lipcowe brzuszki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magda_lena88 wrote:nie chę byś odniosła to jako "atak" w Twoją str. ale tak czytam Twoje posty i spoko każdy ma prawo do własnego "gdybania" a już wgl. w takiej sprawie jak oczekiwanie na ciąże...jednak myślę, że trochę wyolbrzymiasz to wszystko i może lepiej jak dasz sobie trochę więcej luzu nie pisze tego w złej wierze ale czasem takie aż nad to obserwacje wcale nie wpływają pozytywnie a wręcz odwrotnie bo każde "odchylenie", które pojawia się w nowym cyklu interpertuje się od razu jako, że coś się nie zgadza. Pamiętaj, że każdy cykl jest inny nawet u jednej kobiety cykle i "odczucia" moga się różnić, tak samo trzeba pamiętać, że każdy organizm jest indywidualny i można porównywać do siebie różnych "odczuć", że jednak ma tak a ja mam tak i od razu "panikować"
Co do hCg rozumiem, że chcesz wiedzieć wczesniej bo czeka Cię anestezjolog itd..ale mimo wszystko chyba lepiej poczekać do terminu Jednak zrobisz jak uważasz za słuszne i nie ma co się aż tak nakręcać bo to może pogorszyć wszystko a później rozczarowanie boli bardziej.
Ja np. w tym cyklu wgl. odpuściła. Sex był wtedy kiedy mieliśmy i jest kiedy mamy ochotę nadal i nawet nie wiedziałam kiedy będzie owulacja i czy wgl. była bo w tym cyklu nie miałam monitoringu. Ponoć OF mi wyznaczyło owulację ale tak naprawdę tylko USG może potwierdzić czy ona była czy nie jedyne co to może w czw. z rana przed wyjazdem skoczę na badanie prg. zobaczyć czy jest na dobrym poziomie a test zobaczymy..ja w sumie jestem zmuszona robić go na wyjeździe jeśli owulacja rzeczywiście była tak wcześnie bo urlopuję w górach a nie chcę przeciążyć organizmu no i wiem, że od pozytywnego testu muszę brać dup-ka tak pewnie bym testowała dopiero ok 5 dni po terminie @
Ale i tak prawda taka, że jak ciąża ma być to będzie a jeśli nie to nie wiadomo co by się robiło i jak by się robiło jej sobie nie wyczarujemy
Mam nadzieję, że nie uraziłam Cię moim postem ale myślę, że sorry za określenie "sama sobie robisz krzywdę" takim wkręcaniem.. tak jak piszesz spokojnie poczekaj do terminu @...bądź twarda wiem, ze kobieta zmienną jest ale w tej kwestii lepiej jednak trzymać się pierwszej "wersji". Mimo wszystko 3mam kciuki
nie absolutnie mnie nie uraziłaś
termin miesiączki wypada jutro, także w czwartek już bym była dzień po terminie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLipcowe Brzuszki
01.07 - Gosiacu(@), hwesta(@), lady_89(-), Listior, justinna , Lolusia , ewelinas1986, Kasha
02.07 - dziubasekk , Niunia86 , mauaa
03.07 - Emily83, joszka , Suerte, myszka123, kasss, MamaAdasia
04.07 - Zima(@), gabi30 ,
05.07 - Katarzyna79 , ewelina25(@), vincaminor(-), anka30(-), pinka425 (@), munirka(-), momo1009(@), pysia88, alternatywa
06.07 - Natu93
07.07 - slodka100 , angela2005(-), shimmer_lip(-), wiola77 (-), Rubi , a1000 (-), Jotka85 , Brawurka84 (-), margoo , bella82 , sonia18a , Juusti69
08.07 - Anulka26 , cymcia, natusiaaaka(@)
09.07 - ewelina27(@), Ofelaine(@), Maluszek 22 (@), Brawurka84 , asik14 , zara ,
10.07 - Iwka(@), dżona (@), czekolada:) (-), khaleesi , Tila
11.07 - olencja (@), magdalenka_ka (@), Lulu , justinna , Karolcia1988 , staraczka , Anitka19953 , Patuchna
12.07 - potforzasta (@), KMK (@), lady_89, Ania_XxX ,
13.07 - Anuśka (-), Kierzynka (@), Anastazjaaa , asiaaa , Bentlej
14.07 - Nieukowa (-), motyl1993 (@)
15.07 - Kitty (@), Joanna0071
16.07 - madzianka (@)
17.07 - Zajsonek, JusWik
18.07 - Ewelcia, Marteczka91
19.07 - inezka
20.07 - BATTINKA, Tynka1990, Edka
21.07 - Kocikowa, Krokodylica, Blondik, takasobieja, maslanka, tomania2806
22.07 - Neli
23.07 -
24.07 - liloe
25.07 - Katarzyna87(-), julita, Rumianek
26.07 - Ola89, Biedroneczka83
27.07 - nadia199191
28.07 - Gosiacu, liwi
29.07 -
30.07 - beti 97, Daisy, kapturnica, Zima
31.07 - agus3004, Another
odwiedził: 43 Lipcówki
-
dobra, wrzucam tutaj
przepis mam od dietetyka, także gwarancja zdrowego jedzenia
