X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne lipcowe brzuszki:)
Odpowiedz

lipcowe brzuszki:)

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    a nie chcesz odsprzedać troszkę taniej tego "opbrzydlistwa"? :P[/

Bardzo chętnie :)
    Zgadamy się na priv. ok? Tylko teraz uciekam na zakupy, także wieczorkiem się odezwe :)
    Na pewno ubijemy targu ;)

motyl1993 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Maluszek22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    odnośnie produktów Herbalife to mam doświadczenie.
    koktajle formuła 1 zalecił mi dietetyk, piłam je przez 3 tygodnie 2 x dziennie.
    rozrabiałam 2 łyżki w szklance mleka sojowego.
    za kazdym razem gdy piłam to świństwo (smak waniliowy) to miałam odruchy wymiotne i ciarki, wytrzymałam te męki przez 3 tyg. bo czego nie robi się dla figury :)
    świństwo to jest mega drogie, za opakowanie coś koło 140-150zł
    kupiłam, ale nie wiem po co, drugie opakowanie (smak ciasteczkowy), jeszcze większe obrzydlistwo i tak prawie całe opakowanie stoi nieużywane w szafce.

oczywiście, smak jest kwestią gustu i innym może to być pyszota, ale ja wymiękłamu. blee.
    z Herbalife łykam błonnik i multiwitaminę.

pierwsze słyszę aby te koktajle zwiększały płodność, mi przynajmniej nie pomogły, a spadek kilogramów to już inna sprawa, efekt jest :D

Dobra nie znam się ale dla mnie ten Herbalife to ściema ;)
    wle jeszcze poczekac skoro tak piszecie daruje sobie to

Daisy, Krysti, julita lubią tę wiadomość

a20f1c997fa3de01b8ab63e1d87947c9.png

Bardzo zapraszam do zagladniecia i polubienia ;-)
    https://www.facebook.com/cudazwlosow
    Z gory dziekuje
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    motyl1993 wrote:
    a nie chcesz odsprzedać troszkę taniej tego "opbrzydlistwa"? :P[/

Bardzo chętnie :)
    Zgadamy się na priv. ok? Tylko teraz uciekam na zakupy, także wieczorkiem się odezwe :)
    Na pewno ubijemy targu ;)
    okiii ;) napisałam Ci wiadomość na priv, jak będziesz miała chwilkę to napisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy duphaston mógł mi zaniżać jakoś tempkę? bo patrząc na pozostałe cykle, to po owu biorąc dupka miałam niskie tempki, a w tym cyklu bez dupka jakoś ładniej to wygląda... może tak być? <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe badania przeprowadzono podczas realizacji dużego badania epidemiologicznego Nurses’ Health Study II (NHS II). Przez 8 lat przyglądano się grupie ponad 17 tysięcy pielęgniarek starających się zajść w ciążę. Obserwacje ich zachowań wykazały, że przestrzeganie zasad zdrowej diety ma duże znaczenie dla uniknięcia niepłodności spowodowanej zaburzeniami jajeczkowania i zespołem policystycznych jajników (PCOS), który dotyka średnio 5-10% kobiet w wieku rozrodczym.

Na co więc zwrócić uwagę? Przede wszystkim na dostarczanie organizmowi odpowiednich witamin i minerałów, regularność spożywania posiłków i redukcja masy ciała. Sposób odżywiania wpływa bowiem na gospodarkę hormonalną, funkcjonowanie narządów rozrodczych oraz jakość komórek jajowych i plemników. Banalne zasady okazują się tu najskuteczniejsze. Poleca się dietę z przewagą warzyw, ryb morskich, produktów pełnoziarnistych i pełnotłustego nabiału. Spożywanie małych posiłków co 3 - 4 godziny. Zakazane produkty to żywność wysoko przetworzona, tłuszcze trans, wyroby cukiernicze, słodkie napoje i czerwone mięso.

„O prawidłową dietę powinniśmy dbać przez całe życie. Szczególnie ważnym czasem jest okres starań o dziecko. Zarówno kobieta, jak i mężczyzna powinni zadbać, aby ich dieta była zdrowa, czyli zróżnicowana, bogata w pełnowartościowe i świeże produkty, a uboga w żywność przetworzoną. W ten sposób zapewniamy sobie zwiększenie szans na zajście w ciąże, a dziecku – na normalny rozwój”. – komentuje sytuację dr hab. n. med. Ewa Stachowska, biochemik i specjalista z dziedziny żywienia człowieka związana z Pomorskim Uniwersytetem Medycznym.

Maluszek22 lubi tę wiadomość

• Maluszek22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    dziewczyny, czy duphaston mógł mi zaniżać jakoś tempkę? bo patrząc na pozostałe cykle, to po owu biorąc dupka miałam niskie tempki, a w tym cyklu bez dupka jakoś ładniej to wygląda... może tak być? <3
    Slyszalam ze nie ma wpywu ale nie wiem jak to w praktyce

Z gory dziekuje
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    dupek nie wpływa na temp. co innego luteina bo ona jest naturalna (ale podnosi nie zaniża) a dupek jest syntetyczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 16:31

Maluszek22, motyl1993 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Maluszek22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ciekawe badania przeprowadzono podczas realizacji dużego badania epidemiologicznego Nurses’ Health Study II (NHS II). Przez 8 lat przyglądano się grupie ponad 17 tysięcy pielęgniarek starających się zajść w ciążę. Obserwacje ich zachowań wykazały, że przestrzeganie zasad zdrowej diety ma duże znaczenie dla uniknięcia niepłodności spowodowanej zaburzeniami jajeczkowania i zespołem policystycznych jajników (PCOS), który dotyka średnio 5-10% kobiet w wieku rozrodczym.

