile brzuszkow ;-)

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:
    Hej ;-) ile brzuszkow ;-)
    mamy nadzieję, że będzie jeszcze więcej :D

katarzynnn, Angelabd lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie jest Zajsonek? :D

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    mamy nadzieję, że będzie jeszcze więcej :D
    Oby jak najwiecej ;-)

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj bylam u lekarza
    I nosze Alije Oliwie i Ariela Adriana
    Lekarz jest w 99% pewny tak sie ulzyli ladnie jakby pozowali do zdjec
    Do tej pory jestem w szoku
    Moj taki Dumny az go ta duma rozpiera Juz sie doczekac nie moge gdy beda z nami Szkraby
    I moglam sie z M. Zalozyc to bym wygrala
    <3

motyl1993, Angelabd, Daisy, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano mierzyłam sobie tempkę "oralnie" jak to pisze, na moim termometrze (zalecana metoda) i miałam 36,49. Po godzinie (caly czas leżę ;p - książkowy leń dzisiaj ze mnie) chciałam sprawdzić czy duża różnica będzie dowciapnie.
    Pokazało aż 36,71.

W tym cyklu przerzucenie na mierzenie dowciapne nie ma już sensu, ale jest możliwa aż tak duża różnica? W ustach mam teraz 36,51(jeszcze nic nie jadłam i nie piłam, baaa nawet ust nie otwarłam bo mieszkanie puste i nie ma z kim pogadać ;p)*

*tak umyłam termometr ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Dziś rano mierzyłam sobie tempkę "oralnie" jak to pisze, na moim termometrze (zalecana metoda) i miałam 36,49. Po godzinie (caly czas leżę ;p - książkowy leń dzisiaj ze mnie) chciałam sprawdzić czy duża różnica będzie dowciapnie.
    Pokazało aż 36,71.

W tym cyklu przerzucenie na mierzenie dowciapne nie ma już sensu, ale jest możliwa aż tak duża różnica? W ustach mam teraz 36,51(jeszcze nic nie jadłam i nie piłam, baaa nawet ust nie otwarłam bo mieszkanie puste i nie ma z kim pogadać ;p)*

*tak umyłam termometr ;)
    tak, mogą Ci powstać dwa różne wykresy mierząc oralnie i waginalnie ;) tak więc tempka może się różnić :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam popracować w końcu :D później zajrzę do was :)

katarzynnn lubi tę wiadomość

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Pokazało aż 36,71.

*tak umyłam termometr ;)
    Tak rozni sie temperatura wiec teraz skoncz juz oralnie a w nastepnym oczywiscie zycze ci by nastepnego nie bylo dowcipnie :-D

• Asta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 temperatura mierzona w ustach jest z reguły niższa niż ta w pochwie, więc jak najbardziej jest to możliwe. Właściwie w samych ustach w zależności od miejsca pomiaru temperatura może się znacząco różnic.

(Przepraszam, że tak się bez pytania wbijam w wątek. Podglądam, bo się niecierpliwie - chciałabym już zacząć starania, ale niestety nie mogę, więc żyje troszkę waszym życiem, podglądam, zaglądam i kibicuję w starankach.
    Zafasolkowanym gratuluję, a za oczekujące trzymam kciuki.)

Angelabd lubi tę wiadomość

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Katarzyna87 temperatura mierzona w ustach jest z reguły niższa niż ta w pochwie, więc jak najbardziej jest to możliwe. Właściwie w samych ustach w zależności od miejsca pomiaru temperatura może się znacząco różnic.

(Przepraszam, że tak się bez pytania wbijam w wątek. Podglądam, bo się niecierpliwie - chciałabym już zacząć starania, ale niestety nie mogę, więc żyje troszkę waszym życiem, podglądam, zaglądam i kibicuję w starankach.
    Zafasolkowanym gratuluję, a za oczekujące trzymam kciuki.)

Witamy :) Kiedy zaczynasz staranka ?

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