lipcowe brzuszki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowe Brzuszki
01.07 - Gosiacu, hwesta
02.07 -
03.07 - Emily83
04.07 - momo1009, zima
05.07 - Katarzyna79, ewelina25, natusiaaaka, vincaminor
06.07 -
07.07 - slodka100,
08.07 - Anulka26, cymcia, Maluszek 22
09.07 - ewelina27
10.07 - Iwka, dżona, Ofelaine
11.07 - olencja, magdalenka_ka, kitty, Lulu
12.07 -
13.07 - Anuśka, Brawurka84, Kierzynka
14.07 - motyl1993
15.07 -
16.07 - madzianka
17.07 - Zajsonek
18.07 -
19.07 - inezka
20.07 - BATTINKA
21.07 -
22.07 - Neli
23.07 -
24.07 - Ewelcia
25.07 -
26.07 -
27.07 -
28.07 - kapturnica
29.07 -
30.07 - beti 97, Daisy
31.07 -
odwiedził: .... lipcówek -
Wróciłam.
LH 5,25 mIU/ml (2,4-12,6)
FSH 5,88 mIU/ml (3,5-12,5)
Estradiol 144 pmol/l (46-607)
Prolaktyna 546,1 uIU/ml (102-496) więc podwyższona, dzwoniłam do gin, powiedziała, że on współgra ze stresem
kazała przyjść i przepisze mi Infolic
po co mam iść do niej skoro Infolic mogę kupić bez recepty ?
ojj chyba chciała zarobić 150zł na wizycie..
nie idę do niej zastanawiam, się czy się nie wybrać do innego jeszcze dziśewelina25, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wcale nie robiłam badań z krwi żadnych... Ale zależy mi na tym żeby szybko się udało nam zajść w ciążę i postanowiłam, że jeżeli teraz się nie uda i w następnym cyklu, to sierpniowy cykl przy monitoringu lekarza. Nie ma na co czekac chyba Mam cichutką nadzieję, że może już rozwija się mała fasolka...
Nie wiedziałam,że zajście w ciąże to takie wyzwanie -
W drugim cyklu starań tak piszesz? Dziewczyyyyyno, życzę Ci, żebyś nigdy nie musiała naprawdę tak stwierdzać.
3mam kciuki!hwesta wrote:Nie wiedziałam,że zajście w ciąże to takie wyzwanieewelina25, Zajsonek, kapturnica, Daisy lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:vincaminor Nie odbieraj tego źle, po prostu obserwuje multum nastolatek, które "od tak" zachodzą w ciążę, a tutaj widzę Staraczki, które mają już kilkanaście cykli za sobą... A każdy cykl, to nadzieja.
Kochana, wiem, że to łatwo powiedzieć, ale wrzuć na luz Czytanie tego forum w tym nie pomaga, coś o tym wiem nie świruj przy testach, poczekaj choćby do 12 dnia po owulacji i wtedy zrób, bo niestety są przypadki, że odbarwia się to miejsce na teście, w którym jest odczynnik chemiczny i to wygląda jak ten cień. Spooookojnie doczekasz się drugiek kreseczki A oczywiście najlepiej testować w przewidywanym pierwszym dniu okresu, jest to wykonalne, sama jestem tego najlepszym przykładem - da się.
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Wróciłam.
Prolaktyna 546,1 uIU/ml (102-496) więc podwyższona, dzwoniłam do gin, powiedziała, że on współgra ze stresem
nie idę do niej zastanawiam, się czy się nie wybrać do innego jeszcze dziś
Dobre masz te wyniki!
A inofolic możesz sama kupić, lekarka ewidentnie chce Cię naciągnąć na kasę za wizytę. Myślę, że możesz jej uprzejmie podziękować.Zajsonek lubi tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Bliźniaki są dziedziczne tylko po stronie kobiecej
U mnie moja babcia ( mama mojej mamy) jest z bliźniaków, liczę, że jakieś dobre geny wnuczce przekazała
wiesz, to w sumie dość oczywiste, ale na to nie wpadłam przecież to zależy od komórki jajowej, nie plemnika... i to w sumie może być nawet nie kwestia genów a konkretnej owulacji, jeśli się uwolnią dwa jajeczka to jest.
-
Oj tak - trafiłam na taki test, który mi trefnie pokazał całkiem wyraźną drugą krechę a na następny dzień beta wyszła równe 0, więc nie ma mowy o tym, że to była ciąża biochemiczna, bo hormon tak szybko się nie ulatnia... Nieźle mi to dało po głowie, bo to już było po roku starańlulu_ovufriend wrote:niestety są przypadki, że odbarwia się to miejsce na teście, w którym jest odczynnik chemiczny i to wygląda jak ten cień.
Daisy lubi tę wiadomość
-
lulu_ovufriend wrote:wiesz, to w sumie dość oczywiste, ale na to nie wpadłam przecież to zależy od komórki jajowej, nie plemnika... i to w sumie może być nawet nie kwestia genów a konkretnej owulacji, jeśli się uwolnią dwa jajeczka to jest.
-
Ogólnie się mówi, że różnego rodzaju cechy rodzinne lubią się przejawiać w co drugim pokoleniu. Może i bliźniąt to dotyczy.
Widzę po sobie - do Rodziców jestem podobna, ale jak widzę zdjęcia mojej Babci z czasów kiedy miała tyle lat co ja to się nadziwić nie mogę, bo wyglądam prawie jak jej kopia kseroOfelaine wrote:Zgadza sie lulu wszystko zalezy od owulacji .. Tylko sie teraz zastanawiam czemu mowi ze co drugie pokolenie jest bardziej "narazone" na blizniaki? Wiesz cos moze na ten temat?grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Na prolaktynę może Ci lekarz przepisać bromergon. Ja zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu, w którym go brałam a wcześniej ponad dwa lata było wielkie nic. Miałam przed rozpoczęciem brania prolaktynę ponad 50 jednostek przy normie do 25.
A z ogólnodostępnych leków to Castagnus jest - ziołowe tabletki, ale to poczytać trzeba, bo skądinąd wiem, że mogą tyle samo pomóc co napsuć...Zajsonek wrote:Wróciłam.
nie idę do niej zastanawiam, się czy się nie wybrać do innego jeszcze dziśWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 17:58
Zajsonek, Iwka lubią tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Zgadza sie lulu wszystko zalezy od owulacji .. Tylko sie teraz zastanawiam czemu mowi ze co drugie pokolenie jest bardziej "narazone" na blizniaki? Wiesz cos moze na ten temat?
pewnie chodzi o przekazywanie genów recesywnych pomiędzy pokoleniami, czyli prawo Mendla http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawa_Mendla
z tym, że tu chodzi o dziedziczenie tylko niektórych cech dot. wyglądu, nie wiem, czy "skłonność" do zachodzenia w ciąże bliźniacze jest jedną z nich Ale faktycznie są rodziny, w których co jakiś czas pojawiają się bliźnięta i takie, w których nie ma ich w ogóle... jeśli więc u Ciebie w rodzinie już były to można liczyć na to, że szanse masz większe, niż np. ja, gdzie ich nigdy nie było.
-
vincaminor wrote:Na prolaktynę może Ci lekarz przepisać bromergon. Ja zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu, w którym go brałam a wcześniej ponad dwa lata było wielkie nic. Miałam przed rozpoczęciem brania prolaktynę ponad 50 jednostek przy normie do 25.
A z ogólnodostępnych leków to Castagnus jest - ziołowe tabletki, ale to poczytać trzeba, bo skądinąd wiem, że mogą tyle samo pomóc co napsuć...
Castangus biorę od dzisiaj, zaryzykuje
Kupiłam też Inofolic
zobaczymy