lipcowe brzuszki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
czekam na rozwój sytuacji z moją tempką i jeśli @ nie przyjdzie to będę testować między 3 a 5 lipca, choćby kontrolnie, bo idę na weselicho. Teoretycznie mam teraz 8-9 dpo, ale owulacja niepewna, czy była akurat 16-17dc, czy później
Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane a ja Wam życzę udanego weekendu bo dziś już pt. to prawie weekend oby dla każdej zaświeciło słońce
U mnie jeszcze @ brak..ale chyba i tak odpuszczam i się na listę nie wpisuję bo ostatnio ta moja @ to sobie w kulki ze mną leci
Się zastanawiam kiedy teraz przyjdzie...od wczoraj nie biorę dup-ka czasem @ była po 5 dniach a czasem dopiero po 14 ale to po całym opakowaniu a teraz zjadłam tylko 7 tab. i kurcze, czemu ciągle bolą mnie piersi i mnie mdli.. i te skurcze nigdy aż tak nie miałam na @..mój najgorszy dzień @ to pierwszy jeśli @ przychodziła za dnia a jak wieczorem to 3/4dzień @ tragedia ale po poronieniu te @ są jakieś znośne..No nic spokojnie czekam do pn na @ a jak nie przyjdzie to we wt. zrobię test ale sikany lekarz mówił by zrobić w pn albo test albo hCg no ON to jednak bardzo w cuda wierzy a gdyby to w razie "w" będę na wpół czerwcowa na wpół lipcowa coś mam dziś dobry humor chociaż temp. w dół to może @ wpadnie do mnie i da Nam szansę na kolejną walkę tym razem owocnąWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:03
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia wrote:Dziewczyny ja zaczynam urlop a więc i odpoczynek... postaram się do Was zaglądać ale pewnie będzie to rzadko Mam nadzieję że jak wrócę to będą już pierwsze bociany :*
Zazdraszczam baw się dobrze i zapomnij choć na chwilę o tych cholernych objawach, wykresach i temperaturach! Ciesz się wolnym czasem i odpoczynkiem
Iwka lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Witam sie :*
Ofelaine dziękuje za odpowiedz
Mnie cały czas bolą jajcory
A co u was ?
Hej
Nic mnie nie boli jak odczuwasz ból owulacyjny? I skąd wiesz, że to on, a nie np. niestrawność? Nigdy tego nie miałam, stąd pytanie...
statystycznie dzisiaj powinnam mieć "Dzień O" ale patrząc na wielkość pęcherzyków z wczoraj to jakoś nie sądzę...
Zajsonek, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam wczoraj u ginki na wizycie. Musimy zrobić badanie nasienia męża, dodatkowo jeśli w tym cyklu się nie uda, to robimy raz monitoring. Potem badania na przeciwciała antyfosfolipidowe. I ten cykl to mój ostatni z duphastonem i acesanem. Mam spróbować z inofoliciem i zaax-em co myślicie? Macica na USG wyglądała wczoraj, jakby lada moment miała być owulka (test owu z drugą kreską widoczną), ale pęcherzyka widocznego brak
-
lulu_ovufriend wrote:Hej
Nic mnie nie boli jak odczuwasz ból owulacyjny? I skąd wiesz, że to on, a nie np. niestrawność? Nigdy tego nie miałam, stąd pytanie...
statystycznie dzisiaj powinnam mieć "Dzień O" ale patrząc na wielkość pęcherzyków z wczoraj to jakoś nie sądzę...