smacznego! pamiętajcie aby cieniutko rozwałkować ciasto, dosłownie na 3-4mm
PIZZA (lekka, odchudzona)
Ciasto na pizzę:
• 500g mąki graham (pełnoziarnistej)
• garść zarodków pszennych (lub otrąb pszennych)
• ½ szklanki mleka
• sól morska
• 5 dag drożdży
• 1 łyżeczka miodu lub cukru
• oliwa z oliwek
Farsz:
• 2-3 słodkie kolorowe papryki
• kilka listków świeżego szpinaku
• 1 duża cebula (zwykła lub czerwona – będzie łagodniejsza)
• 7-8 pieczarek
• 5-6 pomidorów (takie, które zawierają najwięcej miąższu i najmniej pestek)
• pokrojony w plasterki ser (mozarella, żółty odtłuszczony)
• oliwki (najlepiej czarne) lub 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej (możesz też dodać oba te składniki)
• oregano lub zioła prowansalskie
Składniki wyjmij wcześniej z lodówki, żeby się ogrzały a mleko lub wodę - podgrzej. Mąkę przesiej na stolnicę. Drożdże rozmieszaj w ciepłej (ale nie gorącej) wodzie lub mleku, z odrobiną cukru i mąki. Zostaw zaczyn do wyrośnięcia. Z przesianej mąki uformuj na stolnicy kopczyk, zrób dziurkę, w środek wlej zaczyn, posól, dobrze wyrób, dodając w razie potrzeby ciepłe mleko lub wodę. Dodaj do ciasta 2-3 łyżki oliwy – ale niekoniecznie. Uwaga, pizzę wyrabiaj rękami posmarowanymi oliwą!
Specjalną płaską formę do pizzy (lub zwykłą płaską blachę) posmaruj oliwą (formę można uprzednio lekko podgrzać w piekarniku) i oprósz mąką. Ciasto przełóż do formy i ukształtuj brzegi, pozostaw do wyrośnięcia, lekko posmaruj oliwą.
Paprykę włóż na chwilę do nagrzanego piekarnika, obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne i pokrój w paseczki, ułóż na pizzy. Ciasto możesz wcześniej posmarować 1 łyżeczką koncentratu pomidorowego, ale niekoniecznie. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w plasterki, ułóż na pizzy. Posyp szpinakiem. Pieczarki pokrój w plasterki, podsmaż na wodzie na patelni, dodaj cebulę pokrojoną w piórka lub w plasterki, podsmaż aż się zeszkli. Osącz i wyłóż na pizzę. Oliwki drobno pokrój i posyp nimi pizzę. Posyp kukurydzą. Skrop oliwą, posyp ziołami i przykryj plasterkami sera. Piecz jak zwykłą pizzę - aż zapiecze się spód i zarumienią brzegi w temperaturze ok. 180 -200 stopni (bez termoobiegu). Ok. 20 minut powinno wystarczyć.agus3004, Maluszek22, motyl1993, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
julita wrote:urywam się dzisiaj z biura wcześniej
za chwilę kupię kupon lotto albo dwa, zrobię małe zakupy, zabiorę się za obiad, powystawiam na allegro trochę niepotrzebnych ubrań i pewnie znowu do was zajrzęNona, kapturnica, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjulita wrote:urywam się dzisiaj z biura wcześniej
za chwilę kupię kupon lotto albo dwa, zrobię małe zakupy, zabiorę się za obiad, powystawiam na allegro trochę niepotrzebnych ubrań i pewnie znowu do was zajrzę -
nick nieaktualnyDaisy wrote:A ja wlasnie sikłam i druga kreska mocniejsza niz wczoraj czy przedwczoraj Kurde no czyzby wciaz przed owu?
Daisy lubi tę wiadomość
-
Eh no trzeba serduszkować dalej namiętnie, tym bardziej ze wczesniej nie mierzylam tempki..ale na poziomie 36.1 to nie mialam juz dawno tempki stad wniosek ze jeszcze przed owu moge jednak byc. MOze bylo jakies podejscie, ale przez sobotnie picie postanowila jednak poczekać Niegłupia ta owulka
Żebym tylko nie miala owulki w 30 dc, bo nie chcę latać w 30 st upale w Chorwacji z podpaską w gaciach! Chyba bym się zaszczeliłaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 15:26
-
nick nieaktualnyDaisy wrote:Eh no trzeba serduszkować dalej namiętnie, tym bardziej ze wczesniej nie mierzylam tempki..ale na poziomie 36.1 to nie mialam juz dawno tempki stad wniosek ze jeszcze przed owu moge jednak byc. MOze bylo jakies podejscie, ale przez sobotnie picie postanowila jednak poczekać Niegłupia ta owulka
Żebym tylko nie miala owulki w 30 dc, bo nie chcę latać w 30 st upale w Chorwacji z podpaską w gaciach! Chyba bym się zaszczeliła