Na co więc zwrócić uwagę? Przede wszystkim na dostarczanie organizmowi odpowiednich witamin i minerałów, regularność spożywania posiłków i redukcja masy ciała. Sposób odżywiania wpływa bowiem na gospodarkę hormonalną, funkcjonowanie narząudów rozrodczych oraz jakość komórek jajowych i plemników. Banalne zasady okazują się tu najskuteczniejsze. Poleca się dietę z przewagą warzyw, ryb morskich, produktów pełnoziarnistych i pełnotłustego nabiału. Spożywanie małych posiłków co 3 - 4 godziny. Zakazane produkty to żywność wysoko przetworzona, tłuszcze trans, wyroby cukiernicze, słodkie napoje i czerwone mięso.

„O prawidłową dietę powinniśmy dbać przez całe życie. Szczególnie ważnym czasem jest okres starań o dziecko. Zarówno kobieta, jak i mężczyzna powinni zadbać, aby ich dieta była zdrowa, czyli zróżnicowana, bogata w pełnowartościowe i świeże produkty, a uboga w żywność przetworzoną. W ten sposób zapewniamy sobie zwiększenie szans na zajście w ciąże, a dziecku – na normalny rozwój”. – komentuje sytuację dr hab. n. med. Ewa Stachowska, biochemik i specjalista z dziedziny żywienia człowieka związana z Pomorskim Uniwersytetem Medycznym.
    to zrozumiale idpowiednie odzywianie jest wazne podczas staran i kazda kobieta wie o tym podczas staran

Krysti lubi tę wiadomość

Z gory dziekuje
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikogo nie namawiam do picia tego kazdy niech robi sobie co chce :)Ja pilam i pije i pić będę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 1:20h w pracy ;p

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na co więc zwrócić uwagę? Przede wszystkim na dostarczanie organizmowi odpowiednich witamin i minerałów, regularność spożywania posiłków i redukcja masy ciała. Więc formula 1 na co jest na redukacje masy ciala i zawiera witaminy i mineraly !a więc to tez wplywa na płodność Bo redukujesz mase ciala i wzbogacasz w witaminy i mineraly ??więc obrzydlistwo moze byc czymś porzytecznym .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem Dystrybutorem Herbalife.Tyle ze w Uk

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba lepiej będzie już zaprzestać tej REKLAMY :)
    na moje każdy ma swój rozum i każda bierze coś w co wierzy, że jej pomoże zajść w upragnioną ciążę (nawet jeśli to nie pomaga) wytwarza się efekt placebo kobieta się psychicznie odblokowuje i jest cud :) więc nie ma co się sprzeczać :) i jakby na siłę wychwalać pod niebiosa coś co pomogło mi..a nie wiadomo czy pomoże komuś innemu ;) raz pomogło drugi może nie pomóc to tak jak z całą farmakologią zapisywaną przez lekarzy mi raz np CLO pomogło drugi raz póki co nie ma efektu...więcej luzu :) mniej spiny <3

Daisy, motyl1993, kapturnica, Maluszek22, julita, Katarzyna87, Zima lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Ja juz po :)
    Teraz mogę powiedzieć nie ma się czego bać :)
    Juz bym poszła sobie gdzieś ale może Lekarz dopiero wieczorem pozwoli zdjąć cewnik i wstać :*
    Mam taką nadzieję :)
    Dziękuję wam za kciuki i wsparcie :*<3

Daisy, Magda_lena88, Maluszek22, Niunia86, julita, Zima, Nona, Ewelcia lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Zajsonek ;* trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie myslalam ze to jakas reklama, bo jak mozna sie zarzekać ze to coś to witaminy :D Witaminy to się spożywa w postaci warzyw i owoców, ostatecznie od lekarza gdy mamy niedobory. A co do wartości odżywczych takiego koktailu, to chyba prościej blenderem samemu sobie zrobić prawdziwy koktail :) Zdrowiej a i taniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 17:02

Magda_lena88, kapturnica, julita, Katarzyna87, Zima, motyl1993, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:

Dupek nie zmienia tempki, pewnie masz wyzsze stezenie naturalnego prg w tym cyklu, tylko sie cieszyc!!! <3

• Maluszek22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Juz bym poszła sobie gdzieś ale może Lekarz dopiero wieczorem pozwoli zdjąć cewnik i wstać :*
    super kochana<3 obys szybko doszla do siebie i wznowila starania;-)

Zajsonek lubi tę wiadomość

Z gory dziekuje
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:

Kochana to lecisz na sierpień z szeroko rozstawionymi nogami! :D
    Swietne wiadomosci, zobaczysz jak szybko dojdziesz do siebie, a wiele par zachodzi w 3 cykle po laparo :) <3

Laseczki ja uciekam, musze jechac do pracy po mojego i jechac odebrac auto do salonu :) Zajrze wieczorkiem, jak się Wam uda znalezc jakakolwiek mamuske dzisiejsza to od razu ją na listę! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 17:16

Maluszek22, Zajsonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ........I Absolutnie nie robię Reklamy I Nie Namawiam ,tylko mówię o moich doswiadczeniach i ze mi to smakuje i to pije i tyle .Każdy ma rozum i wie co dobre dla niego ,wiec nie ma co się unosic .Jestesmy tu by się informacjami wymieniać doswiadczeniami .Dobra uciekam zycze wam wszystkim zdrowia z calego serca .:)

‹‹ 196 197 198 199 200
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