To taki nietypowy bol, takie klucie, rozpieranie w podrzuszu a dokładniej w miejscach, w których znajdują sie jajniki
Ale jak dla mnie to trochę za wcześnie na takie bole chyba ze owulka sie przesunęłalulu_ovufriend, Iwka lubią tę wiadomość
-
motyl1993 wrote:Byłam wczoraj u ginki na wizycie. Musimy zrobić badanie nasienia męża, dodatkowo jeśli w tym cyklu się nie uda, to robimy raz monitoring. Potem badania na przeciwciała antyfosfolipidowe. I ten cykl to mój ostatni z duphastonem i acesanem. Mam spróbować z inofoliciem i zaax-em co myślicie? Macica na USG wyglądała wczoraj, jakby lada moment miała być owulka (test owu z drugą kreską widoczną), ale pęcherzyka widocznego brak
Kochana ja wlasnie zaczęłam pic inofolic
Super sie go pije bo jest bez smaku
motyl1993, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zajsonek wrote:Witam sie :*
Ofelaine dziękuje za odpowiedz
Mnie cały czas bolą jajcory
A co u was ?
Nie ma za co Mnie już jajnik nie boli, to chyba jest naprawdę po owulce, może piersi mam ciut pełniejsze ale nie bolą
Ogólnie nastrój bardzo dobry towarzyszy mi cały tydzień, chyba codziennie serduszkowanie tak na mnie działa A wczoraj to dałam czadu, założyłam mega seksowną koszulkę i maż oszalał od razu zabrał się do pracymizzelka, Zajsonek, Iwka lubią tę wiadomość
-
Wiernie wam kibicuje, niedługo zaczyna się lipiec
Powodzenia
ból owulacyjny ja mam kłucie w jajnikach, raz w lewym raz w prawym, trwają u mnie dość długo. ostatnio ponad tydzien.. no dziwny ból. do tego mdłości standardowo ;/
ale i moja mama to ma i babcia tak miała, chyba dziedzicznemotyl1993, Zajsonek, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:Wiernie wam kibicuje, niedługo zaczyna się lipiec
Powodzenia
ból owulacyjny ja mam kłucie w jajnikach, raz w lewym raz w prawym, trwają u mnie dość długo. ostatnio ponad tydzien.. no dziwny ból. do tego mdłości standardowo ;/
ale i moja mama to ma i babcia tak miała, chyba dziedzicznemizzelka, Iwka lubią tę wiadomość
-
lulu_ovufriend wrote:Przyszłam Wam się wypłakać
Właśnie wróciłam z drugiego monitoringu, w 12 dc. byłam pierwszy raz, endometrium 7 mm i dwa pęcherzyki w lewym jajniku: 15 i 16 mm. Czyli nieźle. Druga wizyta wypadała mi dzisiaj, czyli w 14 dc. Standardowo w ten dzień ovufriend wyznacza m owulację. Właśnie wróciłam... endometrium nadal tylko 7 mm, natomiast pęcherzyki się zmniejszają, mają już tylko po 15 i 13 mm. Lekarz raczej nie widzi szans w tym cyklu. Mam jeszcze jedną wizytę, w sobotę (to będzie 16 dc) ale już dostałam skierowanie do kliniki leczenia niepłodności. Chce mi się płakać. Lekarz nie ma niestety pomysłu na to, co ze mną zrobić.
jedz migdały i wypij sobie czerwone winko.. aby mi się tu nie załamuj! bo lekarz to nie Bóg, może się mylić, ile razy się czyta ze cykle bezowulacyjne a fasolki się pojawiają to tylko maszyna..
mój gin poprzednio sie upierał że nie można mieć owulki w 25dc.. jak widać można... a jeszcze 3 cykle temu mialam potwierdzoną USG owulkę w 44dc... było już po fakcie.. Teraz najważniejszy jest relaks. odpocznij i sie nie stresuj!
dziecko w 90% tworzy się w naszych głowach
ja w tym cyklu dużo pracowałam z mężem i mielismy ciągle zajęcie.. aby stresowałam sie wlasnie przed owulką, kiedy się ona pojawi bo jestem długodystansowcem no i przed @ troche przyznam sie ale najwazniejszy widać jest począteklulu_ovufriend, Iwka lubią tę wiadomość